AnasayfaBlogDijital Dünyada Markalaşma ve Hedef Kitle Stratejileri
Dijital Pazarlama

Dijital Dünyada Markalaşma ve Hedef Kitle Stratejileri

06 Ağustos 2019
Dijital Dünyada Markalaşma ve Hedef Kitle Stratejileri
KonuAçıklamaÖnemi
Dijital Dünyada MarkalaşmaTüm markaların dijital platformlarda aktif olması gerekmektedir.Alışveriş döngüsünün çoğunluğu dijital platformlarda başladığı için
Hedef Kitle StratejileriReklamların hedef kitleye uygun olarak yapılandırılması gerekmektedir.Reklamın etkinliği ve müşteri çekme potansiyeli artırılır.
Reklam ve Pazarlama KurallarıMarkaların belli reklam ve pazarlama kurallarını uygulaması gerekmektedir.Online dünyada marka bilinirliği ve değeri artırılır.
Potansiyel Alıcıları Geri AlmaDinamik yeniden pazarlama kullanılır.Ziyaretçilerin müşteriye dönüştürülme potansiyeli vardır.
Negatif Anahtar KelimelerStrateji belirlenen sözcükleri çıkarıp yeniden düzenleyerek toplamakVasıfsız trafik ayrıştırılır ve gereksiz harcamalar engellenir.
Bing'in ÖnemiGoogle'a ulaşılamayan kullanıcılara Bing üzerinden ulaşılırBing kullanıcılarının ortalama gelirinin daha yüksek olması
Müşteri SadakatiÇevrimiçi ve çevrimdışı dünyada müşteri sadakati sağlanırUzun vadede marka bağlılığı ve müşteri memnuniyeti artırılır.
E-mail PazarlamaE-posta listeleri oluşturulup, tüketicileri yeni deneyimler veya ürünler hakkında bilgilendirmeDaha kişisel ve doğrudan iletişim kanalı oluşturulur.
Fiziksel ve Çevrimiçi Deneyimin EntegrasyonuHer iki dünyanın da birbirini tamamlayıcı olarak işlemesiMüşteri deneyiminin kapsamlı ve tutarlı olması sağlanır.
Online Bilinirlik KampanyalarıMüşteriler içerisinde bilinirlik ve farkındalık yaratılırMarkaya karşı farkındalığın ve ilginin artırılması

Günümüzde alışveriş döngüsünün çoğunlukla dijital platformlar da başlaması markaların mevcut ve potansiyel kitleleri ile sürekli iletişim içerisinde olmasına mecbur bırakmaktadır.

Dijital çağ olarak adlandırılan bu merkez bölge içerisinde her ne olursa olsun, ucuz veya pahalı, bol ya da ender her marka tüketici ile temas halinde olmak zorundadır. Dijital dünya, pazarlamanın bir diğer amacı olan iletişime dolaylı olarak etkileşimi de ekleyerek yoluna devam eder. Dijital ortam da tüketiciye ulaşmak için birçok farklı reklam stratejileri denenmektedir bunlar her marka için çok önemli birçok parametreleri oluşturur.

Yeni markanızın online dünyada da bilinir olmasını sağlamak için belli reklam ve pazarlama kurallarını uygulaması ve bunlara uyması gerekmektedir. Böylece yüksek bir değer elde etme çalışmalarına doğru yolları izleyerek başlamış olursunuz.

Reklam, Hedef Kitle ve Yeniden Pazarlama

Hedefe uygun reklam ile doğru müşteriyi çekin

Reklama çıkmadan önce müşteri kitlenizle uyumunu kontrolünü sağlayın. Dijital de Marka bilinirliğine güvenme ile birlikte geri kalandan farklılaşma, fark yaratma metinlerin de doğru kurgulanması ile oluşturulur.

Reklamları hedeflenen demograf bilgilerine göre hedefleyin

Hangi alanda reklam veriyorsanız kitle bilgilerin tamamı bu alana uygun ya da yakın olmalıdır.

Potansiyel alıcıları geri almak için dinamik yeniden pazarlamayı kullanın

Reklamınızı izleyen her kişi müşteriniz olma potansiyeli taşır. Eğer reklamınızla sitenize müşteriyi ziyaret ettirebilmiş isteniz yeniden pazarlama dinamiklerini kullanarak mevcut müşteriniz haline getirebilme şansınız var demektir.

Hesap Genelinde Olumsuz Anahtar Kelimeler

Markanızı pazarlamak için ilk ve en kolay strateji belirlenen sözcükleri yeniden düzenleyerek çıkarmak belli bir yerde toplamaktır. 

Toplu negatif adwords ekleme için bu kelimelerle yüklü CSV dosyası yaratmak ve istenilen sayıda kampanyayı bu negatif kelimeleri yükleyerek uygulamak bu şekilde mal ve hizmetleri pazarlarken vasıfsız trafik kendiliğinden ayrıştırılmış olacaktır.

Bu kullanım ile hesap genelinde negatif anahtar kelimeler olduğunda ödeme yapmak istemediğiniz terimlere asla teklif vermemenizi ve yanlışlıkla da olsa para ödemeyeceğimizi bize bildirir.

Bing neden önemli?

arama pazarlamacılarının çoğunluğu için google reklamları öncelikli bing ve diğer ağlar (yahoo gemini) tamamlayıcı özellikte olduğu konuşulur. fakat bing %30 kullanıcı ortalama gelirini özgün marka pazarlama stratejisinden almaktadır. google tarafından ulaşılamayan kişilere buradan da ulaşılabilinir. çoğunlukla bing’de yapılan tıklamalar, adwords’e göre daha ucuzdur. ancak ağın gerçek değeri, lüks grubu kapsar. burası da kategorize edilip kullanılabilinir.

Müşteri Sadakati Sağlama

Çevrimiçi dünyada da kendine has üslub duygusu oluşturulabilir.

Çevrimdışı dünyaya billboard reklamları, otobüslerde reklam yayınlamak, TV reklamı yapmak pratikte hızlı görünse de uzun vadede ayakta duran tek şey artık günümüz dünyasında dijital ortamda yaratılmaya çalışılan sadakat avantajlarıdır. Çünkü olumlu olumsuz tüm görüşlerimizi internette paylaşıyoruz bu da nerede, ne gibi yöntemler…vb. uygulamamız gerektiğini bize sunuyor.

E-mail listenizi oluşturulabilir.

E-posta pazarlama, tüketicileri eğitme ve onlara marka tarafından sunulan yeni deneyimler veya ürünler hakkında bilgi verme fırsatı sağladığından e-ticaret pazarlaması ve müşteri sadakatini artırmada son derece etkilidir. Kısa anketler sunulabilir. Anketleri cevaplayanlara şık jestler sunulabilir. Bunu dünyada en iyi yapan ve Pinterest de de pinleri ile meşhur olan Harrods örnek verilebilir.

Çevrimiçi mağaza deneyimi ile fiziksel mağaza deneyimini entegre edin.

Her ikisi de diğerinden ayrılmaz bir bütün. Dijitalleşme her alanda kendini daha sık gösterebilmekte. Müşterilerle gerçekleştirilen online bilinirlilik kampanyası yürütülebilinir. Bu ve farklı birçok taktik ve stratejiler ile dijital dünyaya ayakta kalmanın yollarını deneyimlemiş olabilirsiniz.

Dijital Dünyada Markalaşma, Tüm markaların dijital platformlarda aktif olması gerekmektedir, Alışveriş döngüsünün çoğunluğu dijital platformlarda başladığı için, Hedef Kitle Stratejileri, Reklamların hedef kitleye uygun olarak yapılandırılması gerekmektedir, Reklamın etkinliği ve müşteri çekme potansiyeli artırılır, Reklam ve Pazarlama Kuralları, Markaların belli reklam ve pazarlama kurallarını uygulaması gerekmektedir, Online dünyada marka bilinirliği ve değeri artırılır, Potansiyel Alıcıları Geri Alma, Dinamik yeniden pazarlama kullanılır, Ziyaretçilerin müşteriye dönüştürülme potansiyeli vardır, Negatif Anahtar Kelimeler, Strateji belirlenen sözcükleri çıkarıp yeniden düzenleyerek toplamak, Vasıfsız trafik ayrıştırılır ve gereksiz harcamalar engellenir, Bing'in Önemi, Google'a ulaşılamayan kullanıcılara Bing üzerinden ulaşılır, Bing kullanıcılarının ortalama gelirinin daha yüksek olması, Müşteri Sadakati, Çevrimiçi ve çevrimdışı dünyada müşteri sadakati sağlanır, Uzun vadede marka bağlılığı ve müşteri memnuniyeti artırılır, E-mail Pazarlama, E-posta listeleri oluşturulup, tüketicileri yeni deneyimler veya ürünler hakkında bilgilendirme, Daha kişisel ve doğrudan iletişim kanalı oluşturulur, Fiziksel ve Çevrimiçi Deneyimin Entegrasyonu, Her iki dünyanın da birbirini tamamlayıcı olarak işlemesi, Müşteri deneyiminin kapsamlı ve tutarlı olması sağlanır, Online Bilinirlik Kampanyaları, Müşteriler içerisinde bilinirlik ve farkındalık yaratılır, Markaya karşı farkındalığın ve ilginin artırılması
dijitalde yeni bir marka fısıltısı dijitalde markalaşma dijital pazarlama ve marka dijital pazarlama ve hedef kitle
Bu, yüzünde canlı bir gülümseme olan bir kadının yakın çekim portresidir. Sarı saçları yana ayrılmış ve gevşek dalgalarla şekillendirilmiş. Yumuşak, mavi gözleri parlak ve büyüleyici. Parlayan cildi neredeyse ışıl ışıl ve yanakları gülümsemenin verdiği keyifle hafifçe kızarmış. Üzerinde yüksek yakalı beyaz bir gömlek ve boynunda zarif bir kolye var. Duruşu rahat ve kendinden emin, neşeli bakışları memnuniyet ve huzur yayıyor. Güzelliğin ve neşenin vücut bulmuş hali olan gülümsemesi onu gören herkese ışık ve sıcaklık getiriyor.
Bahar Beşer
Blog Yazarı

Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezundur. Muğla Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitim görmüştür. İstanbul İşletme Enstitü blog bölümünde içerik üretmektedir. Online eğitim, markalaşma, kişisel gelişim alanlarında yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, içinde bir fincan kahve bulunan beyaz bir kupanın yakın çekimini göstermektedir. Kupanın yanına bir pipet yerleştirilmiştir. Kupanın üzerinde uzun saçlı bir kadın logosu basılıdır. Arka planda bir fincanın bulanık görüntüsü görülüyor. Kupa görüntünün ortasında yer almakta ve açık renkli bir arka planla çevrelenmektedir. Görüntü iyi aydınlatılmış ve renkler parlak ve canlı. Kupa parlak bir yüzeye sahip gibi görünüyor. Kupadaki kahvenin dumanı tütüyor gibi görünüyor ve pipet canlı bir sarı renkte.
Markalaşma

Marka Nedir? Marka Tescili Nedir?

06 Ocak 2020
Bir grup insan bir masanın etrafında oturmuş bir haritaya bakmaktadır. Ortadaki adam takım elbise giymiş ve bir kağıda bir şeyler yazıyor. Onun solunda bir kadın dizüstü bilgisayarına bakmaktadır. Masanın üzerinde bir fincan kahve ve bir tablet var. Adamın sağında dizüstü bilgisayar kullanan başka bir kişi var. Herkes masanın ortasındaki harita hakkında tartışıyor. Haritayı analiz ederken ve sunduğu farklı olasılıkları tartışırken strateji belirliyor gibi görünüyorlar.
Markalaşma

Markalaşma Planı İçin 10 Yöntem

01 Temmuz 2019
Bir kişi dizüstü bilgisayarın önünde oturmakta ve ekranı işaret etmektedir. Dizüstü bilgisayar açık ve ekranda bir grafik görülüyor. Kişi çizgili kumaştan bir gömlek giymekte ve diğer eliyle bir fincan tutmaktadır. Dizüstü bilgisayarın klavyesinin yakın çekimi ve masanın üzerindeki bir kart görülüyor. Kişi dikkatle odaklanmıştır ve parmakları doğrudan dizüstü bilgisayar ekranını işaret etmektedir. Fincan bir kenarda durmakta ve gömleğin kumaşı ön planda görünmektedir. Dizüstü bilgisayar parlak bir şekilde aydınlatılmışken, diğer öğeler buna kıyasla loş bir şekilde aydınlatılmıştır. Kişi dizüstü bilgisayar ekranında görüntülenen grafiği analiz etme sürecindedir.
Markalaşma

Marka Olma Gücünün İlkeleri

03 Ekim 2019