AnasayfaBlogE-Ticaret Para Kazanma Yöntemleri
Dijital Pazarlama

E-Ticaret Para Kazanma Yöntemleri

20 Aralık 2019
Görüntünün ön planında elinde küçük bir bina tutan bir kişi duruyor. Bina beyaz renkte ve tepesinde bir çatı bulunan birden fazla kattan oluşuyor. Kişi beyaz bir gömlek giyiyor ve omzunda büyük, koyu renkli bir çanta taşıyor. Binada, içinden parlak bir ışığın göründüğü bir pencere vardır. Kişinin yüzü görünmüyor, ancak binayı tutan kolu ve eli odakta. Görüntünün arka planı net değil ama tozlu ve yıpranmış bir sokak gibi görünüyor.
E-Ticaret YöntemiAvantajlarıDezavantajları
Fiziksel Mağazaİşçilik ve kira gibi maliyetler olmadığı için daha ucuza mal satarak rekabet gücünü artırır.Reklam masrafına ihtiyaç duyabilir.
E-Ticaret Sitesi Üzerinden SatışMasraflar genellikle düşüktür ve geniş bir müşteri tabanına ulaşım imkanı sağlar.Platform özelinde komisyon, hizmet gelirlerini düşürebilir.
Sosyal Medya Üzerinden SatışKomisyon ödenmez ve doğrudan müşteri ile iletişime geçme olanağıdır.Reklam masrafları ve güvenli ödeme konusunda sınırlamalar olabilir.
Kendi E-Ticaret SitesiTam kontrol, komisyon ödememe ve daha yüksek kar marjı.Web sitesi bakımı ve pazarlama gibi ek maliyetler ve zaman gerektirebilir.
DropshippingStok tutma ihtiyacı olmaması ve düşük başlangıç maliyetleri.Düşük kar marjları ve müşteri hizmetleri konusunda daha az kontrol.
Bireysel SatışBasit ve hızlı bir şekilde başlayabilir, özelleştirilmiş ürünler sunabilirsiniz.Büyütmesi zaman alabilir, sınırlı kazanç potansiyeli.
Amazon Satıcısı OlmakGeniş müşteri tabanı, marka bilinirliği.Yüksek komisyonlar, sıkı kuralları ve sınırlamaları.
Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing)Satıcının ürün stoklama veya gönderme ile uğraşmaz.Başarılı satış başına komisyon alınır, tüm kontrol satıcıdadır.
Dijital Ürünler SatmaBaskı, nakliye veya stok tutma maliyeti yoktur.Pazarda ayrıma girmesi ve koruması zor olabilir.
Online Öğretim veya DanışmanlıkKişisel markayı ve becerileri kullanarak gelir elde etme.Rekabet canlı olabilir, sürekli içerik oluşturulması gerekebilir.

Günümüzde ticaret olabilecek en hızlı şekilde gerçekleşiyor. Aklımıza gelen bir ürünü almak için ‘

E-ticaret 1998 yılından beri hayatımızın içinde. Tabi bizim ülke olarak tanışmamız biraz daha geç oldu. Günümüzde her işletmenin bir internet sitesi bulundurma şartı vardır. Yani işletmenizin online bir profili olması devlet yasaları gereği mecburi olacak kadar önemli iken, bir işletme sahibinin e-ticaret platformları üzerinde online mağazaya sahip olmaması ne kadar büyük bir eksiklik olur tahmin etmek zor değil. Peki, e-ticaret nasıl yapılır ve bu ticareti yaparak nasıl para kazanabiliriz?

E-Ticaret Üzerinden Para Kazanma Yöntemleri

E-ticaret üzerinden para kazanmak için fiziksel bir mağazaya ihtiyacınız yoktur. Bireysel olarak satış yapabilirsiniz. Sosyal medya uygulamalarını bir e-ticaret platformu olarak kullanabilirsiniz. Satacağınız ürünü başarılı bir şekilde pazarlar iseniz, reklam masrafına gerek kalmadan büyük satış rakamlarına ulaşırsınız. İşçi çalıştırmak ya da kira gibi büyük maliyetler olmadığı için ürünlere ek maliyetleri yansıtmak zorunda kalmazsınız.

Doğal olarak piyasada daha ucuza mal satarak rekabet etme gücünüzü arttırırsınız. İster fiziksel bir mağazanız olsun ister bireysel olarak satış yapın e-ticaret hep daha karlı olacaktır. Bir e-ticaret sitesi üzerinden online mağaza sayfası açıp satış yapmak için ürün yüklediğiniz zaman, satış yapmaya hazır hale gelirsiniz. Satış yapma oranınız ürünü ne kadar iyi pazarladığınız, müşterilerin mağazanıza yaptığı yorumlara, mağazanızın güven puanına bağlıdır.

Bir müşteri mağaza sayfanız üzerinden ürün satın aldığı zaman, kullanmakta olduğunuz e-ticaret sitesi sizden sattığınız ürün başına bir komisyon alır. Alınan bu komisyon harici geriye kalan para içerisinden sattığınız ürünün maliyetini de çıkardığınız zaman, ortaya kar çıkar. Satış yaptığınız her ürünü satışlarım bölümünde görebilirsiniz. İçerisinden komisyon ücreti kesildikten sonra belirli zaman dilimlerinde anlaşmalı bankalar üzerinden kazancınızı çekebilirsiniz.

Sosyal Medya Uygulamaları ile E-ticaret Yapmak

Eğer bir e-ticaret platformuna komisyon ödemek istemiyorsanız, sosyal medya uygulamalarını e-ticaret platformu gibi kullanabilirsiniz. Bu sefer komisyon ödemek zorunda kalmazsınız. Ama reklam vermek zorunda kalabilirsiniz. Sosyal medya uygulamaları üzerinden e-ticaret yaparken, bir banka ile bilindik şekilde çalışmazsınız. Genelde müşteri ile iletişime geçer, onlara bir iban numarası verirsiniz. Müşteriler sizin gönderdiğiniz iban numarasına ürünün bedelini gönderdikten sonra, ürünü müşteriye kargo ile gönderirsiniz.

Her türlü sosyal medya uygulaması üzerinden e-ticaret yapmak mümkündür. Sosyal medya üzerinden e-ticaret yapmanın en büyük avantajı komisyon ücreti ödemiyor olmanız olur. En büyük dezavantajı ise insanların sosyal medya uygulamalarına e-ticaret platformları gibi alışveriş yapmak için girmemesidir. Yani size ciddi bir reklam verme zorunluluğu kılar.

Kendi Siteniz Üzerinden E-Ticaret Yapmak

Eğer kendi kurduğunuz siteniz üzerinden e-ticaret yapmak isterseniz, sizin için en karlı ve en kazançlı yöntem olacaktır. Diğer e-ticaret platformları gibi sizin de kendinize ait bir e-ticaret platformunuz olur. Kendi internet siteniz üzerinden e-ticaret yapmanın en büyük avantajı budur. İnsanlar yine alışveriş yapmak amacı ile sitenize gireceği için uçuk reklam masrafları ortadan kalkar. Kimseye komisyon ödemek zorunda kalmazsınız. Ayrıca sosyal medya uygulamaları üzerinden e-ticaret yaparken oluşan güvensiz ortam, kendi e-ticaret sitesi üzerine kurulu olan online ödeme sistemi sayesinde daha güvenli olacaktır. Doğal olarak müşterilerin size olan güveninin artmasını sağlar ve daha iyi satış rakamlarına ulaşabilirsiniz. Tek maliyetiniz ticaretini yaptığınız söz konusu malın maliyetidir. Komisyon, reklam masrafı gibi maliyetler ortadan kalkar. Maliyetler azaldığı için rekabet şansınız artar.

Dropshipping Yöntemi ile Para Kazanmak

Eğer e-ticaret yapmak istiyorsanız ama aynı zamanda stok maliyetlerinden kaçınmak istiyorsanız sizin için en iyi yöntem stoksuz e-ticaret yani dropshipping olacaktır. Dropshipping yaparken yabancı bir e-ticaret platformu üzerinden kendinize bir ürün belirlersiniz. Bu ürünü kopyalayarak sanki stoklarınızda mevcut olan bir ürün gibi kendi online mağazanız üzerinden satmaya başlarsınız. Sattığınız bu ürün için stok bilgisi vermeden satış yaparsınız.

Eğer bir müşteri ürünü satın alırsa, siz de ürünü kopyaladığınız mağaza üzerinden satın alıp müşteriye sanki sizin stoklarınızda olan ürünü gönderir gibi kargoya verirsiniz. Dropshipping yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır. Müşteriye gönderdiğiniz ürün üzerinde size ait mağaza bilgileri olması gerekir. Müşteriye göndereceğiniz ürünü, kargoya vermeden önce paketleme yönünden elden geçirmeniz gerekir. Ayrıca ürünün iade ve değişim talebi olur ise, ürünü satın aldığınız mağazaya bu konuda güveninizin tam olması gerekir. Aksi bir durumda satış yaptığınız ürünün fiyatı ne ise, o kadar zarar edersiniz. Yani mal elinizde kalır.

2. El Ürün Satarak Para Kazanma

2. el ürün alım satımı yapmak için birçok e-ticaret platformu mevcut. Bu platformlar arasında sizden komisyon isteyen firmalar varken, komisyonsuz çalışan e-ticaret platformları da var.  Genel olarak elektronik eşya ve kıyafet satışı yapabileceğiniz bu platformlar üzerinde eğer satış yapmak istediğiniz söz konusu ürün 2. el kapsama dahil ise sizde komisyonsuz e-ticaret yapabilirsiniz.

E-Ticaret Eğitimi Avantajı

Eğer bu saydığımız yöntemlerden biri ile e-ticaret yapmak istiyorsanız, e-ticaret eğitimi almak sizin için büyük bir artı sağlayacaktır. İşin teknik yöntemlerini okumak yerine uygulamalı olarak öğreten eğitim programlar vardır. Enstitü üzerinden e-ticaret eğitimini alabilirsiniz. Kendi internet sitenizi kurarak yapacağınız e-ticaret, diğer e-ticaret yöntemlerine göre daha karlı olur. Eğer sizde e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız Enstitü üzerinden Wordpress eğitimi alabilirsiniz. Deneme yanılma yolu ile öğrenmek çoğu zaman zarar ettirebilir. Zarardan kaçınmak için eğitim gereklidir. Online eğitim ile her temel alanda gerekli eğitimi sağlamanız mümkün. Unutmamak gerekir ki e-ticaret yapabilmek için büyük bir sermayeye gerek yoktur, ama kaliteli bir eğitime ihtiyaç vardır.

E-Ticaret Mantığı Nasıl Çalışır?

Nasıl ki mağazaların bir ya da birden fazla şubeleri var. Bu mağazalar rekabet şartlarına uyarak fiziksel bir mekan içinde işletme ruhsatı ile mal ve hizmet satıyorlar ise, e-ticaret için ticaret anlayışı aynıdır. E-ticaretin normal bir mağazaya göre en büyük artısı bulunduğu bölge ile sınırlı kalmayarak online çapta satış yapabilme şansıdır. Daha fazla tüketiciye ulaşmak demek, daha fazla satış yapmak ve kazanç sağlamak demektir.

Hali hazırda zaten büyük e-ticaret siteleri mevcut ve bu e-ticaret sitelerini ziyaret eden milyonlar var. İşte bu ziyaretçiler bizim potansiyel müşterilerimiz olurlar. Bir öğrenci bile e-ticaret yapabilir. E-ticaret yapabilmek için büyük sermayelere ihtiyaç duyulmaz. Ortalama beş yüz tl sermaye ile e-ticaret yapmaya başlayabilirsiniz. E-ticaret yapmak demek, sadece mal satışı yapmak değildir. E-ticaret sistemleri üzerinden hizmet satışı da yapabilirsiniz.

E-ticaret yaparken reklam vermem gerekir mi?

Evet, özellikle satış yapmaya yeni başlamışsanız onca ürünün arasından sıyrılmak için reklam vermeniz gerekebilir, ama kesin bir şart olarak da söylenemez. Çünkü büyük bir e-ticaret platformu üzerinde e-ticaret yapıyorsanız, zaten günlük alışveriş yapmak için siteye giriş yapan milyonlarca müşteri vardır. Doğal olarak reklam vermeye ihtiyacınız yoktur.

Sosyal medya üzerinden e-ticaret yapmak için yasal olarak bir engel var mıdır?

Sosyal medya üzerinden e-ticaret yaparken satıcılar kendilerini yasal olarak bir mağaza tanıtmak zorunda değildir. Zaten sosyal medya uygulamaları e-ticaret satışı yapmak için üretilmemiştir. Ama kullanıcı sayısı fazla olan sosyal medya uygulamaları satıcılar için çok sayıda potansiyel müşteri anlamına gelir.

Dropshipping yapmak istiyorum, stok yaparak satış yaparsam ne değişir?

 Dropshipping yöntemi stoksuz satış yapmak demektir. Stok yaparak satış yaparsanız, standart e-ticaret yapmış olursunuz. Dropshipping, deposu olmayan ürünleri elinde fazla bekletmeden satıcılar için stoksuz ticaret yapma yöntemidir. Hangisi daha avantajlı olarak düşünürsek, bunu belirleyen şey sizin hangi şekilde ticaret yapmaya daha elverişli olduğunuza bağlı olarak değişir.

Fiziksel Mağaza, İşçilik ve kira gibi maliyetler olmadığı için daha ucuza mal satarak rekabet gücünü artırır, Reklam masrafına ihtiyaç duyabilir, E-Ticaret Sitesi Üzerinden Satış, Masraflar genellikle düşüktür ve geniş bir müşteri tabanına ulaşım imkanı sağlar, Platform özelinde komisyon, hizmet gelirlerini düşürebilir, Sosyal Medya Üzerinden Satış, Komisyon ödenmez ve doğrudan müşteri ile iletişime geçme olanağıdır, Reklam masrafları ve güvenli ödeme konusunda sınırlamalar olabilir, Kendi E-Ticaret Sitesi, Tam kontrol, komisyon ödememe ve daha yüksek kar marjı, Web sitesi bakımı ve pazarlama gibi ek maliyetler ve zaman gerektirebilir, Dropshipping, Stok tutma ihtiyacı olmaması ve düşük başlangıç maliyetleri, Düşük kar marjları ve müşteri hizmetleri konusunda daha az kontrol, Bireysel Satış, Basit ve hızlı bir şekilde başlayabilir, özelleştirilmiş ürünler sunabilirsiniz, Büyütmesi zaman alabilir, sınırlı kazanç potansiyeli, Amazon Satıcısı Olmak, Geniş müşteri tabanı, marka bilinirliği, Yüksek komisyonlar, sıkı kuralları ve sınırlamaları, Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing), Satıcının ürün stoklama veya gönderme ile uğraşmaz, Başarılı satış başına komisyon alınır, tüm kontrol satıcıdadır, Dijital Ürünler Satma, Baskı, nakliye veya stok tutma maliyeti yoktur, Pazarda ayrıma girmesi ve koruması zor olabilir, Online Öğretim veya Danışmanlık, Kişisel markayı ve becerileri kullanarak gelir elde etme, Rekabet canlı olabilir, sürekli içerik oluşturulması gerekebilir
e-ticaret ticaret online mağaza satış türkiye internet pazarlama eğitim online eğitim
Orta yaşlı, gür sakallı ve bıyıklı bir adam kameranın önünde duruyor. Yüzünde sert bir ifade, güçlü bir çene hattı ve belirgin elmacık kemikleri vardır. Siyah bir tişört ve kot pantolon giymektedir ve erkeksi bir yapısı vardır. Sakalı ve bıyığı bakımlıdır ve saçları düzgünce geriye taranmıştır. Kendinden emin ve kararlı görünüyor, bir güç ve erkeklik sembolü.
Ali Gümüşay
Blog Yazarı

Eylül 1998 doğumluyum ve aslen Malatyalıyım. İstanbul Gazi Lisesi' ni bitirdik ten sonra İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrenime başladım. Öğrenim durumum devam etmekte son sınıf öğrencisiyim.  Kendime ait bir internet sitesi ve YouTube kanalım var. İnternet sitesinde yazdığım makaleler ve YouTube kanalımda seslendirip montajladığım videolarım mevcut.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İki el, etrafına tel sarılmış bir bilgisayarı tutmaktadır. Bilgisayarda siyah beyaz bir monitör, ekranda bir harita ve ortasında kırmızı bir iğne var. Eller bilgisayarın kenarlarını sıkıca kavrarken, tel de bilgisayarın etrafına sıkıca sarılmıştır. Arka plan beyaz bir duvar gibi görünüyor ve kablo bilgisayarın arkasındaki bir bağlantı noktasına bağlı. Ekrandaki harita, sokakları, binaları ve parkları etiketlenmiş bir şehrin topografik haritasına benziyor. Kırmızı iğne, haritanın ortasına yerleştirilir ve ilgilenilen bir konumu gösterir.
E-Ticaret

Yaratıcı E-Ticaret Fikirleri

06 Aralık 2019
E ticaret ile birlikte alışveriş yeni bir anlam kazandı. Ticaretin dijital ortama geçmesiyle şirketlerin yeni rekabet savaşı başlamış oldu. Peki e ticaret nedir? Ne anlama geliyor
Satış - Pazarlama

E-Ticaret Yapmak Nedir?

05 Aralık 2019
Uzun açık kahverengi saçlı bir kadın kameraya gülümsüyor. Mavi bir kazak giymiş ve boynunda sarı bir eşarp var. Yanakları pembe ve gözleri parlak. Yüzünde sıcak ve misafirperver bir ifade var. Arka planda mavi metinli beyaz bir tabela var. Tabelada Evimize Hoş Geldiniz yazıyor. Kadın büyük bir pencerenin önünde durmakta ve ışığın içeri girmesini sağlayarak sahneye sıcak, davetkâr bir atmosfer kazandırmaktadır. Kadının gülümseyen yüzü ve arka plandaki tabela bu anı mükemmel bir fotoğraf haline getiriyor.
Satış - Pazarlama

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

03 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat