AnasayfaBlogBankacılık İşlemleri Yaparken Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Bankacılık İşlemleri Yaparken Kullanılacak İngilizce İfadeler

02 Şubat 2023
Bankacılık işlemleri için gerekli İngilizce ifadeleri öğrenin. Yeni bir hesap açmaktan doğrudan para yatırmaya kadar, bankanızla başarılı işlemler yapmak için doğru terminolojiyi ö
İngilizce İfadeTürkçe KarşılığıAçıklama
DepositPara YatırmaBanka hesabınıza para ekleyin veya yatırın.
WithdrawalPara ÇekmeBanka hesabınızdan belirli bir miktar para çıkartın.
BalanceBakiyeHesabınızda mevcut olan toplam para miktarı.
OverdraftAsgari HesapHesabın bakiyesinin, mevcut para miktarından fazla çekilmesi durumu.
Interest rateFaiz OranıBankanın hesabınızdaki paraya uyguladığı yıllık maliyet oranı.
LoanKrediBankanın size belirli bir süre içinde geri ödeyeceğiniz para ödünç vermesi.
MortgageKonut KredisiEv veya gayrimenkul almak için bankadan alınan büyük miktarda kredi.
Credit ScoreKredi SkoruBankaların kredi verirken kullandığı, bireyin kredi alabilme kabiliyetini belirten bir tür puanlama sistemidir.
Savings AccountVadeli HesapBankanın müşteriye sunduğu, para yatırma ve çekme işlemlerinde belirli bir süre kısıtlaması olan hesap tipi.
Current AccountVadesiz HesapBankanın müşteriye sunduğu, para yatırma ve çekme işlemlerinde süre kısıtlaması olmayan hesap tipi.

Bankanızla iş yaparken doğru ifadeleri kullanmak süreci daha sorunsuz ve verimli hale getirebilir. Doğru terminolojiyi bilmek bankanızla daha etkili iletişim kurmanıza yardımcı olacak ve bankacılık işlemlerinizin başarılı olmasını sağlayacaktır.

Bankacılık İşlemleri İçin Kullanılan İngilizce İfadeler

Bankacılık işlemleri, özellikle de bilmediğiniz terimler ve ifadelerle uğraşırken göz korkutucu olabilir. Ancak, mali durumunuzu düzgün bir şekilde yönetmek istiyorsanız bankacılıkta kullanılan temel terminolojiyi anlamak çok önemlidir. Bir bankacılık işlemi gerçekleştirirken kullanılacak doğru kelimeleri bilmek, finansal işlemlerinizin sorunsuz ve güvenli bir şekilde ilerlemesini sağlamaya yardımcı olacaktır.

Bu yazı, bankacılık işlemlerinde kullanılan bazı yaygın İngilizce ifadelere genel bir bakış sağlar, böylece bankanızda veya kredi birliğinizde neler olup bittiğini daha iyi anlayabilirsiniz. Bu bilgilerle, her türlü finansal durumu tereddüt veya kafa karışıklığı yaşamadan güvenle yönetebileceksiniz!

Ayrıca İngilizcenizi geliştirebilmek için Enstitü'de İngilizce kurslarına katılabilirsiniz.

İlgili kurslar: İngilizce Kursları

Bankacılık işlemlerini gerçekleştirirken, işlemin başarılı olmasını sağlamak için doğru terminolojiyi kullanmak önemlidir. İşte bankanızla işlem yaparken kullanabileceğiniz bazı İngilizce ifadeler:

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.


Deposit, Para Yatırma, Banka hesabınıza para ekleyin veya yatırın, Withdrawal, Para Çekme, Banka hesabınızdan belirli bir miktar para çıkartın, Balance, Bakiye, Hesabınızda mevcut olan toplam para miktarı, Overdraft, Asgari Hesap, Hesabın bakiyesinin, mevcut para miktarından fazla çekilmesi durumu, Interest rate, Faiz Oranı, Bankanın hesabınızdaki paraya uyguladığı yıllık maliyet oranı, Loan, Kredi, Bankanın size belirli bir süre içinde geri ödeyeceğiniz para ödünç vermesi, Mortgage, Konut Kredisi, Ev veya gayrimenkul almak için bankadan alınan büyük miktarda kredi, Credit Score, Kredi Skoru, Bankaların kredi verirken kullandığı, bireyin kredi alabilme kabiliyetini belirten bir tür puanlama sistemidir, Savings Account, Vadeli Hesap, Bankanın müşteriye sunduğu, para yatırma ve çekme işlemlerinde belirli bir süre kısıtlaması olan hesap tipi, Current Account, Vadesiz Hesap, Bankanın müşteriye sunduğu, para yatırma ve çekme işlemlerinde süre kısıtlaması olmayan hesap tipi
Bankacılık terminoloji ingilizce kelimeler finans bankacılık işlemleri için ingilizce ifadeler bankacılıkla ilgili ingilizce kelimeler bankacılık işlemleri yaparken kullanılan ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu resimde takım elbiseli ve kravatlı bir adam görülüyor, görünüşe göre genel muhasebe eğitimine katılıyor. Odaklanmış ve meşgul görünüyor, bu da kursu ciddiye aldığını gösteriyor. Resimde ayrıca bir hesap makinesi ve muhtemelen eğitimle ilgili siyah zemin üzerine beyaz bir harf görülüyor. Genel olarak, bu adamın muhasebe konusunda değerli bir ders aldığı görülüyor.
5
(537)

Genel Muhasebe Eğitimi

8 Konu4 Saat
Özel dikim siyah takım elbise giyen ve kravat takan yakışıklı, iyi giyimli bir adam uzun boylu ve kendinden emin bir şekilde duruyor. Takım elbisesinin altında açık renkli düğmeli bir gömlek vardır ve güçlü çene hattı özenle bakımlı yüz saçlarıyla vurgulanmıştır. Duruşu rahattır ve elleri cebinde durur, bu da ona kendine güvenen bir hava verir. Koyu renk saçları taranarak şekillendirilmiş ve gözleri kararlı bir bakışla doğrudan ileriye bakıyor.Dr. Mustafa Kalafat
1102545
Bu online kurs, öğrencileri dış ticaret alanında eğitmek için tasarlanmıştır. İthalat ve ihracat ilkelerinin yanı sıra ilgili yönetmelik ve prosedürlerin anlaşılmasını sağlamaya odaklanmaktadır. Kurs, küresel ekonomi ve uluslararası ticaret topluluğuna genel bir bakış sağlamakta ve uluslararası ticaretin zorluklarını ve fırsatlarını araştırmaktadır. Ayrıca tarifeler, vergiler ve ticaret anlaşmaları gibi konuların yanı sıra dış ticarette lojistiğin önemini de kapsamaktadır. Devlet destekli ticaret gibi çeşitli uluslararası ticaret türlerinin yanı sıra belgelerin, formların ve elektronik sistemlerin kullanımı hakkında derinlemesine bilgi sağlar. Ayrıca, öğrenciler dış ticaretin işletmeler, çevre ve toplum üzerindeki etkilerini anlayacaklardır. Son olarak, kurs öğrencileri dış ticaret sektöründe başarılı olmak için gereken becerilerle donatmaktadır.
4.7
(82)

Dış Ticaret Eğitimi

11 Konu5 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
16611661