AnasayfaBlogİş İngilizcesi ile Fark Yaratın
Yabancı Dil Eğitimi

İş İngilizcesi ile Fark Yaratın

02 Ekim 2019
Bir kişi sol eliyle bir yığın kitap tutarken görülüyor. Kitaplar büyük ve kalındır, her birinin kapağında bir metin yazılıdır. Kişinin kolu görünüyor ve derisinde bir dövme görülebiliyor. Arka plan beyazdır ve kitapların üzerinde birkaç harfin görülebildiği siyah yazılar vardır. Kişi ayakta durmakta, vücudu hafifçe sola doğru eğilmiş ve kitap yığınına bakmaktadır. Parmakları kitapların etrafında kıvrılmış ve yığındaki kitaplar eşit aralıklarla dizilmiş.
FaydaDetayÖrnek
Profesyonel Dilİş İngilizcesi, profesyonel iş hayatını ve şirket dilini temsil eder.Mailleşmelerinizde, yazışmalarınızda, telefon görüşmelerinizde daha net ve profesyonel ifade edebilirsiniz.
Mülakatlarİş İngilizcesi mülakatlarda stresinizi azaltır.Yabancı dil yapılan mülakatlarda, cümle kalıplarını bilerek daha rahat bir mülakat geçirebilirsiniz.
Yeni Bağlantılarİş İngilizcesi, yabancı bağlantılar kurabilmenize olanak sağlar.Uluslararası iş ortamlarında yeni bağlantılar kurabilir, fikir ve bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.
Maddi KazançlarDevlet memurları için iş İngilizcesi terfi ve dil tazminatı almayı sağlar.Gerekli şartlar sağlandığında maddi kazançlarınızın artmasını sağlar.
Saygın Görünümİş İngilizcesi, profesyonel ve saygın bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur.Uluslararası toplantılarda, konferanslarda daha saygın ve profesyonel görünebilirsiniz.
Yabancı Kaynaklarİş İngilizcesi yabancı kaynakları takip etme imkanı sağlar.Yabancı rakipleriniz neler yapıyor, hangi stratejileri uyguluyor?Bu konuları daha iyi takip edebilirsiniz.
Dünya Çapında Gelişmelerİş İngilizcesi ile sektörünüz ile ilgili dünya çapında gelişmeleri takip edebilirsiniz.Sektörünüzle ilgili makaleleri, araştırmaları rahatlıkla takip edebilirsiniz.
Uluslararası İş Fırsatlarıİş İngilizcesi, uluslararası iş fırsatlarına kapılar açar.Yabancı ortaklı şirketlerin ve çok uluslu şirketlerin ülkemizdeki yatırımlarını ve kariyer olanaklarını takip edebilirsiniz.
Globalleşme ve İnternet Kullanımıİş İngilizcesi, globalleşme ve internet kullanımıyla daha önemli hale gelmektedir.Yabancı iş ortakları ile online görüşmeler yapabilir, uluslararası projelerde yer alabilirsiniz.
Verimli İlişkilerİş İngilizcesi ile yabancı müşterilerinizle daha verimli ilişkiler kurabilirsinizUluslararası müşterilerle daha iyi iletişim kurarak iş ilişkilerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

İş dünyasında fark yaratmanın, daha bBaşarıı ve etkin olmanın yolu iş İngilizcesi bilmenizden geçer. İş İngilizcesi, profesyonel iş hayatını ve şirket dilini temsil eder. Resmî kurumlara iş başvurusunda bulunduğunuzda, temel ingilizce bilginizin yanı sıra iş İngilizcesi konusunda bilgi ve becerilere hakim olmanız beklenir. İşveren açısından sizi daha farklı kılacak olan ve diğer adaylardan öne geçirecek en önemli kriterlerden biri budur.

İş İngilizcesi Bilmek Size Ne Kazandırır?

İngilizce verilen iş ilanlarını sıklıkla görür olmamızın sebebi İngilizcenin iş hayatındaki öneminin tartışmasız olmasıdır. Ancak İngilizce bilginiz işinizin gerektirdiği bilgileri barındırmıyorsa bu durum da işverenlerin ilgisini çekmemektedir.

İş İngilizcesinden çıkarmamız gereken anlam şirket dilinin ve iş hayatının İngilizce karşılığını bilmemiz gerektiğidir. Nasıl ki günlük kullandığımız dil ile işimizi yaparken kullandığımız dil farklılık gösteriyorsa, İngilizce için de durum aynıdır. İş İngilizcesinin bu kadar önemli olmasının başlıca sebepleri arasında gittikçe artan globalleşme ve internet kullanımı gelmektedir. 

Ayrıca yabancı ortaklı şirketlerin ve çok uluslu şirketlerin ülkemizde ki yatırımlarını arttırmaları ve bu şirketlerin kariyer olanaklarının fazla olması iş İngilizcesini bilme zorunluluğunu arttırmaktadır.

Uluslararası şirketlere çalışabilmeniz için İngilizce bilginiz olmazsa olmaz özelliklerden birisidir. Mailleşmelerinizde, yazışmalarınızda, telefon görüşmelerinizde ya da sunumlarınızda kendinizi daha iyi ve nazikçe ifade etme olanağını sizlere sunan iş İngilizcesi aynı zamanda daha profesyonel görünmenize de yardımcı olmaktadır.

Sektörünüz ile ilgili dünya çapındaki gelişmeleri takip ederken zorlanmazsınız. İş İngilizcesinin diğer bir faydası ise bulunduğunuz iş koluyla ilgili makaleleri ve araştırmaları rahatlıkla takip edebilmenize olanak sağlamasıdır.

İş İngilizcesinin çalışanlara sağladığı diğer büyük yarar ise yabancı bağlantılar kurabilmelerine olanak sağlamasıdır. Devlet memurları için ise iş İngilizcesinin yararı terfi almalarına olanak sağlar. Gerekli şartlar sağlandığı taktirde dil tazminatı alarak maddi kazançlarının artmasını mümkün kılar.

Ayrıca yabancı müşterilerinizle kuracağınız ilişkileri İş İngilizcesi ile daha verimli hale getirebilirsiniz. İngilizce yapılan mülakatlarda ise iş İngilizcesine hâkim olmasınız cümle kalıplarını bilmenize olanak sağlayarak daha stressiz bir mülakat geçirmenize yardımcı olur. İşinizin gerektirdiği çizelgeleri ve şemaları yorumlarken de iş İngilizcesi size yardımcı olur.

İşinize ve sektörünüze ilişkin gelişmeleri yurt dışındaki kaynaklardan da takip etme imkanına sahip olursunuz. Yabancı rakipleriniz neler yapıyor, hangi stratejileri ve yöntemleri uyguluyor? Bu gibi pek çok konuda araştırma yapma ve bilgi edinme imkanına sahip olursunuz.

Yurt dışındaki meslektaşlarınız ile sağlıklı network ilişkileri kurabilir, fikir ve bilgi alış-verişlerinde bulunabilirsiniz. Böylece, işinize dair farklı bakış açıları kazanabilirsiniz.

İş İngilizcesinin Faydaları Nelerdir?

Peki iş İngilizcesi bilmenin bana ne gibi faydaları olacak? Diye düşünmeye başladığınızı biliyorum. O halde hemen sizin için faydalarına değinelim.

  • Her şeyden önce uluslararası büyük bir şirkette çalışmak istiyorsanız en başta İngilizce düzeyinizin iyi olması gerekir. Çünkü İİş Görüşmesie gittiğinizde İngilizce mülakat ile karşılamanız yüksek bir ihtimal.

  • Büyük çaplı kurumlarda İngilizce, oldukça büyük öneme sahip. Pek çok yabancı işbirlikleri ve ortaklıklar söz konusu olabilir.

  • İş İngilizcesi sayesinde; mailleşmelerinizde, telefon görüşmelerinizde, sunumlarda kendinizi daha iyi, daha resmî ve nazik bir biçimde ifade etmeyi öğrenirsiniz.

  • İş İngilizcesi, başarılı bir kariyer için olmazsa olmazdır. İş İngilizcesinin size pek çok şey kattığını fark edeceksiniz. İş dünyasında neler oluyor, yabancı rakipleriniz neler yapıyor? Bu gibi küresel ve güncel gelişmeleri takip ederek mevcut bilgilerinizi artırırsınız.

  • Öte yandan departmanınız ile  alakalı yabancı kaynaklardan, makalelerden faydalanabilir, güncel haberleri takip edebilirsiniz.

  • Çalıştığınız pozisyona bağlı olarak yabancı ülkelere iş seyahatlerinde, toplantılarda bulunabilirsiniz. Böyle durumlarda etkin bir iletişim kurmanız gerekir. Özellikle sektörel konuşmaların ve fikir alışverişlerinin gerçekleştiği bu ortamlarda, kendinizi ne kadar iyi ifade edeceğiniz, İngilizce seviyeniz ile doğru orantılıdır.

  • İş İngilizcesi sayesinde kendi işinize dair dünyada olan biten gelişmeleri, yenilikleri yabancı kaynaklardan daha iyi anlayarak takip etmeniz kolaylaşır.

  • Yabancı yeni bağlantılar edinebilirsiniz. Tanıştığınız yeni insanlarla bilgi alışverişlerinde bulunarak iş vizyonunuzu genişletebilir, yeni bakış açıları kazanabilirsiniz.

Uluslararası projeler, yatırımcı görüşmeleri ve bu alanlarda aktif olabilmek için İngilizce son derece gerekli olmaktadır. Teknik açıdan da kişisel açıdan da kendinizi daha iyi ifade etmeniz iş İngilizcesi ile mümkün hale geldi.

Devlet memurları için İngilizce bilgisi demek, terfi alarak daha iyi bir konuma gelmek ve daha yüksek maaş elde etme imkanıdır. Ayrıca kamu görevi içerisinde İngilizce bilgisinden faydalanılan çalışana belirli sınavlarla seviyesini ispatlaması durumunda dil tazminatı ödenir.

Asker ve polislerin de iyi bir İngilizce seviyesine sahip olması dış görevler ve dil tazminatı alabilmeleri açısından önemlidir. Tabii bunun için onların da, tıpkı kamu çalışanları gibi, yüksek İngilizce seviyelerini YDS, KPDS gibi çeşitli sınavlarla kanıtlamalıdır. Eğer bu alanlarda çalışmaya yönelik bir hedefiniz varsa ya da şu an çalışıyorsanız, İngilizce öğrenmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

İş İngilizcesi Öğrenme Yolları Neler?

İş İngilizcesi, iş hayatına girmeden önce öğrenilebildiği gibi, iş hayatında yer aldığınızda da öğrenilebilir. İş İngilizcesi öğrenmek göründüğü kadar zor değildir. En iyi şekilde öğrenebilmeniz için Enstitü tarafından sunulan online eğitim olanaklarından faydalanabilirsiniz.

İş ingilizcesi kursu ile eğitiminizi kısa sürede tamamlayıp sektöre ve çalışma hayatına hazır hale gelirsiniz. Eğer en az orta seviyede İngilizce bilgisine sahipseniz ve uluslararası bir şirkette çalışma planlarınız varsa mutlaka iş ingilizcesi kursu alarak hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Üstelik bu kurslar online olarak verilmekte.

ingilizce düzeyinizi kestiremiyor ve bu konuda çekingen davranıyorsanız endişe etmenize gerek yok. yine aynı şekilde online verilen ingilizce eğitimi sayesinde  online eğitimin keyfini çıkarın. böylece temeli sağlamlaştırarak aşama aşama seviyenizi yükseltebilirsiniz.

İlk seviye için İngilizce Eğitimi A1-A2 seviyesi sizin için temel bilgileri sağlayacaktır.

İngilizce B1-B2 ile orta seviyeye ulaşabilirsiniz.

Üst düzey ve en az diğer seviyeler kadar gerekli olan C1-C2 seviyesi için de online eğitim alabilirsiniz.

İş dünyasına hazır hale gelebilmek ve bu dünyada başarılı bir şekilde yol alabilmek için gerekli olan İngilizce dil eğitimlerini almak sizi daha iyi yerlere taşıyacaktır.

İş İngilizcesi online eğitimini alarak rakiplerinizin bir adım ötesine geçmekle kalmayacak, aynı zamanda kurs bitiminde iş hayatında gerekli olacak bütün İngilizce bilgileri de edineceksiniz. Bu kurslarda değinilen konu başlıkları arasında ise mülakat, CV mektupları, mail ve yazışma kalıpları ve terimler olmaktadır.

Eğitimin sonunda yapılan pratik sınavdan başarılı olmanız durumunda, sertifikanız isminize özel olarak adresinize ücretsiz gönderilecektir. Özel ve resmi kurumlarda geçerli olan sertifika sayesinde, yüksek düzey İngilizcenizi belgelendirmiş olacaksınız.

Profesyonel Dil, İş İngilizcesi, profesyonel iş hayatını ve şirket dilini temsil eder, Mailleşmelerinizde, yazışmalarınızda, telefon görüşmelerinizde daha net ve profesyonel ifade edebilirsiniz, Mülakatlar, İş İngilizcesi mülakatlarda stresinizi azaltır, Yabancı dil yapılan mülakatlarda, cümle kalıplarını bilerek daha rahat bir mülakat geçirebilirsiniz, Yeni Bağlantılar, İş İngilizcesi, yabancı bağlantılar kurabilmenize olanak sağlar, Uluslararası iş ortamlarında yeni bağlantılar kurabilir, fikir ve bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz, Maddi Kazançlar, Devlet memurları için iş İngilizcesi terfi ve dil tazminatı almayı sağlar, Gerekli şartlar sağlandığında maddi kazançlarınızın artmasını sağlar, Saygın Görünüm, İş İngilizcesi, profesyonel ve saygın bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur, Uluslararası toplantılarda, konferanslarda daha saygın ve profesyonel görünebilirsiniz, Yabancı Kaynaklar, İş İngilizcesi yabancı kaynakları takip etme imkanı sağlar, Yabancı rakipleriniz neler yapıyor, hangi stratejileri uyguluyor?Bu konuları daha iyi takip edebilirsiniz, Dünya Çapında Gelişmeler, İş İngilizcesi ile sektörünüz ile ilgili dünya çapında gelişmeleri takip edebilirsiniz, Sektörünüzle ilgili makaleleri, araştırmaları rahatlıkla takip edebilirsiniz, Uluslararası İş Fırsatları, İş İngilizcesi, uluslararası iş fırsatlarına kapılar açar, Yabancı ortaklı şirketlerin ve çok uluslu şirketlerin ülkemizdeki yatırımlarını ve kariyer olanaklarını takip edebilirsiniz, Globalleşme ve İnternet Kullanımı, İş İngilizcesi, globalleşme ve internet kullanımıyla daha önemli hale gelmektedir, Yabancı iş ortakları ile online görüşmeler yapabilir, uluslararası projelerde yer alabilirsiniz, Verimli İlişkiler, İş İngilizcesi ile yabancı müşterilerinizle daha verimli ilişkiler kurabilirsiniz, Uluslararası müşterilerle daha iyi iletişim kurarak iş ilişkilerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz
iş ingilizcesi iş ingilizcesi eğitimi yabancı dil
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi masada oturmuş, kalemle bir kitaba bir şeyler yazıyor. Odaklanmıştır ve yüzünde ciddi bir ifade vardır. Kişinin üzerinde beyaz bir gömlek vardır ve kolları kitaba doğru eğilmiştir. Masanın sağ tarafında bir bardak süt var. Odadaki ışık parlaktır ve arka plan beyaz bir duvardır. Resmin sağ üst köşesinde kişinin bir kalem tutan eli görülüyor. Kalem siyah ve gümüş uçludur. Kişinin yazdığı kitap açık ve mavi beyaz kapaklı.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Öğrenme ve İş İngilizcesi

24 Eylül 2019
Gözlüklü ve kırmızı gömlekli genç bir kadın kütüphanede dizüstü bilgisayarında çalışıyor. Odaklanmış durumda, yüzü önündeki ekran tarafından aydınlatılıyor. Masanın üzerinde beyaz bir defter, saksı içinde yeşil bir bitki ve bulanık turuncu bir nesne var. Kadının elleri hafifçe bulanıktır ve gözleri kapalıdır, bu da konsantrasyonunu ortaya koymaktadır. Çalışmasına derinlemesine dalmış gibi görünüyor, dizüstü bilgisayarı odadaki tek ışık kaynağı ve huzurlu bir atmosfer yaratıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Eğitimi Yolculuğu

23 Eylül 2019
Günlük hayatta kullanılan İngilizce konuşma kalıpları içerinde karşımıza selamlaşma, tanışma, yardımlaşma, genel ifadeler ve mesleki İş İngilizcesi çıkıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Günlük Konuşmalar ve Anlamları

24 Aralık 2019
Bir kişi sağ elinde bir kalem tutmakta ve sol eliyle beyaz bir panoya işaret etmektedir. Kişi mavi bir gömlek giymektedir ve koyu renk saçları vardır. Sağ kolu uzatılmış ve sol kolu bükülmüş, işaret parmağı ve başparmağı panoya doğru uzatılmıştır. Arka planda bir dizüstü bilgisayar ve bir masada oturan başka insanlar var. Görüntü hafif bulanık ve köşede renkli bir nesne var.
Mülakat - İş Görüşmesi

İngilizce Mülakat: Kendini Tanıtma

26 Aralık 2019