AnasayfaBlogİltifat Ederken Ve Alırken Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

İltifat Ederken Ve Alırken Kullanılacak İngilizce İfadeler

13 Şubat 2023
Bu yazı, Türkçe kullanılan komplimanların ve cevaplarının çeşitli örneklerini sunmaktadır. Komplimanların verilmesi ve alınması, insanlar arasındaki iletişimin güçlenmesini sağlar.
İngilizce KomplimanlarKomplimanın AnlamıVerilebilecek Cevaplar
You are very braveSen çok cesursunThank you
You are a very smart personSen çok zeki bir insansınThank you very much
You look very beautifulSen çok güzel görünüyorsunThank you very much
You are a very good friendSen çok iyi bir arkadaşsınThank you very much
You are very successfulSen çok başarılısınThank you very much
You have a great tasteHarika bir zevkin varThat's very kind of you
You have a way with wordsKelime seçiminde çok iyisinI appreciate it
You’re very creativeÇok yaratıcısınI'm flattered
You are incredibly reliableİnanılmaz derecede güvenilirsinI'm glad you think so
You have a great sense of humorHarika bir mizah anlayışın varYou made my day

Günümüzde, çok farklı insanların arasında, komplimanların verilmesi ve alınması çok önemlidir.

İltifat Ederken Kullanılan İngilizce İfadeler

İltifatlar, insanlar arasındaki iletişimin güçlenmesini ve ilişkilerin güçlenmesini sağlayabilir. Ancak, komplimanların verilmesi ve alınması, kültürel olarak farklılıklar gösteriyor. Bu yazı, Türkçe kullanılan komplimanların ve cevaplarının çeşitli örneklerini sunmaktadır.

"Sen çok cesursun" (You are very brave)

Kompliman veren kişi, kişinin cesaretini övmek için "Sen çok cesursun" ifadesini kullanabilir. Kompliman alan kişi, "Teşekkür ederim" (Thank you) cevabını vermek için kullanabilir.

"Sen çok zeki bir insansın" (You are a very smart person)

Kompliman veren kişi, kişinin zekasını övmek için "Sen çok zeki bir insansın" ifadesini kullanabilir. Kompliman alan kişi, "Çok teşekkür ederim" (Thank you very much) cevabını vermek için kullanabilir.

"Sen çok güzel görünüyorsun" (You look very beautiful)

Kompliman veren kişi, kişinin güzelliğini övmek için "Sen çok güzel görünüyorsun" ifadesini kullanabilir. Kompliman alan kişi, "Çok teşekkür ederim" (Thank you very much) cevabını vermek için kullanabilir.

"Sen çok iyi bir arkadaşsın" (You are a very good friend)

Kompliman veren kişi, kişinin arkadaşlığını övmek için "Sen çok iyi bir arkadaşsın" ifadesini kullanabilir. Kompliman alan kişi, "Çok teşekkür ederim" (Thank you very much) cevabını vermek için kullanabilir.

"Sen çok başarılısın" (You are very successful)

Kompliman veren kişi, kişinin başarısını övmek için "Sen çok başarılısın" ifadesini kullanabilir. Kompliman alan kişi, "Çok teşekkür ederim" (Thank you very much) cevabını vermek için kullanabilir.

Komplimanların Verilmesi ve Alınması

Komplimanların verilmesi ve alınması, insanlar arasındaki iletişimin güçlenmesini sağlamak için çok önemlidir. Komplimanların verilmesi ve alınması, kültürel olarak farklılıklar göstermektedir. Türkçe kullanılan komplimanların ve cevaplarının çeşitli örnekleri, bu yazıda sunulmuştur.

okuyucularımızın ingilizce eğitimlerine katılmalarının söz konusu olduğunda, sıfırdan ingilizce kursu (tüm seviyeler) harika bir tercih olacaktır. kursumuz tüm seviyelerdeki katılımcılar için her şeyi kapsar; konuşma, yazılı anlatım, okuma, dilbilgisi, fiil kullanımı ve daha fazlası! ayrıca, türkçe kullanılan komplimanların ve cevaplarının çeşitli örneklerini de

You are very brave, Sen çok cesursun, Thank you, You are a very smart person, Sen çok zeki bir insansın, Thank you very much, You look very beautiful, Sen çok güzel görünüyorsun, Thank you very much, You are a very good friend, Sen çok iyi bir arkadaşsın, Thank you very much, You are very successful, Sen çok başarılısın, Thank you very much, You have a great taste, Harika bir zevkin var, That's very kind of you, You have a way with words, Kelime seçiminde çok iyisin, I appreciate it, You’re very creative, Çok yaratıcısın, I'm flattered, You are incredibly reliable, İnanılmaz derecede güvenilirsin, I'm glad you think so, You have a great sense of humor, Harika bir mizah anlayışın var, You made my day
Çok güzel Komplimanların Verilmesi ve Alınması Komplimanlar İletişim Güçlenmesi İlişkiler Kültürel Farklılıklar Türkçe Komplimanlar Cevaplar Çeşitli Örnekler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Arkasında kırmızı ve sarı bir bayrak bulunan oyuncak bir uçak, siyah ve kırmızı kumaş bir yüzey üzerinde durmaktadır. Oyuncak uçak beyazdır, kanatlarında ve kuyruğunda kırmızı bir şerit vardır ve gövdenin ortasında bir logo bulunmaktadır. Ön planda, sol üst köşede bir numara görülüyor. Güneş parlak bir şekilde parlıyor, sahneyi aydınlatıyor ve uçağa canlı bir parlaklık veriyor. Uçağın arkasında, üzerinde beyaz yazılar bulunan parlak sarı ve kırmızı bir bayrak vardır. Sahne arka planda mavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve tüm görüntü neşe ve macera duygusu ile doludur.
4.8
(189)

Almanca Kursu (A1-A2)

4 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102606
Bu çevrimiçi kurs görüntüsü uzun saçlı, mutlu bir şekilde gülümseyen bir kadını gösteriyor. İtalyanca kursundan (A1) keyif alıyor gibi görünüyor. Saçları uzun ve dalgalanıyor ve yüzünde parlak, neşeli bir ifade var. Görünüşe göre bir süredir İtalyanca öğreniyor ve artık becerilerini sergileyecek kadar kendine güveniyor. Kendini dil öğrenme yolculuğuna adamış biri için harika bir örnek. Bunu yaparak başarısını hak etti ve İtalyanca A1 kursunun mükemmel bir temsili.
5
(3)

İtalyanca Kursu (A1)

30 Konu5 Saat
Uzun siyah saçlı güzel bir kadın, beyaz bir bluz giymiş ve yüzünde parlak bir gülümsemeyle kameranın önünde duruyor. Gözleri sevinçle parlıyor ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli ve memnun görünüyor. Ellerini vücudundan hafifçe uzakta tutarak ayakta duruyor ve ince vücudunu sergiliyor. Bakışları davetkâr ve kendinden emin, ifadesi ise hayat ve enerji dolu. Bu resim onun mutlu ve kaygısız tavrını yansıtıyor ve neşeli ifadesinin ona bakan herkesi gülümseteceği kesin.Duygu Çetin
1175464
Bu çevrimiçi kurs görseli kızıl saçlı ve kalpli bir kadını göstermektedir. İspanyolca kursunu (A1) temsil eden siyah beyaz puantiyeli bir gömlek giymektedir. Kalp ayrıca dil öğrenmenin önemini sembolize edebilecek kırmızı ve sarı şeritlerle süslenmiştir. Bence bu görsel öğrencileri İspanyolca kursuna (A1) katılmaya ve öğrenme yolculuklarını keyifli hale getirmeye teşvik ediyor.
5
(23)

İspanyolca Kursu (A1)

12 Konu5 Saat
Çağla AlperÇağla Alper
1110444