AnasayfaBlogTelekomünikasyon Mühendisleri İçin İngilizce Terimler
Yabancı Dil Eğitimi

Telekomünikasyon Mühendisleri İçin İngilizce Terimler

10 Mart 2023
Telekomünikasyon Mühendisleri, günümüzde önemli bir etkiye sahiptir. Birçok şeyin çalışması ve çalıştırılması için özel donanım ve yazılım gerektirir. Telekomünikasyon Mühendisleri, günümüzde artan çağdaş teknolojilerin çalışması için gerekli olan altyapının kurulmasına yardımcı olurlar. Bunlar, ağları oluşturmak için özel donanımlar ve cihazlar kullanarak, ağın güvenliğini sağlamak için koruma önlemleri almak ve ağa bağlanan cihazlar arasında veri aktarımını sağlamak için de sinyal işleme ve veri iletimi alanlarında işler yaparlar. Bu işleri yaparken, Telekomünikasyon Mühendisleri birçok farklı teknik terimleri kullanır. Bu terimler, İngilizce olarak kullanılır ve bu alanda çalışanların bu terimleri iyi bilmesi çok önemlidir.
Terimİngilizce KarşılığıAçıklama
KablolamaWiringElektronik cihazların veya sistemlerin tüm parçalarının birbirine bağlanması anlamına gelir ve aynı zamanda çoğu iletişim sisteminde sinyallerin iletimi için kullanılan kabloların bir araya getirilmesini ifade eder.
ModülasyonModulationBir sinyalin, bir taşıyıcı sinyale, özelliklerinin değiştirilmesi anlamına gelir. Sinyali, sinyalin taşıyıcısı olan bir sinyale taşımak için kullanılan bir tekniktir.
AmplitüdAmplitudeSinyal dalgasının maksimum genişliği veya gücü.
Bant GenişliğiBandwidthBir iletişim kanalının belirli bir zaman diliminde veri taşıma kapasitesi.
FrekansFrequencyBir olayın bir saniye içinde tekrar etme hızı.
GecikmeLatencyBir ağda verinin bir noktadan diğerine seyahat etme süresi.
ÇözünürlükResolutionBir ekrandaki toplam piksel sayısı veya bir görüntünün ayrıntı seviyesi.
YinelemeEchoBir ses sinyalinin orijinal sinyal gönderildikten sonra gelen kopyası.
İnterferansInterferenceİki veya daha fazla sinyalin istenmeyen bir şekilde çakışması.
AlıcıReceiverSinyalleri ya da verileri almak ve işlemek için tasarlanmış bir aygıt.

İletişim mühendisliğinde, çoğu durumda, özel terimler ve ifadeler kullanılır. Bu terimlerin anlamlarını bilmek, çalışma sürecinizi çok daha verimli hale getirebilir.

Bu nedenle, bu makaleyi okuduğunuzda, İletişim mühendisliği ile ilgili çalışmalar yaparken karşılaşabileceğiniz bazı önemli İngilizce terimleri öğreneceksiniz.

Telekomünikasyon Mühendisliğinde İngilizce Terimler ve Anlamları

  • Kablolama (Wiring)

Kablolama, elektronik cihazların veya sistemlerin tüm parçalarının birbirine bağlanması anlamına gelir. Kablolama, aynı zamanda çoğu iletişim sisteminde sinyallerin iletimi için kullanılan kabloların bir araya getirilmesi anlamına da gelir.

Bir örnek olarak, bir kablolama sistemi, bir internet kablosu ile internete bağlanmak için kullanılan kabloları içerir. İletişim sistemlerinde, kablolama sistemi, sinyallerin çeşitli parçalar arasında taşınmasını sağlayan özel kabloların bir araya getirilmesi anlamına gelir.

  • Modülasyon (Modulation)

Modülasyon, bir sinyalin, bir taşıyıcı sinyale, özelliklerinin değiştirilmesi anlamına gelir. Modülasyon, sinyali, sinyalin taşıyıcısı olan bir sinyale taşımak için kullanılan bir tekniktir.

Bir örnek olarak, bir televizyon sinyali, bir taşıyıcı sinyale modüle edilerek iletilir. Bu sinyallerin çeşitli parçalar arasında taşınmasını sağlamak için kullanılan modülasyon teknikleri, analog veya dijital modülasyon olarak adlandırılır.

  • Demodülasyon (Demodulation)

Demodülasyon, modüle edilmiş bir sinyalin, taşıyıcı sinyalden ayrılması anlamına gelir. Demodülasyon süreci, sinyalin taşıyıcı sinyalden ayıklanmasından sonra sinyal düzeltme işlemi için kullanılır.

Bir örnek olarak, bir televizyon sinyali, taşıyıcı sinyalden demodüle edilerek alınır. Demodülasyon süreci, sinyalin özelliklerini geri yüklemek için kullanılan bir tekniktir.

Telekomünikasyon mühendislerinin İngilizce bilmesi önemli mi?

İngilizce dil becerilerinizi geliştirerek, global bir platformda daha etkili iletişim kurabilir, literatürü rahatlıkla takip edebilir ve uluslararası projelerde daha aktif rol alabilirsiniz.

İngilizce'nin telekomünikasyon sektöründeki rolünün farkındayız ve bu yüzden İngilizce kurslarımıza katılarak kariyerinizi bir adım öteye taşımanızı öneriyoruz. İngilizce bilmek, sizin telekomünikasyon mühendisi olarak global arenada daha başarılı olmanızı sağlayacaktır.

Telekomünikasyon sektörü, sürekli evrilen ve globalleşen bir alan olduğu için İngilizce bilgisi bu alanda kariyer yapmayı planlayan mühendisler için kritik bir öneme sahiptir.

Uluslararası literatür, projeler ve iş birlikleri düşünüldüğünde, İngilizce becerileri bu sektörde rekabet avantajı sağlar. Bu nedenle, telekomünikasyon mühendisleri için İngilizce bilmek sadece bir tercih değil, aynı zamanda bir zorunluluktur.

Kablolama, Wiring, Elektronik cihazların veya sistemlerin tüm parçalarının birbirine bağlanması anlamına gelir ve aynı zamanda çoğu iletişim sisteminde sinyallerin iletimi için kullanılan kabloların bir araya getirilmesini ifade eder, Modülasyon, Modulation, Bir sinyalin, bir taşıyıcı sinyale, özelliklerinin değiştirilmesi anlamına gelir Sinyali, sinyalin taşıyıcısı olan bir sinyale taşımak için kullanılan bir tekniktir, Amplitüd, Amplitude, Sinyal dalgasının maksimum genişliği veya gücü, Bant Genişliği, Bandwidth, Bir iletişim kanalının belirli bir zaman diliminde veri taşıma kapasitesi, Frekans, Frequency, Bir olayın bir saniye içinde tekrar etme hızı, Gecikme, Latency, Bir ağda verinin bir noktadan diğerine seyahat etme süresi, Çözünürlük, Resolution, Bir ekrandaki toplam piksel sayısı veya bir görüntünün ayrıntı seviyesi, Yineleme, Echo, Bir ses sinyalinin orijinal sinyal gönderildikten sonra gelen kopyası, İnterferans, Interference, İki veya daha fazla sinyalin istenmeyen bir şekilde çakışması, Alıcı, Receiver, Sinyalleri ya da verileri almak ve işlemek için tasarlanmış bir aygıt
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler Telekomünikasyon Mühendisliğinde İngilizce Terimler ve Anlamları telekomünikasyon mühendisleri için İngilizce terimler telekomünikasyon mühendisleri için ingilizce kelimeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.