AnasayfaBlogKişisel Gelişim İçin Değişmekten Korkmayın
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim İçin Değişmekten Korkmayın

25 Mart 2019
Bir kelimenin bu yakın çekim görüntüsünde mantar bir yüzey üzerinde dokuz ahşap karo bulunmaktadır. En soldaki karoda siyah bir O harfi ve bir sayı bulunurken, yanındaki karoda R harfi yer almaktadır. Bir sonraki karoda N harfi ve ardından siyah bir sayı ile beyaz bir kare bulunmaktadır. Sağa doğru ilerlediğimizde, bir sonraki karede F harfi, ardından M harfli beyaz bir kare yer alıyor. Bir sonraki karede harfli başka bir beyaz kare, en sağdaki karede ise C harfi bulunuyor.
Konu BaşlığıAçıklamaEylem Önerileri
Başarının Bilinçaltımızdaki YeriBaşarı korkusu bilinçaltımızda yer alır ve değişim getireceği için korku olarak algılanır.Inanç sıçramasını yapmaya cesaret etmek.
Değişim ve Kişisel GelişimKişisel gelişim, deneyimler kazanmayı, bilinçli değişimi ve kendinizi tanımayı gerektirir.Kişisel gelişim için etkinlikler yapmak, yeni şeyler öğrenmek ve deneyimler edinmek.
Düşüncelerinizi ErtelemeyinKendimizi mental yorgunluğa sürükleyen düşünceleri ertelemek yerine çözüm bulmamız gerekir.Düşünceler üzerine düşünmek ve gerektiğinde eyleme geçmek.
Hedef BelirlemeKendimizi tanıyarak ve düşüncelerimiz üzerine düşünerek hedeflerimizi belirlemeliyiz.Bir hedef belirlemek ve bu hedefe nasıl ulaşacağınızı planlamak.
Kendinize Rehber OlmakNe yapmak istediğinizi belirleyerek ve kendinize değer vererek kendinize rehber olabilirsiniz.Kendinizle baş başa zaman geçirme ve kendi istek ve arzularınızı belirleme.
Mücadele Etmekten KorkmayınMücadele, başarıya giden yolda önemlidir ve en güzel yıllarınızın en zorlu mücadelelerle geçtiğini göreceksiniz.Mücadele etmekten korkmayın ve her zaman başarı için çabalayın.
Para KazanmaPara, hayallerimizi gerçekleştirme aracıdır ancak nasıl ve ne koşullarda kazanıldığı önemlidir.Para kazanma hedefleri koymak ve ne koşullarda kazanmak istendiğini belirlemek.
21 Gün Kuralı21 gün boyunca bir alışkanlık üzerinde çalışmak, bu alışkanlığı edinmemizi sağlar.İstendiğiniz bir alışkanlığı 21 gün boyunca uygulama.
Irade ve Kişisel GelişimKişisel gelişim, iradenizi kullanmanızı ve mücadele etmenizi gerektirir.Irade gücünüzü kullanmak ve kendiniz için savaşmak.
Kendinize Değer VerinKişisel gelişim sürecinde kendinize değer vermek ve kendinizi tanıma yolculuğu önemlidir.Kendinize değer vermeye başlamak ve bu süreci anlamlandırmak.

Kelimeler sihirli bir değnek gibidir. Sihirli bir gücü vardır. Bu değneği salladığımızda kelimeler en kuvvetli hisleri uyandırıp insanı her türlü eyleme itebilir. Bu inancım doğrultusunda sizlere başarı ve kişisel gelişim hakkında edinim ve bilgilerimden bahsetmek isterim. İnsanlar genellikle içinde bulundukları zamanı içeriğini tam tahayyül edemeden deneyimlerler. Çoğumuzun kendine kızdığı konular var.

Bulunduğumuz her yerde kendimizi rahatsız edecek düşünce yumaklarına dönüştürüyoruz. Yaşadığımız anla yaşamak istediğimiz anların arasına mesafe koymamız gerekir. Yani yaşadığımız andan deneyimler edinelim ki bize gelecek hakkında yargıda bulunabileceğimiz gözlemleri sağlayabilsin. Ama ne kadar başarılı olabileceğimizi ve sonucun ne olacağını kim bilebilir ki?

Başarının Bilinçaltımızdaki Yeri

İşte tam bu noktada Leap of Faith denilen inanç sıçramasını yapmak için yeteri kadar cesur olmamız yeterli aslında. Bazı veriler kaygıların getirmiş ve zihnimize yerleştirmiş olduğu bir başarı korkumuzun olduğunu söylemekte. Ve aslında başarı bize değişim getireceği için bilinç altımız bunu korku olarak algılıyormuş. 

Değişimin ne getireceğini deneyimlemediğimiz ve bilmediğimiz için korkmamız da çok doğal. Kimimiz her erken uyanmaktan kimimiz sevmediği iş arkadaşlarıyla aynı ortamı paylaşmaktan kimimiz ise yapmak istediği şeyler için zorunlu olarak yaptıklarından yakınmakta. 



Düşüncelerinizi Ertelemeyin

Çevresel etkenlerin ruhsal sağlığımız üzerindeki rolü işte burada devreye giriyor. Bizi yoran şeylerden kaçıyor erteliyoruz. Sürekli olarak sizi mental yorgunluğa sürükleyen düşüncelerinizi oturup sakince düşünün. Hayallerinizi gerçekleştirmek için yapmanız gerektiğini bildiğiniz ama sürekli yarın dediğiniz şeyi yapın. 

Hedefleriniz hakkında kesin düşüncelere sahip değilseniz dünyada da rotasız bir seyyahsınız demektir. Bunun için önce kendinizi tanıyın. Düşüncelerinize yakın bulduğunuz filmleri izleyip kitapları okuyarak hem ufkunuzu genişletebilir hem de neleri sevdiğiniz neleri istediğiniz hakkında daha net gözlemlere ulaşırsınız. 

Kendinizin Rehberi Olun

Ne yapmanız gerektiği hakkında yakın çevrenizden tavsiye almak yerine oturup nelerden mutlu olduğunuzu akıl süzgecinizden geçirin. Mücadele etmekten korkmayın. Bir gün geriye dönüp baktığınızda mücadelelerle geçen yıllarınızın en güzel yıllarınız olduğunu gördüğünüzde başarıdan da haz almaya başlayacaksınız. 

Para birtakım düşüncelerimiz için gerekli araç olabilir ama bunu nasıl kazanacaksınız? Ne koşullarda kazanmak sizi mutlu eder? Önce bunu bir düşünün. Hedefleriniz hakkında güçlü bir fikriniz olsun. Çünkü siz bu fikri savundukça hayatınıza uyarlayabildikçe güçlü olacaksınız. 

Kişisel gelişim ne işimize yarar?

Kişisel gelişim ikili ilişkilerinizde iş hayatınızda ve kendinizi tanıma yolculuğunuzda size birçok deneyim yaşatır. Bu deneyimler bilinçli değişimi gerektirir. Kendinize olan yaklaşımınız çok önemli. Etrafınıza ve kendinize değer vermekle başlar. Fiziksel, sosyal ve ruhsal alanlarda hoşunuza gidecek unsurları tespit edip onları  yaşamınıza uygulamakla emeklemeye başlayabilirsiniz.

21 Gün Kuralı Nedir?

Bireysel gelişimimiz devam ederken kendimize ve bilincimize zaman tanımamız gerekir. Bir şeye alışma süremizin 21 gün olduğunu biliyor muydunuz 21 gün boyunca iradenizle ve bilinçaltınızla alışkanlıklarınıza karşı savaşın. Eğer bu zinciri kırabilirseniz sınırlarınızı da kendiniz çizmiş olursunuz. Kişisel gelişim iradenizle de savaşmanızı sağlar. 

Belki klişe bir söz ama öyle. İnanın. Yapmadan yapabileceklerinizi göremezsiniz. Hayatlarına aşina olduğumuz birçok ünlü lider ve kişiler inandıkları iyi veya kötü şeylerden dünyalarını yaratmış ve iz bırakmıştır. Gerçekçi olmanın da önemi aslında tam olarak burada. Sağlıklı yaşamanın ve mutlu olmanın iki şekli çalışmak ve yaptığınız işi sevmek. Bu yazıyı okuduktan sonra oturup düşünün. Nasıl bir hayat için emeklemeye hazırsınız? Gelin zinciri hep beraber kıralım.

Başarının Bilinçaltımızdaki Yeri, Başarı korkusu bilinçaltımızda yer alır ve değişim getireceği için korku olarak algılanır, Inanç sıçramasını yapmaya cesaret etmek, Değişim ve Kişisel Gelişim, Kişisel gelişim, deneyimler kazanmayı, bilinçli değişimi ve kendinizi tanımayı gerektirir, Kişisel gelişim için etkinlikler yapmak, yeni şeyler öğrenmek ve deneyimler edinmek, Düşüncelerinizi Ertelemeyin, Kendimizi mental yorgunluğa sürükleyen düşünceleri ertelemek yerine çözüm bulmamız gerekir, Düşünceler üzerine düşünmek ve gerektiğinde eyleme geçmek, Hedef Belirleme, Kendimizi tanıyarak ve düşüncelerimiz üzerine düşünerek hedeflerimizi belirlemeliyiz, Bir hedef belirlemek ve bu hedefe nasıl ulaşacağınızı planlamak, Kendinize Rehber Olmak, Ne yapmak istediğinizi belirleyerek ve kendinize değer vererek kendinize rehber olabilirsiniz, Kendinizle baş başa zaman geçirme ve kendi istek ve arzularınızı belirleme, Mücadele Etmekten Korkmayın, Mücadele, başarıya giden yolda önemlidir ve en güzel yıllarınızın en zorlu mücadelelerle geçtiğini göreceksiniz, Mücadele etmekten korkmayın ve her zaman başarı için çabalayın, Para Kazanma, Para, hayallerimizi gerçekleştirme aracıdır ancak nasıl ve ne koşullarda kazanıldığı önemlidir, Para kazanma hedefleri koymak ve ne koşullarda kazanmak istendiğini belirlemek, 21 Gün Kuralı, 21 gün boyunca bir alışkanlık üzerinde çalışmak, bu alışkanlığı edinmemizi sağlar, İstendiğiniz bir alışkanlığı 21 gün boyunca uygulama, Irade ve Kişisel Gelişim, Kişisel gelişim, iradenizi kullanmanızı ve mücadele etmenizi gerektirir, Irade gücünüzü kullanmak ve kendiniz için savaşmak, Kendinize Değer Verin, Kişisel gelişim sürecinde kendinize değer vermek ve kendinizi tanıma yolculuğu önemlidir, Kendinize değer vermeye başlamak ve bu süreci anlamlandırmak
başarı gelişimhayaller hedef irade kendini tanıma kişisel gelişim
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir grup insan bir dizüstü bilgisayarın etrafında toplanmış, bir proje üzerinde birlikte çalışıyor. Ortadaki kişi bir elinde kalem tutuyor ve diğer eliyle dizüstü bilgisayarın klavyesinde yazı yazıyor. Solda, dizüstü bilgisayarın üstünde duran beyaz bir cep telefonu ve bir kalem var. Sağda, başka bir kişi hesap makinesi kullanıyor ve dikkatle sayılara bakıyor. Ön planda bir cep telefonunun yakın çekimi görülüyor. Görüntünün alt kısmında saat takan bir el görülüyor. Daha da yaklaşıldığında, bir elin kırmızı bir kalem tuttuğu, diğer bir kişinin ise bir kalem ve bir hesap makinesi tuttuğu görülüyor. Son olarak, arka planda farklı renklerde daireler içeren bir pasta grafik görülüyor.
Kurum - Şirket Kültürü

Değişimi Yaymak Nedir?

26 Ekim 2018
Resimde ahşap bir yüzey üzerindeki birkaç kırmızı ve turuncu yaprağın yakın çekimi görülüyor. Yapraklar canlı ve taze görünmekte olup, kırmızı, turuncu ve sarı tonları yapraklar arasında değişiklik göstermektedir. Yapraklar, bazıları üst üste gelecek şekilde yelpaze benzeri bir düzende dizilmiş. Ahşap yüzey açık kahverengi renkte ve arka planda hafif bulanık. Görüntü sıcak ve canlı bir his veriyor ve güzel bir ortam yaratıyor. Ayrıca, yapraklar ışıkta parlak bir parlaklık kazanıyor ve bu da görüntünün canlı renklerine katkıda bulunuyor.
Değişim Yönetimi

Değişim Yönetimi İçin 8 Aşama

26 Temmuz 2016
Kanatlarını açmış, bir sapın üzerine tünemiş sarı ve siyah bir kelebeğin yakın çekimi. Kelebeğin kanatlarında karmaşık desenler ve başının üzerinde narin antenler var. Gövdesi sapın üzerinde dinlenirken bacakları sapın etrafında kıvrılıyor. Gövde yeşildir, üzerinde küçük yapraklar ve birkaç sarı çiçek vardır. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da kelebeğin öne çıkmasını sağlıyor. Mükemmel bir an yakalanmış, doğanın güzelliği tüm ihtişamıyla sergileniyor.
Problemler

Değişimden Neden Korkarız?

09 Şubat 2021
Masanın üzerinde plan yazan bir elin yakın çekimi. El mavi bir eldiven giymiştir ve mavi bir kalem tutmaktadır. Kalem, üzerinde siyah harfler olan mavi bir bant parçasının üzerine yazmaktadır. Masa ahşaptır ve üzerinde bir yığın kağıt ve diğer yazı gereçleri vardır. Görüntünün arka planı odak dışı ve hafif bulanık. Plan dikkatli ve düşünceli bir şekilde yazılıyor. Görüntü, eli, masayı ve arka planı gösterecek şekilde orta seviyeden çerçevelenmiştir.
Değişim Yönetimi

Değişim Yönetimi ve Liderlik

24 Aralık 2019
Takım elbiseli bir adam kahverengi bir duvarın önünde dururken gülümsüyor. Beyaz bir elbise gömleği, siyah bir kravat ve siyah bir takım elbise ceketi giyiyor. Saçları gri ve kulağında bir küpe var. Dudakları yakın görünmektedir ve güçlü bir çenesi vardır. Arkasındaki duvarda, kahverengi yüzey üzerinde beyaz bir harf var. Sağ alt köşede, açık ve odak dışı bir ampul var.
Bu, şık takım elbiseli, iyi giyimli bir adamın fotoğrafı. Başı hafifçe yana eğik bir şekilde dik duruyor ve elleri ceplerinde. Yüzünde sakin, kendinden emin bir ifade var ve duruşu profesyonel ve gururlu. Takım elbisesi lacivert ve vücuduna göre dikilmiş, beyaz gömlekli ve desenli kravatlı. Kısa kahverengi saçları ve nazik bir yüzü vardır. Gözleri sanki derin düşüncelere dalmış gibi yana bakıyor. Zeki, başarılı ve kendinden emin görünüyor, her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır.Faruk Ökenli
975689
Bu resim online bir NLP kursunu ve sertifikasını tasvir etmektedir. Resimdeki kadın gülümseyerek kursun eğlenceli ve ödüllendirici olduğunu ima ediyor. Boynunun, saçının ve ağzının yakın çekimi, kursun doğal dil işlemenin tüm yönlerini kapsadığını göstermektedir. Siyah arka plan ve merdiven, kursun kapsamlı ve ilgi çekici olduğunu gösteriyor. Arka plandaki kişinin elleri bulanıklaştırılarak kadına ve kurs materyaline odaklanıldığı vurgulanıyor. Kısacası, bu görsel NLP kursunun ve sertifikasyonunun ilgi çekici, kapsamlı ve ödüllendirici bir deneyim sunduğunu anlatmaktadır.
5
(40)

NLP Eğitimi

26 Konu10 Saat
Buket GüngenBuket Güngen
1350790
Bir kadın çerçevenin ortasındaki büyük beyaz bir beynin önünde duruyor. Açık renkli bir bluz ve koyu renk bir pantolon giymiş olan kadın ellerini göğsünün önünde kavuşturmuş. Geniş gülümsemesi ve parlak gözleri rahat ve mutlu olduğunu gösteriyor. Uzun siyah saçları yüzünden geriye doğru toplanmış ve siyah bir fonun önünde duruyor. Beyin beyaz ve ebruli bir dokuya sahip. Çerçevenin büyük bir kısmını kaplıyor ve ince siyah bir kenarlıkla çevreleniyor. Beynin detayları çok net ve kadın ön planda hayranlık dolu bir bakışla duruyor.
4.9
(73)

Duygusal Zeka Eğitimi

36 Konu5 Saat