AnasayfaBlogÜnlü Siyasetçilerin İmza Örnekleri
İş Hayatı

Ünlü Siyasetçilerin İmza Örnekleri

31 Temmuz 2020
Bu resim beyaz zemin üzerine siyah mürekkeple yazılmış bir imzanın yakın çekimini göstermektedir. İmza el yazısı ile yazılmış ve büyük bir K harfinin ardından gelen bir dizi ilmek ve bağlantı çizgisinden oluşuyor. Çizgiler kalın ve dalgalı, birkaç küçük daire ve ilmek içeriyor. K harfi beyaz arka planda öne çıktığı için imzanın odak noktasını oluşturuyor. İmza resmin kenarları tarafından çerçevelenerek dengeli bir kompozisyon oluşturulmuş. İmza özenle işlenmiş ve önemli bir figüre ait olduğu izlenimini veriyor.
SiyasetçiDoğum Tarihi ve Göreviİmza Hakkında Bilgi
Mustafa Kemal Atatürk1881 - 1938, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanıEl yazısı figürüne sahip imza, dünya genelinde en iyi imza olarak gösterilmektedir.
Barack Obama4 Ağustos 1961 doğumlu, 2008 ve 2012-2016 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Başkanıİmzasında 'B' ve 'O' harflerinin baskın olduğu bir imza yapısını tercih etmiştir.
Che Guevara1928 - 1967, Küba’nın sembol ismi, devrimci liderKomünizmi dünyaya yayılmasında önemli rol oynayan bir lider olan Che Guevara’nın imzası, komünizmi destekleyen ve felsefesini benimseyen kişiler arasında popülerdir.
Kraliçe Elizabeth21 Nisan 1926 doğumlu, 1952 yılından bu yana Birleşik Krallık kraliçesiOnay işlemlerinde imzası büyük rol oynayan Kraliçe Elizabeth'in imzası, Birleşik Krallık'ta çok önemlidir.
Vladimir Putin 7 Ekim 1952 doğumlu, 1999 yılından bu yana Rusya'nın lideriPutin'in imzası, benzersiz bir stil ve görünüme sahiptir ve genellikle belgelerde ve resmi duyurularda kullanılır.
Margaret Thatcher13 Ekim 1925 - 2013, 1979-1990 yılları arasında Birleşik Krallık BaşbakanıDemir Leydi olarak adlandırılan Thatcher, imzasıyla da tıpkı liderlik tarzı gibi güçlü ve belirgin bir iz bıraktı.
Nelson Mandela18 Temmuz 1918 - 2013, 1994-1999 yıllarında Güney Afrika Cumhuriyeti'nin BaşkanıAfrika'nın en büyük özgürlük simgelerinden biri olan Mandela'nın imzası, eşitlik ve adalet için verdiği mücadelenin bir simgesi.
Winston Churchill30 Kasım 1874 - 1965, 1940-1945 ve 1951-1955 yıllarında Birleşik Krallık BaşbakanıII.Dünya Savaşı sırasında İngiltere'yi yöneten Churchill'in imzası, liderliğinin ve kararlılığının bir simgesidir.
Angela Merkel17 Temmuz 1954 doğumlu, 2005-2021 yılları arasında Almanya BaşbakanıAlmanya'nın ilk kadın başbakanı olan Merkel'in imzası, onun disiplinli ve ölçülü karakterini yansıtır.
Recep Tayyip Erdoğan26 Şubat 1954 doğumlu, 2014 yılından beri Türkiye CumhurbaşkanıErdoğan'ın kendine özgü imzası, Türkiye'deki resmi belgelerin ve politikaların birçok tarafında bulunur.

İmzayı doğru kullanmak ve imza atmak ciddi bir meziyet ister. Geçmişten günümüze kadar gelen imza kültürü artık gelenekselleşmiştir. Özellikle de iş adamları ve siyasetçiler için imza atmak son derece önemlidir. En iyi imzayı atabilmek adına zamanında birden çok çalışma yaptıklarına inanıyorum. Bir imzanın çıkışı belki de bireylerin günlerini aldı. İmza örnekleri olarak gıpta edilmesi için iyi tercihler yapılmalıdır. Hatta imza teknikleri için eğitim bile alan siyasetçi ya da iş adamı vardır. 

"Ben bunun altına imzamı atarım" diyebilmek için illa iyi bir imzaya sahip olmamıza gerek yok. Ancak toplum içinde popüler olan birisi için imzanın yeri son derece önemlidir. Herkesin hayranlıkla bakacağı ve gıpta edeceği imzaları çıkarmak her baba yiğidin harcı değildir. Aynı zamanda imzalar, insanları yansıtan birer simge olarak da bilinir. 

Siyasetçilerin Attığı En Güzel İmza Örnekleri 

En güzel imza örnekleri listesinde hem Türk siyasi tarihinde adını altın harflerle yazmış kişiler olacak. Hem de dünya üzerinde adını sıkça duyduğumuz siyasi profillerin imzalarına göz atacağız. Siyasi ve bürokrat sahibi kişiler, gündelik hayatta imzayı sıklıkla kullanır. Herhangi bir şeyin onaydan geçmesi için muhakkak imzaya ihtiyaç duyulur.

Siyasilerin onay verdiği ya da ret ettiği birçok konunun altında imzaları yer alır. Bu imzaların sıradan olması toplum üzerinde ciddiyetsizlik algısı oluşturabilir. Siyasilerin atacağı imzaları toplum güçlü görmek ister. İmza örneği olarak bakıldığında gıpta edilmelidir. Toplumun önderi olarak nitelendirilen kişiler aynı zamanda kusursuz olarak gösterilmektedir. İşte bu yüzden attıkları bir imzanın bile en iyi olmasını isterler. Siyasetçilerin attığı en güzel imza örnekleri listemizde hem Türk siyasi hem de yabancı siyasiler yer almaktadır. İsterseniz şimdi bu listeye bakalım. 

Mustafa Kemal Atatürk 

Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk, imza örnekleri listesinin başına almazsak elbette olmazdı. Cumhuriyet tarihinde gösterdiği başarılarla birçok unvanı olan Atatürk, imzasıyla da adından söz ettirmeyi başarmıştır. Sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de birçok otoriteye göre Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası en iyi imza olarak gösterilmektedir.  

El yazısı figürüne sahip imza, ülkemizde yer alan toplum tarafından fazlaca kullanılmaktadır. Birçok sticker, t – shirt ve daha birçok alanda Atatürk’ün imzasına rastlamak mümkün. Sadece ticari olarak bile imzanın kullanıldığı alan oldukça fazla. İmzanın alamı ve derinliği büyük olması nedeniyle geçmişten günümüze iyi bir şekilde gelmektedir. Yıllar geçse de imzanın unutulmadığı bir gerçek. Toplum Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanını yaptıkları ve imzasıyla unutmamaktadır. 

Barack Obama 

4 Ağustos 1961 yılında dünyaya gelen Barack Obama, Amerika Birleşik Devletleri’ne 2008 yılında başkanlık yapmıştır. Başkan olduğu dönemle birlikte Amerika tarihinde bir ilk yaşanmıştır. Amerika’nın başkanlık tarihinde ilk kez bir afroamerikalı biri seçilmiştir. Yaşam tarzı ve gülen yüz ifadesi ile birçok kişi tarafından sevilmiş olsa da sevmeyeni de vardır. 44. Başkan olarak göreve başlayan Barack Obama, 2012 yılında yapılan seçimleri yine kazanarak 2. kez başkan olmaya hak kazanmıştır. 

Barack Obama, projelere ve gelen konulara kendi ismini taşıdığı imzasıyla onay vermiştir. ''B'' ve ''O'' harflerinin baskın olduğu bir imza yapısın tercih etmiştir. Güzel imza örneği olarak listemize girmeyi başarmıştır. 

Che Guevara 

1928 – 1967 yılları arasında yaşayan Che Guevara, ülkesinin sembol isimlerindendir. Küba’nın en bilindik lideri olan Che Guevara, başlattığı akım ve devrim ile tarihe geçmiştir. Verdiği ve gösterdiği mücadele sayesinde sadece ülkesinde anılmadı. Dünya'nın her ne noktasında belli bir kitleye ulaşmayı başardı. Amerika’yı karşısına alarak döneminde dik bir duruş sergiledi. Komünizmi dünyaya sevdiren bir lider olarak hafızalarda kaldı. 

Che Guevara’dan geriye iki önemli obje kaldı. Birinci ünlü resmi, ikincisi de imzası. Günümüzde komünizmi destekleyen ve Che Guevara’nın düşüncesini benimseyenlerde bu objeleri görebiliriz. Hem resmini hem de imzasını birçok insanın giysisinde ya da evde poster şeklinde görebiliriz. İmza örnekleri arasında en iyi yapılmış çalışma olarak gösterilmektedir. 

Elizabeth 

Büyük Britanya için önemli bir konumda bulunan Elizabeth, 21 Nisan 1926 yılında dünyaya gelmiştir. 6 Şubat 1952 yılında taç giyerek büyük bir topluluğun kraliçesi olmuştur. İngiliz Milletler Topluluğu’na ait 16 ülkenin kraliçesidir. 1947 yılında evlenmiş olan Elizabeth, 4 çocuğa sahiptir. Elizabeth, Windsor Hanedanı’na bağlıdır. Babası IV Geogre, annesi ise Elizabeth Lowes – Lyon’dur. Birleşik Krallık, eski usulle yönetilmeye devam ediyor. Farklı bir sistemin bulunması ve günümüzde de devam ettiği biliniyor.  

Elizabeth’in imzasıyla birçok onay gerçekleşebiliyor. Birleşik Krallık’ta imza işlemlerine son derece önem veriliyor. Kraliçe Elizabeth’in imzası da ismini taşıyor. İyi bir imza örneği olarak gösterebiliriz. Ancak insanlar Birleşik Krallık’ta yaşanılan olayların genellikle magazin tarafını biliyor. Medya, kraliyetin yaptığı düğünleri insanlara sergiliyor. Aslında krallıkta bir düğünden daha fazlası olduğunu söyleyelim. 

Mahatma Gandi 

Mahatma Gandi, Hindistan’ı temsil eden ve kurtuluşunu sağlayan önemli bir kişi olarak bilinmektedir. 1869’da dünyaya gelen Mahatma Gandi, bir suikast sonrası 1948’de hayatını kaybetmiştir. Hayatını Hindistan’ın kurtuluşuna adamıştır. Ülkenin hem siyasi hem de ruhani lideri olmayı başarmıştır. Geçmişte yaptıkları sayesinde günümüzde halen iyi şekilde anılmaktadır. Mahatma Gandi aynı zamanda insan hakları savunuculuğuna da öncülük etmiştir. Soy ismini taşıdığı imza ise, ülkesinde ve dünya çapında sembol haline gelmiştir. 

Justin Trudeau

İmza örnekleri listemizin son sırasında yine güncel bir kişiyi bulunduracağız. Kanada’nın başbakanı olarak görev yapan Justin Trudeau, sempatik yönüyle insanların beğenisini kazanıyor. Yaptığı her hareket dünya toplumunda kısa sürede haber olabiliyor. Justin Trudeau, Kanada’nın en genç ikinci başbakanı. Genç bir başbakan olması insanlar tarafından pozitif karşılanıyor. İmzasının da kendisi kadar mütevazi olduğunu söyleyebiliriz. İmzasında el yazmasını kullanıyor. 

Donald Trump 

Amerika Birleşik Devletleri’nin son başkanı konumunda bulunan Donald Trump, aykırı tarzıyla toplumun karşısına çıkıyor. Aldığı kararlar ve attığı tweet ile genelde gündem olan olduğunu söyleyebiliriz. Donald Trump, 14 Haziran 1946’da Amerika’nın New York kentinde dünyaya gelmiştir. Amerika’nın 45. Başkanı olmasının yanı sıra aynı zamanda iş adamı unvanı da bulunmaktadır. Donald Trump, siyasi hayatı kadar özel hayatıyla da sık sık gündeme geliyor. 

Donald Trump’ın imzasına gelecek olursak, bir ara sıkça konuşuldu. Sosyal medya kullanıcıları imza hakkında farklı düşüncelerini paylaştı. Ancak imza örnekleri arasına yine de alınabilecek türde olduğunu söyleyelim. Kimine göre anlamsız gelse de imzasının iyi olduğunu düşünenlerde elbette var. 

Mustafa Kemal Atatürk, 1881 - 1938, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı, El yazısı figürüne sahip imza, dünya genelinde en iyi imza olarak gösterilmektedir, Barack Obama, 4 Ağustos 1961 doğumlu, 2008 ve 2012-2016 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, İmzasında 'B' ve 'O' harflerinin baskın olduğu bir imza yapısını tercih etmiştir, Che Guevara, 1928 - 1967, Küba’nın sembol ismi, devrimci lider, Komünizmi dünyaya yayılmasında önemli rol oynayan bir lider olan Che Guevara’nın imzası, komünizmi destekleyen ve felsefesini benimseyen kişiler arasında popülerdir, Kraliçe Elizabeth, 21 Nisan 1926 doğumlu, 1952 yılından bu yana Birleşik Krallık kraliçesi, Onay işlemlerinde imzası büyük rol oynayan Kraliçe Elizabeth'in imzası, Birleşik Krallık'ta çok önemlidir, Vladimir Putin,  7 Ekim 1952 doğumlu, 1999 yılından bu yana Rusya'nın lideri, Putin'in imzası, benzersiz bir stil ve görünüme sahiptir ve genellikle belgelerde ve resmi duyurularda kullanılır, Margaret Thatcher, 13 Ekim 1925 - 2013, 1979-1990 yılları arasında Birleşik Krallık Başbakanı, Demir Leydi olarak adlandırılan Thatcher, imzasıyla da tıpkı liderlik tarzı gibi güçlü ve belirgin bir iz bıraktı, Nelson Mandela, 18 Temmuz 1918 - 2013, 1994-1999 yıllarında Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Başkanı, Afrika'nın en büyük özgürlük simgelerinden biri olan Mandela'nın imzası, eşitlik ve adalet için verdiği mücadelenin bir simgesi, Winston Churchill, 30 Kasım 1874 - 1965, 1940-1945 ve 1951-1955 yıllarında Birleşik Krallık Başbakanı, IIDünya Savaşı sırasında İngiltere'yi yöneten Churchill'in imzası, liderliğinin ve kararlılığının bir simgesidir, Angela Merkel, 17 Temmuz 1954 doğumlu, 2005-2021 yılları arasında Almanya Başbakanı, Almanya'nın ilk kadın başbakanı olan Merkel'in imzası, onun disiplinli ve ölçülü karakterini yansıtır, Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954 doğumlu, 2014 yılından beri Türkiye Cumhurbaşkanı, Erdoğan'ın kendine özgü imzası, Türkiye'deki resmi belgelerin ve politikaların birçok tarafında bulunur
imza örnekleri imzayı doğru kullanmak imza atmak imza teknikleri imza örneği en güzel imza örnekleri
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.