AnasayfaBlogEvde Nikâh Şekeri Yaparak Para Kazanma
Nasıl Yapılır?

Evde Nikâh Şekeri Yaparak Para Kazanma

05 Ağustos 2021
Resmin merkezinde beyaz şekerle dolu bir grup cam kap yer alıyor. Şekerler oval şeklinde ve çeşitli boyutlardadır. Kapların solunda bir kağıt parçası iliştirilmiş bir ataş var. Resmin sağ tarafında içi beyaz ovallerle dolu bir cam kavanoz yer almaktadır. Daha sağda kare çerçeveli beyaz dikdörtgen bir nesne var. Arka planda bir bardağın yakın çekimi, beyaz bir gül, bulanık bir fiyonk ve fiyonklu bir yığın beyaz çanta var. Sahnenin geneli aydınlık ve neşeli bir atmosfere sahip.
Nikâh Şekeri ÇeşitleriNikâh Şekeri Yapım SüreciNikâh Şekeri İşinden Kazanç
Klasik badem şekeri, lavanta keseleri, kokulu sabunlar, oda parfümleri, mumluklarMalzeme toplama, tasarım yapma, üretim, paketleme ve satışTasarım ve malzeme maliyetine bağlı, sipariş sayısına ve çalışma saatlerine bağlı değişkenlik gösterir
Mıknatıslı ve figürlerle süslenmiş nikâh şekerleriFarklı figürlerin ve malzemelerin bir araya getirilmesiÖzgün tasarımlar ve farklılık yaratma kabiliyetine bağlı olarak kazanç artabilir
Çiçek tohumu ve minik fidanlardan oluşan çevre dostu nikâh şekerleriÇevre dostu malzemelerin seçimi ve tasarımYeşil trendin yaygınlaşmasıyla artış gösterebilir
Çocuk bezi, sünnet ve doğum günü partisi için özel tasarlanmış şekerlerÇocuk ve bebek temalı tasarımların oluşturulmasıÖzelleştirilmiş tasarımlar genellikle daha fazla getiri sağlar
Davetiyecilerin ve gelinlik mağazalarının sunduğu şeker türleriTasarımların mağaza ve müşteri özelliklerine göre uyarlanmasıToptan satışlar genellikle daha fazla kazanç getirir

Ülkemizde diplomalı işsiz sayısı tırmanışta. Bir kesim iş bulmak için tüm enerjisini firma ve kurumlara CV iletmeye harcamakta. Öte yandan bir işe yerleşmeyi başaranları öngöremedikleri sorunlar karşılıyor: Görev tanımı dışında yüklenen tonlarca iş, sonu belli olmayan mesai saatleri, zamanında ödenmeyen, hatta hiç ödenmeyen maaşlar vb.

Mülakat ve işe giriş aşamasında size avantaj sağlayan özgüveniniz sonrasında işverenin gözünde ukalalığa dönüşebiliyor. Her ne kadar işinizde yetkin ve disiplinli de olsanız o beklenilen özveri performansını göstermeniz mümkün olmuyor bazen. Birçok çalışanın iş hayatı insan kaynaklarıyla başlayıp hızlı çekimle muhasebe bölümünde sona erebiliyor. Hem de terfi almayı beklerken.

İş hayatı yeterince zorken üstüne eklenen trafik, ailevi ve sosyal sorumluluklar şartları daha da zor hale getiriyor. Özellikle annelik ve ev hanımlığı arasına iş hayatını sıkıştırmaya çalışan kadınların işi hayli zor. Yine de ortada gittikçe çetinleşen yaşam koşulları gerçeği var. Bırakın tek maaşla geçinmeyi çift maaşla bile standartların en diplerinde yaşayanlar mevcut. Malum geçim zorluğu aynı zamanda en büyük stres kaynaklarından.

Kariyer sahibi kadınlar, evden çalışmanın yollarını ararken teknolojinin nimetlerinden bol bol faydalanmaya başladılar. Öte yandan ev hanımları arasında evde ek iş yapma yaygınlaştı. Özellikle düğün, nişan, bebek partisi, mevlit gibi organizasyonlarda gösterişin dozunun günbegün artması yeni bir sektöre fırsat tanıdı. Nikâh şekeri yapımı bu yeni sektördeki alanlardan sadece biri.

Siz de, "Günlük rutinimden ödün vermeden yapabileceğim bir iş arıyorum." diyorsanız bu iş tam da size göre. İhtiyacınız olan biraz hayal gücü ve biraz da el becerisi. Sonrasında evden para kazanmanın yolu açılacak. Yazımın devamında bu tatlı ve keyifli iş alanını sizlere tanıtmaya çalışacağım.

Nikâh Şekeri Nedir?

Nikâhların ve düğünlerin vazgeçilmezi nikâh şekeri bir hatıra ürünüdür. Genel anlamda hayatlarını birleştiren çiftlerin en mutlu günlerini kalıcılaştırmak adına tasarlanan nesnelere verilen addır. Özellikle mıknatıslı nikâh şekerleri buzdolabı kapaklarımızın olmazsa olmazları arasında. Eminim sizin olmasa da annenizin buzdolabı kapağı farklı figürler ve renklerde nikâh şekerlerinin bulunduğu sergi alanına dönüşmüştür. Aralarına serpiştirilmiş magnetler de sergiye zenginlik katar. Öyle ki önünde dakikalarca vakit geçirebilirsiniz. Eminim ki her biri aile üyeleri için zaman tünelinde tatlı anılara yolculuk vesilesidir.

Önceki yıllarda davetlilere beyaz renkli badem şekerlerinin tülle birleştirilmesiyle oluşan klasik nikâh şekerleri hediye edilirdi. Laf aramızda şeklini bozmayı istemesem de çocukken o badem şekerlerini yemeğe bayılırdım. Günümüz insanının farklı olma kaygısı ve beklentisi sektöre dinamizm getirdi. Tasarımların ucu bucağı yok diyebiliriz. Lavanta keseleri, kokulu ve renkli sabunlar, oda parfümleri, mumluklar gibi onlarca seçenek yüzlerce forma bürünüp düğünlere eşlik ediyor. Üstelik talep sadece nikâh ve düğünlerden gelmiyor. Bebek mevlidi, sünnet ve doğum günü parteri de siparişlerin büyük bir kısmını oluşturmakta. Benim en favori nikâh şekeri tasarımımı soracak olursanız, çiçek tohumu ve minik fidanlar. Yeşile ve doğaya karşı düşmanlığın ve saldırıların arttığı şu günlerde dilerim daha çok çiftin tercihi de benim gibi olur.

Nikâh Şekeri Nasıl Yapılır?

Bu ek işi bağımsız olarak yapmayı düşünüyorsanız öncelikle iyi bir piyasa araştırması yapmanızı tavsiye ederim. Sonuçta para kazanmak ciddi bir iş. Gelinlik mağazalarının ve davetiyecilerin bulunduğu iş merkezlerini ve alış veriş merkezlerini gezerek işe başlayabilirsiniz. İnternet araştırmaları da size fikir verecektir. Çevrenizde nikâh şekeri imal eden birileri var ise mutlaka tecrübelerinden faydalanın derim. Tabii sizi rakip olarak görmez ve bilgi paylaşmaktan kaçınmazlarsa.

Nikâh şekeri yapımı için bir işyerine ihtiyacınız yok. Evinizin konforunda istediğiniz zaman diliminde üretime geçebilirsiniz. Başlangıç aşamasında nikâh şekeri yapımını anlatan videolar kılavuzluk edebilir.

Nikâh şekeri yapmak oldukça keyifli bir iş. Kullanacağınız malzemeler de bir o kadar renkli ve sempatik. Uçuşan rengârenk tüller bile tek başına insana mutluluk vermeye yeter. Malzemeleri toptan satış yapan yerlerden almanız maliyeti düşürür. Yaşadığınız ildeki semt pazarlarından da alışveriş yapabilirsiniz. Seri sonu, top sonu gibi devamı olmayan ürünleri çok cazip fiyatlarla bulmanız mümkün. Dilerseniz yazımıza nikâh şekeri yapmak için ihtiyacınız olacak malzemeleri listeleyerek devam edelim.

  • Nikâh şekeri olarak kullanılacak şeker, çikolata, lokum, çiçek vb.

  • Cam şişeler

  • Renkli ve sert tüller

  • Renkli kurdele ve ipler

  • Makas

  • Süsleme amaçlı tüy, kuru çiçek vb.

  • Dans eden gelin damat figürü, gelin arabası, düğün pastası, ağaç, ev, bisiklet vb. figürler

  • Cep boy ayna, tarak, minik kutucuklar,

  • Keçe kâğıdı

Listelediğim malzemeler evde nikâh şekeri üretecekler için gerekli. Tasarımlara göre listeye ilaveler yapılabilir. Örneğin süslemeler için silikon tabancasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Öte yandan bir firma ile anlaşma durumunuz olabilir. Bu durumda tüm malzemeler firma tarafından temin edilir. Size sadece birleştirme aşaması kalır. Tabi özgün bir tasarım söz konusu olamaz. Zaman baskısı da oluşabilir. Firmalar açısından baktığımızda evden çalışanlar büyük bir nimet. İşveren sorumluluklarından ve SGK prim ödemelerinden sıyrılarak kısa sürede yeterli üretim yapabiliyorlar.

Yeri gelmişken nikah şekerlerini kendi tasarlayacak olanlara e-ticaret eğitimi almalarını tavsiye ederim. İlaveten fotoğrafçılık eğitimi almanın da satış avantajı sağlayacağını düşünüyorum. Doğru açı ve doğru ışık el emeğinizi müşterilerinize en güzel haliyle sergileyeme fırsatı sunacaktır.

Evde Nikâh Şekeri Yapmak İçin Kriterler Var Mı?

Evde nikâh şekeri yapmak için herhangi bir kriter söz konusu değil. Her yaştan ve her eğitim durumundan kişiler bu işi yapabilir. Nikâh şekeri yapma sertifikası gibi bir belge de istenmeyecektir. Zaten böyle bir belgelendirme kursu şu an için söz konusu değil. Bu ek işi kadınlar öncelikli tercih etse de cinsiyet ayrımı da söz konusu olmaz. 

El becerisi özellikle malzemeleri birleştirme aşamasında zaman açısından fayda sağlar. Yine de fevkalade yetenek gerektiren bir işten söz edilemez. Son zamanlarda ev hanımlarının yanı sıra öğrencilerin de bu evden para kazanma yöntemine ilgi gösterdiğini duyuyoruz.

Hem ölçüt sınırı olması hem de özellikle kadınlar için sağladığı avantajlar evde nikah şekeri işinin tercih edilirliğini arttırmakta. Haksız da sayılmazlar. Düşünsenize evden para kazanmak istiyorsunuz ama annesiniz. Çocuğunuzla iletişiminizi sekteye uğratmayacak şekilde bu işi yürütebilirsiniz. Bu noktada, " Aman ha!.. Malzemeleri çocuklarınızdan uzak tutmayı ihmal etmeyin." uyarısını yapmak isterim. Malum minikler belli dönemde nesneleri tadarak tanımaya çalışıyorlar. Temizlik, yemek, çamaşır, ütü gibi rutin işlerinizin arasında birkaç saatinizi bu zevkli ve renkli işe ayırmak terapi yerine bile geçebilir. Ne dersiniz? Haksız sayılmam değil mi?

Evde Nikâh Şekeri Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?

Evde nikâh şekeri yapmak ek iş statüsündedir. Ek işlerden yüksek beklenti çok doğru olmayabilir. Zaten bu işe ayıracağınız vakit de klasik mesai saatleri gibi olmayacak. Adı üzerinde ek(!) iş. Geliri de ek gelir niteliğinde olacaktır. Büyük şehirlerde talep fazlalığı açısından bir miktar fazla kazanç söz konusu olabilir.

Nikâh şekeri yaparak elde edilecek parayı çok net olarak ifade etmek mümkün olmaz. Yine de aylık bazda ortalama 500-1000 TL arası bir kazançtan bahsedebiliriz. Üst sınırı maksimum 3000 TL gibi düşünebilirsiniz. Bu miktara ulaşmak için ya çok ciddi bir mesai harcamalı ya da birilerinden destek almalısınız. 

Düğünlerin arttığı yaz aylarında gelir de artacaktır. Bu noktada pazarlama tekniklerini iyi kullanan ve kendi ekibini kuran kişilerin kazancı elbette farklı olacaktır. Ekipler büyüyüp üretim arttıkça kazancın çoğalması gayet doğal.

Bir firma için nikâh şekeri paketlediğinizde ücretlendirme parça başı olacaktır. İşin uğraştırıcılık derecesine göre 1-5 TL arasında değişen ödemeler söz konusu olabilir. Bu noktada çalıştığınız firmanın ödeme konusundaki güvenirliği en az ödeyecekleri miktar kadar önemli. İş almadan önce iyi araştırmanızda fayda var.

Tasarladıkları ve imal ettikleri nikâh şekerlerini bireysel olarak pazarlayanların kazançları nispeten daha yüksektir. Gelinlik mağazalarına ya da davetiye tasarımı yapan işletmelere yakın küçük bir dükkân kiralamak avantaj sağlayabilir. Mevcut bir dükkanda cüzi ödemeler karşılığında ürünlerinizin sergilenmesini de talep edebilirsiniz. İşlek caddelerde ve düğün sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde broşür dağıtmak, kartvizit vermek müşteri profilinizi genişletir. İnternet ortamında özellikle sosyal medya üzerinden online satış da günümüzde çok revaçta. Kurumsal sitelere komisyon ödeyerek satış yapmanız da olası. Ürününüz çok daha fazla kişiye tanıtmış olursunuz. 

Kazanacağınız parayı belirleyen kriterlerden biri de farklı olabilmek. Özgün tasarımlar oluşturabilirseniz mutlaka dikkat çekecektir. Rakiplerinizin önüne bu tasarımlarınız sayesinde geçebilirsiniz.

Klasik badem şekeri, lavanta keseleri, kokulu sabunlar, oda parfümleri, mumluklar, Malzeme toplama, tasarım yapma, üretim, paketleme ve satış, Tasarım ve malzeme maliyetine bağlı, sipariş sayısına ve çalışma saatlerine bağlı değişkenlik gösterir, Mıknatıslı ve figürlerle süslenmiş nikâh şekerleri, Farklı figürlerin ve malzemelerin bir araya getirilmesi, Özgün tasarımlar ve farklılık yaratma kabiliyetine bağlı olarak kazanç artabilir, Çiçek tohumu ve minik fidanlardan oluşan çevre dostu nikâh şekerleri, Çevre dostu malzemelerin seçimi ve tasarım, Yeşil trendin yaygınlaşmasıyla artış gösterebilir, Çocuk bezi, sünnet ve doğum günü partisi için özel tasarlanmış şekerler, Çocuk ve bebek temalı tasarımların oluşturulması, Özelleştirilmiş tasarımlar genellikle daha fazla getiri sağlar, Davetiyecilerin ve gelinlik mağazalarının sunduğu şeker türleri, Tasarımların mağaza ve müşteri özelliklerine göre uyarlanması, Toptan satışlar genellikle daha fazla kazanç getirir
Evde Nikâh Şekeri Yaparak Para Kazanma Evde Nikâh Şekeri Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır Evde Nikâh Şekeri Yapmak Evde Nikâh Şekeri Nasıl Yapılır
Saçları düzgünce arkadan bağlanmış genç bir kadın parlak mavi bir başörtüsü takıyor. Cildi sıcak, karamel renginde ve gözleri koyu kahverengi. Kameraya bakarken yüzünde nazik, gülümseyen bir ifade var. Beyaz bir üst ve mavi ve yeşil çiçek desenli, desenli, uzun bir etek giyiyor. Bir çift küpe ve altın bir kolye ile aksesuarlarını tamamlamış. Kıyafetleri, içinde bulunduğu güneşli, açık hava ortamına mükemmel bir uyum sağlıyor.
İlknur Işık
Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Görüntüde dizüstü bilgisayar kullanan bir kişi görülüyor, elleri klavyenin üzerinde ve paralar klavyeden dışarı fırlıyor. Kişi ellerini klavyenin üzerine koymuş, yoğun bir odaklanma ile bir şeyler yazıyor ve para dizüstü bilgisayardan her yöne doğru uçuşuyor. Görüntü ellerin, klavyenin ve paranın ayrıntılarını seçebilecek kadar net. Arka plan bulanık olduğundan diğer özellikleri seçmek zor. Para birimi yakın plandan gösterildiği için değerini ayırt etmek daha kolay. Bu görüntü, bir kişinin çok çalıştığı ve başarıya ulaştığı yoğun konsantrasyon ve hırs anını yakalıyor.
İş Hayatı

İnternetten Para Kazanma Yolları

11 Eylül 2019
Bu görüntü yedi renkli nesneden oluşan bir grubu göstermektedir. En göze çarpan nesne, üzerinde bir logo bulunan ve bir kameranın yakın çekimi gibi görünen pembe bir kutudur. Kutunun sağında, yine yakın çekimde olan daha küçük, pembe bir nesne var. Kutunun solunda, yine yakın çekimde bir kamera gibi görünen bir logo var. Daha solda, yakın çekimde daha büyük bir logo daha var. Görüntünün arka planında, daha uzakta ve odak dışı olan dört renkli nesne daha var. Bu görüntü, tek bir görüntüde bulunan nesne ve renk çeşitliliğine harika bir örnektir.
Satış - Pazarlama

Instagram’dan Para Kazanma Yolları

03 Aralık 2019
Kafasında kare bir kutu olan bir robot görülüyor, kutunun yüzeyi sarı. Kutu bir tabağın üzerinde durmakta ve arka planda bir araba yakından görülmektedir. Bir odada bulanık bir insan görüntüsü ve ön planda bir kamyonun arkasında bir kutu var. Sol üst köşede de bir grup yiyecek kutusu var. Robotun üzerindeki kutu siyah bir yüzey üzerinde sarı bir şeride sahiptir.
Satış - Pazarlama

Amazondan Para Kazanma Yöntemleri

12 Ekim 2018