AnasayfaBlogFotoğrafçı Olmayı İstemek Gerek
Fotoğrafçılık

Fotoğrafçı Olmayı İstemek Gerek

25 Eylül 2019
Siyah şapkalı bir kadın sırtını kameraya dönmüş, sağ elinde bir dijital fotoğraf makinesi tutmaktadır. Beyaz bir gömlek giymiş ve saçlarını geriye doğru çekmiş. Sol eli ince bir kayış tutuyor ve kayıştan sarkan bir anahtarlık var. Arka plan hafif bulanık, uzakta bir bina görünüyor. Kadının yüzü resimde görülmemektedir.
KonuAçıklamaEk Bilgi
Fotoğrafçılığın TarihçesiFotoğrafçılık, ışığın ve çizimin birleşiminden oluşmuş ve teknoloji ile birlikte gelişmiştir.İlk fotoğraf 1813 yılında Joseph Nicéphore Niepce tarafından çekilmiştir.
Fotoğrafçı OlabilmekFotoğrafçı olmak için teknik bilgi ve deneyim gereklidir.Teknik bilginin yanı sıra yaratıcı bir bakış açısı da önemlidir.
Eğitim Gerekliİyi bir fotoğrafçı olmak için eğitim almak gerekir, pratik yapmak ve tecrübe kazanmak önemlidir.Enstitüleri gibi eğitim kurumları ücretsiz online fotoğrafçılık kursları vermektedir.
Fotoğrafçılık EğitimiFotoğrafçılık eğitimi almak kullandığınız ekipmanları doğru kullanmayı ve daha iyi fotoğraf çekmeyi sağlar.Eğitim tamamlanıldığında sertifikaya sahip olabilirsiniz.
Mükemmel Fotoğraflar İçin Yöntemlerİyi fotoğraflar çekmek için alıştırma yapmak, fotoğraf makinesini ve ışığı iyi tanımak gerekir.Fotoğraf çekerken karşılaşılan zorlukları aşmak ve zamanla gelişmek önemlidir.
IşıkIşık, fotoğrafçılıkta en önemli unsurlardan biridir ve iyi kullanılması gerekmektedir.Işık fotoğrafın kalitesini doğrudan etkiler.
Fotoğraf Düzenleme ProgramlarıFotoğraf düzenleme programları, fotoğrafların düzenlenmesi ve geliştirilmesi için önemlidir.Bu programlarla çeşitli efektler ve düzeltmeler yapılarak fotoğraf kalitesi artırılabilir.
Genel BilgiFotoğrafçılık, pratik yapmayı ve tecrübe edinmeyi gerektirir. Belirli bir alanda uzmanlaşmak zaman alabilir. Mevcut ekipmanların en iyi şekilde kullanılması önemlidir.Ara Güler'in dediği gibi, 'En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı.'

Fotoğraf kelimesi Yunanca ışık anlamına gelen ‘phos’ ve çizim anlamına gelen ‘graphis’ kelimelerin birleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Fotoğraf çekme merakı hızla gelişen teknoloji sayesinde daha rahat ve kullanışlı olmuştur. Örneğin cep telefonlarının da yardımıyla giderek rağbet gören bir hareketlilik kazanmıştır. 

Fotoğrafçılığın Tarihçesi

Fotoğrafçılığın başlangıç tarihi net olarak bilinmemektedir. Sekizinci yüzyılda Cabir İbni Hayyam adlı bir Arap'ın Gümüş Nitrat'ın güneş ışığı etkisiyle karardığını bulması ve 15. asırda büyük sanatçı Leonardo da Vinci'nin karanlık odada mevcut ufak bir deliğin dış dünyadaki görünümlerini aksettirmesi fotoğrafçılık tarihindeki önemli başlangıçlardır. 1813 senesinde Joseph Nicéphore Niepce kağıttaki bir görüntüyü kalay levhaya geçirerek tarihte bilinen ilk fotoğrafa imzasını atmıştır.                    

Fotoğrafçı Olabilmek 

Fotoğraf çekmek için yapılan her hareketin artık kolaylaşması ve dijitalleşmesi ve fiyatların her insanın alabileceği şekilde olması ile beraber fotoğrafçı sayısında hızlı bir artış olmuştur.  Peki deklanşöre basmak ya da iyi bir makine almak fotoğrafçı olmak için yeterli midir? Maalesef ki fotoğrafçı olmak isteyenlerin önünde kat edebileceği daha çok uzun yol vardır.

Fotoğrafçı nedir?

Fotoğrafçı yaratıcı bakış açısı ve teknik bilgileri birleştirerek o anı yakalayan ve o anı ölümsüzleştiren kişiye denir. 

Fotoğrafçı olmak kolay mıdır?

Tabi ki hayır. Doğru bilgi ve tecrübe ile birlikte teknik ekipmanları, ışığı çok iyi bilmesi gerekir. Fotoğrafçı olmak demek fotoğraf makinesini, ışığı, ekipmanlarını tanımak bununla beraber çekeceğiniz şeyle ilgili de deneyim sahibi olmanız gerekiyor. 

İyi Bir Fotoğrafçı Olmak İçin Eğitim Gerekli

Fotoğrafçı olmak için çokça fotoğraf çekmek, pratik yapmak ve tecrübe kazanıp kullandığınız ekipmanları nerde, ne zaman, nasıl kullanılmasını iyi bilmek gerekir. Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de eğitim ve deneyim çok önemlidir.

Fotoğrafçılık eğitimi nereden alınır?

İstanbul İşletme Enstitüsü sertifika destekli ücretsiz online eğitim programları veriyor. Alacağınız fotoğrafçılık eğitimi fotoğrafçılığın temellerini bilmenize ve daha iyi fotoğraf çekmenize sağlayacaktır.  İstanbul İşletme Enstitüsü’nde alacağınız eğitimi konusunda bilgili ve uzman kişilerce verilmektedir.

Online fotoğrafçılık kursu sonunda başarı sağladığınız takdirde sertifikaya da sahip olabilirsiniz. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve daha da iyi fotoğraf çekmek istiyorsanız bu eğitim tam size göre. Bir an önce kaydolup eğitiminizi aldıktan sonra daha iyi fotoğraflar çekmeye ne dersiniz? 

Mükemmel Fotoğraflar Çekmek İçin Bazı Yöntemler

  • Fotoğraf çekmeye hazırlanmadan önce bir süre hangi alanda fotoğraf çekmek istiyorsanız inceleme yapın. Rahat olun. En iyi fotoğrafçılar bile zamanında kötü fotoğraflar çekmiştir. Elinizden gelenin en iyisi yapın.

  • Sürekli fotoğraf çekin. Teorik olarak bilgilenseniz de sizi yeterlilik açısından güçlendirse de tek başına bir şey ifade etmeyecektir. Önemli olan sizin bol bol kendini alıştırmanız fotoğraf çekmenizdir.

  • İlk olarak fotoğraf makinesindeki modları inceleyin ve otomatik olarak çekin. Eliniz alıştığında ise manuel çekmeye özen gösterin.

  • Nasıl bir fotoğraf çekeceğinize karar verin ve ona göre lens kullanılması önemlidir.

  • Işık. Bir fotoğrafçı tarafından bilinmesi gereken en önemli konulardan biridir. Işığı kullanmayı bilip kadraja nasıl yerleştireceğinizi bilmek size çok fayda sağlayacaktır. 

  • Fotoğrafçının karşına her türlü zorluk çıkabilir. Bu noktada önemli olan hiçbir zaman vazgeçmemektir. Işığın yetersiz olması makine ayarının istediği gibi olması gibi bir sürü kötü etken olabilir. Fotoğraflarınızı raw formatında çekmenizi tavsiye ederiz.

  • Fotoğraf düzenleme programlarını bilmek size çok büyük avantaj sağlar. İstediğiniz çoğu ayarlamaları bu programlar sayesinde yapabilirsiniz.

''En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı.'' – Ara Güler

Yazar: Mert Öcal

Fotoğrafçılığın Tarihçesi, Fotoğrafçılık, ışığın ve çizimin birleşiminden oluşmuş ve teknoloji ile birlikte gelişmiştir, İlk fotoğraf 1813 yılında Joseph Nicéphore Niepce tarafından çekilmiştir, Fotoğrafçı Olabilmek, Fotoğrafçı olmak için teknik bilgi ve deneyim gereklidir, Teknik bilginin yanı sıra yaratıcı bir bakış açısı da önemlidir, Eğitim Gerekli, İyi bir fotoğrafçı olmak için eğitim almak gerekir, pratik yapmak ve tecrübe kazanmak önemlidir, Enstitüleri gibi eğitim kurumları ücretsiz online fotoğrafçılık kursları vermektedir, Fotoğrafçılık Eğitimi, Fotoğrafçılık eğitimi almak kullandığınız ekipmanları doğru kullanmayı ve daha iyi fotoğraf çekmeyi sağlar, Eğitim tamamlanıldığında sertifikaya sahip olabilirsiniz, Mükemmel Fotoğraflar İçin Yöntemler, İyi fotoğraflar çekmek için alıştırma yapmak, fotoğraf makinesini ve ışığı iyi tanımak gerekir, Fotoğraf çekerken karşılaşılan zorlukları aşmak ve zamanla gelişmek önemlidir, Işık, Işık, fotoğrafçılıkta en önemli unsurlardan biridir ve iyi kullanılması gerekmektedir, Işık fotoğrafın kalitesini doğrudan etkiler, Fotoğraf Düzenleme Programları, Fotoğraf düzenleme programları, fotoğrafların düzenlenmesi ve geliştirilmesi için önemlidir, Bu programlarla çeşitli efektler ve düzeltmeler yapılarak fotoğraf kalitesi artırılabilir, Genel Bilgi, Fotoğrafçılık, pratik yapmayı ve tecrübe edinmeyi gerektirir Belirli bir alanda uzmanlaşmak zaman alabilir Mevcut ekipmanların en iyi şekilde kullanılması önemlidir, Ara Güler'in dediği gibi, 'En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı'
fotoğrafçı fotoğraf online eğitimler sertifika fotoğrafçılık eğitimi online fotoğrafçılık kursu
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel, fotoğrafçılıkla ilgili bir çevrimiçi kursu tasvir etmektedir. Siyah elbiseli bir kadın, siyah metinli beyaz bir tabelanın önünde durmaktadır. Sahne, öğrenme ve profesyonel eğitim duygusunu yansıtmaktadır. Bu kurs sayesinde öğrenciler, yetkin fotoğrafçılar olmak için gereken bilgi ve becerileri kazanabileceklerdir. Kompozisyon, ışıklandırma, pozlama ve daha fazlası gibi konularla fotoğrafçılığın temellerini öğretmek için tasarlanmıştır. Katılımcılar bu kursa katılarak fotoğrafçılığın yaratıcı potansiyelini keşfedebilir ve çarpıcı görüntüler üretme tekniklerini keşfedebilirler. Doğru rehberlik ve doğru araçlarla herkes fotoğrafçılık sanatını öğrenebilir ve bunu harika fotoğraflar çekmek için kullanabilir.
5
(114)

Fotoğrafçılık Eğitimi

10 Konu5 Saat
Bu, siyah, kolsuz bir elbise giyen genç bir kadının fotoğrafı. Kollarını iki yana açmış, ayakta duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Saçları kısa küt kesilmiş ve çenesinin hemen altına kadar uzanıyor. Yüzü oval şekilli, küçük bir burnu ve dolgun dudakları var. Gözleri koyu renk ve badem şeklindedir ve kendinden emin bir bakışa sahiptir. Cildi pürüzsüz ve hafif bronzlaşmış. Yüksek yakalı ve düz, dar kesim siyah bir elbise giymektedir. Elbise hafif bir kumaştan yapılmıştır ve belinde ince gümüş bir kemerle tamamlanmaktadır. Düşük topuklu ve ayak bileğinde küçük bir tokası olan siyah ayakkabılar giyiyor. Genel görünümü modern ve şık.Evren Yılbaşı
1245464
Bir kişinin elinde tuttuğu yeni doğmuş bir bebeğin ayaklarının yakın çekimi. Minik ayaklar yeni doğmuş bir bebeğin narin cildiyle yumuşak ve pürüzsüzdür. Tırnaklar küçük ve sivri, ayak parmakları ve el parmakları mükemmel biçimde şekillenmiş. Kişinin eli bebeğin ayaklarını kucaklarken, arka plan arka planda bir tabelanın göründüğü kapalı bir ortamdır. Görüntü, yeni bir hayatın güzelliğini ve masumiyetini ve bir ebeveyn ile çocuk arasındaki bağı yakalıyor.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
70073436