AnasayfaBlogHayatınızı Değiştirecek Kitap Önerileri
Kişisel Gelişim

Hayatınızı Değiştirecek Kitap Önerileri

07 Eylül 2021
Uzun, dalgalı kahverengi saçlı bir kadın yumuşak bir ifadeyle kameraya bakıyor. Yüzünde doğal bir makyaj var, açık pembe bir ruj ve doğal güzelliğini vurgulayan hafif göz farları sürüyor. Saçları ortadan ayrılmış ve yüzünü çerçeveleyen birkaç gevşek tutamla omuzlarına kadar düşüyor. Beyaz bir bluz giymiş ve kollarını rahat bir şekilde kavuşturmuş. Arka plan hafifçe bulanık ve arkasında yeşil bir alan var. İzleyicinin dikkatini çeken nazik ve davetkâr bir görünümü var.
Kitap AdıKitabın YazarıSatın Alabileceğiniz Yer
Kitap 1Yazar 1Satın alınabilecek yer 1
Kitap 2Yazar 2Satın alınabilecek yer 2
Kitap 3Yazar 3Satın alınabilecek yer 3
Kitap 4Yazar 4Satın alınabilecek yer 4
Kitap 5Yazar 5Satın alınabilecek yer 5
Kitap 6Yazar 6Satın alınabilecek yer 6
Kitap 7Yazar 7Satın alınabilecek yer 7
Kitap 8Yazar 8Satın alınabilecek yer 8
Kitap 9Yazar 9Satın alınabilecek yer 9
Kitap 10Yazar 10Satın alınabilecek yer 10

Hayatınızı değiştirecek kitap önerileri arıyorsanız, doğru yere geldiniz. İster kişisel gelişimle, ister kişisel gelişimle ilgileniyor olun, ister sadece ilham verici hikayeler okumak isteyin, bu kitaplar işinizi görecektir. Arkanıza yaslanın, rahatlayın ve bu muhteşem kitaplarla kendinizden geçmeye hazırlanın.

Hayatımı değiştiren 5 kitaptan bahsedeceğim ve her birinin üzerinde konuşup bir şeyler söyleyeceğim. Kitabın yazarı ve nereden satın alabileceğinizden de bahsedeceğim.

1 - Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı - Stephen R. Covey

İlk kitabım Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı. Bu yeni bir kitap değil, hatta bir ara çok popüler olmuştu. Sosyal medyada sıkça karşıma çıktı. Daha sonra satın alıp okudum ve gerçekten harika bir kitap. Hayatımda çok şeyi değiştirdi. O yüzden listenin ilk sırasına bunu koyuyorum. Eğitimlerde ve derslerde sürekli olarak söylenen bir şey vardır; "Değişime ayak uydur, değişime inan" şeklinde sürekli bir şeyler söylenir ama o hep böyle havada kalır.

Bu kitap gerçekten ihtiyacınız olan şeyi size veriyor ve kitaptan öğrendiklerim sadece öğrenmekle kalmadı ve gerçekten uyguladım. Bakış açımı da değiştiren bir kitap oldu.

Mark Zuckerberg’in bir sözü var; "Evinizin önünde ölen sincap, Afrika'da ölen insanlardan daha fazla ilginizi çekebilir" diye. Bu sözü ilk duyduğunuzda ilk başta sıradan ve kolayca anlayabildiğiniz bir söz olarak geliyor ama aslında bu kitabı okuduktan sonra bakış açımda ciddi bir değişim oldu diyebilirim.

2 - Atomik Alışkanlıklar - James Clear

Hayatımda şimdiye kadar okuduğum en güzel ve en hızlı okuduğum kitaplardan biri: “Küçük alışkanlıklar büyük fark yaratır.”

Bir yıl boyunca her gün %1 daha iyiye ulaşırsanız, günün sonunda %37 kat iyiye ulaşacaksınız. O yüzden küçük alışkanlıkları iyileştirmeye yönelik süper tavsiyeleri olan bir kitap ve ben bu kitabı bir kez değil, birkaç kez okudum. Öğreneceğiniz çok fazla şey var. Çok bilgi dolu bir kitap. Bu yüzden okuyun, altını çizin ve çıkardığınız dersleri mutlaka uygulamaya başlayın. Buna benzer bir kitap daha var o da "Alışkanlığın Gücü". O kitapla ilgili de çok fazla tavsiye okudum ama "Atomik Alışkanlıklar" kitabını şahsen daha açık ve okunması daha kolay olduğu için tercih ettim. O yüzden benim önerim atomik alışkanlıklar.

3 - Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley

3 ve 4. kitabım aynı yazara ait. İlki "Cesur Yeni Dünya". Aldous Huxley’in kitabı. 

Bu iki kitabın ortak özelliği yaşamımı nasıl şekillendirmem gerektiğini ve aslında nasıl yaşadığımı görmemi sağladı. "Cesur Yeni Dünya" gerçekten tam bir motivasyon kitabı gibi. Zorluklar yoksa hayat yaşamaya değmez ve sakin bir hayat insanı kontrol altında tutabilmenin en kolay yolu olduğunu öğretti.

"Cesur Yeni Dünya" kitabı ile ben açıkçası Instagram ve Facebook gibi web sitelerine karşı biraz daha şüpheci yaklaşmaya başladım. Özellikle çılgınca tüketilen, daha doğrusu tüm dünya tarafından hızlı tüketilen dijital ürünlere karşı biraz şüpheci oldum. Mesela; bilgisayarımın kamerasını eskiden kapatmazdım ama daha sonra enstitünün bu kamera kapatıcılarından edindim ve bunu taktım. Sadece şüphecilik değil aynı zamanda bana büyük bir farkındalık yarattı. Aynı şekilde George Orwell’in "1984" kitabı da benzer şeylere değiniyor. ve geçmişten geleceğe işaret ediyor. Eğer bu tarz kitapları seviyorsanız George Orwell’in kitaplarına da bakabilirsiniz ve "Cesur Yeni Dünya" kitabında aslında farklı olan şey şu; kitabı okuduktan sonra normal hayatınıza dönüyorsunuz ve ya gerçekten kitapta anlatıldığı gibi mi olacağız diye her şeyi sorgulamaya başlıyorsunuz ve bu bence çok değerli.

4 - Ada - Aldous Huxley

Diğer kitap ada ise farkındalık üzerine bir kitap. Yaşamla ilgili tatminsizliğimizden ve tüketime dayalı yaşama konusunda neden aramaya itiyor. Fakat ütopik bir girişim. Bu kitabı da tavsiye ediyorum ama aslında burada Aldous Huxley’in kitaplarından ziyade bizzat kendisinin bana neler kattığından bahsedebilirim. 

Onun gözünden çok fazla şey görebiliyorsunuz. Algı, yalan, paranın gerçeği ve hayvanlarla ilgili bir çok şeyde gözünüzün önündeki perdeyi kaldırıyor. Bence mutlaka bu iki kitaptan birini okumalısınız.

5 - İnsanın Anlam Arayışı - Viktor Emil Frankl

Aslında bu çok eski bir kitap. 1946’da yazılmış ve orijinal adı "Hayata Evet De". Bir psikolog toplama kampını deneyimliyor adında bir ismi vardı. Almanca bir isim ancak daha sonra 1959’da ismi İngilizce'ye çevirilmiş ve Amerikalılar daha kolay anlasın diye şu anki adını almış. 

Bu bana, geçmişin ne kadar acı verici olursa olsun, hayatta ne olursa olsun ilerleyebileceğine inanmayı öğreten bir kitap.  Umudun önemini, neden umutlu olmamız gerektiğini ve umudun parasal bir değeri olmadığını gösteren bir kitap. 

Bir toplama kampındaki yaşamı anlatıyor. ve tarafsız olarak aktarıyor. Toplama kampı denilince ilk aklınıza gelen elbetteki auswitch toplama kampı. İnsanın kendi yolunu seçmesi konusunda ilham verici bir kitap ve bir depresyon dönemime gelmişti bu kitap ve bana inanılmaz şekilde iyi geldi.

Bana göre bu kitap şunu anlatıyor; diğer insanlara yardım edersen asla fakir olmazsın ve zenginleşirsin, bencil değilsen ve başkaları bir şeyleri başardığında bundan mutluluk duduyorsan hayatın her zaman mükemmel olur. Zenginliği insanlara yardım etmek olarak düşün. Zaten kitabı okurken Nazi kampında olduğunuzu düşündüğünüzde paranın bir etkisi de ortada kalmıyor. Yapmanız gereken bir iş, bir amacınız veya bu dünyada neden olduğunuza dair bir fikriniz varsa ve birçok kez başarısız bile olsanız başarıyı yakalayabilirsiniz. Yazar sizi bu kitapta en kötü senaryonun içerisine atıyor ve oradan çıkmaya çalışıyorsunuz.  Hedeflerinize ulaşmak için hayal bile edemeyecek kötü senaryolara dayanabileceğinizi gösteriyor.

Hayatımı değiştiren ve hayatımda dönüm noktası sayabileceğim 5 kitap bunlar. Yazıyı hazırlamadan önce kitapların halen satışta olup olmadığına baktım ve hepsi aktif olarak satışta, yani herhangi bir siteden satın alıp okuyabilirsiniz.

Ben kitap listemi paylaşmayı çok severim fakat aynı zamanda sizin de sevdiğiniz ve dönüm noktası olarak gördüğünüz kitapları da merak ediyorum. Bana önerebileceğiniz ve kesin bunu okumalısın dediğiniz bir kitap varsa yorum bölümünde benimle mutlaka paylaşın.

Kitap 1, Yazar 1, Satın alınabilecek yer 1, Kitap 2, Yazar 2, Satın alınabilecek yer 2, Kitap 3, Yazar 3, Satın alınabilecek yer 3, Kitap 4, Yazar 4, Satın alınabilecek yer 4, Kitap 5, Yazar 5, Satın alınabilecek yer 5, Kitap 6, Yazar 6, Satın alınabilecek yer 6, Kitap 7, Yazar 7, Satın alınabilecek yer 7, Kitap 8, Yazar 8, Satın alınabilecek yer 8, Kitap 9, Yazar 9, Satın alınabilecek yer 9, Kitap 10, Yazar 10, Satın alınabilecek yer 10
kitap önerileri hayatımı değiştiren kitaplar hayatınızı değiştirecek kitaplar kişisel gelişim
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.