AnasayfaBlogEn Popüler Başarı Sözleri
Kişisel Gelişim

En Popüler Başarı Sözleri

05 Şubat 2020
Bu resim, üzerine birkaç ahşap harf yerleştirilmiş ahşap bir duvarı göstermektedir. Harfler, sol üst köşede bir C harfi, ortada bir E harfi ve sağında kancalı bir harf olacak şekilde çekici bir düzende yerleştirilmiş. Ahşap yüzeyin üzerine yerleştirilmiş metal bir nesne de kompozisyonun geneline ilginç bir kontrast katıyor. Duvarın ve harflerin ahşap damarları net bir şekilde görülebiliyor ve görüntünün rustik cazibesine katkıda bulunuyor. Genel olarak, görüntü bir sıcaklık ve sade bir rahatlık hissi veriyor.
Sözün SahibiSözSözün Anlamı
Mustafa Kemal AtatürkÇalışmak ve daima muvaffakiyet (başarı) aramak, herkes için esas olmalıdır.Başarıya ulaşmanın yolu sürekli çalışmaktan ve başarıyı arzulamaktan geçer.
Jane AustenBaşarı kazandım diyebilmek için insanın bir çaba göstermiş olması gerek.Başarıya ulaşmak için çaba ve emek gereklidir.
Bobby UnserBaşarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir.Doğru zamanı beklemek başarıyı getiren önemli bir faktördür.
Napoleon HillBütün başarıların başlangıç noktası, arzudur.Başarıya ulaşmak için istekli ve motive olmak gereklidir.
Henry FordPek çok insanın, diğerlerinin boşa harcadığı zamanı kullanarak öne geçtiğini gördüm.Zamana değer veren ve etkili kullanan insanlar daha başarılı olabilirler.
Willa CatherBaşarı, mücadeleden daha az ilginçtir. Çabada büyük zevk vardır.Başarıya giden yol mücadele ve çaba gerektirir ve bu süreç, başarıdan daha değerlidir.
A. Guillermo RoemmersHayatta mutlak başarı her zaman söz konusu değilse de verilen mücadelenin sonunda kalbin rahatlaması başarı adına kâfidir.Her zaman mutlak başarıya ulaşamayız ancak verilen mücadele sonunda kalbin huzur bulması da başarıdır.
Jules PayotYaralı bir kalbi iyileştirmek kadar zor ; fakat yüce bir başarı olmadığının farkındaydım.Zorluklarla mücadele etmek ve onları aşmak başarıya ulaşmanın anlamını oluşturur.

Sözler, manevi dünyamızın anlamlandırılmasında ve sıkıntılı, motivasyonsuz bir süreç içindeyken harekete geç komutunu etkinleşmesi özellikleriyle her daim ihtiyacımız olan değerli incilerdir. duyduğumuz ve duyacağımız sözler, bizi motive eden ve yolumuza devam etme gücünü bulabileceğimiz anlamı içerir. Bu sözler ; aile bireylerinden ,öğretmenden, bir dosttan, bir liderden, kıymetli bir kitaptan alınmış olup dünyamızın şekillendirilmesinde rol oynar.

Sözlerin ve sözcüklerin gücüne dair belki de en güzel sözlerden birini Ölü Ozanlar Derneği filmi söylemiştir: " Kim ne derse desin fikirler ve sözcükler dünyayı değiştirebilicek güce sahiptir." Buradaki dünyadan kasıt, kendi dünyanın kapılarını açıp kendine ve insanlara ulaşmak ve dünyaya da ulaşacak anlamı bulabilmektir. İşte sözcükler, kendini yolda olmaktan vazgeçmemeyi sağlama ve anlam arayışınıza destek verecek değerde sihirli anlamlar üretir.

Kimi zaman çok sevdiğimiz bir yazarın hayat hikayesini ve sözlerini tekrar tekrar açıp okuma arayışına girişiriz. Birçok konuda sözler, ileriye dönük ne yapabileceğimiz hakkında, kim olduğumuz ve anlamın arayışına dair ipuçlarını içerir. Motivasyon kaybına uğradığımız bir günde, isteklenmek için duyacağımız bir söz bizi güdüleyebilir ve ayağa kalkmamıza yardım eder. Tabii ki sözcüklere yüklenen anlam dışında kişinin de hedefsiz yola çıkmaması önemlidir. Yoksa sözler, bir tüy misali kısa süre sonra uçaverir ve size bir katkı sunmayacak şekilde de aklınızdan çıkar. Kısaca sözler, bizi motive edecek altyapıyı sağlar ama ayağa kalkacak gücü, kendimizde yaratmalıyız. 

Başarı Üzerine Söylenmiş Sözler

Söz konusu olan başarı, motivasyon olduğunda insanın, "diğerleri ne söylemiş" düşüncesiyle bir tarama yapması aslında motive olamamanın bir yansımasıdır. Aynı zamanda bu durum insanın tek başına başarının ne olduğu, nasıl başarılması gerektiği hakkındaki bilgi ve deneyimlere sahip olmamasından da kaynaklanıyor. Motivasyon, hedef ve başarının uyumuna dair sözlenen popüler başarı sözleri, harekete geçirecek bir güdülenmeyi sağlayabilir. Çünkü insan, motivasyon sürecinde başarıya ulaşmak için denenmiş ve onaylanmış sözleri duyarak kendisinin de inancını tetiklemiş olur. Motivasyon ve popüler başarı sözleri, kendi hayatınıza uygun ve uyarlayabileceğiniz ölçüde sizi etkiler. 

Başarı, her alanda edinilmesi hedeflenen bir amaçtır. Kişisel hayattan başlayarak her alanda başarıya ulaşmak, insanın motivasyonu tetikleyen bir durumdur. Motivasyon sürecinde bizi güdüleyen şey, hedefimizdeki başarının anlamıdır. Başarı tanımı, her insana özgü, farklı anlamları içerir. Bu yüzden de söylenen sözler, kişinin yaşamına benzerlik ve uyarlanabilirlik sağladığı kadar etki yaratabiliyor. 

Başarı hedefinde olan kişiler, motivasyon, özgüven, çaba göstererek kendi belirledikleri başarı yollarına çıkmaya hazırlanırlar. Bu yolculukta ise insanı, yalnız bırakmayan başarı sözleri vardır.  Başarı üzerine söylenmiş sözler ve sözlerin sahipleri, hayat hikâyeleriyle bireylere örnek olur ve başarı yolunda istek ve inancı güçlendirir. Bu bölümün sonunda da kendinize ve hayatınıza uygun, başarıya dair söylenmiş etkili sözleri bulabilirsiniz.

  • Çalışmak ve daima muvaffakiyet (başarı) aramak, herkes için esas olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk

  • "Başarı kazandım" diyebilmek için insanın bir çaba göstermiş olması gerek. Jane Austen

  • Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir. Bobby Unser

  • Bütün başarıların başlangıç noktası, arzudur. Napoleon Hill

  • Pek çok insanın, diğerlerinin boşa harcadığı zamanı kullanarak öne geçtiğini gördüm. Henry Ford

  • Başarı, mücadeleden daha az ilginçtir. Çabada büyük zevk vardır. Willa Cather

  • Yaralı bir kalbi iyileştirmek kadar zor ; fakat yüce bir başarı olmadığının farkındaydım. A. Guillermo Roemmers

  • Hayatta mutlak başarı her zaman söz konusu değilse de verilen mücadelenin sonunda kalbin rahatlaması başarı adına kâfidir. Jules Payot

En Sevilen 10 Başarı Sözleri

Başarı, motivasyon ve isteğin hedeflere uygun birleşimiyle meydana gelir. Herkesin hedefleri ve ulaşmak istediği başarı noktası farklıdır. Popüler başarı sözleri de hedeflerini gerçekleştirmiş ya da başarı yolunda olmanın önemini kavramış kişilerin, bizlere ulaştırdığı güdüleyici sözcüklerden oluşur.  Başarı sözleri, kişinin hayatına tamamıyla katkı sağlayamasa da motivasyon sürecinde isteği artırmayı tetikleyebilir. Bilhassa kendimize yakın hayat hikâyesine sahip yazarların ya da kişilerin sözlerine daha duyarlı oluruz ve kendi hayatımızda da bunu uyarlamaya çalışırız. 

Popüler başarı sözleri, başarının tanımını yorumlayan ve başarıdan önce yürünen yolun önemine değinen söylemlere sahiptir. Başarıya ulaşmak kadar mücadelenin ve başarıya olan hevesin varlığı da önemlidir. Yola varıncaya kadar yürüdüğünüz yolda keyifli vakit geçirmek de başarmanın yarısıdır. Motivasyon ve başarı sözleri ancak harekete geçmeye hazır olduğunuzda sizi etkileyebilir. 

Motivasyon kaybına uğradığınız ve verimsiz hissettiğiniz vakitlerde nihai amacınıza yönelik düşüncelerle süreci verimli kılabilirsiniz. Hedeflerin ve amacın varlığı, insanın varacağı yolda güdülenmesini sağlar. Popüler başarı sözleri de kendinizi bulmanızı ve hedeflerinizi hatırlatan işlevleri yerine getirebilir. 

Başarı yolunda sizi etkileyerek harekete geçmenize bir nebze de olsa fayda sağlayabilecek 10 popüler ve sevilen başarı sözlerini sizin için aşağıda sıraladık. Bilim, sanat, felsefe, teknoloji ve yaratıcılık gerektiren birçok alanda kendini ispatlayan ve kendi yolunda bir şeyler öğrenen insanların sözlerinden bizimde öğrenecek bir şeylerimiz olmalı. Bu yüzden de hangi alanda ve ne durumda olursanız olun, sözcüklerin ve sözlerin gücünden faydalanmayı es geçmeyin.

  • Hayat ne kadar zor görünse de her zaman yapıp başarılı olacağınız bir şeyler vardır. Stephen Hawking

  • Hayal ettim, hayalimin önündeki mânileri (engel) tespit ettim. Mânileri kaldırdığımda hayalim kendiliğinden gelişti.  Mustafa Kemal Atatürk

  • Ders alınmış başarısızlık, başarı demektir. Malcom S.Forbes

  • Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması, zeki bir adamın tembelliğinden iyidir. G. Gracian

  • İyiliği, hastalığı, sefaleti, mutluluğu, zenginliği, fakirliği yapan; zihindir. Edmund Spencer

  • Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz. Claude Bernand

  • Biraz daha ısrar, biraz daha çaba ile umutsuz görülen başarısızlıklar, görkemli bir başarıya dönüşebilir. Elbert Hubbard

  • Başarmanıza tek engel, kendi düşünceleriniz ya da zihin imgelerinizdir. Joseph Murhpy

  • Sevmediğiniz bir iş yerine, sevdiğiniz bir iş yapmaya başlamanız on yıllık bir arabaya 500 beygirlik motor takmaya benzer. David J. Schwartz

  • Başarınızın büyüklüğünü, inancınızın büyüklüğü belirler. Seneca

Mustafa Kemal Atatürk, Çalışmak ve daima muvaffakiyet (başarı) aramak, herkes için esas olmalıdır, Başarıya ulaşmanın yolu sürekli çalışmaktan ve başarıyı arzulamaktan geçer, Jane Austen, Başarı kazandım diyebilmek için insanın bir çaba göstermiş olması gerek, Başarıya ulaşmak için çaba ve emek gereklidir, Bobby Unser, Başarı, hazırlık ve fırsatın buluştuğu yerdir, Doğru zamanı beklemek başarıyı getiren önemli bir faktördür, Napoleon Hill, Bütün başarıların başlangıç noktası, arzudur, Başarıya ulaşmak için istekli ve motive olmak gereklidir, Henry Ford, Pek çok insanın, diğerlerinin boşa harcadığı zamanı kullanarak öne geçtiğini gördüm, Zamana değer veren ve etkili kullanan insanlar daha başarılı olabilirler, Willa Cather, Başarı, mücadeleden daha az ilginçtir Çabada büyük zevk vardır, Başarıya giden yol mücadele ve çaba gerektirir ve bu süreç, başarıdan daha değerlidir, A Guillermo Roemmers, Hayatta mutlak başarı her zaman söz konusu değilse de verilen mücadelenin sonunda kalbin rahatlaması başarı adına kâfidir, Her zaman mutlak başarıya ulaşamayız ancak verilen mücadele sonunda kalbin huzur bulması da başarıdır, Jules Payot, Yaralı bir kalbi iyileştirmek kadar zor ; fakat yüce bir başarı olmadığının farkındaydım, Zorluklarla mücadele etmek ve onları aşmak başarıya ulaşmanın anlamını oluşturur
popüler başarı sözleri başarı başarı sözleri motivasyon hedef çaba inanç
Resimde uzun, siyah saçlı, gözleri kapalı ve yüzünde geniş, içten bir gülümseme olan bir kadın görülüyor. Sırtını dik tutmuş, kolları iki yanında, saçları omuzlarından ve sırtından aşağı dökülüyor. Yirmili yaşlarında görünüyor ve ten rengini tamamlayan beyaz bir bluz giyiyor. Memnun ve neşeli görünüyor, bir güven ve duruş havası yayıyor. İfadesi ve duruşu huzur ve dinginlik hissi veriyor. Uzun saçları güzelliğine ve kadınsılığına katkıda bulunarak mutlu ve kaygısız bir kadın resmini tamamlıyor.
Emine Büşra Kanat
Blog Yazarı

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.