AnasayfaBlogHayatımızdaki Kolaylık Sosyal Medya
Sosyal Medya

Hayatımızdaki Kolaylık Sosyal Medya

30 Mayıs 2019
Bir grup insan bir arada durmuş, ellerinde çeşitli mesajların yazılı olduğu pankartlar tutmaktadır. Grubun en önünde siyah tişört ve kot pantolon giymiş, elinde bir kitap tutan bir kadın duruyor. Kadının sağında, yeşil kazak ve mavi kot pantolon giyen bir adam elinde bir telefon tutmaktadır. Solunda ise bir kişi, üzerinde kamera olan bir işaret, kulaklık ve notlar tutuyor. Grubun arka tarafında iki kişi, üzerinde çeşitli mesajlar yazılı pankartlar tutuyor. Herkesin yüzünde ciddi bir ifade var ve ellerindeki pankartları yukarı kaldırmışlar.

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte İnternet ve sosyal medya kullanma alanları geniş kitlelere ulaşmış durumda. İnsanların birbiri ile iletişimi daha güçlü ve önemli hale geldi. Teknoloji çağına ayak uydurmaya çalıştığımız şu günlerde eski alışkanlıklarımızda da ciddi değişim söz konusu. Yaşam şeklimiz, eğlence anlayışımız, hızlı olarak değişiyor.

Öyle ki bazen bu hızlı değişime ayak uydurmakta zorlanıyoruz.Yediden yetmişe herkesin kullanabildiği günlük yaşantımızı kolaylaştıran bir altın sosyal medya çağı yaşıyoruz. Amaca ve hedefe yönelik katkıları gözle görünmeyecek kadar yüksek.

Yediden Yetmişe Herkesin Kullanabildiği ve Kullandığı Sosyal Medyanın Önemi Nedir?

Geçmişe bakacak olursak İnternet kullanımı henüz hayatımıza girmemişken iletişim araçları olarak radyo, televizyon, dergi, gazete, kitap gibi araçlar kullanılmaktaydı. Medya tek kanallı tv kanallarından ya da gazete dergi gibi mecralar okunarak takip ediliyordu. Kurumsal firmalar reklamlarını bilboardlar, afişler, televizyon, radyo gibi araçları kullanarak yapmaktaydılar.

Artık durum bu şekilde değil. Tek taraflı iletişimi çift taraflı iletişim haline getiren gücü yadsınamayacak kadar geniş bir sosyal medya ile karşı karşıyayız. Günlük olaylarla ilgili haberdar olma duyarlılığımız bu sayede anında gerçekleşiyor. Toplumsal olaylara karşı birlik olma veya örgütleme sosyal medya platformları üzerinden özgürce yapılabiliyor.

Tüm dünyayı parmaklarımızın ucuna getirebiliyor. Böylece İnternet'te her şeye etkide bulunup kendimizden bir şeyler katabiliyoruz. Online platformlarda sunulan kanallar ile insanlar iletişimini arttırmıştır ve aynı zamanda sosyal medya kanallarında kişisel marka olmak gibi başka amaçlar ile de kullanılabilmektedir. 

Peki Nedir Bu Sosyal Medya Ağları?

Tek taraflı iletişimi çift taraflı hale getiren nokta ise İnternet ve sosyal medya ağları dediğimiz Facebook, Youtube, Twitter, Llinkedin, Pinterest gibi sosyal ağların yaygın hale gelmesi olmuştur. Bu ağlar üzerinden insanlar birbiri ile fikir alışverişinde bulunuyor. Yeni insanlar tanıyor. Bugün Facebook'u dünya üzerinde 2.3 milyar insan kullanmakta. Kurumsal firmalar Facebook üzerinden iletişimini dünyaya kolaylıkla ulaştırabiliyor.

Şirket misyonunu Facebook reklamlarını kullanarak daha anlaşılır hale getirerek pazar payını arttırıyor. İş görüşmeleri bile artık İnternet üzerinden sosyal medya profili kullanılarak yapılıyor. Similerweb sitesinin araştırmalarına göre Türkiye'de en çok Youtube platformuna giriş yapılmakta. Youtube üzerinden herkes dilediği gibi ücretsiz şekilde istediği eğitimlere ulaşabiliyor, görsel videolar izleyebiliyor. Firmalar Youtube reklam modelleri ile son kullanıcıya kadar ulaşabiliyor.

Seyahat Etmek, Yeni Tatlar Keşfetmek, Anı Yaşamak

Sosyal medya şüphesiz ki fikirlerimizi de değiştirmiş durumda. En büyük kolaylığı her şeyin elimizin altında olması. Sosyal medya seyahat etme özgürlüğünü sonuna kadar bize yaşatıyor. Gideceğimiz yer ile ilgili fikir sahibi değilsek tatil sitelerini kontrol ederek uygun olan otel, konaklama gibi yerler hakkında fikir sahibi olabiliyoruz.

Yorum ve özelliklerine bakarak bütçemize katkı da sağlayabiliyoruz. Duygu ve düşüncelerimizi ifade ederek sosyal medyayı kullanan diğer sosyal medya kullanıcılarıyla iletişime geçebiliyoruz. Kısacası her şeyi takip edip her şeyin içinde olma imkanı sağlıyor bizlere. Bilgi dağarcığımız genişliyor, görsel algılarımız açılıyor. Tadında kullanılması ile bize olağanüstü yenilikler sağlıyor.

Sonuç olarak sosyal medya günlük hayatımızın, iş hayatımızın, sosyal hayatımızın her alanında var ve gelişerek var olmaya devam edecek. İster kişi olalım ister firma ister bir kurum olalım bize bu noktada düşen görev yeniliklere açık olmak ve yenilikleri takip ederek dünyaya, oluşan yeni şartlara ayak uydurmaktır. Çünkü dünya değişiyor, gittikçe küçülüyor ve en güzeli gittikçe bütünleşiyor. Biz de bu bütünün bir parçasıyız ve bütünün içinde özgün ve özgür olmanın tadını çıkarabiliriz. Her daim sosyal medya ile yenilikçi kalabiliriz. Birlik güzelliktir.

sosyal medya
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın masa başında oturmuş, dikkatle dizüstü bilgisayarına bakmaktadır. Beyaz bir gömlek giymiş ve siyah saçlarını arkaya toplamış. Sol elinde dumanı tüten bir fincan kahve tutmaktadır. Sağ eli dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde durmaktadır. Yakından bakıldığında, dizüstü bilgisayarın birkaç simgenin göründüğü siyah bir ekrana açık olduğu görülebilir. Masanın üzerinde bir kase çorba ve yanında siyah lensli küçük bir kamera duruyor. Kadın odaklanmış ve kararlı görünüyor, bakışları dizüstü bilgisayar ekranına sabitlenmiş.
Özgeçmiş Bölümleri

CV'nizde Sosyal Medya Etkisi

28 Mayıs 2019