AnasayfaBlogDünyada En Çok Konuşulan Diller
Yabancı Dil Eğitimi

Dünyada En Çok Konuşulan Diller

28 Şubat 2020
Siyah gömlekli bir kadın kara tahtanın önünde duruyor, gözlükleri burnunun üzerinde. Başını hafifçe eğmiş, gözleri dikkatle önündeki tahtaya odaklanmış. Kollarını göğsünde kavuşturmuş, rahat bir duruş sergiliyor. Arka planda yeşil ve beyaz bir logo görülebiliyor. Koyu renk saçları geriye doğru toplanmış ve yüzünün etrafında bir çerçeve oluşturmuş. Arkasındaki pencereden gelen ışık yüzüne yumuşak bir parıltı yayıyor ve yüz hatlarını belirginleştiriyor. Kararlı ve elindeki görevi üstlenmeye hazır görünüyor.
DilKonuşan Kişi SayısıEk Bilgi
Mandarin Çincesi1,1 milyarÇoğunlukla Çin ve Tayvan'da konuşulur. Dünya üzerinde en çok konuşulan dildir.
İspanyolca460 milyon21 farklı ülkenin resmi dilidir, en çok Latin Amerika ve İspanya'da konuşulur.
İngilizce379 milyon53 farklı ülkenin resmi dilidir, global bir dil ve iş dünyasının lingua franca'sıdır.
Hintçe341 milyonHindistan ve Fiji'nin resmi dilidir. Nepali ve Pakistanlılar da yaygın olarak konuşur.
Arapça322 milyonArap Yarımadası ve Kuzey Afrika'da yaygın olarak konuşulur. İslam dünyasının dilidir.
Bengalce215 milyonBangladeş ve Hindistan'ın resmi dilidir.
Rusça144 milyonRusya Federasyonu ve BDT ülkelerinde konuşulur.
Portekizce140 milyonPortekiz, Brezilya ve Afrika'da bazı eski Portekiz kolonilerinde konuşulur.
Japonca128 milyonJaponya'nın resmi dilidir.
Almanca98 milyonAlmanya, Avusturya ve İsviçre'nin resmi dilidir.

UNESCO’nun tahminlerine göre dünya üzerinde toplam 6 binin üzerinde dil bulunmaktadır. Bu dillerden bazıları küçük coğrafyalar içerisinde konuşulurken bazı diller de dünyada geniş coğrafyalarda konuşulmaktadır. Geniş coğrafyalarda kullanılan diller çoğu bireyin ortak iletişim kurmasını sağlamaktadır.

Geniş coğrafyalarda kullanılan dillerin yanında dünyada var olan dillerin %40’da yok olma tehlikesi altındadır. Dünyada her iki haftada bir dil yok olmaktadır. Bir dilin yok olması demek sadece o dilin ortadan kalkması demek değil entelektüel ve kültürel ortamının da ortadan kalkması demektir.

Dil, bireylerin anlaşmasını sağlayan doğal bir araç olarak tanımlanır. Kendisine özgü kuralları bulunur. Bu kurallar içerisinde gelişen bir canlı varlık olarak tanımlanır. Dünya üzerinde binlerce dil bulunmaktadır.

En çok konuşulan diller geniş coğrafyalar üzerinde konuşulmaktadır. UNESCO’nun elde ettiği verilere göre dünyada en çok konuşulan dil Çince olarak belirtilmiştir. Dünya’da 1,3 milyar insan Çince konuşmaktadır.

En çok konuşulan dil olmasını sağlayan temel unsur Çin Halk Cumhuriyeti’nin nüfusu olarak belirtilir. Ardından İngilizce gelmektedir. İngilizce dünyada bir milyar kişi tarafından kullanılmaktadır.

Dünyada en çok konuşulan diller Çince ve İngilizce olarak tanımlanmıştır. Biri nüfusunun kalabalık olması diğeri ise sömürge faaliyetleri nedeniyle bu sıralamada yer almıştır. En çok konuşulan diller sıralamasında üçüncü sırada İspanyolca gelmektedir.

Yaklaşık 450 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. İspanyolların tarihteki sömürgecilik anlayışları İspanyolcayı en çok konuşulan diller arasına sokmuştur. En çok konuşulan diller arasında dördüncü sırada Hintçe gelmektedir.

Hindistan yarımadasında konuşulan bir dildir. Nüfusunun kalabalık olması nedeniyle bu sıralamada yer almıştır.

En çok konuşulan diller sıralamasında beşinci sırada Arapça yer alır. Dili en çok konuşulan diller sıralamasına sokan nedenler ise Arap yarımadasının nüfusunun kalabalık olması ve dini nedenler görülmektedir. Bu listeyi Rusça, Malayca, Bengalce, Portekizce ve Fransızca oluşturmaktadır.



SıraDilKişi (Milyon)
1Mandarin Çincesi929.0
2İspanyolca474.7
3İngilizce372.9
4Hintçe (Sanskritleştirilmiş Hindustani)[11]343.9
5Bengalce233.7
6Portekizce232.4
7Rusça154.0
8Japonca125.3
9Batı Pencap[12]92.7
10Yue Çince85.2
11Vietnamca84.6
12Marathi83.1
13Telugu82.0
14Türkçe82.2
15Wu Çince81.7
16Korece81.7
17Fransızca79.9
18Almanca (sadece Standart Almanca)75.6
19Tamilce75.0
20Urduca (Farsçalaştırılmış Hindustani)[11]70.2
21Javanese68.3
22İtalyan64.8
23Mısır Arapçası64.6
24Gujarati57.0
25İran Farsçası56.4
26Bhojpuri52.2
27Güney Min50.1
28Hakka48.2
29Jin Çince46.9
30Hausa dili43.9

Dünyada en çok konuşulan 10 dil

Dünya genelinde 6,500'den fazla dil konuşulmaktadır, ancak bazıları diğerlerinden daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir dil araştırma kuruluşu olan Ethnologue'a göre, bunlar dünyada en çok konuşulan 10 dildir:

  1. Mandarin Çincesi - 1,1 milyar kişi konuşuyor

  2. İspanyolca - 460 milyon kişi konuşuyor

  3. İngilizce - 379 milyon kişi konuşuyor

  4. Hintçe - 341 milyon kişi konuşuyor

  5. Arapça - 322 milyon kişi konuşuyor

  6. Bengalce - 215 milyon kişi konuşuyor

  7. Rusça - 144 milyon kişi konuşuyor

  8. Portekizce - 140 milyon kişi konuşuyor

  9. Japonca - 128 milyon kişi konuşuyor

  10. Almanca - 98 milyon kişi konuşuyor

Gördüğünüz gibi, Mandarin Çincesi açık ara farkla dünyada en çok konuşulan dildir, onu İspanyolca ve İngilizce takip etmektedir. Hintçe, Arapça ve Bengalce de Asya ve Afrika'nın bazı bölgelerinde yaygın olarak konuşulmaktadır. Rusça, Portekizce ve Almanca Avrupa'da popüler diller iken Japonca Doğu Asya'da yaygın olarak konuşulmaktadır.

En Çok Konuşulan Diller

Bugün dünyada yaklaşık 6.500 dil konuşulmaktadır. Bu, iletişim kurmanın pek çok farklı yolu demek! Peki en çok hangi diller konuşuluyor? İşte en yaygın olanlardan bazıları:

Mandarin Çincesi 1 milyardan fazla konuşuruyla dünyada en çok konuşulan dildir. Çin ve Tayvan'ın resmi dilidir ve Singapur ve Malezya'da da yaygın olarak konuşulmaktadır.

İspanyolca yaklaşık 460 milyon konuşuruyla en çok konuşulan ikinci dildir. Aralarında İspanya, Meksika ve Arjantin'in de bulunduğu 21 ülkenin resmi dilidir. İspanyolca aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in altı resmi dilinden biridir.

İngilizce 380 milyondan fazla konuşmacısıyla en çok konuşulan üçüncü dildir. Aralarında Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya'nın da bulunduğu 53 ülkede resmi dildir. İngilizce aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in altı resmi dilinden biridir.

Hintçe 260 milyondan fazla konuşmacısıyla en çok konuşulan dördüncü dildir. Hindistan ve Fiji'de resmi dildir ve Nepal ve Pakistan'da da yaygın olarak konuşulmaktadır. Hintçe Devanagari alfabesiyle yazılır.

Bengalce 210 milyondan fazla konuşmacısıyla en çok konuşulan beşinci dildir. Bangladeş ve Hindistan'da resmi dil olan Bengalce, Pakistan ve Nepal'de de konuşulmaktadır. Bengalce, Bengal alfabesiyle yazılır.

Çince

Yazının giriş kısmında belirtildiği gibi en çok konuşulan dil Çince’dir. En çok konuşulan dil olmasını sağlayan temel neden Çin’in nüfusunun çok kalabalık olmasıdır. Aynı zamanda son yıllarda gelişen teknolojisi ve artan sanayinin etkisiyle birlikte bireyleri en çok konuşulan dil olan Çince öğrenmeye itmiştir. Çince en çok konuşulan dil olduğu için Birleşmiş Milletler resmi dilleri arasında da yer alır.

çince tarihte doğu asya dillerini etkilemiştir. dil yapısı ve alfabesiyle doğu asya dilleri üzerinde büyük etkileri olmuştur. korece, japonca ve vietnamca dillerinde çince’nin etkilerini görmek mümkündür. korece kelimelerin çoğunun kökenini çin dili oluşturmaktadır.

Çin alfabesi ise kendine has bir yazı sistemine sahiptir. Çin alfabesi yaklaşık olarak 3500 yıllık bir tarihi bulunur. Çince de karakterler yan yana gelerek kelime oluşturmaz. Çünkü Çin dilinde her kelime için bir karakter bulunmaktadır.

Çin 1954 yılında uyguladığı politikayla geleneksel karakter ile yazı yazmayı basitleştirmiştir. Bu politika sonucunda dil basitleşmiş ve kolaylaşmış karakterlere dönüştürülmüş oldu.

Çin’de iyi eğitim almış bir birey, 5.000 ile 7.000 arasında karakter bilmektedir. Çin’de bir gazete okuyabilmek için en az 3.000 karakter bilinmesi gerektiği söylenmektedir.

Çince ülkenin bölgelerine göre bazı farklılıklar gösterir. Ülkenin farklı bölgelerinde bu dile ait lehçeler konuşulur. Bunlar arasında en çok konuşulanı Mandarin olarak belirtilir.

Çin’in büyük bir kısmını kapsamaktadır. Yaklaşık 850.000.000 kişi tarafından konuşulmaktadır.

Çince çekimlenemeyen bir dil olduğu için Türkçe dilinden farklıdır. En çok konuşulan dil olan Çinceyi öğrenirken en önemli nokta tonlamalardır. Bu dili öğrenmek isteyenlerin özellikle dikkat etmesi gerektiği bir noktadır. Bir kişinin “ben Çince konuşmayı biliyorum” diyebilmesi için HSK sınavına girmesi gerekir.

HSK, Çince seviye sınavıdır. Bu sınavın sonucuna göre o kişinin Çince bilip bilmediğini anlarız. HSK, 6 seviyeli bir sınavdır. 1200 kelimelik HSK4 seviyesine ulaşan bir kişi için rahatlıkla Çince biliyor diyebiliriz.

Çince öğrenmek bireylere kariyer anlamında büyük fayda sağlar. Çünkü son zamanlarda Çince bilen eleman arayışlarında artış yaşanmıştır. Bu arayış içerisinde olan çok fazla firma bulunmaktadır. Kariyer için bu dili öğrenmek isteyen kişiler bu dilin hangi sektörlerde revaçta olduğu ile ilgili araştırma yapması gerekir.

Son yıllarda gelişen teknolojisi ve artan sanayi faaliyetleriyle birlikte bu dili bilen bireyler ticari ilişkiler anlamında karlı olmaktadır. Dış ticaret alanı için öğrenilmesi gereken bir dildir. En çok konuşulan dil olan bu dili öğrenmenin zor olmadığını söyleyenler de bulunmaktadır.

Ancak bu dili öğrenmenin zaman aldığının bilincinde olmak gerekir. Ayrıca çok fazla dinleme çalışması yaparak tonlamalara dikkat edilmesi gerektiği söylenmektedir. Bu bilgilerden sonra en çok konuşulan diller hangisidir onu öğrenelim.

İngilizce

İngilizce, Hint-Avrupa dil ailesinde bulunur. Batı Germen dilleri arasında yer alır. Birleşik Krallık, Kuzey İrlanda, ABD, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda vb. ülkelerin ana dili olarak kullanılmaktadır.

Dünyada en çok kullanılan ikinci dil durumundadır. Resmi dil olarak ülkelerin yanı sıra çoğu uluslararası örgüt tarafından da kullanılmaktadır.

Küresel dil olarak adlandırılmaktadır. Dünyanın hangi noktasına giderseniz gidin eğer İngilizce biliyorsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız. Her platformda geçerliliği bulunan bir dildir.

Bilim, havacılık, diplomasi, iletişim, medya, vb. alanlarda egemen uluslararası yardımcı bir dildir.

İngilizce dilinin bu kadar yaygın kullanılmasının nedenlerinden biri ülkenin tarihte bir sömürge imparatorluğu olmasından kaynaklanmaktadır. Bunun yanında ABD’nin İkinci Dünya Savaşından sonra artan küresel gücü bu dilin bilinirliğini daha da arttırmıştır.

İngilizce günümüz dünyasında küresel veya dünya dili olarak tanımlanır. Bilim dillerinden biri olarak da kabul edilir. İngilizce birçok ülkenin resmi dili olmasının yanında Birleşmiş Milletler’in de resmi dilleri arasındadır. İngilizce, resmi dil olarak kabul edilmeyen ülkelerde ise yabancı dil olarak öğretilen bir dildir.

Ülkemizde de hem online eğitim hem de örgün eğitim şeklinde ingilizce eğitimleri verilmektedir. Dünyada her 4 kişiden biri bu dili bilmektedir.

İngilizce içerisinde en çok kullanılan iki kelime vardır. Bunlar “I” ve “You” kelimeleridir. İngilizce'de en çok kullanılan harf ise "e" harfi olarak belirtilmiştir.

İngilizce dil kökeninin Almanya ve Hollanda olduğu düşünülmektedir. En çok kullanılan sıfat “good-iyi” olarak belirtilmiştir. En çok kullanılan isim ise “time-zaman” kelimesidir. ”Set” kelimesi İngilizce içerisinde en çok anlama sahip kelimedir.

Koymak, ayarlamak, tespit etmek, saati ayarlamak, jöle kıvamına getirmek, takım, küme, sofra kurmak, kuluçkaya oturmak gibi birçok anlama sahiptir.

Dünyada depolanan bilgilerin %80’inden fazlası İngilizcedir. Bu dile en çok kelime kazandıranlardan biri Shakespeare’dir. Yüz kızarma, soyunma, doğum yeri, işkence vb. kelimeleri icat ederek bu dile kazandırmıştır.

En eski ve halen kullanılmakta olan İngilizce kelime “town-kasaba” olarak bilinmektedir.

İlgili eğitim: Sıfırdan İngilizce Kursu (Tüm Seviyeler)

İspanyolca

Hint-Avrupa dil ailesinin Romans koluna mensup bir dildir. Kökeni İspanya’nın Kastilya bölgesine dayanmaktadır. İspanyolca dünyada en çok ülkede resmi dil olarak kabul edilen bir dil olma özelliği taşır. Resmi dil olarak İspanyolca konuşan ülkeler arasında; İspanya, Meksika, Arjantin, Küba, Kolombiya, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela gibi birçok ülke yer alır.

ABD’de İngilizce ’den sonra en çok konuşulan dil olarak tanımlanır. ABD’de ana dili İspanyolca olan yaklaşık 41 milyon insan bulunmaktadır.

Ülkelerde resmi dil olarak kullanılmasının yanında uluslararası veya bölgeler arası organizasyonlarda da resmi dil olarak kullanılmaktadır. Örneğin, Birleşmiş Milletler, Amerikan Devletleri Örgütü, Avrupa Birliği, Latin Birliği, NAFTA vb. resmi dil olarak kullanılmaktadır.

İspanyolca en çok Portekizce ile benzerlik taşır. Ayrıca Portekizcenin yanında Fransızca ve İtalyanca ile de benzerlikleri bulunur. İspanyolca fonetik bir dildir. Fonetik dil, okunduğu gibi yazılan dil anlamına gelmektedir.

İspanyolca öğrenmek günümüzde birçok insana kariyer alanında avantaj sağlamaktadır. Yeni iş kapılarının açılmasını sağlamaktadır. Günümüzde birçok enternasyonal firma, dünya ile iletişime geçebilmek ve müşteri ilişkileri yönetimi ile ilgili çalışmaları en iyi şekilde yürütebilmek adına birden fazla dil bilen eleman aramaktadır.

İspanyolcanın dünyada çoğu ülke ve kuruluş tarafından resmi dil olarak kabul edilmesi, dünyanın birçok yerinde de yabancı dil eğitimleri kapsamında ikinci dil olarak öğretilmesi bireye ve çalıştığı sektöre bir statü kazandırabilir. İspanyolca öğrenerek CV için harika bir gelişim yaratmaktadır. Aynı zamanda kariyeriniz için yeni avantajlar oluşturulmasını sağlayacaktır.

Hintçe

Hintçe, Hint-Avrupa dil ailesine ait bildir. Hindistan’ın ana dilidir. Genellikle Hindistan’ın batısı, merkezi ve kuzeyinde yoğunlukla konuşulan bir dildir. Hintçe, Devanagari alfabesi ile yazılan bir dildir.

Pakistan’ın ana dili olan Urduca ile benzerlik göstermektedir.

Urduca, Arap alfabesi ile yazılırken Hintçe, Devanagari alfabesi ile yazılmaktadır. Devanagari alfabesi tek hece alfabesidir. Bu alfabede her sembol bir heceyi/sesi ifade etmektedir.

Sembollerinin üst kısmında yatay bir çizgi bulunmaktadır. Cümle yapısında ise fiiller bizim dilimizde de olduğu gibi en sonda bulunur.

Hintçe dünyada Hint sineması Bollywood ile tanınmıştır. Dünyada tahmini olarak yaklaşık 300 milyon kişinin Hintçe konuşulduğu belirtilmektedir. Günümüzde Hindistan devleti Hintçe kullanımını arttırmak için politikalar uygulamaktadır.

Çünkü Hindistan bir İngiliz sömürgesi olduğu için ülkede çoğu kişi İngilizce konuşmaktadır. Hindistan devleti Hintçe kullanımını yaygınlaştırmak ve İngiliz dilini resmi dil olmaktan çıkarmaya çalışmaktadır.

Arapça

Arapça, Hami-Sami dil ailesinden Sami koluna mensup bir dildir. Günümüzde yaklaşık olarak 60’a yakın ülkede konuşulmaktadır. Arapça, dünya genelinde en çok konuşulan 5.dil konumunda yer almaktadır. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler resmi dilidir.

Arapça, Arap yarımadası, Kuzey Afrika ve İran’ın bazı bölgelerinde konuşulmaktadır.  Arap alfabesi 28 harften oluşur. Bu harfleri oluşturan temel şekil sayısı 17’dir. Arapça yazım kuralları Latin ve diğer dillere göre farklıdır.

Arap yazısı sağdan sola doğru yazılmaktadır. Harflerin tamamı sessiz harflerden oluşur. Harflerin seslenmesini sağlayan dini metinler ve şiirlerde kullanılan harekelerdir.

Arap alfabesi yalnızca Arap milleti tarafından kullanılmamıştır. İslam dininin etkisiyle başka milletler tarafından kullanılmıştır. Arapça 7. yüzyılda İslamiyet’in yayılmasıyla beraber başta Ön Asya, Arap yarımadası ve Kuzey Afrika’ya kadar geniş coğrafyalarda kullanılmaya başlanmıştır. Ardından dinin etkisiyle İspanya’dan Güneydoğu Asya’ya kadar geniş bir coğrafya konuşulan bir dildir.

Arapça, Semitik dil ailesine mensuptur. Bu dil beş farklı lehçe grubuna ayrılmıştır. Irak lehçesi, Suriye lehçesi, Mısır lehçesi, Kuzey Afrika lehçeleri gibi gruplara ayrılır. Günümüzde birçok dil Arapçadan sözcük almıştır.

Türkçe de bu dilden çok fazla kelime almıştır.

Mandarin Çincesi, 1,1 milyar, Çoğunlukla Çin ve Tayvan'da konuşulur Dünya üzerinde en çok konuşulan dildir, İspanyolca, 460 milyon, 21 farklı ülkenin resmi dilidir, en çok Latin Amerika ve İspanya'da konuşulur, İngilizce, 379 milyon, 53 farklı ülkenin resmi dilidir, global bir dil ve iş dünyasının lingua franca'sıdır, Hintçe, 341 milyon, Hindistan ve Fiji'nin resmi dilidir Nepali ve Pakistanlılar da yaygın olarak konuşur, Arapça, 322 milyon, Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika'da yaygın olarak konuşulur İslam dünyasının dilidir, Bengalce, 215 milyon, Bangladeş ve Hindistan'ın resmi dilidir, Rusça, 144 milyon, Rusya Federasyonu ve BDT ülkelerinde konuşulur, Portekizce, 140 milyon, Portekiz, Brezilya ve Afrika'da bazı eski Portekiz kolonilerinde konuşulur, Japonca, 128 milyon, Japonya'nın resmi dilidir, Almanca, 98 milyon, Almanya, Avusturya ve İsviçre'nin resmi dilidir
en çok konuşulan dil en çok konuşulan diller ingilizce ispanyolca hintçe arapça dünyada en çok konuşulan dil hangisidir türkçe dünyada en çok konuşulan diller arasında kaçıncı sıradadır dünyada en çok konuşulan 10 dil dünyada en çok konuşulan diller sıralaması
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Masanın üzerinde oturan bir dizüstü bilgisayar ve onun üzerine dikkatlice yerleştirilmiş bir grup kitap. Görüntünün ön planına siyah klavyeli gümüş renkli dizüstü bilgisayar hakim. Dizüstü bilgisayarın sol tarafında, arkada mavi bir tane olmak üzere farklı boyut ve renklerde birkaç kitap var. Dizüstü bilgisayarın ekranında metin görüntüleniyor. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında, her ikisi de siyah renkli olan bir not defteri ve bir damga var. Resmin arka planı düz beyaz bir duvardır. Sonuç olarak görsel, üzerinde bir grup kitap bulunan bir dizüstü bilgisayarı, dizüstü bilgisayarın yanında bir not defteri ve bir damga ile birlikte sunmaktadır.
Yabancı Dil Eğitimi

Hangi Yabancı Diller Öğrenilmeye Değer?

23 Aralık 2020
Bu görüntü, kırmızı beyaz çizgili bir bayrakla kaplı bir masanın üzerinde duran bir çift kulaklığı gösteriyor. Ön planda, ortasında sarı bir yıldız bulunan bayrağın yakın çekimi görülebiliyor. En sağda, kulaklıklar bir not defterinin üzerinde dururken görülüyor ve kulaklıkların yakın çekimi de görülebiliyor. Arka planda, üzerinde bazı metinler bulunan sarı ve kırmızı bir işaret görülmektedir. Bu görsel, ders çalışırken müzik dinleme ya da sadece huzur ve sessizliğin tadını çıkarma fikrini temsil etmek için kullanılabilir.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Öğrenme Yöntemleri Nelerdir?

26 Ocak 2021
Bu resimde bir kadın kırmızı bir kazak giyerken kameraya gülümsüyor. Arka planda siyah metinli mavi beyaz bir işaret var, bu da kadının A1 seviyesinde bir Fransızca dil kursuna katıldığını gösteriyor. Buna ek olarak, beyaz metinli siyah ve kırmızı bir dikdörtgen var ki bu bir logo ya da kursla ilgili bir mesaj olabilir. Genel olarak bu görüntü, yeni bir dil öğrenmek için harika bir motivasyon olan neşe ve başarı duygusunu yansıtıyor.
5
(12)

Fransızca Kursu (A1)

14 Konu5 Saat
Omuz hizasında, siyah saçlı genç bir kadın kameraya genişçe gülümsüyor. Gözleri parlak ve ağzı geniş bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Yüzünde arkadaş canlısı ve davetkâr bir ifade var. Siyah, uzun kollu bir gömlek ve bir kot pantolon giyiyor. Rahat ve mutlu görünüyor. Arka plan bulanık ve odak dışı, bu da ona ilgi odağı olduğu hissini veriyor. Genel tavrı sıcaklık ve neşe dolu. Hayattan keyif alan ve anı yaşayan birinin mükemmel bir örneği.Jenya İçliyürek
1175464
Bu görselde, bilgisayar ekranı olan bir çalışma masasının önünde duran bir kadın görülmektedir. Kadın kamera tarafına doğru bakmakta ve sade beyaz bir tişört giymektedir. Saçları açık kahverengi, omuzlarından biraz aşağı uzanır şekildedir ve yüzü ciddi bir ifade taşımaktadır. Görselin sol tarafında, masanın üstünde çeşitli ev bitkileri ve kırtasiye malzemeleri vardır. Duvarın açık mavi renkte olduğu ve çerçeveli bazı tablolar asılı olduğu görülüyor. Görselin sağ tarafında, masanın üzerinde daha fazla bitki ve çerçeveli bir fotoğraf yer almakta. Görselin alt kısmında turuncu ve beyaz renkte, "KORECE EĞİTİMİ" yazısı bulunmaktadır. Bu metin, bir tür eğitim veya kurs reklamı olduğunu düşündürebilir. Genel olarak görsel, düzenli ve profesyonel bir çalışma ortamını yansıtmaktadır.
5
(35)

Korece Eğitimi

7 Konu5 Saat
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Yakalı ve kolları üç çeyrek uzunlukta beyaz bir gömlek giyiyor. Yüz ifadesi nötrdür. Beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri konsantrasyon içinde hafifçe kısılmış. Dudakları hafifçe ayrılmış ve kaşları hafifçe kalkmıştır. Elleri önündedir, avuç içleri yukarı bakmaktadır. Kendinden emin ve sakin görünüyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Yüz hatları belirgin ve cilt tonu açık bronz.Asuhan Turhal
11020
Bu, bilgisayar ekranının önünde gülümseyen bir kadının görüntüsüdür. Muhtemelen C# programlama ile ilgili bir çevrimiçi kursa katılıyor gibi görünüyor. Siyah arka plan üzerindeki beyaz yazılar muhtemelen kurs materyalinin bir parçasıdır ve ekrandaki bulanık metin görüntüsü de kursla ilgili olabilir. Kadının yüzü yakın plandadır, bu da materyale çok dikkat ettiğini göstermektedir. Ayrıca, burnunun yakın çekimi de materyali dikkatle incelediğini göstermektedir. Görüntüden, kadının çevrimiçi bir C# eğitim kursuna katıldığı anlaşılmaktadır.
5
(51)

C# Eğitimi

10 Konu5 Saat
Açık sarı saçlı güzel bir kadın kameraya gülümsüyor. Gözleri mutlulukla parıldıyor ve dudakları davetkâr bir şekilde kıvrılmış. Beyaz yakalı mavi bir üst ve beyaz bir etek giyiyor. Cildi parlıyor ve yanakları hafifçe kızarmış. Elleri önünde kenetlenmiş ve bir çift beyaz küpe takıyor. Bakışları doğrudan ve dostça. Neşe, çekicilik ve güven yayıyor.Özlem Anı
913464
Arkasında kırmızı ve sarı bir bayrak bulunan oyuncak bir uçak, siyah ve kırmızı kumaş bir yüzey üzerinde durmaktadır. Oyuncak uçak beyazdır, kanatlarında ve kuyruğunda kırmızı bir şerit vardır ve gövdenin ortasında bir logo bulunmaktadır. Ön planda, sol üst köşede bir numara görülüyor. Güneş parlak bir şekilde parlıyor, sahneyi aydınlatıyor ve uçağa canlı bir parlaklık veriyor. Uçağın arkasında, üzerinde beyaz yazılar bulunan parlak sarı ve kırmızı bir bayrak vardır. Sahne arka planda mavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve tüm görüntü neşe ve macera duygusu ile doludur.
4.8
(189)

Almanca Kursu (A1-A2)

4 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
1102606