AnasayfaBlog1 Haftada Metin Yazarlığı Öğrenin
İçerik Yazarlığı

1 Haftada Metin Yazarlığı Öğrenin

29 Mart 2020
Bir kişi masa başında oturmuş dizüstü bilgisayarında çalışmaktadır. Masanın üzerinde açık bir kitap var ve kişi bu kitaba kalemle bir şeyler yazıyor. Sol eli klavyede yazarken sağ kolunu uzatmış, elinde kalem var. Arka planda dizüstü bilgisayar ekranı bulanık ve solda bir grafiğin yakın çekim görüntüsü görülebiliyor. Masanın hemen altında bir kutu var ve sağ alt köşede bir kişinin bacağı hafifçe odak dışında görülebiliyor. Kişi elindeki işe konsantre olmuş, deftere bir şeyler yazmaya odaklanmış gibi görünüyor.
Metin Yazarlığı KavramıEğitim Süreci ve ÖzellikleriMetin Yazarının Görevleri ve Beklentiler
Özgün ve yaratıcı içerikler üreten, dijital ya da fiziksel platformlarda bu içerikleri yayınlayan kişi.1 haftalık ücretsiz eğitim sürecinde metin yazma kuralları, içerik oluşturma teknikleri ve SEO eğitimi gibi konular hakkında bilgi sahibi olunur.Bir konu hakkında detaylı araştırma yapar, okuyucuya hitap eden özgün ve yaratıcı içerikler oluşturur.
Ajanslarda, reklam ve geleneksel mecralarda, dijital ortamlarda içerik üretebilir.Teknik ve teorik bilgiler çevrimiçi eğitimler ve canlı derslerle öğrenilir.Reklam sektöründe ve e-ticaret sektöründe faaliyet göstererek farklı alanlarda içerikler üretebilir.
Metin yazarları içeriklerini ağırlıklı olarak internet üzerinde kullanılır.SEO uyumlu içerik oluşturma ve web sitesi, blog gibi dijital platformlarda içerik yayınlama konularında dersler verilir.Arama motoru optimizasyonu hakkında bilgi edinir ve SEO uyumlu metinler hazırlar.
Yazıları okumayı, yazmayı, yeni şeyler üretmeyi ve araştırmayı sevenlerin tercih ettiği bir uğraştır.Eğitim sonunda verilen sertifika ile metin yazarlığı hakkındaki bilgiler belgelenir.Hedef kitleyi anlama, ilgi çekici ve etkileyici mesajlar iletmek gibi beceriler gerektirir.
Freelance olarak da çalışabilen metin yazarları, genellikle evden veya bir ofisten çalışırlar.Herhangi bir önceden belirlenmiş zaman sınırlaması olmadan her yerden ve herhangi bir saatte çalışma esnekliği sağlar.Metin yazarı, hem kendi kendine çalışabilen, hem de bir ekip içinde etkin bir şekilde çalışabilen bir profesyonel olmalıdır.
Radyo ve televizyon metin yazarı, basın bülteni yazarı, sosyal medya yazarı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler.Metin yazarlığı eğitimi, yazarların çeşitli medya kanallarında etkin bir şekilde çalışmaları için gereken becerileri kazanmalarını sağlar.Metin yazarının temel amacı, okuyuculara ilgi çekici, bilgilendirici ve etkileyici bir mesaj iletmektir.
Metin yazarlarının ürettiği içerikler genellikle web siteleri, bloglar, reklamlar, makaleler, broşürler, kitaplar, gazeteler ve dergiler gibi formatlarda kullanılır.Metin yazarlığı eğitimi, bir metni hangi formatlarda nasıl en iyi şekilde sunabileceklerini öğrenirler.Metin yazarları, hedef kitlenin dikkatini çekecek ve onları harekete geçirecek metinler yazmalıdır.
Ayrıca, metin yazarları genellikle bir marka veya ürün hakkında bilgi vermeyi, marka bilinirliğini artırmayı veya potansiyel müşterileri ikna etmeyi amaçlayan metinler yazarlar.Özellikle reklam ve pazarlama sektöründe, metin yazarları, belirli bir hedefe ulaşmak için persuasif (ikna edici) yazı teknikleri konusunda eğitildirler.Bir markanın sesi ve kişiliği olmalı ve hedef kitle ile anlamlı ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmek için uygun dil ve tonu kullanmalıdır.
Metin yazarları ayrıca, bir konunun veya olayın her yönünü analiz etmek ve net, anlaşılır bir dil kullanarak karmaşık konuları açıklamak için de kullanılır.Bu, metin yazarlarının geniş bir konu yelpazesi hakkında bilgi sahibi olmalarını ve karmaşık konular hakkında bilgi sahibi olan geniş bir kitleye hitap edebilmelerini gerektiren bir beceridir.Geniş ve karmaşık konuları net ve anlaşılır metinlere dönüştürme yeteneği, metin yazarlarından beklenen önemli bir yetenektir.
Metin yazarlarının görevleri genellikle metinleri yazmak, düzenlemek, kontrol etmek ve nihai metinleri yayımlama yeteneğini içerir.Metin yazarları, bir projeyi başından sonuna kadar yönetme ve etkileyici, profesyonel metinler oluşturmak için gereken tüm adımları uygulama yeteneği konusunda eğitilirler.Bir metin yazarı her zaman yüksek kaliteli metinler yazmayı hedefler ve yazılı metinleri her zaman özgün, ilgi çekici ve akıcı olmasını sağlar.

Aslında uzun süredir var olan fakat son zamanlarda ihtiyaç arttığı için aranılan gözde iş alanı arasına giren trend meslek metin yazarlığı. Metin yazarı; özgün ve yaratıcı içerikler üreten ve bunu dijital ortamlarda, internet bağlantılarında veya çıkartılabilir materyallerde yayınlayan kişidir. Metin yazarlığı yapan kişiler ajanslarda çalışabilir, reklam ve geleneksel mecraya içerik üretebilirler. Yazıları yazdığı yerdeki kişilere ulaşır.

Kaleminiz kuvvetli ve sizde bu işe gönül verdiniz. Ama nereden başlayacaksınız bilmiyorsunuz. İşin teknik kısmını bilmeniz, metin yazma kurallarını öğrenmeniz gerek. Bir haftada metin yazarlığı öğrenebilirsiniz. İçerik Editörlüğü Eğitimi ile dijital platformlarda metin yazma konusundaki tüm detayları öğrenebilirsiniz. Evet yanlış duymadınız bu kadar kısa bir sürede işin kurallarını, ana hatlarını öğrenmeniz mümkün.Enstitü bünyesinde yer alan ücretsiz eğitimle metin yazarlığı hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Eğitmenin muhteşem anlatımıyla,  online eğitimlere girebilir ve sorular sorabilirsiniz.

Online eğitimler için canlı dersleri kaçırdığınızda videolardan dersleri dinleyebilirsiniz. Bu eğitimle yaratıcı içerikleri kurallara uygun olarak nasıl yazacaksınız, sıra dışı, özgün içerikleri nasıl üretmeniz gerektiğin öğrenebileceksiniz. Online içerik yazarlığı hakkında bilinmesi gerekli tüm konuları ve SEO eğitimi alarak ,uyumlu metin hazırlamak için gerekli tüm teknik konuları öğrenebilirsiniz. Eğer internet ortamı için içerik üretecekseniz SEO (Arama motoru optimizasyonu) hakkında bilgi sahibi olmalısınız. SEO uyumlu üretilen içerikler çok daha hızlı bir şekilde yayılacaktır.  Bütün bunları 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde öğrenmeniz mümkün. Eğitim sonunda gireceğiniz sertifika sınavında başarılı olmanız durumunda, sertifika da alarak bildiklerinizi belgelendirin.

İlgili Eğitim: İçerik Editörlüğü Eğitimi

Metin Yazarı Nedir?

Metin yazarı; dijital ortamlar, yayıncılık ve internet sektöründe özgün ve yaratıcı içerikler üreten kişidir. Metin yazarlığı yapan kişiler birçok alanda içerik üretebilirler. Teknoloji, pazarlama, reklam ve tanıtım alanlarında da yazılar yazabilirler. Dijital ortamlarda ya da çıkartılabilir materyaller için yaratıcı, sıra dışı içerikler üretebilirler. Okumayı, yazmayı, yeni şeyler üretmeyi ve araştırmayı seven kişiler için şahane bir deneyimdir. Metin yazarı, yazacağı konu ile ilgili detaylı araştırma yapar, bilgi edinir ve edindiği bilgileri etkili bir şekilde kaleme alır.

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte insanlar, alışverişten, modaya, sağlıktan spora kadar birçok alanda internet ortamından faydalanmaktadır. Durum böyle olunca da içerik üretimi önem kazandı. Her konuda içeriklerin üretilmesi için yaratıcı fikirler üreten insanlara da ihtiyaç duyuldu. İşte tamda bu noktada metin yazarlığı önem kazandı. Ancak bunu bir iş olarak değil hayat tarzı, yaşam felsefesi olarak düşünmeli. Yoksa başka türlü yaratıcı fikirlerin ortaya çıkması elbette ki mümkün olmaz. Bu yüzden bu işe gönül vermeli sadece para kazanacağınız bir meslek olarak görmemelisiniz.

Metin Yazarlığı Nedir Kısaca?

Metin yazarlığı, belirli bir amaç veya hedef kitle için yazılmış, düzenlenmiş ve hazırlanmış bir yazıdır. Bu yazılar, web siteleri, bloglar, reklamlar, makaleler, broşürler, kitaplar, gazeteler ve dergiler gibi çeşitli formatlarda kullanılabilir. Metin yazarlığı, dil ve gramere hakim olma, hedef kitleyi anlama, yaratıcı düşünme ve yazılı iletişim becerileri gerektiren bir meslektir. Temel amacı, okuyuculara ilgi çekici, bilgilendirici ve etkileyici bir mesaj iletmektir.

Metin Yazarı Ne Yapar?

Metin yazarları birçok farklı alanlarda çalışıp, farklı türde içerik üretebilirler. Radyo ve televizyon programı metinlerinden, basın bültenine, sosyal medyadan, web sitesine kadar her alanda yaratıcı metinler üretebilirler. Ajanslarda çalışabilirler. Genelde reklam sektöründe ve e-ticaret sektöründe faaliyet gösterirler. Metin yazarından geniş ve farklı bir bakış açısıyla verilen konuyu yorumlaması beklenir. Yazım kurallarına uyarak akıcı ve net bir dilde içerikler üretmesi, araştırmacı olması ve araştırma sonuçlarını yaratıcı şekilde yazıya dökmesi beklenir.

Bütün bunları yapabilmesi içinde metin yazarının çok okuyan, araştırmacı, kendini geliştirmeyi seven, yaratıcı bireyler olması gerekir. Araştırmacı kişilik yapılarını  yazıya yaratıcı şekilde yüklerler. Hangi bilgiyi, nerede ve nasıl kullanacaklarını bilirler. Metin yazarları bir ajansa bağlı olarak tam zamanlı veya zarı zamanlı olarak çalışabilirler. Aynı zamanda freelance yapılacak işler arasında da yer alan metin yazarlığında  internet üzerinden iş yapabilrisiniz.  İnternet üzerinden çalıştığınızda farklı şehirlerden de çalışabilme imkanı vardır. Birçok insan bu alanda talebin artması nedeniyle bu işten para kazanmaktadır.

Metin Yazarının Görevleri

Metin yazarının başlıca görevleri şunlardır:

  • Deneyim ve bilgileri doğrultusunda içerikler oluşturmak.

  • yazmaya başlamadan önce konuyla ilgili araştırma yapmak.

  • Araştırdığı konuları yaratıcı şekilde yorumlayarak içerik üretmek.

  • Kendine has, özgün içerikler üretmek.

  • Yazım ve imla kurallarına uymak.

  • Sürekli okumak ve kendini yenilemek.

  • İyi derecede bilgisayar kullanabilmek.

  • Kendinden istenen konuyla ilgili en doğru ve uygun içeriği hazırlamak.

  • Photoshop ve benzer programlar kullanarak, metni görselle desteklemek.

  • İstenen içerik türüne göre örneklendirme yapmak.

Metin Yazarı Nasıl Olunur?

Metin yazarı olmak için zorunlu olarak bir üniversite bitirme şartı yoktur. Tabi ki bu, her isteyen metin yazabilir olabilir demek değildir. Öncelikle kaleminiz kuvvetli olmalı ve metin yazarı temel özelliklerini taşımanız gerekir. Öyle çok da görüldüğü gibi kolay bir iş değildir. Yaratıcı olmalı ve adeta kelimelerle dans etmelisiniz. Sizden istenen konu ile ilgili doğru araştırma yapıp, yaptığınız araştırmayı yazınıza özgün bir şekilde aktarmanız çok önemlidir. Bu alanda devamlılık sağlayabilmek için kaliteli ve farklı içerikler üretmeniz gerekir.

Dil bilgisini sevmeli ve yazım kurallarını çok iyi bilmeniz gerekir. Karşılaştığınız sorunlara kısa zamanda çözümler üretmelisiniz. Kendini geliştirmeye açık olmalı ve sürekli yeni bilgiler öğrenmelisiniz. Her konuda kitap okuyabilmelisiniz ki her konuda özgün içerikler yazabilesiniz. Bilmediğiniz bir konu hakkında yaratıcılığınız konuşturmak ve yazıya dökmek hiç de kolay değildir. Edebiyata karşıda boş olmamalısınız. Edebi konuları severek ve ilgiyle takip etmelisiniz.

Yeteri kadar teknik bilgiye de sahip olmanız gerekir. Teknik bilginizi arttırmak için eğitimlerden yararlanabilirsiniz. Bu konuda Enstitü tarafından verilen içerik editörlüğü eğitiminden faydalanabilirsiniz. Eğitim alarak SEO uyumlu metinler yazabilirsiniz. İşte bu temel özelliklere sahipseniz metin yazarı olabilirsiniz. Bu işi bir meslek olarak yapmak ve sektörde yer edinmek istiyorsanız sizi diğerlerinden ayıracak özelliklerinizin de olması gerek. Mesela yazım tarzınızın diğer yazarlardan farklı olması veya yabancı dil bilmeniz sizi diğer yazarlardan farklı kılacaktır. 

Metin Yazarı Olmanın Püf Noktaları

Metin yazmak, yaratıcılık gerektiren bir iş olduğu için kişiden kişiye değişen aşamaları vardır. Ancak hangi yeteneğe sahip olursanız olun her mesleğin kendine özgü özellikleri olduğu gibi metin yazarı olmanın da püf noktaları vardır. Gelin bunlara birlikte göz atalım.

  • Etkileyici, yaratıcı başlıklar kullanın.

  • Çok iyi araştırma yapın, mümkünse farklı kaynaklar bulun.

  • Öncelikle kendiniz için yazın.

  • Kendi yazınızı siz keyifle okur musunuz? Objektif olun.

  • Gereksiz cümleler kurmayın. Sade, net ve anlaşılır olun.

  • Akıcı, keyifli, farklı bir dil kullanın.

  • Aynı cümleleri tekrar yapmaktan kaçının.

  • Giriş, gelişme ve sonuç bütünlüğüne mutlaka bağlı kalın.

  • Heyecan verici ve ilgi çekici içerikler üretmeye çalışın.

Özgün ve yaratıcı içerikler üreten, dijital ya da fiziksel platformlarda bu içerikleri yayınlayan kişi, 1 haftalık ücretsiz eğitim sürecinde metin yazma kuralları, içerik oluşturma teknikleri ve SEO eğitimi gibi konular hakkında bilgi sahibi olunur, Bir konu hakkında detaylı araştırma yapar, okuyucuya hitap eden özgün ve yaratıcı içerikler oluşturur, Ajanslarda, reklam ve geleneksel mecralarda, dijital ortamlarda içerik üretebilir, Teknik ve teorik bilgiler çevrimiçi eğitimler ve canlı derslerle öğrenilir, Reklam sektöründe ve e-ticaret sektöründe faaliyet göstererek farklı alanlarda içerikler üretebilir, Metin yazarları içeriklerini ağırlıklı olarak internet üzerinde kullanılır, SEO uyumlu içerik oluşturma ve web sitesi, blog gibi dijital platformlarda içerik yayınlama konularında dersler verilir, Arama motoru optimizasyonu hakkında bilgi edinir ve SEO uyumlu metinler hazırlar, Yazıları okumayı, yazmayı, yeni şeyler üretmeyi ve araştırmayı sevenlerin tercih ettiği bir uğraştır, Eğitim sonunda verilen sertifika ile metin yazarlığı hakkındaki bilgiler belgelenir, Hedef kitleyi anlama, ilgi çekici ve etkileyici mesajlar iletmek gibi beceriler gerektirir, Freelance olarak da çalışabilen metin yazarları, genellikle evden veya bir ofisten çalışırlar, Herhangi bir önceden belirlenmiş zaman sınırlaması olmadan her yerden ve herhangi bir saatte çalışma esnekliği sağlar, Metin yazarı, hem kendi kendine çalışabilen, hem de bir ekip içinde etkin bir şekilde çalışabilen bir profesyonel olmalıdır, Radyo ve televizyon metin yazarı, basın bülteni yazarı, sosyal medya yazarı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler, Metin yazarlığı eğitimi, yazarların çeşitli medya kanallarında etkin bir şekilde çalışmaları için gereken becerileri kazanmalarını sağlar, Metin yazarının temel amacı, okuyuculara ilgi çekici, bilgilendirici ve etkileyici bir mesaj iletmektir, Metin yazarlarının ürettiği içerikler genellikle web siteleri, bloglar, reklamlar, makaleler, broşürler, kitaplar, gazeteler ve dergiler gibi formatlarda kullanılır, Metin yazarlığı eğitimi, bir metni hangi formatlarda nasıl en iyi şekilde sunabileceklerini öğrenirler, Metin yazarları, hedef kitlenin dikkatini çekecek ve onları harekete geçirecek metinler yazmalıdır, Ayrıca, metin yazarları genellikle bir marka veya ürün hakkında bilgi vermeyi, marka bilinirliğini artırmayı veya potansiyel müşterileri ikna etmeyi amaçlayan metinler yazarlar, Özellikle reklam ve pazarlama sektöründe, metin yazarları, belirli bir hedefe ulaşmak için persuasif (ikna edici) yazı teknikleri konusunda eğitildirler, Bir markanın sesi ve kişiliği olmalı ve hedef kitle ile anlamlı ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmek için uygun dil ve tonu kullanmalıdır, Metin yazarları ayrıca, bir konunun veya olayın her yönünü analiz etmek ve net, anlaşılır bir dil kullanarak karmaşık konuları açıklamak için de kullanılır, Bu, metin yazarlarının geniş bir konu yelpazesi hakkında bilgi sahibi olmalarını ve karmaşık konular hakkında bilgi sahibi olan geniş bir kitleye hitap edebilmelerini gerektiren bir beceridir, Geniş ve karmaşık konuları net ve anlaşılır metinlere dönüştürme yeteneği, metin yazarlarından beklenen önemli bir yetenektir, Metin yazarlarının görevleri genellikle metinleri yazmak, düzenlemek, kontrol etmek ve nihai metinleri yayımlama yeteneğini içerir, Metin yazarları, bir projeyi başından sonuna kadar yönetme ve etkileyici, profesyonel metinler oluşturmak için gereken tüm adımları uygulama yeteneği konusunda eğitilirler, Bir metin yazarı her zaman yüksek kaliteli metinler yazmayı hedefler ve yazılı metinleri her zaman özgün, ilgi çekici ve akıcı olmasını sağlar
metin yazarlığı metin yazarlığı nedir metin yazarı metin yazarının görevleri içerik içerik editörlüğü
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Bu görsel Excel hakkında bir çevrimiçi kursu tasvir etmektedir. Gözlük takan ve sakallı bir adam, konu hakkında bilgili ve deneyimli olduğunu gösteriyor. Gri arka plan üzerinde Excel Kursu - Excel Öğrenimi yazan metin de bunu doğruluyor. Yüzünün yakın çekimi, konuya olan güvenini gösteriyor. Ayrıca, gri arka plan üzerindeki beyaz metin, kursun kapsamlı ve bilgilendirici olduğunu gösteriyor. Adamın gözlükleri ve siyah gömleği profesyonel olduğunu, burnunun yakın çekimi ise son derece odaklanmış olduğunu gösteriyor. Bu görsel, öğrencinin deneyimli ve bilgili bir eğitmen tarafından verilen kapsamlı ve ilgi çekici bir çevrimiçi Excel kursu alacağını iletir.
4.9
(558)

Excel Eğitimi

10 Konu5 Saat