AnasayfaBlogUzak Doğu’da Üniversite Eğitimi
Yurtdışında Eğitim

Uzak Doğu’da Üniversite Eğitimi

18 Ağustos 2018
Işıklarla aydınlatılmış birçok yüksek binanın bulunduğu bir şehir silüetinin çarpıcı bir gece manzarası görüntüleniyor. Gökyüzü beyaz, kabarık bulutlarla koyu mavidir ve ön planda şehrin üzerinden bir köprü geçmektedir. Arka planda, bir su kütlesi şehirden gelen ışığın yansımalarıyla parıldıyor. Binaların pencereleri, bazıları diğerlerinden daha parlak olmak üzere aydınlatılmış ve sol alt köşede bir tabelanın yakın çekimi görülebiliyor. Görüntünün geneli nefes kesici ve şehir hayatının koşuşturmacasına eşsiz bir bakış sunuyor.
KonuAçıklamaÖrnek/Fırsat
Yurt Dışında EğitimFarklı bir ülke ve üniversitede eğitim, özgeçmişte bir fark yaratır.Uzak Doğu Üniversiteleri
Popüler ÜlkelerSon zamanlarda Çin, Singapur, Hong Kong, Güney Kore ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkeleri popüler.Çin'in Xi'an Jiaotong Üniversitesi, Hong Kong Üniversitesi
Burs OlanaklarıBirçok Uzak Doğu üniversitesi yabancı öğrencilere burs imkânları sunmaktadır.%100 burslu eğitim fırsatı
Burs için Gerekli ŞartlarSon mezun olunan kurumda %80 başarı ve dil yeterlilik belgesi gereklidir.İngilizce ve hedef ülkenin dil belgesi
İkinci Yabancı DilUzak Doğu'da üniversite eğitimi alanlar, ikinci bir yabancı dil öğrenme fırsatı elde eder.Mandarin, Korece veya Japonca öğrenme
Mezuniyet Sonrası KariyerUzak Doğu'da eğitim gören öğrenciler, mezuniyet sonrası öne çıkan kariyer fırsatlarına ulaşabilir.Teknoloji ve bilim sektörlerinde posizyonlar
Networking OlanaklarıUluslararası bir ortamda eğitim almak, yeni ilişkiler ve iş olanakları açısından kaçırılmaz fırsatlar sunar.Uluslararası İş İlişkileri ve Projeler
Kültürel DeneyimFarklı bir kültürle iç içe olmak, kişisel gelişim ve academia yanında ufuk açıcı bir deneyimdir.Uzak Doğu kültüründe yaşama
Dil EğitimiUzak Doğu üniversiteleri, yerel dil eğitimi sunarak öğrencilerine dil becerilerini geliştirme fırsatı sağlar.Uzak Doğu dillerini öğrenme
ÜcretlerHer üniversitenin program ücretleri farklıdır, ancak burs ve diğer finansal destek seçenekleri mevcuttur.Öğrenim ücretleri ve burslar

İyi bir kariyere giden yolun iyi bir üniversite eğitiminden geçtiği inkâr edilemez. Özellikle her iş alanında rekabetin baş gösterdiği günümüzde öğrenciler gelecekte kendilerini bu rekabette öne geçirecek uygun lisans ve lisansüstü programı arayışında pek çok seçenekle karşılaşıyor. 

Yurt Dışında Eğitim 

Öğrenciler geleceklerini şekillendirecek bu seçimi yaparken özgeçmişlerinde fark yaratabilecek seçeneklere yönelmekte fayda görüyor. Bu seçenekler arasından yurt dışında üniversite eğitimi gittikçe daha da popüler ve cazip bir hal almakta. Yurt dışında eğitim denilince akla ilk gelen Amerika ve Avrupa üniversiteleri yanında günümüzün yükselen gücü Uzak Doğu’da üniversite eğitimi de bugünlerde oldukça popüler ve akıllı bir seçim. 

Yurt dışında eğitim için hangi ülkeler tercih ediliyor?

Özellikle Çin, Singapur, Hong Kong, Güney Kore ve Japonya’dan birçok üniversite dünyada ilk 100 üniversite sıralamasında kendilerine yer bulmalarıyla dünyanın her yerinden pek çok yabancı öğrencinin ilgisini çekiyor. Bilim ve mühendislik başta olmak üzere çok çeşitli alanda dünya standartlarında eğitim için Uzak Doğu ülkelerini seçen öğrenci sayısı gün geçtikçe artıyor.

Yabancı Öğrenciler İçin Burs Olanakları

Uzak Doğu’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için en önemli soru işaretlerinden biri okul ücretleri oluyor. Her üniversitenin lisans ve lisansüstü program ücretleri farklılık göstermekle beraber hem hükümetler hem de üniversiteler tarafından yabancı öğrenciler için pek çok burs olanağı sunuluyor. Yüzde yüze kadar burslu okuma fırsatı uygun fiyata yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin Uzak Doğu’yu seçmesinde önemli bir etken. 

Burs elde etmek için ne gerekli?

Burs elde etmek için son mezun olunan eğitim kurumundan %80 ve üzeri başarı ortalaması ile mezun olunmuş olması ve İngilizce yeterlilik belgesinin sunulması gerekiyor. Gidilecek ülkenin dilinin yeterlilik belgesinin de sunulması burs başvuru sürecinde avantaj sağlıyor. Her ülkenin okul yılının farklı dönemlerde başlaması nedeniyle burs başvurusu yapmadan istenilen ülke ve üniversitenin başvuru dönemlerini iyi araştırmakta fayda var. 

İkinci Yabancı Dil Fırsatı

Hemen her üniversitede öğretim dili İngilizce olan lisans ve lisansüstü programları bulunuyor. Bunun yanında Uzak Doğu’da üniversite eğitimi alacak yabancı öğrenciler için üniversiteler lisans ve lisansüstü programlarına başlamadan önce bir sene boyunca bulundukları ülkenin yerel dilini öğrenme seçeneği de sunuyor. 

Bu sayede öğrencilerin yeni bir dil öğrenirken eğitimlerine başlamadan ülkedeki yaşama adapte olmaları ve daha rahat bir ders dönemi geçirmeleri amaçlanıyor. Uzak Doğu dilleri genellikle zor olmalarıyla bilinse de günümüz dünya ekonomisine yön vermeleriyle Uzak Doğu ülkelerinin dilleri artık pek çok işveren tarafından aranır halde. Dolayısıyla bu yabancı dillerden birini yerinde öğrenmek ilerisi için pek çok iş olanağını da beraberinde getiriyor.

Mezuniyet Sonrası Kariyer Fırsatları

Uzak Doğu’da üniversite eğitimi alan öğrenciler mezuniyet sonrası da mezunlar arasında öne çıkıyor. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine dönen öğrenciler hem özgün eğitimiyle bilinen Uzak Doğu’da eğitim almanın hem de fazladan bir yabancı dil bilmenin ayrıcalığını yaşıyorlar. Okuduğu ülkede kalmak ya da diğer ülkelerde çalışmak isteyenler de bilim ve teknoloji sektörleri başta olmak üzere farklı sektörlerde iş olanaklarını değerlendirebiliyor. Uluslararası bir ortamda eğitimin doğal olarak getirdiği networking fırsatı da öğrencilere mezuniyet sonrasında yeni kapılar açıyor. 

Her Yönüyle Eşsiz Bir Deneyim

Farklı kültürleri görüp deneyimlemek herkes için ufuk genişleticidir. Uzak Doğu gibi alıştığımızdan çok farklı bir kültürü yaşayarak bir yandan da eğitim almak kulağa zor gelse Uzak Doğu’da üniversite eğitimi almak şüphesiz hayatınızda çok değerli ve unutulmaz bir deneyim olarak yerini alacak. 

Yurt Dışında Eğitim, Farklı bir ülke ve üniversitede eğitim, özgeçmişte bir fark yaratır, Uzak Doğu Üniversiteleri, Popüler Ülkeler, Son zamanlarda Çin, Singapur, Hong Kong, Güney Kore ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkeleri popüler, Çin'in Xi'an Jiaotong Üniversitesi, Hong Kong Üniversitesi, Burs Olanakları, Birçok Uzak Doğu üniversitesi yabancı öğrencilere burs imkânları sunmaktadır, %100 burslu eğitim fırsatı, Burs için Gerekli Şartlar, Son mezun olunan kurumda %80 başarı ve dil yeterlilik belgesi gereklidir, İngilizce ve hedef ülkenin dil belgesi, İkinci Yabancı Dil, Uzak Doğu'da üniversite eğitimi alanlar, ikinci bir yabancı dil öğrenme fırsatı elde eder, Mandarin, Korece veya Japonca öğrenme, Mezuniyet Sonrası Kariyer, Uzak Doğu'da eğitim gören öğrenciler, mezuniyet sonrası öne çıkan kariyer fırsatlarına ulaşabilir, Teknoloji ve bilim sektörlerinde posizyonlar, Networking Olanakları, Uluslararası bir ortamda eğitim almak, yeni ilişkiler ve iş olanakları açısından kaçırılmaz fırsatlar sunar, Uluslararası İş İlişkileri ve Projeler, Kültürel Deneyim, Farklı bir kültürle iç içe olmak, kişisel gelişim ve academia yanında ufuk açıcı bir deneyimdir, Uzak Doğu kültüründe yaşama, Dil Eğitimi, Uzak Doğu üniversiteleri, yerel dil eğitimi sunarak öğrencilerine dil becerilerini geliştirme fırsatı sağlar, Uzak Doğu dillerini öğrenme, Ücretler, Her üniversitenin program ücretleri farklıdır, ancak burs ve diğer finansal destek seçenekleri mevcuttur, Öğrenim ücretleri ve burslar
bilim eğitim mühendislik uzak doğu uzak doğu üniversite eğitimi yeni bir dil yurt dışında eğitim
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Ahşap bir masanın üzerinde bir yığın kitap ve bir bitki. Kitaplar parlak renkli ve düzgün bir yığın halinde dizilmiş, en üstteki görülebilmesi için hafifçe eğilmiş. Bitki yemyeşil ve aynı renkte bir saksıya sahip. Kitapların yanında bir kalemlik ve bir yığın renkli kâğıt var. Bitkinin yanındaki bayrağın üzerine bir çift siyah kulaklık yerleştirilmiş. Görüntü birkaç kitabın yakın çekimidir, arka planda yeşil saksı bitkisi ve kulaklık detayı vardır.
Yabancı Dil Eğitimi

Yurt Dışında Eğitim Öncesi Bilinmesi Gerekenler

23 Temmuz 2019
Bir grup bayrak içeren bir harita gösterilmektedir. Bayraklar yatay bir sıra halinde dizilmiştir. Bayraklar arasında beyaz haçlı kırmızı bir bayrak, mavi ve sarı bir bayrak ve çeşitli tasarımlara sahip diğer bayraklar bulunmaktadır. Kırmızı bayrak grubun ortasındadır ve beyaz haçı açıkça görülebilmektedir. Mavi ve sarı bayrak en solda yer alırken, diğer bayrakların bazıları çizgili, bazıları ise tek renklidir. Tüm bayraklar beyaz bir arka plan üzerine yerleştirilmiştir.
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışında Eğitim Almak İsteyenlere Öneriler

06 Şubat 2019
Beyaz gömlekli bir kadın, bacak bacak üstüne atmış ve sırtı dik bir şekilde merdivenlerde oturmaktadır. Elinde bir kitap tutuyor, parmağıyla metni işaret ederek okuyor. Arkasında, arka planda birkaç ağacın bulunduğu metal bir çit görülüyor. Solunda, zeminde bir çatlak görülüyor ve merdivenlerde bir ayakkabının yakın çekimi görülebiliyor. Ön planda, taş basamakta sürünen siyah bir böcek görülüyor ve sağda taş çıkıntının yakın çekimi görülebiliyor. Kadın doğayla iç içe kitabın sözlerini okurken odaklanmış ve memnun görünüyor.
Yurt Dışında Eğitim

Yurt Dışında Eğitim Seçenekleri Nelerdir?

20 Kasım 2019