AnasayfaBlogEtkili Konuşma Örnekleri
Etkili İletişim

Etkili Konuşma Örnekleri

04 Eylül 2021
Bu görüntü bir sahnenin önündeki podyumda duran bir kadını gösteriyor. Kadın uzun kollu açık renkli bir bluz ve koyu renk bir pantolon giyiyor. Saçları arkaya doğru toplanmış ve bir gözlük takıyor. Sağ elinde bir mikrofon tutuyor ve konuşmaya başlamak üzereymiş gibi görünüyor. Podyum ahşaptan yapılmış ve açık renkli bir kaplamaya sahip. Sahnenin koyu renkli bir zemini var ve kürsünün arkasında bir sıra halinde dizilmiş birkaç sandalye var. Bir spot ışığı kadının üzerinde parlıyor, onu ve kürsüyü aydınlatıyor. Mikrofon gümüş rengindedir ve spot ışığını yansıtmaktadır.
KonuAçıklamaÖnem Derecesi
Etkili KonuşmaBilgiyi, duygu ve düşüncelerle etkili davranış biçimi kapsamında, ayrıca cümleleri en doğru vurgulama ile aktarmaÇok Yüksek
Doğruluk ve SamimiyetKonuşmanın anlatılacak mesajın inandırıcılığı için samimi, dürüst ve gerçekçi olmasıYüksek
DiksiyonEtkili konuşma için doğru diksiyonun ve vurgulamanın kullanılmasıYüksek
Profesyonel Kurs EğitimiEtkili konuşma becerilerini geliştirmek için profesyonel bir kurs eğitimi almakOrta
El ve Yüz HareketleriDoğru tonlama ve vurgulamayla beraber uyumlu el ve yüz hareketlerinin kullanılmasıOrta
Düşüncelere İnanmaAnlatılmak istenen düşüncelere tamamen inanma ve bu düşünceleri karşı tarafa içten bir biçimde aktarabilmeÇok Yüksek
Konuşma Süresi ve Diyalog AyarlamasıKonuşmanın süresine ve konu bağlantısına göre doğru diyalogları belirleyip yerine göre uzun veya kısa tutmaYüksek
Konuşma ÇeşitleriBirçok farklı etkili konuşma örnekleri incelenerek, doğru fikirler alınabileceğiOrta
Profesyonel Eğitim Almanın ÖnemiKendi konuşma örneklerinin incelenmesi ve bu yolla başarıyı yakalamak için profesyonel eğitim almakÇok Yüksek
Ücretsiz EğitimÜcretsiz doğru ve etkili konuşma eğitimi alımının önemli olduğuOrta

Bilgiyi, duygu ve düşüncelerle etkili davranış biçimi kapsamında, ayrıca cümleleri en doğru vurgulama ile gün yüzüne çıkartarak karşı tarafa aktarmak genel çerçevede doğru bir iletişim olarak ön plana çıkmaktadır. Bilgi üretildikten sonra anlama ve doğru bir biçimde aktarmak çok hassas bir konudur ve özen ister. Kişinin kendi nitelikleri ile birlikte konuşma kapsamında önemli bir etkileşim söz konusudur. Burada samimi, dürüst ve gerçekçi bir anlatım ile birlikte doğru konuşma yapmak, karşı tarafa aktarımın en iyi şekilde gerçekleşmesine imkan verebilir.

Aksi takdirde eğer etkili konuşma inandırıcılığı olmayan, iki yüzlü ve yalancı bir konuşma üslubu karşı tarafa hiçbir şekilde geçmez ve bütün iletişim boşa gider. O yüzden bu işin içine bu samimiyetin yanı sıra doğru diksiyon da yine katılmalıdır. Bunu gerçekleştirebilmek için profesyonel bir kurs eğitimi almak da alternatif seçenekler arasında önemli bir yer tutar. Doğru bir eğitim ile aynı zamanda insan kendi kişiliğini katarak karşı tarafa anlatmak istediğini en iyi biçimde aktarabilir.

Doğru ve Etkili Konuşma Nedir?

Etkili bir ses tonu ile birlikte aynı zamanda el ve yüz hareketleri uyumlu şekilde kullanılabildiği zaman doğru konuşma ortaya çıkarılabilir. Sözcüklerin anlamı duygu ve düşüncelerini doğru tonlama ile birlikte el ve yüz hareketleriyle pekiştirildiği zaman etkili konuşma yapılabilir. Elbette bunun için de alınabilecek bir diksiyon eğitimi de önemlidir. Doğru bir kurs çerçevesinde cümleler etkileri şekilde karşı tarafa aktarılabilir. İnsan sesinin farklı biçimlerde boyut kazandırarak etkileyici bir noktaya gelebilmesi adına eğitim büyük bir önem arz eder. Bu şekilde sözler karşı taraftaki göz ve kulaklara doğru konuşma etkinliği altında tam olarak geçebilir.

O yüzden mutlaka etkili konuşma için uygulanması gerekenler mutlaka bilinmelidir. Bu bağlamda başta diksiyon öncelikle düzeltilmelidir. Daha sonra etkili bir konuşma adına alınacak olan eğitim devreye girer. Sonunda ise sertifika sahibi bile olunurken, bu kurs kapsamında tüm düşünceler ve duygular en iyi şekilde aktarılabilir.

Etkili Bir Konuşma İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Özellikle bu bağlamda verilmesi gereken mesajların tek seferde değil birkaç cümleye dağıtılarak aktarılması doğru konuşma adına ön plana çıkar. Ayrıca kişi anlatmak istediği duygu ve düşüncelere kendisi de tamamen inanmalıdır. Aksi halde etkili konuşma gerçekleştirilemez ve karşı tarafa hiçbir duygu ve düşünce aktarımı yapılamaz. Öncelikle anlatılmak istenen düşüncelere mutlaka içten bir biçimde inanılmalıdır. Tabii bu durum hiç şüphesiz profesyonel bir hizmet kapsamında alınacak olan doğru bir diksiyon eğitimi ile de pekiştirilmelidir.

Diğer yandan konuşmanın süresine bağlı olarak diyalogları belirlemek ve yerine göre uzun veya kısa tutmak da önemlidir. Tüm bunlar da doğru şekilde yapabilmek adına mutlaka profesyonel anlamda kurs eğitimine katılmak gerekir. Alınacak olan eğitim ile birlikte kişi bu konuda daha birçok değişik yapılması gerekeni en iyi şekilde öğrenebilir.

Etkili Konuşma Çeşitleri Neler?

Bu konuda geçmişten günümüze kadar birçok değişik etkili konuşma örnekleri bulmak mümkündür. Bunlar içerisinde örneğin büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün farklı noktalardaki doğru konuşma üslubunu internet üzerinden bulmak mümkündür. Özellikle de Kurtuluş Savaşı gibi bölgesi zorlu bir mücadeleye insanları motive edebilmesi, onun tamamen doğru bir diksiyon kapsamında bütünüyle bu konuda bir duayen olduğunu gösteriyor.

Bunun gibi daha Mustafa Kemal Atatürk'ün birçok değişik konuşma örnekleri incelenebilir ve en doğru fikirler alınabilir. Tabi bunu doğru bir biçimde yapabilmek için ise mutlaka önceden bir kurs eğitimi almak büyük önem arz eder. Elde edilecek olan profesyonel eğitim kapsamında ve konuşma örneklerinin incelenmesi başarının sırrı olarak ön plana çıkar.

Ücretsiz Doğru ve Etkili Konuşma Eğitimine Katılmak İçin Tıklayınız.

Etkili Konuşma, Bilgiyi, duygu ve düşüncelerle etkili davranış biçimi kapsamında, ayrıca cümleleri en doğru vurgulama ile aktarma, Çok Yüksek, Doğruluk ve Samimiyet, Konuşmanın anlatılacak mesajın inandırıcılığı için samimi, dürüst ve gerçekçi olması, Yüksek, Diksiyon, Etkili konuşma için doğru diksiyonun ve vurgulamanın kullanılması, Yüksek, Profesyonel Kurs Eğitimi, Etkili konuşma becerilerini geliştirmek için profesyonel bir kurs eğitimi almak, Orta, El ve Yüz Hareketleri, Doğru tonlama ve vurgulamayla beraber uyumlu el ve yüz hareketlerinin kullanılması, Orta, Düşüncelere İnanma, Anlatılmak istenen düşüncelere tamamen inanma ve bu düşünceleri karşı tarafa içten bir biçimde aktarabilme, Çok Yüksek, Konuşma Süresi ve Diyalog Ayarlaması, Konuşmanın süresine ve konu bağlantısına göre doğru diyalogları belirleyip yerine göre uzun veya kısa tutma, Yüksek, Konuşma Çeşitleri, Birçok farklı etkili konuşma örnekleri incelenerek, doğru fikirler alınabileceği, Orta, Profesyonel Eğitim Almanın Önemi, Kendi konuşma örneklerinin incelenmesi ve bu yolla başarıyı yakalamak için profesyonel eğitim almak, Çok Yüksek, Ücretsiz Eğitim, Ücretsiz doğru ve etkili konuşma eğitimi alımının önemli olduğu, Orta
Etkili Konuşma Örneklerietkili iletişimdiksiyon iletişim
Genç bir kadın pencerenin önündeki ahşap masada oturuyor, siyah saçlarını topuz yapmış. Beyaz bir gömlek ve koyu renk bir blazer ceket giymiş, önündeki kitaplara ve kâğıtlara bakıyor. Sol eli derin düşüncelere dalmış gibi masanın üzerinde durmakta, sağ eli ise bir kalem tutmaktadır. Masanın üzerinde birkaç belge, açık bir dizüstü bilgisayar ve bir fincan kahve var. Pencereden içeri süzülen parlak güneş ışığı odayı aydınlatıyor. Yüz ifadesi düşünceli ve ciddi, işine çok konsantre olmuş gibi görünüyor.
Serem Gökler
Sosyolog, Yazar

İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezundur. Başarılı bir üniversite süreci geçirmiştir, birçok projede yer almıştır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Görüntünün ortasında genç bir kadın görülüyor, kulağına bir telefon tutuyor ve onunla konuşuyor. Dizüstü bilgisayarın önünde bir masada oturuyor ve dizüstü bilgisayarın sağında beyaz bir kupa var. Masanın üzerinde üzerinde yazılar olan bir kağıt parçası, bir telefon ve saksıda küçük bir bitki var. Arka planda bulanık bir mum, beyaz gölgeli bir lamba ve kahverengi bir zemin üzerinde beyaz bir elma logosu var. Kadın beyaz bir gömlek giymiş ve saçlarını topuz yapmış. Telefonda yaptığı konuşmaya konsantre olmuş gibi görünüyor.
Etkili İletişim

Etkili Konuşma Sanatı

09 Ocak 2020
Resimde biri parlak turuncu gövdeli ve beyaz konuşma balonlu, diğeri ise parlak mor gövdeli ve bir elini kaldırmış iki figür görülüyor. Ön planda, üzerinde beyaz bir metin bulunan mavi bir daire var. Daireye yakından bakıldığında şekli ve dokusu gibi daha fazla ayrıntı ortaya çıkmaktadır. Bu görsel iki kişi arasındaki bir konuşmayı göstermek için kullanılabilir; daire konuşmanın sözcüklerini içermektedir. Mor figürün havaya kalkmış eli, bir noktaya değindiklerini veya bir soru sorduklarını gösteriyor olabilir.
Etkili İletişim

Etkili ve Güzel Konuşma Teknikleri

04 Şubat 2020
Bir kadın önünde dizüstü bilgisayarıyla yatakta oturuyor. Açık gri bir üst ve koyu renk bir pantolon giymiştir. Saçları koyu renk ve geriye taranmış. Dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor ve iki eliyle bir şeyler yazıyor. Gözleri ekrana odaklanmış ve dudakları hafifçe ayrılmış. Yüzünde konsantre olduğunu gösteren hafif bir kaş çatma ifadesi var. Dizüstü bilgisayar açık ve klavyenin tuşları görülebiliyor. Ekranda bir grafik ya da çizelge görüntülenmektedir. Yatakta beyaz çarşaflar, beyaz ve gri çizgili bir battaniye ve beyaz bir yastık var. Odanın duvarları açık mavidir.
Kişisel Gelişim

En Zor Diksiyon Tekerlemeleri Nelerdir?

17 Mart 2021