AnasayfaBlogİngilizce Hayvan İsimleri ve Türkçe Karşılıkları
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Hayvan İsimleri ve Türkçe Karşılıkları

14 Temmuz 2023
Görsel konseptimiz, İngilizce dilinde en yaygın hayvan isimlerini öğrenmeyi ve dil becerilerini geliştirme amacını taşıyan bir kompozisyon olacaktır. Bu konsepti, güçlü anlatımı ve detay seviyesi ile tampere uyum sağlayabilecek illüstrasyon sanatı ile sunmayı tercih ediyoruz. Bu disiplinde yetenekleriyle tanınan sanatçımız Albert Beadle'nin eseri bir referans olabilir. Farklı hayvan türlerini belirgin bir şekilde bir araya getiren geniş bir çizim yapısı hayal edin. İngilizce isimleri belirgin biçimde yer alan köpek, kedi ve kuş karakterleri, özenle çizilmiş ve renklendirilmiş. Çizim, Beadle'ın kendine has canlı ve sıcak renk paleti ile dikkat çekiyor ve altın sarısı ışık bu kompozisyona renk veriyor. Her hayvanın yüz ifadesinde merak ve heyecan bulunuyor, bu da öğrenme atmosferini vurguluyor. Genel aydınlatma, sahneyi aydrolic bir modda tutarken, farklı hayvan türlerinin İngilizce isimlerini belirtme ile ilgili ipuçlarını vurgulamaya yardımcı oluyor. Bu görsel, hem geniş kapsamlı bir sahneye sahip olurken hem de gereksiz karmaşıklıktan kaçınıyor, öğrenmeyi eğlenceli ve çekici kılarak ana konsept etrafında odaklanıyor.
Hayvan İsmi (Türkçe)Hayvan İsmi (İngilizce)Ek Bilgiler
KöpekDogEv ve tarım işlerinde yardımcı olarak kullanılır.
KediCatEv ve tarım işlerinde zararlı haşereleri uzak tutmada yardımcı
KuşBirdRengarenk tüyleri ve hoş ötüşleri ile doğanın bir parçasıdır
BalıkFishBesin zincirinde önemli bir role sahip olan su canlılarıdır.
AtHorseTaşımacılık, tarım ve spor aktivitelerinde kullanılır.
İnekCowSüt, yoğurt, peynir gibi gıda malzemeleri sağlar.
TavukChickenYumurta ve eti için beslenir.
TavşanRabbitEvcil olarak beslenebilir, eti için de yetiştirilir.
KaplumbağaTurtleÇok uzun yaşarlar ve genellikle evcil olarak beslenirler.
FareMouseBazı türleri evcil hayvan olarak beslenir.

Başta tüm dünya üzerinde paylaşılan bir dil olarak kabul edilen İngilizce, birçok farklı kültürün ve coğrafyanın bir araya geldiği bir dildir. İngilizce, küresel iletişimin temel taşı haline gelmiştir ve bu nedenle birçok insan için öğrenilmesi gereken bir dildir.

Ancak, İngilizce öğrenirken dikkat etmemiz gereken önemli bir detay da hayvan adlarıdır. İşte bu yazıda, çeşitli hayvan adlarının İngilizce karşılıklarını inceleyeceğiz.

Hayvan Adları ve İngilizce Karşılıkları

Hayvanlarla ilgili temel İngilizce terimlerin öğrenilmesi, dil becerilerimizi geliştirmek ve farklı kültürlerle iletişim kurarken daha rahat iletişim kurmamıza yardımcı olabilir. Şimdi, hayvanlar dünyasının kapılarını aralayarak bu ilginç yolculuğa başlayalım.

  • Köpek (Dog)

  • Kedi (Cat)

  • Kuş (Bird)

  • Balık (Fish)

  • At (Horse)

  • İnek (Cow)

  • Tavuk (Chicken)

  • Tavşan (Rabbit)

  • Kaplumbağa (Turtle)

  • Fare (Mouse)

  • Timsah (Crocodile)

  • Fil (Elephant)

  • Zürafa (Giraffe)

  • Kartal (Eagle)

  • Aslan (Lion)

  • Kaplan (Tiger)

  • Köpekbalığı (Shark)

  • Penguen (Penguin)

  • Koyun (Sheep)

  • Yılan (Snake)

Bu sadece birkaç örnek; İngilizce'de birçok hayvanın Türkçe karşılığı vardır ve dil öğrenme sürecinde bu tür temel kelime bilgileri oldukça önemlidir.

İngilizce hayvan isimlerini bilmek ne işe yarar?

Hayvanların İngilizce isimlerin öğrenilmesi sadece dil bilginizi genişletmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda dil öğrenirken kullanılacak en etkin stratejilerden biridir.

İster kedi, köpek veya kuş olsun, İngilizce'de her hayvanın kendine ait benzersiz bir adı vardır ve bu bilgi ile siz de dilinizi ve kelime dağarcığınızı genişletebilirsiniz.

İngilizce dil kurslarımız, İngiliz sıfırdan başlayarak A1, A2'den C1, C2 seviyelerine kadar sizinle. Ayrıca sıfırdan İngilizce olarak kapsamlı bir eğitim paketimiz de mevcut.



İngilizce'yi sıfırdan öğrenme kursumuza katılmak size neden fayda sağlar? Bu kurs sadece kelime öğrenimini değil, aynı zamanda İngilizce'nin genel yapısını ve gramerini öğrenme imkanı sunar.

Buna ek olarak, başlangıçtan son seviyeye kadar bir dizi İngilizce dil kursları aracılığıyla, başlangıç seviyesinden en üst düzeye kadar tüm İngilizce becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

Artık hayvan adları ve İngilizce karşılıkları hakkında daha fazla bilgi edindiğiniz için, bu bilgiyi kullanabilir ve İngilizce dil yeteneklerinize keyif ve çeşitlilik katabilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? Hadi birlikte bu dil öğrenme serüvenine devam edelim!

Köpek, Dog, Ev ve tarım işlerinde yardımcı olarak kullanılır, Kedi, Cat, Ev ve tarım işlerinde zararlı haşereleri uzak tutmada yardımcı, Kuş, Bird, Rengarenk tüyleri ve hoş ötüşleri ile doğanın bir parçasıdır, Balık, Fish, Besin zincirinde önemli bir role sahip olan su canlılarıdır, At, Horse, Taşımacılık, tarım ve spor aktivitelerinde kullanılır, İnek, Cow, Süt, yoğurt, peynir gibi gıda malzemeleri sağlar, Tavuk, Chicken, Yumurta ve eti için beslenir, Tavşan, Rabbit, Evcil olarak beslenebilir, eti için de yetiştirilir, Kaplumbağa, Turtle, Çok uzun yaşarlar ve genellikle evcil olarak beslenirler, Fare, Mouse, Bazı türleri evcil hayvan olarak beslenir
dog cat bird German Shepherd Bulldog Golden Retriever Persian Siamese Maine Coon Sparrow Eagle Parrot English Practice Material C1 Colloquial English: A Complete English Language Course. İngilizce Hayvan İsimleri ve Türkçe Karşılıkları Hayvan Adları ve İngilizce Karşılıkları İngilizce Hayvan İsimleri ve Türkçe Anlamları
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.