AnasayfaBlogCv Hazırlama ve İş Görüşmesine Hazırlık Kavramları ve Anlamları
Online Eğitim

Cv Hazırlama ve İş Görüşmesine Hazırlık Kavramları ve Anlamları

28 Şubat 2023
CV Hazırlama kişinin özgeçmişini içeren bir dosya oluşturmak için eklemeler, düzenlemeler ve güncellemeler yapmayı gerektirir.
KavramAçıklamaÖnemi
CV HazırlamaBireyin özgeçmişinin yer aldığı bir dosyanın oluşturulması süreci.Kariyer hakkında önemli bilgileri içerir ve işe başvurma sürecinde pratiklik sağlar.
İş Görüşmesine HazırlıkPotansiyel işverenlerle yapılacak görüşmeler öncesinde, bireyin kendini en iyi şekilde ifade etmeye hazırlanmasıdır.İş görüşmesi sürecinde başarıyı etkileyen önemli faktörlerdendir.
ÖzgeçmişKişinin önemli bilgilerini kapsayan kısa bir özetidir.İş arama sürecinde bir kişi kendi niteliklerini, eğitimini ve iş deneyimini detaylandırır.
NiteliklerBir pozisyonun gerektirdiği beceri ve yeteneklere referans verir.Bir işe uygunluğu belirlemek için gereklidir.
İş DeneyimiBir kişinin belirli bir sektör veya pozisyonda sahip olduğu deneyimi temsil eder.Bir işverenin iş başvurusunu değerlendirirken göz önünde bulundurduğu ana faktörlerden biridir.
EğitimBir kişinin eğitim geçmişi ve elde ettiği dereceleri ifade eder.Bir işe uygunluğu belirlemek ve belirli bir kariyer yolunda gelişim göstermek için önemlidir.
BaşarılarBir kişinin kariyeri boyunca elde ettiği başarıları ve ödülleri temsil eder.Bir işverenin bir bireyi değerlendirirken dikkate aldığı bir faktördür.
GüncellemelerÖzgeçmişin sürekli olarak güncel ve geçerli kalması için gerekli düzenlemeler.Bireyin mevcut beceri ve deneyimlerini yansıtması için gereklidir.
Çalışma Anlayışı DeğerlendirmeleriBir kişinin çalışma tarzı ve iş etiğinin değerlendirilmesi süreci.İşverenlerin, adayların iş yerine uygun olup olmadığını değerlendirmesinde kullanılır.
Sektörden Sektöre DeğişiklikÖzgeçmişin sektör gerekliliklerine göre değiştirilmesi ve düzenlenmesi süreci.Özgeçmişin belirlenen sektöre göre uygunluğunu sağlamaktır.

CV Hazırlama bireyin özgeçmişinin yer aldığı bir dosyanın oluşturulması için gerekli bilgilerin, eklemelerin, düzenlemelerin ve güncellemelerin yer almasını içerir. CV kariyeriniz hakkında önemli bilgileri içerir ve işe başvurma sürecinizde size kolaylık sağlar.

Bu makalede, iş görüşmesine ve özgeçmişlerin hazırlanmasına ilişkin kavramlar ve anlamlarını inceleyeceğiz. İş başvurusu sürecinde karşımıza çıkan önemli terimlerin ve kavramların anlaşılması, güçlü bir başvuru oluşturulmasına yardımcı olacaktır.

Cv Hazırlama ve İş Görüşmesine Hazırlık Süreci Kavramları

Özgeçmiş hazırlama, özgeçmiş içeriğinin özellikle belirtilmesi, başarıyla geçilmesi gereken iş görüşmesi süreci ve çalışma anlayışı değerlendirmeleri gibi konuların kapsamlı bir şekilde ele alınacağı bu makalede, adaylar iş başvurusu sürecini daha verimli hale getirmek için gerekli terimleri ve kavramları öğrenebilecekler.

  1. Özgeçmiş: Özgeçmiş, kişinin önemli bilgilerini kapsayan kısa bir özetidir. İş arama sürecinde bir kişi kendi niteliklerini, eğitim, iş deneyimi ve geçmiş başarılarını detaylandırarak bir özgeçmiş oluşturur. Özgeçmiş aynı zamanda sektörden sektöre, pozisyondan pozisyona çok çeşitli şekillerde değişebilmektedir.

    Örnek:
    CLARA WILSON
    Adres: Los Angeles, CA
    Telefon: (555) 555-1234
    E-posta:clara@email.com

    EĞİTİM:
    University of California, Los Angeles (UCLA)
    Bachelor of Science, İşletme Yönetimi
    Ocak 2017 - Haziran 2021
    GPA 3.7

    BİLİŞİM BİLGİLERİ:
    Microsoft Office (Excel, Word, PowerPoint, Outlook)
    CRM (Salesforce, HubSpot)
    Adobe Creative Suite

    İŞ DENEYİMİ:
    Takım Lideri
    ABC Organizasyon, Los Angeles, CA
    Haziran 2019 - Şu anda
    • Etkileşimli web platformu oluşturmada liderlik etti
    • Uluslararası ekip üyelerinin performanslarını denetledi
    • SEO ve mobil tasarım konularında rehberlik etti
    • İş akışını optimize etmek için işlenmiş analitik raporlar oluşturdu

  2. Kariyer Hedefleri: Kariyer hedefleri, bir kişinin kariyer hayatındaki kısa ve uzun vadeli hedeflerini tanımlamak için kullanılan bir aracıdır. Kişi, kariyeri için hedefler seçerek, kendi iş ve finansal hedeflerinin nasıl ulaşılacağını belirleyebilir ve gözlemleyebilir. Küçük adımlar olarak planlanan bu hedefler, bireyi çalıştığı sektörde uzun vadeli başarıyı getirmeye teşvik eder. Örnek: Uzun vadeli hedefim, stratejik bir liderlik pozisyonunda, danışmanlık veya geliştirme alanlarında ilerleyerek, üretkenlik ve verimliliği artırmak amacıyla kendimi geliştirmektir. Kısa vadeli hedeflerim arasında, gelecekteki kariyer hedeflerimi desteklemek için ek eğitim, ticari becerilerimin donanımının güncelleştirilmesi ve iş ortamlarında tecrübe kazanmak vardır.

  3. Kişisel Bilgiler: Kişisel bilgiler, bir kişinin adı, iletişim bilgileri, mevcut eğitim ve deneyimleri, aile bilgileri, istatistiksel bilgiler ve özgeçmişleri gibi çeşitli bilgilerin tümünü tanımlayan bir kavramdır.

    Örnek:
    Adı: Anna Robinson
    Doğum Tarihi: 22 Aralık 1994
    Iletişim Bilgileri: robinsona@hotmail.com, (999) 999-9990
    Eğitim: Ege Üniversitesi, 2016, İşletme Bölümü
    Deneyim: ABC Şirketi, Uluslararası Satış Müdürü, 2019-Şu anki
    Aile Bilgileri: Eş - John Robinson, Evli, 2 çocuk
    İstatistiksel Bilgiler: 120 kg, 1.82 m, AB Rh - Rh negatif

  4. İletişim Bilgileri: İletişim bilgileri, kişinin özgeçmişi, mülakatı ve işe başlama bildirimi ve posta üzerinden iletilen her türlü mesaj arasındaki bilgilerin temsil edilmesidir. Bir örnek olarak, bir kişi için iş ararken iletişim bilgileri arasında ad, telefon numarası, e-posta adresi ve ev adresi olabilir. Bu bilgiler her türlü haberleşme ile ilgili olacak ve mülakat sürecinin de önemli bir parçası olacaktır.

  5. Eğitim Bilgileri: eğitim bilgisi, kişisel gelişim, başarı ve kariyer süreçlerine yardımcı olarak iş arayanların kendilerini olabildiğince en iyi şekilde sergileyebilmelerini hedefleyen bilgileri kapsar. eğitim bilgisi, özgeçmiş hazırlama, iş görüşmesi pratiği, özgüven taktikleri, yetenek testleri, çalışma etiği, üniversite tercihleri ve diğer başvuru sürecine yardımcı bilgileri içerir.
    örnek: eğitim bilgisi, bir iş başvurusunda elde edilecek işe nasıl en iyi şekilde hazırlanacağını ve hangi süreçleri doğru şekilde öğrenci tarafından nasıl yönetildiğini de içerir. eğitim bilgisi, özgeçmişin doğru biçimde hazırlanması, başarılı iş görüşmesinin ipuçları, neler için uygun portföy örneklerinin hazırlanması ve üniversitede başarılı olmak için ne yapılması gerektiği gibi tavsiyeler içeriyor olabilir.

  6. Liderlik Becerileri: Liderlik becerileri, görev ya da unvan çerçevesinde insanları cesaretlendirerek, onların verimlilik ve motivasyonunu arttırmak için gösterilen yeteneklerdir. Bunlar kişinin değerleri, ilkeleri, kültürü, önerileri ve hedefleri ilerletmeye odaklanan stratejik davranışlar ve güdüsel taktiklerdir. Örnek olarak, müdür olarak çalışanlarınız arasındaki köprüyü oluşturarak, herkese hakkını vererek takım etkileşimini arttırmalısınız. Çünkü liderlik becerileri, insanların potansiyelini insanlara en iyi biçimde kullanmak için kullanılan becerilerdir.

  7. Deneyim Bilgileri: Deneyim bilgisi, bir kişinin geçmiş mesleki deneyiminin göstergesidir. Örneğin, bir mühendis olarak, bir kişinin ne denli bilgili ve tecrübeli olduğunu açıkça ifade eden farklı deneyimleri listelemek. Deneyim bilgileri arasında, bir şirketin çalışanı olarak mesleki yönlendirme sağlamak, devamlı öğrenerek ve öğretmek, uzmanlık alanıyla ilgili özel projeler üretmek ve geliştirmek gibi görev ve yetenekler de sayılabilir. Örnek olarak, bir geliştirici olarak sekiz yıl deneyiminiz olabilir ve bunlar arasında; programlama ve mobil uygulama geliştirme süreçleri için HTML, JavaScript ve jQuery gibi çeşitli programlama dilleri kullanarak veri işlemlerinden web ve sunucu tabanlı uygulamalara kadar çeşitli projelerde yönetici olarak çalışmış olmanız da sayılabilir.

  8. Referanslar: Referanslar, referans kişileri tarafından verilen bilgilerden oluşan bir belgeyi tanımlamak için kullanılan bir araçtır. Referans kişiler, çalışanların staj, çalışma, öğrenme ve deneyimlerinin teyidine sağlamak için atandıkları kişilerdir. Referanslar yaygın olarak CV'lerde ve iş görüşmelerinde yer almaktadır. Örnek: Jane Glover, Jane'den mezun olduğu yılı ile alakalı bir referans sağlayabilir. Jane, 2015'ten beri Jane ile çalışıyor ve Jane, liderlik etkinliklerine ve güçlü iletişim becerilerine sahip olan iyi bir beceriye sahip olduğu söyleyebilir. Ayrıca, Jane Glover da, Jane'in her zaman görevlerinin en iyisini planlamasına ve zamanını yönetmeye yardımcı olduğunu, her zaman takımının çalışmaları için yardımcı olduğunu ve takıma özgü eylemlerde liderlik ettiğini doğrulayacaktır.

  9. Yetenekler ve Yetkinlikler: Yetenek ve yetkinlikler, bir işte başarı gösterebilmek için gerekli olan bilgi, beceri ve etkenleri tanımlamak için kullanılan terimlerdir. İş görüşmesine girecek adaylar iş gereksinimlerine karşılık gelen beceri ve becerileri geliştirmek için çalışmalıdırlar. Örnek olarak, bilgisayarlar ve yazılımlar konusunda yetkin olmak için, alanla ilgili programlama dilleri ve diğer özellikleri öğrenmek önemlidir. Ayrıca, ürünlerin ve hizmetlerin üretim süreçleri konusunda da bilgi sahibi olmak, etkili bir şekilde görevlerin yerine getirilmesi ve etkili bir şekilde stratejiler geliştirilmesi için gereklidir.

  10. Sertifikalar ve Eğitimler: Sertifikalar ve eğitimler, CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık konusunda önemli bir konudur. Sertifikalar ve eğitimler, kariyer hedeflerini gerçekleştirmek için alınabilecek önemli adımlardır. Bir sertifika; çalışma alanındaki yetkinliğin bir belgeye dayanarak kanıtlanmasıdır. Sertifikalar, iş arayanların kariyerlerine katkıda bulunabilecek ve çalışma yaşamlarına avantaj sağlayabilecek önemli camekânlardır. Çeşitli meslekler için alınabilecek sertifikalar, örnek olarak; CCIE (Cisco Certified Internetworking Expert), PMP (Project Management Professional), BA (Business Analysis Professional) ve ISO (International Organization for Standardization) şeklinde sayılabilir. Eğitimler ise sertifikaların farklı türleridir. Eğitimler, çalışma alanında kişilerin bilgilerini, becerilerini ve becerilerini geliştirmek, güncellemek ve geliştirmek için tasarlanmıştır. Eğitimler, örnek olarak; kriz çözme, bilgi teknolojileri, etik, liderlik ve toplu pazarlama gibi alanlarda uzmanlık gibi alanlarda verilebilir.

  11. Yabancı Dil Bilgisi: Yabancı Dil Bilgisi, özellikle İngilizce dili için kullanılan bir kavramdır. Bu bilgi, çeşitli yapıları, kuralları ve yabancı dile ait özel kelime ve sözcükleri kullanma becerisini gerektirir. Yabancı Dil Bilgisi, dinleme, konuşma, yazma ve anlama becerilerinin kullanımını içerir. Örnek olarak, Yabancı Dil Bilgisi, İngilizcede mükemmel cümle kalıplarının kullanılmasını kapsar. Örneğin, cümlede, isim cümle başında olmalıdır. İngilizce cümle kalıbı the book is on the table olmalıdır. Böylelikle isim (book) ifade edilmiş olur ve cümlenin sonunda ne olduğu (on the table) belirtilmiş olur.

  12. İş Tecrübesi: İş tecrübesi, birinin çalıştığı işler ile elde ettiği deneyimleri ve öğrendiği becerileri ifade eder. İş tecrübesi, yetkinlik ve tutumu küçük ayrıntılara kadar ortaya koymak için önemlidir. Örneğin; 3 yıldır satış alanında çalışıyorsanız, bir potansiyel işvereninize web siteleri üzerinden nasıl satış ve müşteri desteği ağı kurabileceğiniz hakkında becerilerinizi gösterebilirsiniz.

  13. Önceki İş Deneyimleri: Önceki İş Deneyimleri; bir kişinin önceki iş ve çalışma alanlarında edindiği donanım, beceriler ve başarıların gösterilmesidir. Önceki İş Deneyimleri, cv'lerde ve ayrıca iş görüşmesinde önemli bir yere sahiptir. Örnek vermek gerekirse; Küçük bir Finansal Danışmanlık şirketinde 4 yıllık deneyim, uzmanlık alanında verilen hizmetlerin yetkinliğini gösterebileceği gibi, ekip çalışması ve satış stratejilerinin geliştirilmesinde de kullanılabilecek becerilere sahip olunabileceği anlamına gelebilir.

  14. Görev Tanımları: Görev Tanımları, bir çalışanın şirketin stratejik hedefleri karşısındaki sorumluluklarını temsil eden açık bir biçimde ifade edilen ve özetlenmiş şekilde ifade edilen yazılı belgelere verilen isimdir. Görev Tanımları, bir çalışanın günlük olarak ne yapması gerektiğini ve ne kadar zaman harcayacağını betimlemek için bu belgelere sık sık başvurulur.

    Örnek: Bir Satış Yöneticisinin Görev Tanımı
    Satış Yöneticisi, şirketin müşteri odaklı stratejilerini hayata geçirmek ve satış hedeflerini sağlamakla görevlendirilmiştir. Aynı zamanda, satış yöneticisi, şirketin müşterilere verdiği hizmetlerin yüksek kalitesini korumak ve teşvik etmek de içerecektir. Satış yöneticisi, hedefler doğrultusunda ürün ve hizmet satışını teşvik etmek, müşteri memnuniyetini geliştirmek ve yeni pazarlar aramak üzere haftalık veya aylık çalışma planını belirlemekle sorumlu olacaktır.

  15. Başarılar ve Katkılar: Başarılar ve Katkılar, kişinin bir mülakat sırasında özgeçmişindeki başarı ve katkılarının açıkça açıklanmasını içeren, özgeçmişinin en önemli bileşenlerinden biridir. Özgeçmişi, bir kariyerinizin özeti gibi ele alındığında, okuyucuya başarılı öykülerinizi sunmaya yardımcı olur ve onların iş olduğunu ve size verdikleri değeri gösterir. İş görüşmesine hazırlanırken, başarı ve katkılarınızı vurgulamak için size faydası dokunacak bir miktar bilgi ve detay sağlamalısınız. Örnek olarak; 3 yıldır bir şirketin proje yöneticisi olarak çalıştım. Bu süre zarfında takımımla beraber çok sayıda kapsamlı projeyi 90 gün içinde tamamlamaya başardım. Her proje, değerli bir işgücü, zaman ve para tasarrufu sağladı.

  16. Ödüller ve Onurlar: Ödüller ve Onurlar, bir kişinin aldığı övgü, onay ve ödüllere verilen genel bir isimdir. Bir kişi belirli bir mücadele içinde başarılı olduğunda ödüllendirilebilir veya övgü gösterebilir. Örneğin, akademide akademik başarılar için bir dizi ödül toplanabilir. Ödüller ve onurları, başarının bir özütle ifade edilmesi olarak da algılayabiliriz. Örneğin, bir öğrenci geçtiği sınavlarda üstün performans gösterdiğinde, üniversite ona "En İyi Sınav" ödülü verebilir.

  17. İşletme Becerileri: İşletme becerileri, bir organizasyonun başarılı olmasına yardımcı olan özel becerilerdir. Bu beceriler insan merkezli olup, organizasyonlara çalışanların yeteneklerini ve motivasyonlarını kullanmasını sağlamak için gereklidir. İşletme becerilerinde iletişim, problem çözme, işbirliği, liderlik, başkasına yönelik anlayış gibi farklı konular mevcuttur. Örnek olarak, geliştirilen bir konsepti başarıyla uygulamaya geçmek için liderlik becerilerinin kullanılması gerekir. Liderlik, diğer çalışanların etkileşiminin geliştirilmesi ve gruba karar verme yetkinliği verilmesi gibi alanlarda önemli rol oynar. İşletme becerileri potansiyellerini değerlendirmek için çalışanlara farklı ortamlarda disiplin, esneklik ve strateji gösterilmesine yardımcı olur.

  18. Kişilik Özellikleri: Kişilik Özellikleri, bireyin farklı durumlarda gösterdiği davranışların ve tutumların toplamını ifade eden, yönetsel ve kişisel özellikleri temsil eden terimdir. Kişilik Özellikleri arasında şunlar sayılabilir: öncelikler, planlama yetenekleri, beceriler, karar verme yeteneği, sosyal beceriler, iletişim becerileri, motivasyon, çalışma etiği, liderlik becerileri ve etkili çözüm üretme yeteneği. Örnek olarak; bir kişinin önceliklerini planlaması, düzenli olarak çalışması, bağımsız olarak karar vermesi, sosyal becerileri ile problemleri etkili bir şekilde çözmesi ve motivasyonu ve çalışma etiği gibi özellikleri bu kategoriye dahildir.

  19. Sosyal Sorumluluk Projeleri: Sosyal sorumluluk projeleri; ahlaki ya da toplumsal öncelikleri kapsayan, sosyal, çevresel veya ekonomik yararlara katkıda bulunmayı amaçlayan aktivitelerdir. Örneğin; bir İngilizce derneğinin öğrencilerine destek olmak amacıyla kendi bölgesindeki okullara kitaplıklarının hazırlanması ve önceki yıllarda oluşturulmuş olan kütüphaneleri yeniden organize etmesi bir sosyal sorumluluk projesi olarak kabul edilebilir. Bu proje ile bilgiye ulaşan öğrencilerin başarılarının artması hedeflenmektedir.

  20. Gönüllü Faaliyetler: Gönüllü faaliyetler, bir şirketin çıkarlarını hatırlamayarak başkalarına yardımcı olmak için yapılan aktivitelerdir. Örneğin, bir aileyi ihtiyaç duydukları yardıma başvurmak için bir dernek tarafından desteklenen bir hobi programına katılmak gibi. Gönüllü faaliyetler arasında, topluluk hizmetlerine katılmak, yardım kampanyalarına destek olmak, mezuniyet partileri ve düğünler gibi etkinliklere katılmak da sayılabilir.

  21. Bilgisayar Becerileri: Bilgisayar Becerileri, bilgisayar ve diğer teknoloji cihazların kullanımını doğru bir şekilde hızla ve etkili bir şekilde yönetme yeteneğidir. Bu becerilere, programa göre özelleştirilmiş veri girişi ile veri toplayıp gözden geçirme, bilgisayarda belgeler oluşturma ve düzenleme, e-postalar yollama ve alma, internet arama, bilgisayar veya programa yüklemeler yapma gibi beceriler dahildir. Örnek olarak: Microsoft Word, tek bir platformda yazılar yayınlamak için harika bir yazılımdır. Microsoft Excel, yazılar arasında arama yapmak ve veri üretmek için üstün bir programdır.

  22. İşletme Yazılımları: İşletme Yazılımları, örgütlerin üretim, satın alma, satış, ticaret, muhasebe ve diğer iş süreçlerini yönetmelerine yardımcı olan yazılımlardır. Çoğu zaman, çalışanların bu alanlarda daha verimli ve etkili olmalarını sağlamaya yardımcı olan toplu bir takım bilgisayar programlarının birleşmesidir. Örnek olarak, bir üretim şirketinin maliyet etkinliğini arttırmak için kullanılan bir işletme yazılımının çalışmalarının kayıt edilmesi, ürün analizi, envanter ve yedek parça sistemlerinin yönetimi, satışın izlenmesi gibi öğelerle donatılmış olabilir.

  23. İletişim Becerileri: İletişim Becerileri, bir araya gelen kişiler arasındaki iletişim etkinliklerini etkili ve etkileyici hale getirmek için kullanılan beceri ve kabiliyetler bütünüdür. İletişim becerileri insanların düşünce ve fikirleri arasında köprüler oluşturmasını, çatışmaların çözümünü sağlamasını, kişiler arası ilişkileri geliştirmesini ve farklı durumlara uyum göstermesini kapsamaktadır. Örnek olarak, iş görüşmesinde, sözlerin doğru ve etkili biçimde kullanılması, çevreye ve kişilere saygılı olmak, beklenen sözleri dilinden düşürmek, sorulara doğru cevaplar vermek, dinlemek ve karşı tarafa doğru tavırlar sergilemek.

  24. Ekip Çalışması Becerileri: Ekip Çalışması Becerileri, çoklu ortakların, kooperatif ve etkili bir ortamda birlikte çalışmalarını sağlamak için kullanılır. Bunlar, özellikle insan ilişkileri konusunda uzmanlık ve özgüven, konuşma ve görüşme, projelerin yönetimi ve sınıflandırılması, etkileşim ve işbirliği, kendini ifade etme, dinleme/öğrenme, danışma ve çözümlemeler, liderlik ve değişikliklerin yönetilme becerileri gibi becerileri gerektirir. Örnek: Bir gruba yeni katılan bir üyeyi, konuşma ve özgüvenine dayanarak etkileşim ve işbirliği içinde dahil etmek, hedef ve sorumlulukları ortaya koymak ve değişiklikleri yönetmek ekip çalışması becerilerini gösterir.

  25. Proje Yönetimi Becerileri: Proje yönetimi becerileri, belli bir projenin başarılı olması için gerekli olan beceriler ve bilgilerin kullanılmasıdır. Örnek olarak, projenin zamanında tamamlanması için iyi bir yönetim becerisi gereklidir. Proje yöneticisi, projenin maliyeti ve kaynaklarını uygun şekilde yönetmeli, proje ile ilgili raporlamalar ve görüşmeler sağlamalı ve müşteri ihtiyaçlarını yönetmelidir. Proje yöneticileri ayrıca proje zorluğunu değerlendirerek ve kontrol ederek proje stresiyle başa çıkmak için proje yönetim araçlarını kullanmalıdır.

  26. Problem Çözme Becerileri: Problem Çözme Becerileri, çeşitli durumlarda yaratıcı ve etkin yollarla sonuca varma sürecine gösterilen yetenek ve çabayı ifade eder. Bu becerilere sahip olan kişi, probleme çözüm bulmaktan sorumlu olan lider gibi bir kişidir. Örnek: Bir şirketin ürünlerini pazara tekrar çıkarmak istemesi durumunda, problem çözme becerisi olan bir kişi geleneksel pazarlama tekniklerinin ötesinde, yenilikçi stratejiler oluşturarak başarıya ulaşmaya çalışır. Şirketin ürününü internet aracılığıyla çoklu kanallara yayarak toplam satış hacmini arttırmaya çalışılabilir.

  27. Analitik Düşünme Becerileri: Analitik düşünme becerileri, günlük hayatta verilen problemleri sistematiği ve bütünsel bir şekilde çözebilme kabiliyetidir. Örnek olarak, bir ekip oluşturarak araba satın almak istediğinizi düşünürsek, arabanın yapısını ve kapasitesini değerlendirerek, aracın yolcu ve yük taşıma ne kadar konforlu olacağını belirlemek için arabanın ekipmanlarını analiz etmek ve bu analizin sonuçlarına göre araba seçimini yapmak analitik düşünme becerisini gösterir.

  28. Yaratıcı Düşünme Becerileri: Yaratıcı Düşünme Becerileri, bir kişinin işini etkili şekilde çözebilmek ve ilgili alanlar hakkında anlayış oluşturabilmek için düşünme sürecini geliştirmesini sağlar. Yaratıcı düşünmede yeni ve özgün fikirlerin ortaya çıkması gibi amaçları vardır. Örnek olarak; özellikle iş aramak için CV hazırlarken, kendinizi işe veya aktiviteye alınabilir bir pozisyonda sunmak için yaratıcı fikirler üreterek kendinizi farklı bir açıdan sunabilirsiniz. Yaratıcı olmanın daha fazla fırsatının olacağını ve sonuçların daha iyi olacağını söylemek için kendi becerilerini ve üretkenliklerini kullanmanız gerekebilir. Ayrıca, sonuçların beklentileriniz dışında olması mümkündür.

  29. Stratejik Düşünme Becerileri: Stratejik düşünme becerileri, bir kişinin başarılı bir şekilde ve etkin olarak ortaya çıkabilecek sorunların ayrıntılarını öngörerek ve kısa ve uzun vadedeki etki üzerine hareket ettiğinde ortaya çıkan sonuçları planlamaya, analiz etmeye, karar almaya ve uygulamaya yeteneğini tanımlamaktadır. Örnek: Bir kişinin iş görüşmesine hazırlık yaparken stratejik olarak düşünüyor olması, örneğin ortaya çıkabilecek sorunların ve risklerin özgün yanıtları hakkında — işe alınma olasılıklarını arttırmak için, yapılacakların veya gösterilecek olan şeylere kadar — önceden düşünmeye devam etmesi gerektiğini ifade eder.

  30. Müzakere Becerileri: Müzakere becerisi, her iki tarafa da adil bir sonuca ulaşmak için oluşturulan bir müzakere ve uzlaşma sürecini başarıyla sürdürmek için gereken beceridir. Beceriler, paylaşımların, tavizlerin ve sonuçların uzlaşma sürecinde etkili şekilde kullanılmasını içerir. Örnek: İki taraf ödeme planının nasıl olacağını müzakere etmeli. Taraflar, kimin ne zaman ödeyeceğini ve vadeleri belirleyerek uzlaşmaya varabilir. Müzakerenin başarılı olması için taraflar kendi pozisyonlarını korurken, diğer tarafın ihtiyaçlarını da dikkate alarak uzlaşmaya varmaları gerekir.

  31. İkna Becerileri: İkna Becerileri; alkış tutma, müşterilere ürün ve/veya hizmetten fayda sağlamak amacıyla onları ikna etmeye çalışan kişiye özgü bir tür iletişim becerisidir. Bu beceriler, herkes tarafından öğrenilebilir ve geliştirilebilir. Örnek: Müşterileri ikna etmek için ellerinden geldiği kadar ürünün faydalarını ve özelliklerini göstermek, arkasındaki fikirleri ortaya koymak ve faydaları hakkında kişisel öneriler sunmak ikna becerisinin kullanımı olarak kabul edilebilir.

  32. İşletme İletişimi Becerileri: İşletme iletişimi becerileri, insanlar arasındaki iletişim ve işbirliğini desteklemek için gerekli olan insanlar arası becerileri temsil eder. Örneğin, dinleme, haber sunma, karşılıklı anlayış ve sorun çözme yeteneği gibi insanlar arası ilişkileri desteklemek için ihtiyaç duyulan beceriler özetlenebilir. Ayrıca, çatışmayı çözmek, başkalarını anlamak ve etkin bir şekilde iletişim kurmak gibi beceriler de gereklidir. Örnek: İşletme iletişimi becerileri kullanmak, iş görüşmesinde karşınızdaki kişilerin sizi anlayıp kişisel fikirlerinizi herkesin anlayacağı biçimde ifade etmek gerektiğini kavramak içindir. Örneğin; İş görüşmesinde, açık ve doğru şekilde kendinizi ifade ederseniz, işe alma ihtimaliniz daha yüksek olacaktır.

  33. Sunum Becerileri: Sunum becerileri; temelde, insanların bir mesaj veya fikir etrafında ortak bir anlayiş oluşturabilecek şekilde iletilerinin alıcıya göndermesi olarak tanımlanır. Jüri üyelerini, potansiyel çalışanları ya da bulunduğunuz toplantıya katılanları etkilemeyi amaçlar. Sunum becerileri, konuşmacının konuşmasına inancını arttırmasına ve ilgili gruba çok daha fazla dahil olmasını sağlamasına yardımcı olur. Örnek: Özgeçmişinizi işyerine teslim etmeden önce, yaptığınız sunum ile birlikte herhangi bir işe kayıt olmak için gittiğinizde, sunum becerilerinizi geliştirmeniz çok önemlidir. Sunumunuzu kapsamlı bir şekilde hazırlamayı ve bu sunumu başarılı bir şekilde sunmayı öğrenin. Sunumunuzda, örneğin üzerinde çalıştığınız projeler hakkında ayrıntılı olarak bilgi verebilir, geçmişi zenginleştirecekleri stratejik ve etkin çözümleri açıklayabilirsiniz. Sunumunuz güçlü olmalı ve izleyicileri coşturması gerekmektedir.

  34. Satış Becerileri: Satış becerileri, ürün veya hizmetlerin satışında etkili olmak için öğrenilen ve geliştirilen bilgiler, davranışlar, temeller ve diyaloglar olarak tanımlanır. Satış becerisi örneği: Bir satış temsilcisinin, müşteri ile etkili bir iletişim kurması ve müşterinin ihtiyaçlarını karşılayacak doğru ürünleri ona önerebilmesi. Satış temsilcisi, müşteriye ikna edici, emin ve profesyonel bir tavır üretirken, dayanıklı bir ilişki kurma ve müşterilerine ürünün uzun vadeli faydalarına dikkat çekme yeteneğine sahip olmalıdır.

  35. Pazarlama Becerileri: Pazarlama becerileri, bir işgücünün ve çalışanın potansiyellerini ürünün satışına ve işin beklenen gelişimine katkıda bulunmak için olduğu gibi müşterilerin alım gücünü artırmak için kullanabilecekleri kavramlar, teknikler ve araçlardır. Bir iş arayan veya iş görüşmesine hazırlanan kişi pazarlama becerilerini özgeçmişinde göstermeye çalışarak bir avantaj sağlayabilir. Örnek olarak, profesyonel ortamlardaki grafik tasarım becerilerini kullanarak stratejik reklam veya kampanya tasarımları yapmayı öne sürebilir.

  36. İş Geliştirme Becerileri: İş Geliştirme Becerileri, bir insanın faydalı kararlar verme, çözümler üretme, iletişim kurma ve etkili bir şekilde liderlik etme becerilerini geliştirerek yetkinlik ve başarıya ulaşmasını sağlayan becerilerdir. Örnek olarak, iş görüşmesine giden bir kişi işin gerekliliklerini ve onur duyacağı yöneticilik rollerini açık bir şekilde anlamalıdır ve bunları özgüvenli bir şekilde karşı taraftaki insana sunmalıdır. Böylece, bu kişi çalışacağı organizasyonda çalışmaya faydalı olacağını açıkça gösterdiği için pozisyonu avantajlı bir şekilde elde edebilir.

  37. Müşteri İlişkileri Becerileri: Müşteri İlişkileri Becerileri, bir müşteri ile kurulan iletişimde çok taraflı olarak iletişimin düzgün bir şekilde kurulması ve devam etmesi gerektiği anlamına gelir. Bu beceriler müşterilerle iletişim kurarken, kurulan iletişimde açık ve net bir dil iletişimi, müşteriye saygı ve teşekkürler göstermek, söz konularını bilmek ve takdir edilmektedir. Örnek olarak, bir mağaza içinde bir uygun ürün arayan bir müşteriden söz edebiliriz; Müşteri İlişkileri becerilerini kullanmak için, müşterinin önceki alışverişlerini hatırlamak, gülümseyip teşekkür etmek ve müşterinin ihtiyaçlarına cevap vermek önemlidir.

  38. İşletme Yönetimi Becerileri: İşletme Yönetimi Becerileri, işletmelerin başarısını gözeten temel becerilerdir. Bu beceriler, işletme yöneticilerinin, ülkelerin, birimlerin ve kişilerin hedef ve amaçlarını başarıyla yakalamaları için gerekli becerileri içerir. Bu beceriler arasında etkili planlama, organize etme, yönetme, insan kaynakları yönetimi, ürünleri veya bireysel hedefleri satın alma ve satma, karar verme, iş risklerinin önüne geçme ve liderlik becerileri vardır. Örneğin, insan kaynakları yöneticisi bir işletmedeki çalışanların performanslarını ve motivasyonlarını artırmak için gerekli yönetim becerilerini kullanmalıdır. Liderlik becerilerini kullanarak, işletme yöneticileri, çalışanlarını etkili şekilde yönetebilir ve onlara hedeflerini başarmalarını sağlayabilecekleri cesaret ve inanç vermelidir.

  39. İşletme Planlama Becerileri: İşletme Planlama Becerileri, herhangi bir organizasyonda ya da kurumda başarılı olmak için bilinmesi gereken becerilerdir. Bir ekip üyeleri arasındaki etkileşimi etkileyecek ve iyi örgütlenmiş bir iş ortamının oluşmasını sağlayacak şekilde organize edilmeleri gereklidir. Bir işletme planlamasının en temel özelliği görev dağılımını organizasyon içinde müdahale etmek isteyenler tarafından takip edilebilmesini sağlamak için planlamaktır. Örnek olarak, bir organizasyonda tüm birimler için çalışma programlarının hazırlanması ve her birimin neleri yapacağını belirleyen proje panolarını yayınlamak işletme planlama becerileri içerisinde yer alır.

  40. İşletme Analizi Becerileri: İşletme analizi, işletmelerin geçmiş, mevcut ve gelecekteki işbirliği faaliyetlerini inceleyerek etkinlik ve verimliliklerini çeşitli yöntemler ve yaklaşımlar kullanarak ölçmek için kullanılan bir yaklaşımdır. İşletme analizi becerileri verilerin koleksiyon, analiz ve raporlama işlemini içeren süreçlerin yürütülmesini sağlamaktan oluşur ve işletmelerin gelişimini hızlandırmada büyük önem taşır. Örnek: Mevcut bir ürünün pazara girmesini mümkün kılan işbirlikleri değerlendirmek amacıyla, işletme analizi becerileri, firma merkezli işbirlikleri ve müşterilerinin talepleri hakkında sağlanan verileri analiz etmek için kullanılabilir. Sonuç olarak, doğru işbirlikleri kuvvetlendirip uygun ticari seçenekleri değerlendirmeye ve geliştirmeye yardımcı olacağı için yönetim ekibi bu verilerin kullanımının önemini anlayacaktır.

  41. İşletme Stratejileri Becerileri: İşletme Stratejileri Becerisi, girişimlerin şirketin hedeflerine ulaşmak için gerekli adımları belirlemek, öngörüler yapmak ve stratejiyi hayata geçirmek için gereken becerileri ifade eder. İşletmenin hedeflerinin belirlenmesi, kaynakların oluşturulması ve stratejik planlarının oluşturulması; bu, başarının sağlanması, istikrarın sağlanması ve karlılıkların artırılması için kritik becerilerdir. Örnek olarak; bir hastane operasyonlarının etkin bir şekilde düzenlenmesi için, gelirlerin ve giderlerin arasındaki dengeyi sağlamak için gerekli işletme stratejileri becerilerini sağlamak gerekir.

  42. İşletme Finansmanı Becerileri: İşletme Finansmanı Becerileri, işletmelerin para çekip, kaynaklar kaydetmelerine, kredi veya borçlanma ihtiyaçlarını saptamaya ve bunların yatırımlarla veya borç vadesi ile karşılanması gereken kaynaklar arasında en uygun aracı bulmaya yardımcı olacak becerilerdir. Örneğin, bir işletme kara geçebilmek için yatırımlar ve kredi ve borç kullanmak zorunda olabileceğini unutmayarak, gerekli kaynakları harekete geçirmesi gereken başarılı bir finansal strateji geliştirmelidir.

  43. İşletme İnovasyon Becerileri: İşletme inovasyon becerileri, işletmelerin çevreye uyum sağlamak ve stratejilerini sürekli adapte etmeye yardımcı olmak için küresel çapta kararlar almada kullanılabilecek önemli becerilerdir. Bunlar mali yönetim, çevresel verimlilik, ürün ve hizmet geliştirme, pazarlama, teknoloji entegrasyonu gibi analitik ve düşünme becerilerini içerir. Örnek olarak, bir işletmenin etki alanını genişletmek için yeni ürün ve hizmetler geliştirmesi ve güncel bir teknolojinin kullanımına alışması gerekebilir. Bu durumda, işletmenin ürün ve hizmetinin artması için stratejik kararlar alabilmesi ve uygun teknolojileri seçebilmesi gibi inovasyon becerilerine dayanmaya gereksinim duyacaktır.

  44. İşletme Risk Yönetimi Becerileri: İşletme Risk Yönetimi Becerileri, işletmelerin riskleri tanımlamak, değerlendirmek, önlemek ve bu riskleri kontrol etmek için kullanılan karmaşık stratejiler, teknikler ve süreçlerin bir kombinasyonudur. İşletme risk yönetiminde başarılı olmak için, girişimcilerin potansiyel riskleri baştan algılayıp, önüne geçme planları geliştirmeleri, kontrol mekanizmalarını etkin bir şekilde kullanmaları ve zaman zaman işlemleri revize etmeleri gerekir. Örnek: İşletme risk yönetimi alanında örnek olarak, bir e-ticaret şirketi, ödeme geçmişi ve satış tarihçesi ile gelen kredi kart bilgileri gibi farklı kaynaklardan toplanan güvenlik verilerini karşılaştırarak bir işletme risk yönetim stratejisi ile kullanıcı hesaplarının güvenliğini korumaya çalışabilir.

  45. İşletme Dijitalleştirme Becerileri: İşletme Dijitalleştirme Becerileri, işletme süreçlerinde teknoloji kullanma becerisidir. Bu beceriler, işletmelerin farklı düzeylerde dijitalleşmeyi ölçme ve hızlandırma yeteneğini ölçer. İşletme dijitalleştirme becerileri, dijital ortamda açılan tüm veri ve raporları, riskleri ve belirsiz durumları yönetme, analiz etme ve yönetme yeteneğini içerir. Birkaç örnek vermek gerekirse, Müşteri Veritabanı Yönetimi, Web Sitesi Optimizasyonu, Otomasyon ve Makine Öğrenmesi, Mobil Uygulama Geliştirme, Veri Analitiği ve İş Zekası alanları işletme dijitalleştirme yeteneklerini ölçer.

  46. İşletme Entegrasyonu Becerileri: İşletme entegrasyonu becerileri, bir organizasyon içindeki her bir departmanla entegre bir çalışma ve karşılıklı koordinasyon süreci olarak tanımlanabilir. Örneğin; bir satış departmanı şirketin müşterilerine ilgili ürünleri satmak, stok ve teslimat süreçlerinin yönetimini organize etmek ve satışı tamamlamak için süreçler belirlemek zorundadır. Bunu başarmak için, satış müdürü başka departmanlarla (ürün, muhasebe, stok, sevkiyat, müşteri hizmetleri, reklam vb.) iyi bir entegrasyonda çalışabilmelidir.

  47. İşletme Veri Analizi Becerileri: İşletme Veri Analizi Becerileri, işletmeler tarafından kullanılan veri akışı, düzenlemesi ve kritik sonuçlar çıkarmak için veri bilimini ve matematiksel teknikleri kullanmak için becerileri ifade eder. İşletme Veri Analizi Becerileri, veri kaynaklarının kullanımını, raporlama altyapısının tasarlanmasını ve verileri fark edilir sonuçlar çıkarmak için kullanılabilir hale getirmeyi gerektirir. Örnek: Bir üretici şirket, satışlarını artırmak için satışlardaki performans hakkında daha iyi anlayış edinmek için işletme veri analizi becerilerini kullanacaktır. İşletme, müşterilerin geçerli satışlarının nedenlerini anlamak için müşterilerin alışveriş geçmişi ve demografik verilerini analiz edebilir. Müşterilerin alışveriş eğilimleri, tüm satışlardaki bölge, mevsim veya hava durumu gibi etkenler hakkında kritik sonuçlar çıkarmada çok değerli olabilir.

  48. İşletme Veri Madenciliği Becerileri: İşletme Veri Madenciliği, insanlar arasındaki farklı veri kaynakları arasındaki ilişkileri ve ilgili konularda trendleri keşfetmek için kullanılan bir teknoloji alanıdır. İşletme Veri Madenciliği, tahminler yapmak için, veri kümelerinin analizi ve sorgulanmasının yanı sıra, müşteri takip ve öngörüleri için de kullanılır. Örnek: Bir perakende mağaza, müşterilerinin hangi ürünleri alacağını belirlemek için geçmiş alışverilerini işletme veri madenciliği tekniklerini kullanabilir. Analiz, müşterilerin alışveriş alışkanlıklarını belirleyip önümüzdeki alışverişlerinde esas olan ürünleri belirlemeye yardımcı olabilir.

  49. İşletme Yönetim Yazılımları Becerileri: İşletme yönetim yazılımları becerileri, bir işletme tarafından ihtiyaç duyulan tüm verileri optimal şekilde tutmaya, düzenlemeye, saklamaya ve raporlama için kullanılan yazılımsal çözümleri kullanma ve yönetme becerisidir. Bu beceriler, girişimlerin faaliyet sonuçlarını mümkün olan en iyi şekilde işlemekte ve planlamakta kullanılan bilgi teknolojilerinden otomasyona kadar değişen alanlara sahiptir. Örnek olarak, bir şirketin rapor kullanarak kayıtlı müşteri bilgilerini güncel tutmayı, potansiyel müşterilere mektuplar göndermeyi ve stok alımlarını raporlamayı içeren ERP (Enterprise Resource Planning) yazılımını kullanmayı örnek verebiliriz.

  50. İşletme İletişim Stratejileri Becerileri: İşletme iletişim stratejileri becerileri, bir işletmenin çalışanları, alıcıları, tedarikçileri, müşterileri ve diğer işlerle ilişkili olanlar arasında ticari konularda güvenli ve etkili iletişim kurma yeteneğini kapsayan, bağlantı , diplomatik ve öz mevcudiyet tarzı iletişimin kullanılmasını sağlama yeteneğidir. Örnek: Bir çalışan, müşterisine ürünün ücretini indirmesini istiyor. Onun için, çalışan bağlantı stratejisini kullanmalıdır; bu iyi bir nedenden dolayı istediğini açıkça gösterirken, müşteriyi kırmamaya ve ürününün satın alınmasını sağlamaya çalışmalıdır.

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

Bu kurs, adayların iş başvurusu sürecinde karşılaşacakları kavramları ve anlamlarını anlamalarına yardımcı olacak ve güçlü bir özgeçmiş hazırlamalarını sağlayacaktır. Katılımcılar, iş görüşmesine kendilerini hazırlarken ve çalışma anlayışını değerlendirmede başarılı olmalarına yardımcı olacak önemli bilgiler edineceklerdir. Kurs, adayların iş başvurusu sürecini daha verimli bir hale getirmelerine yardımcı olacaktır.

İş görüşmesinin başarıyla geçmesi, iyi bir CV'nin yarattığı güvenlik hissiyle başlar.

IIENSTITU
CV Hazırlama, Bireyin özgeçmişinin yer aldığı bir dosyanın oluşturulması süreci, Kariyer hakkında önemli bilgileri içerir ve işe başvurma sürecinde pratiklik sağlar, İş Görüşmesine Hazırlık, Potansiyel işverenlerle yapılacak görüşmeler öncesinde, bireyin kendini en iyi şekilde ifade etmeye hazırlanmasıdır, İş görüşmesi sürecinde başarıyı etkileyen önemli faktörlerdendir, Özgeçmiş, Kişinin önemli bilgilerini kapsayan kısa bir özetidir, İş arama sürecinde bir kişi kendi niteliklerini, eğitimini ve iş deneyimini detaylandırır, Nitelikler, Bir pozisyonun gerektirdiği beceri ve yeteneklere referans verir, Bir işe uygunluğu belirlemek için gereklidir, İş Deneyimi, Bir kişinin belirli bir sektör veya pozisyonda sahip olduğu deneyimi temsil eder, Bir işverenin iş başvurusunu değerlendirirken göz önünde bulundurduğu ana faktörlerden biridir, Eğitim, Bir kişinin eğitim geçmişi ve elde ettiği dereceleri ifade eder, Bir işe uygunluğu belirlemek ve belirli bir kariyer yolunda gelişim göstermek için önemlidir, Başarılar, Bir kişinin kariyeri boyunca elde ettiği başarıları ve ödülleri temsil eder, Bir işverenin bir bireyi değerlendirirken dikkate aldığı bir faktördür, Güncellemeler, Özgeçmişin sürekli olarak güncel ve geçerli kalması için gerekli düzenlemeler, Bireyin mevcut beceri ve deneyimlerini yansıtması için gereklidir, Çalışma Anlayışı Değerlendirmeleri, Bir kişinin çalışma tarzı ve iş etiğinin değerlendirilmesi süreci, İşverenlerin, adayların iş yerine uygun olup olmadığını değerlendirmesinde kullanılır, Sektörden Sektöre Değişiklik, Özgeçmişin sektör gerekliliklerine göre değiştirilmesi ve düzenlenmesi süreci, Özgeçmişin belirlenen sektöre göre uygunluğunu sağlamaktır


Cv Hazırlama ve İş Görüşmesine Hazırlık cv hazırlama cv öz geçmmiş cv hazırlama eğitimi cv hazırlamak
Bu, temiz traşlı bir yüze ve kararlı bir ifadeye sahip bir adamın yakın çekim görüntüsüdür. Parlak mavi gözleri, kısa siyah saçları ve güçlü bir çenesi vardır. Üst iki düğmesi açık beyaz bir gömlek ve sol tarafında bir cebi olan siyah bir ceket giymektedir. Kollarını önünde kavuşturmuş ve doğrudan kameraya bakıyor. Kendinden emin bir havası var ve duruşu güç ve otorite yayıyor. Bakışları sabit, düşünceli ve sakin görünüyor. Işıklandırma ona sıcak, davetkâr ve güven hissi veren bir hava veriyor. İzleyiciyi içine çeken sakin ve amaçlı bir havası var.
Osman Şimşek
İnsan Kaynakları Uzmanı

Osman Şimşek, hayatını başkalarının hayallerindeki işleri bulmalarına yardımcı olmaya adamış bir insan kaynakları uzmanıdır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Mavi gömlek giyen bir kişi dizüstü bilgisayarın önünde oturuyor. Parmakları klavyede yazıyor ve yüz ifadesi odaklanmış ve konsantre olmuş durumda. Dizüstü bilgisayar gümüş rengindedir ve klavyede siyah tuşlar vardır. Arka planda açık kahverengi bir masa ve sandalye görülüyor. Kişinin elleri hafifçe görünüyor ve gözleri dizüstü bilgisayar ekranına yapışmış durumda. Görevlerine odaklanmışlardır ve oda sessiz ve hareketsizdir. Yazmakta oldukları metin görünmüyor. Bu görüntü, dizüstü bilgisayarda yazı yazmanın getirdiği yoğun konsantrasyon ve odaklanma anını yakalıyor.
Özgeçmiş Hazırlama

Özgeçmiş Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

12 Eylül 2019
Gözlüklü ve pembe gömlekli bir kadın bilgisayar ekranının önünde oturuyor. Kadın dikkatle ekrana bakmakta, gözleri ekrandaki çeşitli unsurlara odaklanmış durumda. Ekranda, sol tarafında siyah ve kırmızı bir çizgi bulunan beyaz bir kare ile bir bilgisayar ızgarasının ekran görüntüsü var. Kadının sağında ise aynı tabloyu gösteren bir cep telefonu var. Arka planda siyah bir kuş beyaz bir karenin üzerine tünemiş. Kadının gözlükleri ekrandan gelen ışığı geri yansıtıyor ve saçları düzgünce geriye taranmış. Etrafındaki ortam sakin ve huzurlu.
Mülakat - İş Görüşmesi

İş Görüşmesinde Söylenmemesi Gereken 9 İfade

06 Eylül 2021
Elinde kalem tutan bir kişinin yakın çekimi. Kişi dikkatle bir kâğıt parçasına bakmakta, kolları ve kolu görüntüde görünmektedir. Kağıt kişinin yüzüne o kadar yakın tutulmuştur ki hafifçe bulanıktır. Arka planda, her ikisi de hafifçe odak dışında kalan bir klavye ve bir silah görülebiliyor. Kalem, kağıtta ne varsa yazmaya hazırmış gibi sabit tutuluyor. Kişinin gözleri odaklanmıştır ve ifadesi yoğundur. Odayı, eldeki görevi ima eden bir konsantrasyon havası dolduruyor.
CV - Özgeçmiş

Profesyonel CV Nasıl Hazırlanmalı?

26 Haziran 2019
Bir masanın üzerinde duran bir dizüstü bilgisayar, mouse pad ve klavyenin yakın çekimi görülmektedir. Dizüstü bilgisayarın sol tarafında bir kağıt üzerine basılmış bir grafik vardır. Sağ tarafında ise mavi ve beyaz bir kart bulunmaktadır. Ön planda bir fare altlığı, ortada ise klavye ve dizüstü bilgisayar görülüyor. Dizüstü bilgisayar hafifçe açık ve kağıtlar masanın üzerine dağılmış durumda. Dizüstü bilgisayarın ekranı görünüyor ve klavye yanıyor.
Özgeçmiş Hazırlama

Kapsamlı Bir Özgeçmiş-CV Nasıl Hazırlanmalı?

30 Ağustos 2019
Gözlüklü bir kadın elinde bir dosya tutuyor. Kısa saçları var ve elindeki nesneye bakıyor. Sağ elinde, üzerinde küçük karelerden oluşan bir desen bulunan siyah beyaz bir klasör tutmaktadır. Arka planda, köşede saksıda bir bitki ve görüntünün sağ tarafında üzerinde siyah bir ünlem işareti bulunan kırmızı beyaz bir üçgen işareti görülüyor. Sol tarafta, bir takım elbisenin yakın çekimi ve görüntünün üst köşesinde gri ve beyaz bir logo görülüyor. Görüntünün ortasında metin içeren bir işaretin yakın çekimi de görülebilir.
Özgeçmiş Hazırlama

Özgeçmiş Hazırlarken Yapılan Hatalar

23 Ağustos 2017