AnasayfaBlogZaman Yönetimi Neden Önemli?
Zaman Yönetimi

Zaman Yönetimi Neden Önemli?

25 Eylül 2019
Bir kadın bir saatin üzerine tırmanırken görülüyor, sol kolu yukarı uzanıyor ve yan tarafa tutunuyor. Sağ kolu havada, sanki kendini dengelemeye çalışıyormuş gibi. Beyaz bir gömlek, mavi kot pantolon ve bir çift spor ayakkabı giymektedir. Saçları at kuyruğu şeklinde arkaya toplanmış. Odaklanmış ve kararlı görünüyor, yüz ifadesi saatin tepesine ulaşmaya kararlı olduğunu gösteriyor. Saat eski bir saat, klasik bir tasarımı ve karmaşık detayları var. Saatin akrep ve yelkovanı durmuş, bu da kadının zamanın içinde donup kaldığını düşündürüyor. Kadın bir merdivenin tepesindedir ve ayakları saatin akrep ve yelkovanına sağlam bir şekilde basmaktadır. Görüntünün arka planı bulanıktır ve odak noktasının kadın ve saat olduğunu göstermektedir.
Zaman Yönetimi TanımıZaman Yönetiminin ÖnemiZaman Yönetimi ile İlgili Notlar
Gücümüz ve verimliliğimizi maksimum seviyeye çıkarmak için zamanı etkin bir şekilde kullanma becerisi.Hedeflere ulaşmada büyük bir role sahip.Zaman yönetimi sadece iş hayatında değil, günlük yaşamımızda da önemli bir rol oynar.
Hangi zaman diliminde hangi işlerin yapılması gerektiğini planlama yeteneği.Etkili bir zaman yönetimi, iş ve özel yaşam arasında dengeli bir yaşam sürdürme imkanı sağlar.Zaman yönetimi, kısa, orta ve uzun vadede hedeflere ulaşmayı sağlar.
Hayatta sahip olmamız gereken önemli yetkinliklerden biri.Yaşamımızın her alanında daha başarılı olmamızı sağlar.Zaman yönetimini etkili bir şekilde kullanabilmek, disiplin ve düzen gerektirir.
Hayatın her alanında zamanı doğru bir şekilde yönetme ve değerlendirme yeteneği.Zaman yönetimini etkili bir şekilde kullanan bireylerin, genelde yaşam kaliteleri daha yüksektir.Zaman yönetim becerisine sahip olmak, stres seviyelerini azaltır ve yaşamdan daha fazla keyif almayı sağlar.
Hedeflerine ulaşmak ve başarıya ulaşmak isteyen her bireyin bilmesi gereken bir beceri.Proje yönetiminde önemli role sahip olan zaman yönetimi becerisi, izlenecek yolu belirlemede yardımcı olur.Zaman yönetimi yaklaşımını benimsemek, bireylerin karşılaştıkları zamanla ilgili sorunları çözme yeteneği anlamına gelir.

Zaman yönetimi, kısa, orta ve uzun vadede hedeflere ulaşma amacıyla gücümüzü, verimliliğimizi maksimum seviyeye çıkarmak için zamanımızı etkin kullanabilme becerisidir. Hayatta sahip olmamız gereken en önemli yetkinliklerden biri zaman yönetimidir. Zamanı etkili bir biçimde yönetebilmek, hangi zamanda hangi işleri yapmamız gerektiğini doğru planlamaktan geçer. 

Zaman sınırlı ancak yapılacak işler sınırsızdır. Zamanı ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde organize etmek, yaptığımız işlerden yüksek verim ve sonucu almamıza yardımcı olur. 

Zaman yönetimi yalnızca iş yaşamımızda değil kişisel yaşamımızda da önemli bir yere sahiptir. Öyleyse etkili bir zaman yönetimi nasıl olur, nasıl sağlanır? İpuçları neler?

Etkili Zaman Yönetimi İçin 8 Basit İpucu!

Planlamayı Etkili Yapmak

Gün içerisinde yapmanız gereken işlerin planlamasını yapın. Hangi işe ne kadar vakit ayıracağınız belirlenmiş olmalı. Hatta küçük bir defterinize günlük yapılacaklar listesi oluşturmanız size büyük ölçüde yardımcı olur. Önceliği ve aciliyeti olan işlerinizi daha önce tamamlayın. Bitirdiğiniz görevlerinizi işaretleyerek günün geri kalanı için gerekli olan motivasyonu sağlayın.

Haftalık Planınızı Pazar Günleri Yapın

Hafta süresince neler yapmanız gerektiğini pazar günleri planlayın. Birkaç dakika ayırarak yapacağınız planlama sayesinde hafta içinde ne kadar zaman kazanacağınızı bir düşünün. Haftalık hedeflerinizi günlük olarak belirlediğinizde çalışma esnasında listenize göz atmak yeterli olacaktır. Bu sayede üretkenliğiniz ve enerji seviyeniz hafta boyunca yüksek olacaktır.

Önemli Görevlerinizi Sabah Yapın



Sabahın erken saatleri, zihnimizin uykudan uyandığı ve en berrak olduğu saatlerdir. Bu yüzden yapılması gereken en önemli işlerinizi sabah yapmanız, yaptığınız işten verim almanızı sağlar.

Dikkatinizi Dağıtmayın

Çalışma masanız üzerinde dikkatinizi dağıtan, gözünüzü yoran bir kalabalık olmamalı. O an hangi dersi çalışıyorsanız yalnızca onun kitabı, bilgisayarda hangi iş üzerinde çalışma yapıyorsanız yalnızca onun ekranı açık olmalı. 

Eliniz Sosyal Medyaya Gitmesin

Telefonunuzu gerekirse gözünüzün görmeyeceği bir yere koyun. Eliniz sürekli telefona gidiyor ve sosyal medyaya girmeden yapamıyorsanız, bu durumun ne kadar vakit çaldığını tahmin bile edemezsiniz! Telefonunuza yalnızca çalışma esnasında verdiğiniz kısa molalarda bakmak, işinize odaklanmanızı kolaylaştırır.

Egzersiz Yapmayı İhmal Etmeyin

Günlük olarak egzersiz yapmak hem modunuzu yüksek tutmanıza hem de işinize odaklanmanıza yardımcı olur. Spor esnasında salgılanan serotonin hormonu sayesinde hayatınızda daha mutlu, daha huzurlu hissedeceksiniz. Bu sayede yaptığınız işten de keyif alarak odaklanmış bir biçimde çalışabilirsiniz.

Sağlıklı Uyku Her Şeyin İlacı

Araştırmalara göre daha fazla iş yetiştireceğim diye daha az uyumak sorun yaratabilmektedir. Uykunuzu eksik aldığınızda yorgun hissedersiniz. Gün içerisinde odaklanmanız zorlaştığı gibi, sık sık dikkatiniz dağılır ve bu da elinizdeki işi ertelemenize neden olur.

Hayır Demeyi Öğrenin

Zaman herkes için önemli. Planlamanızı aksatacak konularda hayır demeyi bilmelisiniz. Gelen davetiyeleri, organizasyonları hemen kabul etmek yerine, ‘plan ve programımı kontrol edip size dönüş yapacağım’ diyebilirsiniz. 

Zaman Yönetimi Eğitimi Nedir?

Okul, iş, sosyal hayatınızda başarının anahtarı etkili zaman yönetimidir. Mesai saatlerinin yetersiz gelmesinden, işleri yetiştirememekten kaynaklanan mutsuzluktan kurtulabilirsiniz. Zaman Yönetimi Eğitimi sayesinde zamanı kontrol altına almanın yollarını detaylı biçimde öğreneceksiniz.

Zaman yönetimi eğitiminde;

  • Zamanın önemini

  • Zaman tuzaklarını

  • Zaman kaybettiricilerin neler olduğunu

  • Kariyerinize nasıl katkı sağlayacağınızı

  • Gecikmelerle nasıl mücadele edeceğinizi

  • Yoğun iş temposunda etkin zaman yönetimini öğreneceksiniz.

Zaman Yönetimi Eğitimini Nereden Alabilirim?

İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından ücretsiz verilen online dersler sayfasından zaman yönetimi eğitimine katılabilirsiniz. Daha başarılı bir kariyer, daha mutlu ve kontrol edilebilir bir hayat için siz de eğitime katılın!

Gücümüz ve verimliliğimizi maksimum seviyeye çıkarmak için zamanı etkin bir şekilde kullanma becerisi, Hedeflere ulaşmada büyük bir role sahip, Zaman yönetimi sadece iş hayatında değil, günlük yaşamımızda da önemli bir rol oynar, Hangi zaman diliminde hangi işlerin yapılması gerektiğini planlama yeteneği, Etkili bir zaman yönetimi, iş ve özel yaşam arasında dengeli bir yaşam sürdürme imkanı sağlar, Zaman yönetimi, kısa, orta ve uzun vadede hedeflere ulaşmayı sağlar, Hayatta sahip olmamız gereken önemli yetkinliklerden biri, Yaşamımızın her alanında daha başarılı olmamızı sağlar, Zaman yönetimini etkili bir şekilde kullanabilmek, disiplin ve düzen gerektirir, Hayatın her alanında zamanı doğru bir şekilde yönetme ve değerlendirme yeteneği, Zaman yönetimini etkili bir şekilde kullanan bireylerin, genelde yaşam kaliteleri daha yüksektir, Zaman yönetim becerisine sahip olmak, stres seviyelerini azaltır ve yaşamdan daha fazla keyif almayı sağlar, Hedeflerine ulaşmak ve başarıya ulaşmak isteyen her bireyin bilmesi gereken bir beceri, Proje yönetiminde önemli role sahip olan zaman yönetimi becerisi, izlenecek yolu belirlemede yardımcı olur, Zaman yönetimi yaklaşımını benimsemek, bireylerin karşılaştıkları zamanla ilgili sorunları çözme yeteneği anlamına gelir
zaman yönetimi zaman zaman yönetimi eğitimi kariyer online eğitim sertifika
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.