AnasayfaBlogYouTube Kanalı Nasıl Açılır?
Nasıl Yapılır?

YouTube Kanalı Nasıl Açılır?

11 Kasım 2021
Bu görsel, kırmızı arka planında beyaz bir üçgen bulunan kırmızı ve siyah bir video oynatıcıyı göstermektedir. Oynatıcıda siyah ve kırmızı metinli kırmızı ve beyaz bir oynat düğmesi vardır. Metnin sol tarafında siyah ve kırmızı bir T harfi ve siyah ve kırmızı bir Y harfi ile beyaz bir kare içeren siyah ve kırmızı bir kare bulunmaktadır. Görüntünün alt kısmında beyaz şeritli siyah dikdörtgen bir nesne yer almaktadır. Görüntünün sağ tarafında siyah ve kırmızı bir sayı yer almaktadır. Video oynatıcı resmin ana odağıdır ve çeşitli unsurlarla çevrilidir.
AdımlarAçıklamaNotlar
Google HesabıYoutube kanalı açabilmek için Google hesabınız olmalıdır.Eğer hesabınız yoksa açmanız gerekiyor.
Oturum AçmaYoutube'da oturum açmak için Gmail hesabınızı kullanabilirsiniz.Youtube’da oturum açmayı sağlayan Google hesabınızdır.
Kanal OluşturmaYoutube'da oturum açtıktan sonra 'Kanal Oluştur' seçeneğini seçerek kanalınızı oluşturabilirsiniz.Marka Hesap isminizi belirleyerek kanalınızı oluşturabilirsiniz.
Kanal AyarlarıKanal açma işlemi tamamlandıktan sonra kanal ayarlarını ve özelleştirmelerini düzenleyebilirsiniz.Fotoğraf seçimi ve açıklama metni doğru seçilmelidir.
Telefondan Kanal AçmaMobil cihazınızdan da Youtube kanalı açabilirsiniz.Adımlar masaüstü sürümüne benzer.
Kanal Açma ÜcretiYoutube'da kanal açma işlemi ücretsizdir.Youtube, Google'ın sahibi olduğu bir platformdur ve ücretsizdir.
Kanalın KazancıYoutube'dan elde edilecek kazanç, kanalınızın izlenme oranlarına göre değişiklik gösterir.İlgi çekici içeriklerle yüksek izlenme oranları yakalamak önemlidir.
İkinci Kanal OluşturmaYoutube'da birden fazla kanal oluşturabilirsiniz, fakat her biri için ayrı bir Google hesabına ihtiyacınız vardır.Her kanal için ayrı bir Gmail hesabı gereklidir ve kişisel teması farklı olabilir.
Tema BelirlemeYoutube kanalı açarken belirli bir tema seçmelisiniz. Tema, izleyicilerin ilgisini çeken video içeriklerin türüdür.Tema belirlemeniz, videolarınızın izleyici kitlenizi çekmesine yardımcı olur.
İçerik ÜretmeÖzgün ve kaliteli içerik üretmek, Youtube kanalınızın ilgi çekmesini ve takip edilmesini sağlar.Düzenli ve sürekli içerik üretmeye özen gösterin.

Youtube üzerinden kanal açarak videolarınızı milyonlarca kullanıcıya kolaylıkla ulaştırabilirsiniz. Telif sorunu olmayan ve stratejik ayar niteliği taşımayan ilgi çekici videolarla ilgili görüntüleri kullanıcılara sunabilirsiniz. Ama bunun için Youtube kanalına ihtiyacınız var. Pek çok kişi youtube kanalı nasıl açılır merak ediyor.

İnternetten Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Youtube’a tarayıcınıza giriş yaparak kolaylıkla video izleyebilirsiniz. Google hesabınız aracılığı ile çeşitli kanallara da abone olabilirsiniz. Ama Youtube’da video paylaşmak için kanalınız olmalı. Youtube kanalı ile video paylaşımı yapabileceğiniz gibi canlı yayın da yapabilirsiniz.

Youtube kanalını dilerseniz kendi adınıza dilerseniz de marka ya da şirket adına da açabilirsiniz. Hatta birden fazla Google hesabınız varsa birden fazla Youtube kanalı da açabilirsiniz. Aynı zamanda açacağınız Youtube kanalının izlenme oranlarını da rapor halinde görebilme imkanına sahip olabilirsiniz. 

Youtube kanalı açarken kişisel hesabınızdan farklı bir isim ya da işletme ismi de belirleyebilirsiniz. Youtube’da kanal açmak isteyen kişiler, Google (Gmail) hesaplarını kullanarak Youtube’da diledikleri zaman oturum açabilirler. Eğer Google hesabınız yoksa önce Google hesabı açmanız gerekiyor.

Youtube’da oturum açtıktan sonra karşınıza çıkan ekrandaki sol üst köşede yer alan seçeneklerden “kanal oluştur” bölümüne giderek ve Marka Hesap isminizi yazabilirsiniz. Bu sayede kanalınızı istediğiniz şekilde oluşturabilirsiniz. Kanal açma işlemini gerçekleştirdikten sonra Youtube kanal ayarları ve özelleştirmeleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Youtube Kanal Ayarlarını Düzenleme İşlemi

Youtube kanalınızda Videolar, Tartışma, Oynatma Listeleri, Kanallar, Hakkında bölümü bulunur. Bu alandan İçerik Stüdyosu ve Kanalı Özelleştirme bölümünü de kullanarak kanalınızı kendinize göre kişiselleştirebilirsiniz. Bu bölümden kanalı özelleştir sekmesini kullanarak “kanal resmi, kanal açıklaması ve kanal ayarlarını“ kontrol edebilirsiniz.

Yani izleyicilerin sizi fark edebilmeleri ve ilgi çekici bulabilmeleri için ilk olarak doğru fotoğraf seçimi ve açıklama metnini doğru seçmek gerekir. Bu alanı çok etkileyici içeriklerle doldurmak size pek çok şey kazandırabilir.

Telefon İle Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Günümüzde sosyal medya kullanımının artması ile birlikte Youtube kanalı açmak isteyen kişi sayısında da çok büyük bir artış yaşandı. Bu nedenle de pek çok kişi youtube kanalı nasıl açilir telefondan merak ediyor. Günümüzde internetteki en büyük video paylaşım sitesi olarak bilinen YouTube; film izleme, canlı yayın izleme, şarkı dinleme, video yükleme gibi pek çok imkan sunuyor. Kullanıcılar da YouTube üzerinden kendilerine kanal açarak çektikleri videoları kanala yükleyerek saniyeler içinde milyonlarca kişiye rahatlıkla ulaşabiliyor.

Bu sayede kullanıcılar, hem hayalindeki işi yapıp hem de para kazanarak kanalı kısa zaman içinde hayata geçirmiş oluyor. Telefondan Youtube kanalı açmak da oldukça kolaydır. Youtube kanalı açmak için şu adımları takip etmek gerekir;

Youtube kanalı açmak için öncelikle Google Gmail hesabınızın olması gerekir. Eğer bir Gmail hesabınız yoksa hemen bir hesap açmanız gerekir.

Ardından YouTube'dan oturum açmanız gerekir. Sol üst köşede yer alan seçenekler bölümünden de “Kanal oluştur” bölümüne tıklamanız gerekir.

Buradan da Marka Hesap ismini belirlemeniz gerekir. Daha sonra da YouTube kanalınızı oluşturmanız gerekir.

YouTube Kanalı Açma Ücretli Mi?

Eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda da para kazandıran YouTube’da herhangi bir kanal açma ücreti bulunmaz. Ücretsiz bir şekilde Gmail hesabı açarak Youtube üzerinden rahatlıkla oturum açabilirsiniz. YouTube sahibi olan Google ise bunun için sizden hiçbir ücret tahsil etmez.

Youtube Kanalı Ne Kadar Kazandırıyor?

YouTube videoları her geçen gün daha çok ilgi görmeye ve YouTube içerikleri ile pek çok kişi ünlü olmaya devam ediyor. Bu nedenle de pek çok kişi, youtube kanalı nasıl açılır ve nasıl para kazanılır merak ediyor. Youtube üzerinden ne kadar para kazanacağınız tamamen sizin izlenme oranınıza bağlı olarak değişir.

Bunun için ilgi çekici, farklı ve orjinal içerikler yüklemeye özen göstermeniz gerekiyor. YouTube kanalı açan kişilerin bu kanal ve Youtube üzerinden para kazanabilmesi için para kazanma özelliğinin açık olması gerekir. Ortalama olarak bir YouTube geliri, lokasyona, hedef kitleye ve 1000 görüntülemesi göre 0,5-2 dolar arası değişiklik gösterir. 

Youtube’da İkinci Kanal Nasıl Açılır?

YouTube'nin renkli dünyası ile tanışan kişiler genellikle de 2. kanalı nasıl açabileceklerinin merak ediyor. Youtube’da ikinci kanalı açmak için yapmanız gereken ilk şey ise, yeni bir Gmail hesabı açmaktır. Bu sayede ikinci YouTube kanalınızı da kolaylıkla açabilirsiniz.

Youtube Kanalı Açarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tema belirlemeniz gerekir. İlk defa youtube hesabı açacak olan kişiler, öncelikle bir tema belirlemelidir. Bu temalar ise; blog, oyun, belgesel, moda, makyaj, bilim ya da daha farklı ve ilginç konular da olabilir. Ardından da istediğiniz gibi temanızı oluşturmanız gerekir.

Kanalın İsmi ve Hakkındaki Kısmı: Diğer dikkat edilmesi gereken önemli bir konu ise, kanalınıza dikkat çeken bir hakkında bölümü ve dikkat çekici bir isim doldurmanız gerekir. Bu bölümler ise, sizi tanıtan ve size özel yazılarla doldurabilirsiniz. Kanalınızın hakkında kısmına da kanalın içeriğini ve kendinizi tanıtan bir metin ile doldurmanız gerekir.

Görsel Tasarımı: Kanalınızın görsel tasarımını dikkat çekici bir şekilde yapmanız gerekir. Pek çok kişinin bu sayede içeriklerinizi izlemesini de sağlayabilirsiniz. Bu nedenle de görsel tasarım dikkat çekiciliğini arttırmak için çok önemlidir. Kendinize özel bir tasarım oluşturarak fragman videosu da hazırlayabilirsiniz.

Orijinal İçerik: Yayınlayacağınız içerikler tamamen doğal ve sizi yansıtan içerikler olmalıdır. İzleyicileriniz ile bir bağ kurduğunuz zaman her zaman videolarınızı takip eden bir kitleye sahip olabilirsiniz. Video içeriklerinizi hazırlarken herhangi bir kopya olmamasına, özgün olmasına ve benzersiz olmasına dikkat etmeniz gerekir. İçeriklerinizin sonuna kanalıma abone olmayı unutmayın diye uyarı koyabilirsiniz.

Google Hesabı, Youtube kanalı açabilmek için Google hesabınız olmalıdır, Eğer hesabınız yoksa açmanız gerekiyor, Oturum Açma, Youtube'da oturum açmak için Gmail hesabınızı kullanabilirsiniz, Youtube’da oturum açmayı sağlayan Google hesabınızdır, Kanal Oluşturma, Youtube'da oturum açtıktan sonra 'Kanal Oluştur' seçeneğini seçerek kanalınızı oluşturabilirsiniz, Marka Hesap isminizi belirleyerek kanalınızı oluşturabilirsiniz, Kanal Ayarları, Kanal açma işlemi tamamlandıktan sonra kanal ayarlarını ve özelleştirmelerini düzenleyebilirsiniz, Fotoğraf seçimi ve açıklama metni doğru seçilmelidir, Telefondan Kanal Açma, Mobil cihazınızdan da Youtube kanalı açabilirsiniz, Adımlar masaüstü sürümüne benzer, Kanal Açma Ücreti, Youtube'da kanal açma işlemi ücretsizdir, Youtube, Google'ın sahibi olduğu bir platformdur ve ücretsizdir, Kanalın Kazancı, Youtube'dan elde edilecek kazanç, kanalınızın izlenme oranlarına göre değişiklik gösterir, İlgi çekici içeriklerle yüksek izlenme oranları yakalamak önemlidir, İkinci Kanal Oluşturma, Youtube'da birden fazla kanal oluşturabilirsiniz, fakat her biri için ayrı bir Google hesabına ihtiyacınız vardır, Her kanal için ayrı bir Gmail hesabı gereklidir ve kişisel teması farklı olabilir, Tema Belirleme, Youtube kanalı açarken belirli bir tema seçmelisiniz Tema, izleyicilerin ilgisini çeken video içeriklerin türüdür, Tema belirlemeniz, videolarınızın izleyici kitlenizi çekmesine yardımcı olur, İçerik Üretme, Özgün ve kaliteli içerik üretmek, Youtube kanalınızın ilgi çekmesini ve takip edilmesini sağlar, Düzenli ve sürekli içerik üretmeye özen gösterin
youtube kanalı nasıl açılır youtube para kazanma youtube kanalı oluşturma youtube video editörlüğü eğitimi
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Doğrudan kameraya bakan, parlak, dostça gülümseyen bir kadının yakın çekimi. Orta uzunlukta koyu renk saçları vardır ve mavi bir gömlek giymektedir. Başı siyah zemin üzerine beyaz harflerle yazılmış yeşil beyaz bir logoyla çevrilidir. Arka planda yeşil zemin üzerine beyaz harflerle yeşil beyaz bir tabela var. Görüntü, sıcak ve davetkâr ifadesini gösteren ağzının ve dişlerinin yakın çekimidir. Gözleri neşe dolu ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli tavrına katkıda bulunuyor. Genel etki neşe ve mutluluktan oluşuyor, olumlu ve davetkar bir atmosfer yaratıyor.
Meslekler

YouTuber Nasıl Olunur?

22 Kasım 2019
Bu görsel, kırmızı arka planında beyaz bir üçgen bulunan kırmızı ve siyah bir video oynatıcıyı göstermektedir. Oynatıcıda siyah ve kırmızı metinli kırmızı ve beyaz bir oynat düğmesi vardır. Metnin sol tarafında siyah ve kırmızı bir T harfi ve siyah ve kırmızı bir Y harfi ile beyaz bir kare içeren siyah ve kırmızı bir kare bulunmaktadır. Görüntünün alt kısmında beyaz şeritli siyah dikdörtgen bir nesne yer almaktadır. Görüntünün sağ tarafında siyah ve kırmızı bir sayı yer almaktadır. Video oynatıcı resmin ana odağıdır ve çeşitli unsurlarla çevrilidir.
Nasıl Yapılır?

YouTube Kanalı Nasıl Açılır?

11 Kasım 2021
Uzun, siyah saçlı bir kadın beyaz bir fonun önünde durmakta ve düz beyaz bir gömlek giymektedir. Yüzünde hoş bir ifade var ve doğrudan kameraya bakıyor. Saçları yüzünden geriye doğru toplanmıştır ve narin yüz hatlarına sahiptir. Arka planda, beyaz ibreleri olan siyah bir saat görülüyor. Ön planda bir kişinin ağzı, burnu ve boynunun yakın çekimi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir harf görülüyor. Kadın rahat bir pozisyonda duruyor ve kameraya gülümsüyor gibi görünüyor.
Nasıl Yapılır?

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır?

17 Kasım 2021
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
831464
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1139464