AnasayfaBlogWork And Travel Nedir?
Yurtdışında Eğitim

Work And Travel Nedir?

23 Mayıs 2019
Geniş kenarlı şapka takan bir kadın kırmızı bir bavul taşıyor. Üzerinde açık mavi bir gömlek ve dizleri yırtık koyu mavi bir kot pantolon var. Beyaz ayakkabıları beyaz kemeriyle uyumludur ve kolunun altına bir kitap sıkıştırmıştır. Bavul parlak kiraz kırmızısı, iki kulplu ve birkaç askılı. Yüzü şapka tarafından kısmen gizlenmiş, ancak ifadesi gideceği yere odaklanmış gibi görünüyor. Geniş bir tarlanın ortasında, aydınlık ve güneşli bir yerde duruyor.
Program AdıAçıklamaDetaylar
Work And TravelÜniversite öğrencilerinin yaz tatillerini Amerika’da çalışarak ve gezerek değerlendirmelerine imkan veren bir program.Kültürel değişim programıdır.
Work And TravelAmerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanlığı ve çeşitli ülkelerde yetki verdiği acenteler aracılığıyla uygulanmaktadır.1961 yılında uygulanmaya başlanmıştır.
Work And TravelÖğrenciler staj yapma, part-time veya full-time çalışma gibi fırsatlara sahip olurlar.Konaklama genellikle paylaşımlı evlerde gerçekleşir.
Work And TravelÖğrenciler Amerika'nın farklı bölgelerini gezip, Amerikan kültürünü yakından gözlemleme fırsatı bulurlar.Program süresi genellikle 3 aydır.
Work And TravelGezi ve iş deneyimi kazanma fırsatı sunar.Öğrencilerin İngilizcelerini geliştirme imkanı sağlar.
Work And TravelÖğrencilere yurtdışı deneyimi kazandırır.Birçok öğrenci bu programı CV'lerinde bir artı olarak görür.
Work And TravelÖğrenciler genellikle restoranlar, oteller veya eğlence parkları gibi yerlerde çalışırlar.İş yerleri genellikle Amerikan halkının yoğun olarak kullandığı mekanlardır.
Work And TravelÖğrenciler Amerikan literatürünü, müziklerini, sanatını ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı bulurlar.Birçok öğrenci bu programla Amerikan hayat tarzını daha iyi anlar.
Work And TravelÖğrenciler genellikle pratik İngilizce konuşma becerisini geliştirirler.Birçok öğrenci bu program sonunda İngilizce seviyelerinde belirgin bir artış yaşar.
Work And TravelÖğrencilere otonomi ve sorumluluk gerektiren bir deneyim sunar.Program, öğrencilere kendi başlarına bir yaşamı yönetme deneyimi kazandırır.

Work And Travel üniversite öğrencilerinin yaz tatillerini Amerika’da çalışarak ve gezerek değerlendirmelerine imkan veren kültürel değişim programının adıdır. Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanlığı ve çeşitli ülkelerde yetki verdiği acenteler aracılığıyla 1961 yılında uygulanmaya başlanmış ve günümüzde de binlerce öğrencinin hayallerini gerçekleştirmeye devam etmektedir.

 

Work And Travel programı kültürel değişimin yanında İngilizce pratik yapma imkanı da sağlar. En önemli ayrıcalıklarından biri ise rüyaların ülkesi olan Amerika’da, en ekonomik koşullarda yaşama ve çalışma imkanı vaat etmesidir. Programın bitimiyle katılımcılar kendi ayakları üzerinde durabilen, dünyaya geniş bir yelpazeden bakabilen, sorumluluk sahibi ve öz benliğine olan inancını tazelemiş bireyler olarak ülkemize dönüş yaparlar.

Her kültürel değişim programında olduğu gibi kişisel deneyimler programın temel taşını oluşturmaktadır.

Work And Travel Başvuru Şartları

Work And Travel macerasının bir parçası olabilmek için bazı temel şartları yerine getirmek yeterli olacaktır. ABD Dış İşleri Bakanlığına göre;

  • İngilizce konuşulan bir ortamda başarılı bir şekilde iletişim kurabilen

  • Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde aktif olarak öğrenciliğe devam eden

  • Okulunda en az bir dönemi başarıyla tamamlamış olan

  • 18-26 yaş arası herkes programa katılabilir. 

İngilizce seviyeleri, iş yerleştirmelerinde yardımcı olacak danışmanlar tarafından mülakat ile belirlenir. Ardından şartların sağlanıp sağlanmadığı konusunda karara varılır. Kriterler sağlansa bile görüşme esnasında yetersiz bulunan öğrenciler programa kayıt edilmez.

Work And Travel İş İlanları

Bir işte çalışmak bu programın ana unsurlarından biridir. Çalışacağınız işin en önemli özelliği program boyunca giderlerinizi karşılayabilecek düzeyde olmasıdır. Work And Travel iş alanları genellikle her öğrencinin kısa bir eğitimle üstesinden gelebileceği sezonluk işlerden oluşmaktadır. Bu işlerin çoğunu restoranlar, su parkları, oteller, süpermarketler, eğlence parkları oluşturur. Hangi işte çalışacağınız İngilizce seviyeniz, gidiş- dönüş tarihleriniz ve lokasyonunuza göre değişiklik gösterebilir.

Öte yandan acenteler aracılığı ile düzenlenen iş fuarlarına katılıp işverenler ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirme fırsatı da elde edebilirsiniz. İş seçimi süreci, Work And Travel program sürecinde en zorlanılan dönemlerden biridir. Katılımcılardan sabırlı ve mülakatlar için hazırlıklı olmaları beklenir.

Çalışma maratonunun bitmesi ile Work And Travel öğrencilerinin en keyif aldığı dönem yani seyahat dönemine geçilir. Katılımcılar vizelerinde yazan son tarihe kadar Amerika içinde özgürce seyahat edebilir.

Work And Travel Ücreti Ne Kadar?

Work And Travel ücreti genellikle 1900-2100 dolar arasında değişir. Fiyatlandırma anlaştığınız acente ve onun bağlı çalıştığı sponsor kuruluşa göre değişiklik gösterebilir. Kayıtlanma tarihiniz de ücret konusunda belirleyici bir diğer etkendir. Bu fiyatlandırma çoğunlukla danışmanlık hizmetleri, iş seçimi, çalışma belgesinin temini gibi hizmetleri kapsar. Uçak biletleri, konaklama depozitosu ve cep harçlığı gibi ek ücretler program ücretine dahil değildir.

Öte yandan program ücreti dışında bazı işlemlerin yürütülmesi için Amerika Birleşik Devletleri’ne de ödeme yapılması gerekir. 2019 yılı itibari ile vize başvuru ücreti 165 dolar, öğrenci değişim belgesi olan SEVIS ücreti ise 35 dolar olarak belirlenmiştir. Bu ücretler doğrudan konsolosluk tarafından istenir.

Work And Travel Başvuru Tarihleri

Work And Travel başvuru tarihleri kesin bir biçimde ayrılmasa da erken kayıt başvuru sürecinizi doğrudan etkileyen en önemli unsurdur. Başvuru tarihleri kabaca eylül ayında başlayıp nisan sonuna kadar devam eder. Başvurunuz ne kadar erken olursa programın avantajlarından yararlanma imkanınız o kadar artar.

Erken kayıtlanan öğrenciler programdaki popüler iş pozisyonlarına yerleşme fırsatı bulur. Vize ve pasaport işlemlerini de kısa sürede halledip uçak biletlerini erkenden alabilirler. Bu sayede belirli miktarda kar elde etmiş olurlar. Programa kayıtlanmanın en uygun zamanları eylül, ekim, kasım aylarıdır. 

Peki yurt dışında eğitim neler kazandırır? Birçok kişisel deneyim elde edersiniz. Para kazanmak, farklı milletlerden insanlarla kaynaşmak, bir ömür sürecek dostluklar edinmek, İngilizce pratiği yapmak, özgürce seyahat planı yapmak ve en önemlisi eğlence isteyen öğrenciler için Work And Travel harika bir fırsat!

Work And Travel Nedir?

Work And Travel üniversite öğrencilerinin yaz tatillerini Amerika’da çalışarak ve gezerek değerlendirmelerine imkan veren kültürel değişim programının adıdır. 

Work And Travel Ne Zaman Başlamıştır?

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı ve çeşitli ülkelerde yetki verdiği acenteler aracılığıyla 1961 yılında uygulanmaya başlanmış ve günümüzde de binlerce öğrencinin hayallerini gerçekleştirmeye devam etmektedir.

Work And Travel Başvuru Şartları Nelerdir?

ABD Dışişleri Bakanlığına göre; İngilizce konuşulan bir ortamda başarılı bir şekilde iletişim kurabilen, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde aktif olarak öğrenciliğe devam eden, okulunda en az bir dönemi başarıyla tamamlamış olan ve 18-26 yaş arası herkes programa katılabilir. 

Yazar: Haspihan Öztürk

Work And Travel, Üniversite öğrencilerinin yaz tatillerini Amerika’da çalışarak ve gezerek değerlendirmelerine imkan veren bir program, Kültürel değişim programıdır, Work And Travel, Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Bakanlığı ve çeşitli ülkelerde yetki verdiği acenteler aracılığıyla uygulanmaktadır, 1961 yılında uygulanmaya başlanmıştır, Work And Travel, Öğrenciler staj yapma, part-time veya full-time çalışma gibi fırsatlara sahip olurlar, Konaklama genellikle paylaşımlı evlerde gerçekleşir, Work And Travel, Öğrenciler Amerika'nın farklı bölgelerini gezip, Amerikan kültürünü yakından gözlemleme fırsatı bulurlar, Program süresi genellikle 3 aydır, Work And Travel, Gezi ve iş deneyimi kazanma fırsatı sunar, Öğrencilerin İngilizcelerini geliştirme imkanı sağlar, Work And Travel, Öğrencilere yurtdışı deneyimi kazandırır, Birçok öğrenci bu programı CV'lerinde bir artı olarak görür, Work And Travel, Öğrenciler genellikle restoranlar, oteller veya eğlence parkları gibi yerlerde çalışırlar, İş yerleri genellikle Amerikan halkının yoğun olarak kullandığı mekanlardır, Work And Travel, Öğrenciler Amerikan literatürünü, müziklerini, sanatını ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı bulurlar, Birçok öğrenci bu programla Amerikan hayat tarzını daha iyi anlar, Work And Travel, Öğrenciler genellikle pratik İngilizce konuşma becerisini geliştirirler, Birçok öğrenci bu program sonunda İngilizce seviyelerinde belirgin bir artış yaşar, Work And Travel, Öğrencilere otonomi ve sorumluluk gerektiren bir deneyim sunar, Program, öğrencilere kendi başlarına bir yaşamı yönetme deneyimi kazandırır
work and travel yurt dışında eğitim yurt dışı seyahat programı vize ve pasaport işlemleri work and travel ücreti
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Ahşap bir masanın üzerinde kırmızı bir kulaklık, yanında bir yığın kitap ve saatli bir küre bulunmaktadır. Kulaklığın solunda beyaz çizgileri olan kırmızı bir daire var ve masa çeşitli başka nesnelerle dolu. Görüntünün arka planı bulanık, ancak bir kitap rafının ve elinde bir işaret tutan bir kişinin ana hatları seçilebiliyor. Kulaklık ve kitaplar sıcak bir ışıkla aydınlatılmış, bu da görüntünün rahat ve davetkar görünmesini sağlıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Öğrenmek Zor Mu?

20 Haziran 2019
Beyaz gömlekli bir kadın, bacak bacak üstüne atmış ve sırtı dik bir şekilde merdivenlerde oturmaktadır. Elinde bir kitap tutuyor, parmağıyla metni işaret ederek okuyor. Arkasında, arka planda birkaç ağacın bulunduğu metal bir çit görülüyor. Solunda, zeminde bir çatlak görülüyor ve merdivenlerde bir ayakkabının yakın çekimi görülebiliyor. Ön planda, taş basamakta sürünen siyah bir böcek görülüyor ve sağda taş çıkıntının yakın çekimi görülebiliyor. Kadın doğayla iç içe kitabın sözlerini okurken odaklanmış ve memnun görünüyor.
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışında Eğitim Seçenekleri Nelerdir?

20 Kasım 2019
Bir kadın dizüstü bilgisayarının önünde yerde oturuyor. Pembe bir tişört giymiş, kulaklık takmış ve elini havada sallıyor. Sağında, içinde saksı bitkisi olan beyaz bir saksı ve üstünde pembe bir kupa olan bir bardak altlığı var. Solunda, üzerinde bir fincan kahve bulunan bir defter yığını var. Dizüstü bilgisayarın arkasında sayfaları açık bir kitap var.
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Speaking Geliştirmek İçin 3 Tavsiye 

22 Nisan 2020