AnasayfaBlogTurizm Sektöründe Sık Kullanılan İngilizce 100 Kelime
Bölümler

Turizm Sektöründe Sık Kullanılan İngilizce 100 Kelime

01 Şubat 2023
Kamera belgeye yakın konumlandırılmış bir pasaportun yakın çekimi. Pasaport açık ve sayfanın sol tarafında bir kadın yüzü görülüyor. Pasaportun sağ tarafında mavi bir yüzey üzerinde altın bir kartal ve mavi bir yüzey üzerinde altın bir harf yer alıyor. Pasaportun alt kısmında siyah ve kırmızı bir işaret bulunmaktadır. Pasaportun sağ üst köşesinde siyah zemin üzerine beyaz bir 'Z' harfi yer almaktadır. Pasaport beyaz bir kenarlıkla çerçevelenmiştir ve görüntü net ve berrak bir kaliteye sahiptir. Odak noktası pasaportun kendisidir ve diğer tüm ayrıntılar bulanıklaştırılmıştır.
Kategoriİngilizce KelimelerAçıklama
Konaklamahotel, room, reservation, check-inKonaklama türlerini ve süreçlerini tanımlar.
Ulaşımairport, taxi, bus, trainUlaşım modları ve rotaları hakkında bilgi verir.
Eğlencerestaurant, cinema, theatre, museumDestinasyonda mevcut olan eğlence türlerini tanımlar.
Aktivitelertour, shopping, walking, swimmingDestinasyonda mevcut olan aktivite türlerini tanımlar.
Konaklamacheck-out, suite, double room, single roomOda tipleri ve otelden ayrılma sürecini tanımlar.
Ulaşımflight, ticket, schedule, delayUçuş bilgilerini ve olası aksaklıkları tanımlar.
Eğlenceconcert, festival, exhibition, night clubFarklı eğlence etkinlikleri ve mekanları hakkında bilgi verir.
Aktivitelerexcursion, sightseeing, diving, hikingÇeşitli tur ve spor aktivitelerini tanımlar.
Konaklamabooking, amenities, breakfast included, non-refundableRezervasyon detayları ve otel hizmetlerini tanımlar.
Ulaşımdeparture, arrival, layover, direct flightUçuş süreçleri ve tiplerini hakkında bilgi verir.

Günümüz dünyasında İngilizce, dünyanın her yerinden insanlar tarafından konuşulan ve anlaşılan küresel bir dil haline gelmiştir. Sonuç olarak, İngilizce genellikle uluslararası gezginlerin tercih ettiği dil olduğundan, turizm sektöründe çalışanlar için çok önemlidir. Tur rehberlerinden otel personeline kadar turizm sektöründe yer alan herkesin etkili bir şekilde iletişim kurabilmesini sağlamak için sektörde en sık kullanılan İngilizce kelimelere aşina olmak önemlidir. Bu makale, turizm sektöründe en sık kullanılan 100 İngilizce kelimeye genel bir bakış sunarak, sektörde çalışanlar tarafından kullanılan dil hakkında fikir verecektir.

Turizm sektöründe İngilizce kelimelerden hangileri önemli?

Turizm sektöründe en sık kullanılan 100 İngilizce kelime konaklama, ulaşım, eğlence ve aktiviteler olmak üzere çeşitli kategorilere ayrılmıştır. İlk kategori olan konaklama, otel , oda , rezervasyon ve check-in gibi kelimeleri içerir. Bu kelimeler, mevcut çeşitli konaklama türlerinin yanı sıra bir otele rezervasyon ve giriş yapma sürecini tanımlamak için kullanıldığından, otel personeli ve gezginler için çok önemlidir.

İkinci kategori olan ulaşım, havaalanı , taksi , otobüs ve tren gibi sözcükleri içerir. Bu kelimeler, mevcut çeşitli ulaşım modlarını tanımlamak için kullanıldığından gezginler için çok önemlidir. Buna ek olarak, tur rehberleri için de önemlidirler, çünkü gezginler için mevcut olan çeşitli rotaları ve varış noktalarını tanımlamak için kullanılırlar.

Üçüncü kategori olan eğlence, restoran , sinema , tiyatro ve müze gibi kelimeleri içerir. Bu kelimeler, belirli bir destinasyonda mevcut olan çeşitli eğlence türlerini tanımlamak için kullanıldığından, gezginler ve tur rehberleri için çok önemlidir.

Dördüncü kategori olan aktiviteler, gezi , alışveriş , yürüyüş ve yüzme gibi kelimeleri içerir. Bu kelimeler, belirli bir destinasyonda mevcut olan çeşitli aktivite türlerini tanımlamak için kullanıldığından, gezginler ve tur rehberleri için çok önemlidir.

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.

Güçlü iletişim, seyahat etmek için gerekli anahtarlardan biridir - turizm sektöründe çalışanlar için doğru kelimeleri öğrenmek bu anahtarın anahtarıdır.

IIENSTITU
Konaklama, hotel, room, reservation, check-in, Konaklama türlerini ve süreçlerini tanımlar, Ulaşım, airport, taxi, bus, train, Ulaşım modları ve rotaları hakkında bilgi verir, Eğlence, restaurant, cinema, theatre, museum, Destinasyonda mevcut olan eğlence türlerini tanımlar, Aktiviteler, tour, shopping, walking, swimming, Destinasyonda mevcut olan aktivite türlerini tanımlar, Konaklama, check-out, suite, double room, single room, Oda tipleri ve otelden ayrılma sürecini tanımlar, Ulaşım, flight, ticket, schedule, delay, Uçuş bilgilerini ve olası aksaklıkları tanımlar, Eğlence, concert, festival, exhibition, night club, Farklı eğlence etkinlikleri ve mekanları hakkında bilgi verir, Aktiviteler, excursion, sightseeing, diving, hiking, Çeşitli tur ve spor aktivitelerini tanımlar, Konaklama, booking, amenities, breakfast included, non-refundable, Rezervasyon detayları ve otel hizmetlerini tanımlar, Ulaşım, departure, arrival, layover, direct flight, Uçuş süreçleri ve tiplerini hakkında bilgi verir
İngilizce küresel dil turizm sektörü tur rehberleri otel personeli konaklama ulaşım tren restoran sinema tiyatro müze gezi alışveriş yürüyüş yüzme
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.