AnasayfaBlogÜniversite Kazanmak İçin Neler Yapılmalı?
Başarı

Üniversite Kazanmak İçin Neler Yapılmalı?

10 Ekim 2018
Üniversite Kazanmak İçin Neler Yapılmalı?
EylemlerAçıklamaNeden Önemli?
Mesleki Araştırmaİstediğiniz meslek grubunu ve iş tanımını araştırın.Hangi mesleği seçeceğinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olur.
Pozitif ve Negatif Yönlerin AraştırılmasıSeçilen mesleğin artılarını ve eksilerini derinlemesine öğrenin.İyi ve kötü yanları bilerek mesleğiniz hakkında daha bilinçli bir karar verebilirsiniz.
Çalışma Alanlarının BelirlenmesiMesleği bitirdikten sonra hangi alanlarda çalışabileceğinizi belirleyin.Kariyer planlamanızı ve ilerlemeyi organize eder.
Soru SormakAradığınız bilgilere dayanarak size uygun olup olmadığını belirlemek için kendinize sorular sorun.Kişisel hedefleriniz ve beklentileriniz doğrultusunda doğru kariyer seçimini yapmanızı sağlar.
Planlama ve Hedef BelirlemeBelirlediğiniz meslek hedefine ulaşmak için bir plan yapın.Planlar, hedeflere ulaşmayı sistemli ve yönetilebilir hale getirir.
Eğitim Seçeneklerini AraştırmaHangi eğitim seviyesinin ve hangi üniversitelerin hedef mesleğinizi desteklediğini belirleyin.Eğitim seçeneklerini anlamak size en uygun programa karar vermenize yardımcı olur.
Öğrenme ve Yeteneklerinizi GeliştirmeHedeflediğiniz meslek için gereken yetenek ve bilgiyi kazanın.Daha fazla bilgi ve yetenek, iş pazarında daha rekabetçi hale gelmenizi sağlar.
Ağı OluşturmakAynı alanda çalışan profesyonellerle bağlantı kurun.Profesyonel ağlar iş bulmayı kolaylaştırır ve kariyer fırsatlarını genişletir.
Sürekli Öğrenme ve AdaptasyonKendinizi geliştirmeye devam edin ve dinamik iş piyasasına adapte olun.Dünyada ve iş piyasasında sürekli bir değişim olduğu için bu önemlidir.

Üniversite sizin için bir hayal olmamalı! Her şey bir adım atmanızı bekliyor olabilir. Bugün sizde geleceğiniz için bir adım atın. İstediğin bir meslek grubu varsa hiç düşünme, fikrinin arkasında dur ve istediğin mesleği araştırmaya başla. Örneğin; ben sosyal hizmet uzmanı olmak istiyorum, ”bu meslek grubu ne iş yapar? iş tanımı nedir?’’ bu bilgilere bakmam lazım. Daha sonra mesleğin negatif ve pozitif yanlarını derinlemesine öğrenmem gerekir. Çalışma alanları benim için önemli bir nokta olabilir. ’’Üniversiteyi bitirdikten sonra nerelerde çalışabilirim?’’ Sorularınızın cevaplarını aldıkça, seçtiğiniz alan hakkında bilgilerinizin daha çok arttığını göreceksiniz. Sonrasında kendinize sormanız gereken sorular olacak;

Hayatımın Geri Kalanında Kendimi Nerede Görüyorum?

İşte tam bu soruda ileride sahip olmak istediğiniz arabayı, yaşamak, gezmek istediğiniz ülkeyi, belki de almak istediğiniz her şeyi hayal edin. Ve düşünün ben bu isteklerimi nasıl hayata geçirebilirim? Tabii ki iyi bir iş ve asıl önemli olan hayalindeki meslek! Eğer hayalini kurduğun ve gerçekten istediğin bir meslek varsa tebrikler bir adım öndesin demektir. Fakat daha ne meslek yapacağın konusunda kararsızlıkların varsa hiç sorun etme belki bugün yeni kararlar aldığın birgün olabilir. İlgi, yetenek ve becerilerini düşünmek sana yol gösterecektir.

İsteğin bir meslek grubu varsa hiç düşünme, fikrinin arkasında dur ve istediğin mesleği araştırmaya başla. Örneğin; ben sosyal hizmet uzmanı olmak istiyorum, ”bu meslek grubu ne iş yapar? iş tanımı nedir?’’ bu bilgilere bakmam lazım. Daha sonra mesleğin negatif ve pozitif yanlarını derinlemesine öğrenmem gerekir. Çalışma alanları benim için önemli bir nokta olabilir. ’’Üniversiteyi bitirdikten sonra nerelerde çalışabilirim?’’ Sorularınızın cevaplarını aldıkça, seçtiğiniz alan hakkında bilgilerinizin daha çok arttığını göreceksiniz.

Siz de araştırmalarınızı bitirdikten sonra bu bölüm hakkında kararlı olup olmadığınızı ölçebilirsiniz. İsterseniz seçeceğiniz meslek hakkında çevrenizde aktif halde çalışan kişilere meslek hakkında sorularınızı sorabilirsiniz.

Evet istediğimiz mesleğimize karar verdik. Şimdi “Üniversite kazanmak için neler yapmalıyım?’’ sorusuna geçeceğiz. İlk olarak “bu bölümü kazanmak için başarı puanım ve gireceğim sınavlardaki başarım nasıl olmalı?” Bölüm için gerekli sıralamayı öğrendikten sonra “Bu bölümü kazanmak için nasıl çalışmam lazım?’’ eksik yönlerinizi belirleyin. Örneğin matematik alanında zayıf olduğunuzu düşünüyorsanız ağırlığı bu yöne verebilirsiniz. Gerekirse temel matematik bilginizi kuvvetlendirerek en baştan başlayın. Unutmayın hiçbir şey imkansız değildir. Yapacağınıza inanmalısınız. Ben size güveniyorum!

Üniversite sınavında çıkacak konuları listeleyin ve derslere göre sınıflandırma yapın.

Etkin Bir Çalışma Nasıl Olur?

Küçük bir çalışma planı yapın ve odanızda görebileceğiniz bir noktaya asın. Her bitirdiğiniz konu ardından mutlaka test çözün. İlk zamanlar zorlanabilirsiniz, yapmayabilirsiniz ama asla durmak yok çünkü bilgi güçtür ve test çözerken bildiğiniz her soruda kendinize daha çok güveneceksiniz. Bitirdiğiniz konuları tekrar etmeyi unutmayın ve onlar hakkında test çözün. Okuduğunu anlamak ve yorumlak ders çalışırken sizin kurtarıcınız olacaktır bu yüzden kitap okumayı sevin! Bakın kitap okumalısınız demiyorum okumayı sevmeniz gerekiyor. İlgi alanlarınıza göre kitaplar seçin ve bugünden itibaren okuyun hayatınızda neler değişeceğini göreceksiniz.

Konularınız bitmeye başladığında mutlaka denemeler çözün ve çıkmış sorulara mutlaka göz atın. Arkadaşlarınız arasında grup oluşturun ve yapmadığınız her soruyu bu grupta paylaşın hem siz de çok soru çeşidi görmüş olursunuz hem de bilgilerinizi paylaşarak yardımlaşırsınız. Çözemediğiniz yanlış yaptığınız her soruyu hocalarınıza, üst sınıflardaki tanıdıklarınıza mutlaka sorun. Çünkü yaptığınız yanlışın ardından aldığınız doğru cevap sizin için daha kalıcı olacaktır ve aldığınız bilgi ile daha çok zenginleşeceksiniz. Ek olarak katılacağınız online eğitimler size ayriyetten bir avantaj kazandıracaktır. Bu eğitimlerin sonunda sertifika sahibi olmak kendinize yapacağınız büyük bir katkı anlamına gelmektedir.

Düzenli çalışmalısınız ve kendinize vakit ayırmalısınız. Ne istediğinize karar verdikten sonra yapamayacağınız hiçbir şey yoktur. Siz istediğiniz o bölümü kazanacaksınız, hayalini kurduğunuz o arabayı alacaksınız, belki de o gezmek istediğiniz ülkeleri gezeceksiniz ve o hayalini kurduğunuz her şeyi yapacaksınız. Unutmayın hayalinizdeki meslek ne olursa olsun sadece sevdiğiniz alanda başarılı olabilirsiniz. Ne demiştim, yapabilirsiniz ben size güveniyorum!

Mesleki Araştırma, İstediğiniz meslek grubunu ve iş tanımını araştırın, Hangi mesleği seçeceğinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olur, Pozitif ve Negatif Yönlerin Araştırılması, Seçilen mesleğin artılarını ve eksilerini derinlemesine öğrenin, İyi ve kötü yanları bilerek mesleğiniz hakkında daha bilinçli bir karar verebilirsiniz, Çalışma Alanlarının Belirlenmesi, Mesleği bitirdikten sonra hangi alanlarda çalışabileceğinizi belirleyin, Kariyer planlamanızı ve ilerlemeyi organize eder, Soru Sormak, Aradığınız bilgilere dayanarak size uygun olup olmadığını belirlemek için kendinize sorular sorun, Kişisel hedefleriniz ve beklentileriniz doğrultusunda doğru kariyer seçimini yapmanızı sağlar, Planlama ve Hedef Belirleme, Belirlediğiniz meslek hedefine ulaşmak için bir plan yapın, Planlar, hedeflere ulaşmayı sistemli ve yönetilebilir hale getirir, Eğitim Seçeneklerini Araştırma, Hangi eğitim seviyesinin ve hangi üniversitelerin hedef mesleğinizi desteklediğini belirleyin, Eğitim seçeneklerini anlamak size en uygun programa karar vermenize yardımcı olur, Öğrenme ve Yeteneklerinizi Geliştirme, Hedeflediğiniz meslek için gereken yetenek ve bilgiyi kazanın, Daha fazla bilgi ve yetenek, iş pazarında daha rekabetçi hale gelmenizi sağlar, Ağı Oluşturmak, Aynı alanda çalışan profesyonellerle bağlantı kurun, Profesyonel ağlar iş bulmayı kolaylaştırır ve kariyer fırsatlarını genişletir, Sürekli Öğrenme ve Adaptasyon, Kendinizi geliştirmeye devam edin ve dinamik iş piyasasına adapte olun, Dünyada ve iş piyasasında sürekli bir değişim olduğu için bu önemlidir
Üniversite Kazanmak İçin Neler Yapılmalı?başarıe-sertifika online eğitim üniversite
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Siyah beyaz çizgili bir elbise giymiş bir kadın masada oturmaktadır. Yüzünde bir çizim ve ağzını gösteren beyaz bir ok var. Bir kolye takıyor ve yüzünde konsantre olmuş bir ifade var. Arka planda bir poster ve bir kitabın yanı sıra bir metnin yakın çekimi var. Görüntü hafif bulanık ve gri zemin üzerinde beyaz bir metin var. Kadın dikkatle bir şey okuyor ya da üzerinde çalışıyor gibi görünüyor ve yüzündeki çizim görüntünün genel gizemli hissine katkıda bulunuyor.
Kişisel Gelişim

Üniversite Okurken Çalışmak

08 Eylül 2021
Bu online kurs, iç denetim eğitimi vermekte ve bu alanda mükemmelleşmenize yardımcı olacak içgörü ve anlayış sunmaktadır. Görsel, konunun önemine atıfta bulunarak takım elbise giyen ve kravat takan bir adamı tasvir etmektedir. Eğitim, kalite güvencesi, risk analizi ve yönetimi, süreç iyileştirmeleri ve mevzuata uygunluk gibi konularda detaylı bilgi ve rehberlik sağlamaktadır. Ayrıca iç denetimleri etkin bir şekilde planlamak ve yürütmek, riskleri belirlemek ve ele almak ve düzeltici eylem planları geliştirmek için stratejiler sunmaktadır. Bu eğitim sayesinde, iç denetim sürecini kapsamlı bir şekilde anlayacak ve bu süreci çeşitli bağlamlarda nasıl uygulayacağınızı öğreneceksiniz. Kurumların verimliliğini ve etkinliğini değerlendirmek ve geliştirmek için gerekli becerileri öğrenecek ve bu alanda başarılı olmanıza yardımcı olacak gerekli bilgilerle donatılacaksınız.
5
(26)

İç Denetim Eğitimi

8 Konu5 Saat
Yakışıklı, iyi giyimli bir adam profesyonel bir pozda duruyor. İki parçalı siyah bir takım elbise ve bembeyaz bir gömlek giymiş, desenli koyu renk bir kravatla tamamlamış. Siyah ayakkabıları mükemmel bir şekilde parlatılmış ve saçları düzgünce şekillendirilmiş. Duruşu kendinden emin ve doğrudan kameraya bakıyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında görünüyor.Serhat Can
1245464
Bu, insanların TOEFL sınavını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış çevrimiçi bir kursun görüntüsüdür. Görselde uzun saçlı, elinde bayrak tutan ve kameraya gülümseyen bir kadın yer almaktadır. Bu, kursun sunduğu motive edici ve destekleyici ortamın harika bir görsel temsilidir. Kapsamlı ve interaktif bir öğrenme deneyimi sunmak üzere tasarlanan kurs, insanların İngilizce dil yeterliliklerini yeni zirvelere taşımalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kurs, öğrencilere güven kazanmaları ve sınavda başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araçları sağlayacaktır. Uygulama testleri, video dersler ve sesli materyaller gibi kaynakların kullanımı sayesinde öğrenciler TOEFL sınavını geçmek için gereken bilgi ve becerileri kazanabileceklerdir. Ayrıca kurs, öğretmenler, mentorlar ve diğer öğrencilerden oluşan özel bir ağ aracılığıyla rehberlik ve destek de sağlayacaktır. Bu kapsamlı çevrimiçi kurs ile herkes TOEFL sınavında uzman olabilir.
5
(3)

TOEFL Kursu

5 Konu20 Saat
Kısa, siyah saçlı ve sıcak bir gülümsemeye sahip güzel bir kadın kameranın önünde duruyor. Üzerinde pembe çiçek desenli beyaz, bol bir gömlek ve bir çift açık renk kot pantolon var. Dudakları yanaklarına kadar uzanan geniş bir gülümsemeye dönüşürken gözleri sevinçle kapalıdır. Kolları dirseklerinden hafifçe bükülmüş ve elleri gevşek bir şekilde kot pantolonunun ceplerine sokulmuş. Güneş yakındaki bir pencereden parlıyor ve yüzünü yumuşak, doğal bir ışıkla aydınlatıyor. Neşenin resmidir, sıcaklık ve memnuniyet yayar.Magdalini Timou
1102464