AnasayfaBlogİspanyolca Nasıl Öğrenilir?
Yabancı Dil Eğitimi

İspanyolca Nasıl Öğrenilir?

27 Nisan 2021
Beyaz gömlek giyen genç bir kız, elinde mavi bir kitap tutarken yeşil bir arka planın önünde duruyor. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri izleyiciye odaklanmış. Saçları kısa ve kahverengi, yüzü hafif çilli. Görüntünün sol tarafında mavi bir kravatın yakın çekimi görülürken, sağ tarafta beyaz metinli kırmızı bir kılıf görülüyor. Kızın elinde tuttuğu kitabın kenarları yıpranmış ve birkaç sayfası hafifçe bükülmüş. Kız kararlı ve ciddi görünüyor, dudakları hafifçe büzülmüş.
ÖnerilerAçıklamalarNedenleri
Motivasyonunuzu ToplayınYeni bir dil öğrenmeye başlarken, süreç bazen zor olabilir. Bu yüzden motivasyon önemlidir.Sürecin zorluklarıyla başa çıkmak ve devamlılığı sağlamak için
Hedef Belirleyin'Pratik bilgi mi, akademik düzeyde bilgi mi?' gibi hedefinize göre çalışma programınızı şekillendirin.Etkili ve verimli bir öğrenme süreci için
İyi Bir Öğrenme Metoduna Sahip OlunKendi kendine öğreniyorsanız, deneyimli birinden veya etkili bir uygulamadan yardım alabilirsiniz.İyi bir strateji, öğrenme sürecini hızlandırır ve kolaylaştırır.
Mobil Uygulamalar KullanınPratik yapabileceğiniz mobil uygulamalar dili daha hızlı öğrenmenizi sağlar.Her an, her yerde öğrenme imkanı sağlarlar.
Yazarak ÇalışınYazarak çalışma dil hakimiyetini arttırır ve kalıcı öğrenmeyi destekler.Kalıcı ve etkili öğrenme için
Yanlış Yapmaktan KorkmayınYanlış yapmak ve bu yanlışı düzeltmek dil öğrenme sürecinde son derece doğaldır.Yanlışlar yeni bilgilerin daha iyi yerleşmesini sağlar.
Dilin Kültürünü ÖğreninBir dili öğrenirken o dilin kültürünü de öğrenmek dilin matıksal yapısını ve kullanımını anlamada yardımcı olur.Dilin kullanımında ve anlaşılmasında kültür önemlidir.
Azimli ve İstekli OlunDil öğrenme sürecinde en önemli unsur azim ve istektir. Kolaylıkla vazgeçmemeli, sabırlı olmalısınız.Dil öğrenme uzun ve sabır gerektiren bir süreç.

İspanyolcanın 400 milyon kişi tarafından anadil olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Üstelik İspanyolca konuşan kişi sayısı ABD’de İspanya’dan daha yüksek. Aynı zamanda 21 ülkede de resmi dil olarak kabul edilmiş bir dilden bahsedeceğiz. Biz araştırdık, karşılaştırdık ve gelecek vadeden diller listesinde ilk üçte olduğuna kanaat getirdik. Peki geleceği parlak olan bu dilimizi nasıl öğrenebiliriz? İşte şimdi biraz da bundan bahsetmenin zamanı!

İspanyolca Öğrenmek İçin Ne Yapmalı?

Yeni bir şey öğrenirken kendimize ilk şunu sormalıyız: "Ne için?" Kendi deneyimlerimden de yola çıkarak öğrendiğimiz şeyde hangi aşamaya gelmek istediğimizin, hangi yollardan öğrenmeyi tercih ettiğimizi açığa çıkaran bir soru olduğunu söyleyebilirim. Yeni bir dil olsun müzik enstrümanı olsun hangi amaçla öğrendiğimiz önemlidir. Örneğin bir müzik aletini sadece hobi olarak öğrenmek isteyebilir veya uzmanlaşarak akademik kariyer elde etmek isteyebilirsiniz. Çalışma programınız da buna göre şekillenir haliyle. Yeni bir dil öğrenirken de durum böyle. Seyahatinizde kullanabileceğiniz pratik şeyler mi öğrenmek istiyorsunuz, mesleğinizle ilgili geçmeniz gereken bir sınava mı hazırlanıyorsunuz yoksa sadece "ben bu dili layığıyla öğrenmek istiyorum" mu diyorsunuz? Hedefinizi belirleyin ve yola devam edelim.

İspanyolca Nasıl Öğrenilir?

‘Empiece por reunir su motivación’ yani motivasyonunuzu toplayarak başlayın. Yeni bir dil öğrenmenin her zaman zorlukları vardır. Bir dili öğrenirken kültürüne de aşina olmaya çalışırız ve bu belli bir süreç ister. Bu yüzden motivasyonumuzu kaybetmeden, hevesimizi yitirmeden yola devam etmeliyiz. Yanlış yapmak bir dili öğrenmenin yollarından biridir aynı zamanda. Çünkü yaptığınız yanlışı düzelttiğinizde aklınızda her zaman daha iyi yer eder. O halde öncelikle nelere ihtiyacımız var bir göz atalım.

Nelere İhtiyacımız Var?

Her şeyden iyi bir öğrenme metoduna ihtiyacınız olacak. Eğer kendi kendinize öğrenecekseniz ve sıfırdan başlıyorsanız daha önce deneyimlemiş, fikri olan birinden yardım alabilirsiniz. Bunun dışında gün içinde pratik yapabileceğiniz mobil uygulamalara erişim imkanı için telefon iyi olacaktır. Kağıt kalemi de söylemezsek olmaz, yazarak çalışmak önerdiğimiz metotlardan biri her zaman. Ve tabi ki ihtiyacınız olan en önemli şey istek ve azim. 
Enerjimiz ve isteğimiz tamam ama nereden başlayacağız? ‘Bir başlasam devamı gelir’ diyenlerdenseniz bir sonraki başlığımıza bekliyoruz.

Nereden Başlamalıyız?

Herkesin öğrenme biçimi, algılama süresi gibi kişiye özgü eğitim serüveni kıstasları vardır. Nereden başlayabileceğinize önerimiz ise kelimelerden geçiyor. Kelime haznenize her gün 10-20 kelime ekleye ekleye İspanyolca öğrenmeye adım atmış olursunuz. Direkt gramerle başlayın demiyoruz çünkü biliyoruz ki bir dilin gramerini öğrenmek işin biraz eğlencesini bozabiliyor. Bu yüzden önce günlük hayattan, pratik kullanılabilecek kelimeler öğrenerek başlamanız daha iyi olacaktır. Öğrenirken eğlenmeniz için de telefonunuza çeşitli uygulamalar indirebilir günlük akışınızda yeni kelimeleri hap gibi alabilirsiniz. Veya kendinize kelime kartları edinebilir, kendiniz de bunları oluşturabilirsiniz. Hemen bir dipnot belirtmek istiyoruz. Kelime öğrenirken öndeki ekleriyle beraber öğrenmeniz şiddetle tavsiye edilir, bir bütünmüş gibi düşünün ve öyle öğrenin.

Biraz Da Dil Bilgisi Almaz Mıydınız?

Dil bilgisi öğrenmek her zaman sandığımız kadar sıkıcı değildir. Motamot bir öğrenme şekli yerine diyaloglar kurup veya inceleyip dil bilgisini kapmaya çalışabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz yazarak pratik yapmanız. Pratik yaptıkça oturmayan bir şey yok sonuçta. Öğrendiğimiz kelimeleri cümlelere döküp İspanyolca konuşabilmek için gramerini de belli bir ölçüde özümsemeniz gerek. 

Nasıl Konuşsam?

İspanyolca yazıldığı gibi okunan bir dil olması yönüyle avantaj sahibi. Sadece bazı tonlamalara aşina olmayabilirsiniz ve bunun çözümü de dinlemekte. Her ne kadar yazıldığı gibi okunsa da bazı telaffuz farklılıkları yaratan harfler var, öncelikle onları öğrenin. Video açıp dinleyerek seslerin nasıl telaffuz edildiklerini özümseyebilir veya sesli sözlük kullanabilirsiniz. Teknolojinin nimetleri sınırsız, faydalanmayı bilene. Telaffuzumu nasıl geliştirebilirim diyenler için altyazısıyla beraber diziler izlenebilir veya sesli kitap uygulamaları kullanılabilir. Böylelikle kelimelerin telaffuzuyla beraber öğrenilmesi akılda kalıcılığı artıracak ve duyduğunuz bir kelimeyi zihninizde rahatça canlandırabileceksiniz. Hafızanıza yardımcı olacak bir diğer öneri de görselleştirmek. Çocuk videoları gibi görsel, işitsel ve alt yazılı içeriklerle İspanyolcanızı geliştirebilirsiniz.

Telaffuz kısmını anlatabildiysek sıra bunu seslendirmekte. Yeni bir dil öğrenirken hemen birileriyle konuşma çabasına girmek insanı gerebiliyor. Bu çekingenliğimizi kendimizle atabiliriz. İlk başlarda aynanın karşısına geçip kendi kendinizle konuşabilir, monolog havasında bir sohbet gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında sizin gibi İspanyolca öğrenmeye çalışan bireylerle konuşabilir ve gittikçe kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Etrafınızda öyle birileri yok ise de internet üzerinden çeşitli hocalarla iletişime geçip konuşma becerinizi gerçekleştirebileceğiniz imkanlar mevcut.

İnternetten İspanyolca Nasıl Öğrenilir?

Günümüz eğitimlerinin olmazsa olmazı gerektiğinde sıfırdan öğrenirken faydalanabileceğimiz ya da takviye olarak kullanabileceğimiz online eğitim platformları. Kursa gitmeye vakti olmayanlar veya tercih etmeyenler için internetten de doğru metotlarla İspanyolca öğrenebilirsiniz. İstanbul İşletme Enstitüsünde A1 seviyesinde online İspanyolca eğitimi alabilirsiniz. Diğer yandan telefonunuza veya bilgisayarınıza indirebileceğiniz çok çeşitli dil öğrenme uygulamaları mevcut, mutlaka bunlardan birkaçını edinin.

Sıfırdan öğreniyorsanız başlangıç seviyesinde, belli bir sevideyseniz de o aşamaya uygun seviyelerde öğrenme platformlarını kullanabilirsiniz. Ya da YouTube gibi sitelerden ders videoları şeklinde ücretsiz eğitimler alabilirsiniz. Bu süreçte not almanız yararınıza olacaktır, yazarak öğrenmek yeni bir dil öğrenirken iyi bir yoldur. Sosyal medya hesaplarınızdan da İspanyolca pratik bilgiler öğrenebileceğiniz sayfalar takip edebilir, medyanızda gezinirken yeni kelimeler, kalıplar edinebilirsiniz.

İspanyolca Öğrenmek İçin Tüyolar

  • Günlük hayatınıza adapte edin. İlk adım olarak telefonunuzun dil ayarını İspanyolca yaparak başlayabilirsiniz. Gün içinde aile bireylerinden gelen sorulara kendi kendinize İspanyolca cevaplar verebilir, bulamadığınızda ise sözlükten faydalanabilirsiniz.

  • Müzik dinleyin. Şarkı ezberlemek hepimizin istemsiz bile olsa iki üç kez dinlemede bir şeyler kapabildiği bir beceri. Öyleyse bunu İspanyolcada da kullanın. 

  • Minik kitaplar, dergiler okuyarak gün içinde pratik yapmanızı sağlayabilirsiniz. Böylelikle öğrendiğiniz bilgiler hafızanızda tazelenir ve unutmanız zorlaşır.

  • Dizi izleyin. Türkçe alt yazılı olarak başladığınız İspanyol dizilerini ikinci kez izlediğinizde İspanyolca alt yazılı olarak değiştirin. Hem repliklere aşina olmuş olacaksınız hem de cümle yapılarıyla dinleme yeteneğinizi geliştirebileceksiniz.

  • Dili öğrenirken kültürünü pas geçmeyin. Dil sahip olduğu coğrafyadan etkilenen canlı ve değişken bir varlıktır. Bu yüzden İspanyol kültürüne de aşina olun, araştırın ve öğrenin. 

  • Kendinize zaman verin, pes etmeyin. Öğrenmek eylemi her zaman emek istemiştir, çabaladığınıza inanıyorsanız eninde sonunda o dili öğreneceksinizdir vazgeçmeyin.

Motivasyonunuzu Toplayın, Yeni bir dil öğrenmeye başlarken, süreç bazen zor olabilir Bu yüzden motivasyon önemlidir, Sürecin zorluklarıyla başa çıkmak ve devamlılığı sağlamak için, Hedef Belirleyin, 'Pratik bilgi mi, akademik düzeyde bilgi mi?' gibi hedefinize göre çalışma programınızı şekillendirin, Etkili ve verimli bir öğrenme süreci için, İyi Bir Öğrenme Metoduna Sahip Olun, Kendi kendine öğreniyorsanız, deneyimli birinden veya etkili bir uygulamadan yardım alabilirsiniz, İyi bir strateji, öğrenme sürecini hızlandırır ve kolaylaştırır, Mobil Uygulamalar Kullanın, Pratik yapabileceğiniz mobil uygulamalar dili daha hızlı öğrenmenizi sağlar, Her an, her yerde öğrenme imkanı sağlarlar, Yazarak Çalışın, Yazarak çalışma dil hakimiyetini arttırır ve kalıcı öğrenmeyi destekler, Kalıcı ve etkili öğrenme için, Yanlış Yapmaktan Korkmayın, Yanlış yapmak ve bu yanlışı düzeltmek dil öğrenme sürecinde son derece doğaldır, Yanlışlar yeni bilgilerin daha iyi yerleşmesini sağlar, Dilin Kültürünü Öğrenin, Bir dili öğrenirken o dilin kültürünü de öğrenmek dilin matıksal yapısını ve kullanımını anlamada yardımcı olur, Dilin kullanımında ve anlaşılmasında kültür önemlidir, Azimli ve İstekli Olun, Dil öğrenme sürecinde en önemli unsur azim ve istektir Kolaylıkla vazgeçmemeli, sabırlı olmalısınız, Dil öğrenme uzun ve sabır gerektiren bir süreç
İspanyolca Nasıl Öğrenilir ispanyolca kursu
Bu fotoğraf bir tarlada oturan bir kadını gösteriyor. Beyaz uzun kollu bir gömlek, mavi kot pantolon ve kahverengi botlar giyiyor. Saçları düşük bir at kuyruğu şeklinde geriye toplanmış ve gözlük takıyor. İki eli kucağında ve uzaklara bakıyor. Tarla yemyeşil, uzun otlar ve arka planda birkaç ağaç var. Gökyüzü güzel bir mavidir ve birkaç beyaz bulut etrafa dağılmıştır. Kadın huzurlu ve çevresinden memnun görünüyor. Görüntü boyunca yayılan sakin bir özgüveni var.
Beyda Çalışkan
Blog Yazarı

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği 4. sınıf öğrencisidir. Okumak, yazmak, araştırmak dışında müzikle ilgilenmeyi seviyor. Fakülte sosyal kulüplerinden birinin de kurucuları arasında. 

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü uzun kızıl saçlı bir kadının yakın plan çekimini göstermektedir. Saçları yüzünden geriye doğru toplanmış ve soluk tenini ortaya çıkarıyor. Mavi ve beyaz puantiyeli bir gömlek giymekte ve belini siyah bir kemerle vurgulamaktadır. Gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrık. Arka planda, güzel bir renk kontrastı yaratan sarı ve mavi bir gradyan görülüyor. Resmin odak noktası kadının yüzü, saçları ve gömleğidir. Kadın rahat ve mutlu görünüyor, anın tadını çıkarıyor. Sahne huzurlu ve davetkâr.
Yabancı Dil Eğitimi

İspanyolca Öğrenmek Zor mu?

08 Mayıs 2021
Beyaz gömlek giyen genç bir kız, elinde mavi bir kitap tutarken yeşil bir arka planın önünde duruyor. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri izleyiciye odaklanmış. Saçları kısa ve kahverengi, yüzü hafif çilli. Görüntünün sol tarafında mavi bir kravatın yakın çekimi görülürken, sağ tarafta beyaz metinli kırmızı bir kılıf görülüyor. Kızın elinde tuttuğu kitabın kenarları yıpranmış ve birkaç sayfası hafifçe bükülmüş. Kız kararlı ve ciddi görünüyor, dudakları hafifçe büzülmüş.
Yabancı Dil Eğitimi

İspanyolca Nasıl Öğrenilir?

27 Nisan 2021
Bu resimde omuz hizasında kızıl saçları olan ve gözlüklerini başının üzerine yerleştirmiş bir kadın görülüyor. Siyah puantiyeli bir gömlek giyiyor ve dudakları yumuşak bir ifadeyle hafifçe ayrılmış. Yüzü odakta ve arka plan hafifçe odak dışı. Sol kulağı görünüyor ve tek bir halka küpe takıyor. Sanki izleyiciyi daha yakından bakmaya davet ediyormuş gibi doğrudan kameraya bakıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İş ve Eğitim Hayatında İspanyolcanın Önemi

14 Eylül 2021
Bu çevrimiçi kurs görseli kızıl saçlı ve kalpli bir kadını göstermektedir. İspanyolca kursunu (A1) temsil eden siyah beyaz puantiyeli bir gömlek giymektedir. Kalp ayrıca dil öğrenmenin önemini sembolize edebilecek kırmızı ve sarı şeritlerle süslenmiştir. Bence bu görsel öğrencileri İspanyolca kursuna (A1) katılmaya ve öğrenme yolculuklarını keyifli hale getirmeye teşvik ediyor.
5
(23)

İspanyolca Kursu (A1)

12 Konu5 Saat
Çağla AlperÇağla Alper
1110444
Bu görselde kollarını kavuşturmuş, kendinden emin ve özgüvenli bir tavır sergileyen bir kadın tasvir edilmiştir. İspanyolca Kursu A2, dili orta seviyede öğrenmek için harika bir yoldur. İspanyolca gramer, telaffuz ve kelime bilgisinin tüm temellerini açık ve anlaşılması kolay bir şekilde öğretir. Kursun ses ve video dosyaları, öğrencilerin pratik yapmalarına ve İspanyolca konuşma becerilerinde güven kazanmalarına olanak tanır. Ayrıca, kurs öğretilen kavramları pekiştirmeye yardımcı olan interaktif alıştırmalar da içermektedir. Bu kurs sayesinde öğrenciler, İspanyolca konuşan kişilerle etkili bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı olacak güçlü bir İspanyolca temeli oluşturabilirler. Ayrıca, kursun çevrimiçi eğitmeni öğrencilere kişiselleştirilmiş tavsiye ve geri bildirim sağlamak için hazırdır. Bu kurs, orta seviyede İspanyolca öğrenmek için ideal bir yoldur.
5
(3)

İspanyolca Kursu (A2)

12 Konu5 Saat
Çağla AlperÇağla Alper
1257524
Bu resimde bir kadın kırmızı bir kazak giyerken kameraya gülümsüyor. Arka planda siyah metinli mavi beyaz bir işaret var, bu da kadının A1 seviyesinde bir Fransızca dil kursuna katıldığını gösteriyor. Buna ek olarak, beyaz metinli siyah ve kırmızı bir dikdörtgen var ki bu bir logo ya da kursla ilgili bir mesaj olabilir. Genel olarak bu görüntü, yeni bir dil öğrenmek için harika bir motivasyon olan neşe ve başarı duygusunu yansıtıyor.
5
(12)

Fransızca Kursu (A1)

14 Konu5 Saat
Omuz hizasında, siyah saçlı genç bir kadın kameraya genişçe gülümsüyor. Gözleri parlak ve ağzı geniş bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Yüzünde arkadaş canlısı ve davetkâr bir ifade var. Siyah, uzun kollu bir gömlek ve bir kot pantolon giyiyor. Rahat ve mutlu görünüyor. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da ona ilgi odağı olduğu hissini veriyor. Genel tavrı sıcaklık ve neşe dolu. Hayattan keyif alan ve anı yaşayan birinin mükemmel bir örneği.Jenya İçliyürek
1175464
Bu çevrimiçi kurs görüntüsü uzun saçlı, mutlu bir şekilde gülümseyen bir kadını gösteriyor. İtalyanca kursundan (A1) keyif alıyor gibi görünüyor. Saçları uzun ve dalgalanıyor ve yüzünde parlak, neşeli bir ifade var. Görünüşe göre bir süredir İtalyanca öğreniyor ve artık becerilerini sergileyecek kadar kendine güveniyor. Kendini dil öğrenme yolculuğuna adamış biri için harika bir örnek. Bunu yaparak başarısını hak etti ve İtalyanca A1 kursunun mükemmel bir temsili.
5
(3)

İtalyanca Kursu (A1)

30 Konu5 Saat
Uzun siyah saçlı güzel bir kadın, beyaz bir bluz giymiş ve yüzünde parlak bir gülümsemeyle kameranın önünde duruyor. Gözleri sevinçle parlıyor ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli ve memnun görünüyor. Ellerini vücudundan hafifçe uzakta tutarak ayakta duruyor ve ince vücudunu sergiliyor. Bakışları davetkâr ve kendinden emin, ifadesi ise hayat ve enerji dolu. Bu resim onun mutlu ve kaygısız tavrını yansıtıyor ve neşeli ifadesinin ona bakan herkesi gülümseteceği kesin.Duygu Çetin
1175464