AnasayfaBlogYouTube Kanal Açma Fikriniz Var mı? Kesinlikle Buna Değer
Bilişim

YouTube Kanal Açma Fikriniz Var mı? Kesinlikle Buna Değer

25 Şubat 2020
Bir cep telefonu ve şekerleme dolu bir kupa tutan bir elin yakın çekimi. Telefonun üzerinde kırmızı beyaz bir işaret görülüyor. Kupada çok sayıda beyaz, kabarık marshmallow var. El, telefonu ve kupayı sıkıca kavrıyor ve telefon kupaya doğru tutuluyor. Şekerlemeler inanılmaz derecede davetkâr ve tatlı görünüyor. Görüntüdeki ışık sahneye sıcak bir parıltı yayarak atıştırmalıkların davetkâr doğasını vurguluyor.
YouTube Kanal AçmaPotansiyel KazançEk Maliyetler
Bir Google hesabı ile YouTube kanalı açabilirsiniz.YouTube üzerinden video yayınladığınızda reklam geliri kazanabilirsiniz.Profesyonel video çekimleri ve kaliteli içerik üretmek için ek ekipman ihtiyacınız olabilir.
YouTube kanalınıza olan ilgi ve takipçi sayınıza göre gelir miktarınız artar.Reklamlara tıklama ve reklamların izlenme sayısı üzerinden ödeme alabilirsiniz.Örneğin, bir ürün inceleme kanalı açarsanız, ürünlerin maliyeti de hesaba katılmalıdır.
Kanalınızın para kazanma özelliğini etkinleştirmeniz ve Google AdSense hesabı ile bağlamanız gerekmektedir.Her 1000 görüntüleme başına reklam geliri kazanabilirsiniz.Bilgisayar yazılımına, kamera gibi ekipmanlara ve video editörüne ihtiyaç duyabilirsiniz.
Kanal açma işlemi ücretsizdir ve kullanıcıların kendi kişisel varlığıdır.YouTube'un dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesi olduğu için büyük gelir potansiyeli vardır.Video çekimi için gerekli olan sahne, tripod, aydınlatma gibi ekipmanların maliyetlerini de hesaba katmalısınız.
YouTube'da başarılı olmanın özel bir formülü yok; uygun içerik ve tutarlı bir yayın programı en önemli faktörlerdendir.Yayınlanan videoların süresi ve içeriği, kazancını ana hatlarıyla belirler.Büyük ölçekli bir kanal oluşturmak ve kalabalığın dikkatini çekmek için profesyonel yardıma ve pazarlama faaliyetlerine de ihtiyaç duyabilirsiniz.

YouTube ilk çıktığı günden bugüne popülaritesini koruyor ve YouTube kullanıcıları, tek bir YouTube oturumunda ortalama 40 dakika geçiriyor. Dünya genelinde her gün 5 milyar YouTube videosu izleniyor ve geçen her dakika YouTube’a, toplam süresi 400 saati aşan videolar yükleniyor. 

Video paylaşımı yapmayı seven sıradan insanlar için YouTube, para kazanmak maksadıyla tercih edebilecekleri mükemmel bir fırsattır. YouTube kanal açma işlemini yaptıktan sonra, profesyonel düzeyde ekipmana veya deneyime ihtiyaç duymadan video paylaşmaya hemen başlayabilirsiniz. Öyle ki en popüler videoların bile büyük çoğunluğunun aslında cep telefonları ile çekildiğini fark etmişsinizdir. YouTube kanal açma süreci çok basittir ve kanalınızı açtıktan sonra para kazanmak için yapmanız gereken en önemli şey, size ödeme yapılmasını sağlayacak videoları nasıl hazırlayacağınızı bilmektir.

YouTube’da başarılı olmak için aslında özel bir formül yoktur, ancak para kazanmak için sahip olmanız gereken bazı nitelikler var. Bir

Youtube Kanalı Açarak Para Kazanmak

YouTube kanalı açtıktan sonra yayınlayacağınız her video size gelir elde etme potansiyeli kazandırır. Yayınladığınız bir videonun başında veya videonun oynatılması esnasında, YouTube tarafından kullanıcıya yani videonuzu izleyen kişiye çeşitli reklamlar gösterilir. Gösterilen bu reklamlara kullanıcıların her tıklayışında reklamveren ücretlendirilir ve YouTube size ödeme yapar. Ödeme almanın diğer yolu ise kullanıcılar tarafından videolarınızdaki reklamların izlenmesidir. Yani videolarınızda gösterilecek bir reklamın her 1000 görüntülemesi için YouTube’dan ödeme alırsınız.

Elbette bu anlattıklarımın gerçekleşmesi için; videoların yükleneceği YouTube kanalı açma ya da ödemenin yapılacağı Google Adsense hesabı oluşturma vb. adımların önceden yapılmış olması gerekiyor. Bunun için de bir Google hesabınızın olması yeterli. YouTube platformuna Google hesabınızla girerek kanalınızın para kazanma özelliğini etkinleştirmelisiniz. Ardından YouTube hesabınızı bir Google AdSense hesabına bağlamalısınız. Google Adsense, reklamların videolarınızda görüntülenebilmesi ve tıklandıklarında ödeme alabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız hesaptır.

Youtube’da Kanal Açma Ücreti

YouTube, popüler kanallara göz atabileceğiniz ve seçerseniz bunlara abone olabileceğiniz bir video platformudur. Hesabınızı oluşturmak ve kullanmak için herhangi bir ödeme yapmanız gerekmez. YouTube kanal açma maksadıyla oluşturacağınız hesap, diğer sosyal medya sitelerine benzer şekilde bir üyenin kişisel varlığıdır. YouTube'a üye olan herkes için kişisel bir YouTube kanalı kullanılabilir olarak hazırdır. Yani YouTube kanal açma hizmeti tüm üyeler için ücretsizdir. Kanal, kullanıcının hesabı için ana sayfa görevi görür ve hesap adını, kişisel bir açıklamayı, üyenin yüklediği herkese açık videoları gösterir. Bir YouTube üyesiyseniz, kişisel kanalınızın arka plan ve renk düzenini özelleştirebilirsiniz. 

YouTube kanalınızdan gelir elde etmek maksadıyla kaliteli içerik oluşturmayı düşünüyorsanız, her ne kadar Youtube kanal açma hizmeti ücretsiz olsa da bazı ek maliyetleri ödeyebilirsiniz. Akıllı telefonunuzun yetersiz kalması durumunda ya da daha kaliteli video çekimleri yapmak maksadıyla profesyonel bir kamera almayı düşünebilirsiniz. Oluşturacağınız içeriğe bağlı olarak sahne, tripod, aydınlatma vb. ekipmanlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Kutu açma olarak da bilinen ürün tanıtım kanalı oluşturursanız, bunu kutudan çıkarılacak bir ürün olmadan yapamazsınız. Video efektlerini içeren bir kanal yapmak istiyorsanız, kesinlikle bir bilgisayar yazılımına ihtiyacınız olacaktır. Bisiklet gibi hareketli araçların üzerinde çekim yapmak için bir aksiyon kamerasına ya da kameranızı sabit tutmanız gereken sahneler için bir tripoda ihtiyaç duyabilirsiniz. Dolasıyla bu ekipmanları YouTube videolarınızı geliştirmek için satın almak ek maliyetler getirebilir. Yine de alışverişe çıkmadan ve pahalı bir ekipman satın almadan önce geçici ihtiyaçlarınız için çözüm aramanızda fayda var. Arkadaşınızdan ödünç alabileceğiniz ya da alternatif olarak kullanılabilecek ve zaten evinizde olan malzemeler olabilir.

YouTube Kanal Açma İşlemleri

YouTube ile para kazanmanın ilk adımı bir Gmail hesabı açmaktır. Google hesabı gerektiren herhangi bir hizmet kullanıyorsanız yani bir Gmail hesabınız varsa, aynı hesapla YouTube’a giriş yapabilirsiniz. Gelir elde edebilmek için YouTube kanalınızı bir Adsense hesabına bağlamanız gerekir. Adsense, YouTube dahil Google'ın kendi ve iş ortağı sitelerinde kullandığı birincil reklamcılık motorudur. Adsense hesabınızı oluştururken kimlik, adres vb. bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olun. YouTube kanal açma sonrası elde edeceğiniz gelirler, bu bilgiler teyit edildikten sonra banka hesabınıza aktarılır. Adresinizin doğruluğunun kontrolü, Google tarafından posta kanalıyla gönderilen bir şifre aracılığıyla gerçekleşir. Bu nedenle Adsense hesabına gireceğiniz kişisel bilgilerin tam ve eksiksiz olması çok önemlidir. Bir sonraki adımınız kanalınızda yayınlayacağınız videoları oluşturmaktır. YouTube'da neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığına dair evrensel bir model yoktur.

En popüler içeriklerden bazıları, profesyonel olarak üretilen müzik videoları ile akıllı telefonla kaydedilen doğaçlama aile videolarını içerir. Bir telefonla kayıt yapmak istiyorsanız, muhtemelen kameranız cebinizde zaten hazırdır. HD olarak kayıt yapmak her zaman daha kaliteli bir video üretir, bu nedenle telefonunuzda mümkün olan en yüksek kaliteyi kullandığınızdan emin olun. Daha da profesyonel bir video istiyorsanız, bir DSLR kamera ve harici mikrofon kullanabilirsiniz. 

YouTube, hazırladığınız videoları düzenlemenize imkân veren ücretsiz bir düzenleyiciye sahiptir. Videonuzu düzenlerken, telif hakkıyla korunan müzikleri kullanmadığınızdan emin olun. Bu tür müzikleri kullanmanız durumunda, videonuz kanalınızda yayınlanmaya devam eder ancak gösterilen reklamlardan telif hakkı sahibi ödeme alır. Videonuzu, düzenleme işlemini tamamlandığınızda YouTube sunucularına yükleyebilirsiniz. Yükleme işlemini bilgisayarınızdan sürükle bırak yöntemiyle veya klasörünüzden seçerek yapabilirsiniz. Videonuzun boyutuna ve internet bağlantınızın hızına bağlı olarak, yükleme işlemi birkaç saniye ile birkaç saat arasında sürebilir. Tarayıcınızdaki yükleme sayfasını kapatmadığınız sürece aynı anda birden fazla video yükleyebilirsiniz. Videonuz hakkındaki bilgileri, yükleme esnasında veya yüklendikten sonra doldurabilirsiniz. Başlık, açıklama, kategori ve etiket gibi bilgileri olabildiğince ayrıntılı hazırlayın. YouTube, dünyanın ikinci büyük arama motorudur ve videonuza iyi bir SEO çalışması yapılması halinde videonun görüntülenme sayısı milyonlara ulaşabilir.

YouTube İş Ortağı Programına Başvuru

YouTube kanal açma ve YouTube videolarını yükleme işlemlerini nasıl yapacağınızdan bahsettik. Peki, YouTube kanalımızdan para kazanmaya nasıl ve ne zaman başlayacağız? Kanalınızın abone sayısı 1000’e ve videolarınızın son 12 aydaki izlenme süresi 4000 saate ulaştığında YouTube İş Ortağı programına başvurmanız gerekiyor. Bunun için, ayarlardan YouTube kanalınızın para kazanma durumunu aktifleştirmelisiniz. Bu işlemden sonra YouTube'dan program onayını bekleyin. YouTube, çoğu Youtube kanalını  tarafından belirtilen topluluk yönergelerine uyduğu sürece genellikle onaylar.

Para kazanmak için bir YouTube iş ortağı olduğunuzun onayını almalısınız. Bu onayla birlikte YouTube kanalınızda ve videolarınızda reklamlar görünmesi gerekir. Bu reklamlar, YouTube kanal açma sonrası size gelir getirecek reklamlardır. YouTube kanalınızda yayınlanan videolarınızda orijinal sayılmayan içerik veya YouTube'da yasaklanan müstehcen, nedensiz şiddet ve nefret dolu sahnelerin bulunması halinde YouTube İş Ortağı programına başvurunuz onaylanmaz. Böyle bir durumda, yasaklanan videoları kaldırmanız ve program için yeniden başvurmanız gerekir.

Bir Google hesabı ile YouTube kanalı açabilirsiniz, YouTube üzerinden video yayınladığınızda reklam geliri kazanabilirsiniz, Profesyonel video çekimleri ve kaliteli içerik üretmek için ek ekipman ihtiyacınız olabilir, YouTube kanalınıza olan ilgi ve takipçi sayınıza göre gelir miktarınız artar, Reklamlara tıklama ve reklamların izlenme sayısı üzerinden ödeme alabilirsiniz, Örneğin, bir ürün inceleme kanalı açarsanız, ürünlerin maliyeti de hesaba katılmalıdır, Kanalınızın para kazanma özelliğini etkinleştirmeniz ve Google AdSense hesabı ile bağlamanız gerekmektedir, Her 1000 görüntüleme başına reklam geliri kazanabilirsiniz, Bilgisayar yazılımına, kamera gibi ekipmanlara ve video editörüne ihtiyaç duyabilirsiniz, Kanal açma işlemi ücretsizdir ve kullanıcıların kendi kişisel varlığıdır, YouTube'un dünya çapında büyük bir kullanıcı kitlesi olduğu için büyük gelir potansiyeli vardır, Video çekimi için gerekli olan sahne, tripod, aydınlatma gibi ekipmanların maliyetlerini de hesaba katmalısınız, YouTube'da başarılı olmanın özel bir formülü yok; uygun içerik ve tutarlı bir yayın programı en önemli faktörlerdendir, Yayınlanan videoların süresi ve içeriği, kazancını ana hatlarıyla belirler, Büyük ölçekli bir kanal oluşturmak ve kalabalığın dikkatini çekmek için profesyonel yardıma ve pazarlama faaliyetlerine de ihtiyaç duyabilirsiniz
youtube kanal açma youtube kanal youtube iş ortağı youtube kanalı youtube
Bu, profesyonel bir ortamda duran iyi giyimli bir adamın görüntüsüdür. Beyaz gömlekli siyah bir takım elbise giymekte ve desenli bir kravat takmaktadır. Saçları düzgünce taranmış ve yüzünde ciddi bir ifade var. Bir eli cebinde, diğer eli yanında, sade bir arka planın önünde duruyor. Kendinden emin ve başarılı görünüyor. Duruşu kendinden emin ve kararlı görünüyor. Doğrudan kameraya bakıyor, bu da çevresinin farkında olduğunu gösteriyor. Bu adam güç ve sofistike bir hava yayıyor ve muhtemelen alanında önemli bir figür.
Murat Çelik
Blog Yazarı

Çalıştığı resmi kurumda halen Şube Müdürü olarak görev yapmakta olup liderlik, etkili iletişim ve ekip çalışması konularında yeterli tecrübeye sahiptir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunudur. Editör ve blog yazarı kimliğinin yanısıra amatör fotoğrafçı ve satranç hakemidir.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
831464
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1139464
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464