AnasayfaBlogSürdürülebilirlik Uzmanları İçin İngilizce Kelimeler
Yabancı Dil Eğitimi

Sürdürülebilirlik Uzmanları İçin İngilizce Kelimeler

31 Ekim 2023
Canlı bir kentsel ortamda bir sürdürülebilirlik uzmanının fotoğrafı, kontrast oluşturan çorak bir manzara ile yan yana, renkler ağırlıklı olarak sarı, siyah ve beyaz, sürdürülebilir uygulamalar ve ihmal arasındaki keskin farkı sergiliyor, güneş gözlüğü takan bir saksı bitkisi, eşyalarla şakacı bir şekilde hokkabazlık yapan bir geri dönüşüm kutusu ve karikatür gözlü bir rüzgar türbini gibi mizah ipuçlarıyla, hepsi herhangi bir metin olmadan, sürdürülebilirlik için İngilizce terimleri anlamanın önemini görsel olarak vurgulayarak, modern kentsel yaşamı sürdürülebilir uygulamalarla harmanlayarak, mevcut eylemler ve gelecekteki sonuçlar arasında bağlantılar kurarak  Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
İngilizce TerimTürkçe AnlamıÖrnek Cümle
SustainabilitySürdürülebilirlikSustainability is crucial for the future of our planet.
EcosystemEkosistemThe Amazon rainforest is one of the world's most diverse ecosystems.
Renewable ResourcesYenilenebilir kaynaklarSolar power is a key renewable resource.
Carbon FootprintKarbon Ayak İziCompanies are working to reduce their carbon footprints.
Greenhouse GasesSera GazlarıIncreased levels of greenhouse gases have contributed to global warming.
We need to reduce our carbon footprint.Karbon ayak izimizi azaltmamız gerekiyor.We need to reduce our carbon footprint by traveling less.
This process uses renewable resources.Bu süreç, yenilenebilir kaynakları kullanıyor.This process uses renewable resources such as wind and solar power.
Ecosystems must be preserved for sustainability.Sürdürülebilirlik için ekosistemlerin korunması gerekiyor.Ecosystems must be preserved for sustainability to prevent species extinction.
Greenhouse gases are increasing global warming.Sera gazları, küresel ısınmayı artırıyor.Greenhouse gases are increasing global warming, leading to climate change.
Sustainability ExpertSürdürülebilirlik UzmanıAs a sustainability expert, I recommend implementing more green practices in our daily lives.

Sürdürülebilirlik çalışmaları dünya çapında önem kazandıkça, bu alana özgü İngilizce kelimeleri ve terimleri öğrenmek önem taşır. Çünkü bu kelimeler sürdürülebilirlik uzmanlarının bilimsel anlamda düşüncelerini, projelerini ve bulgularını ifade etmelerine yardımcı olur. Bu yazıda, sürdürülebilirlik alanında kullanılan bazı İngilizce kelimeleri ve anlamlarını derleyeceğiz.

Sürdürülebilirlik Çalışmalarında Kullanılan İngilizce Terimler

  • Sustainability (Sürdürülebilirlik): Bu terim, belirli bir ekosistem, ürün veya sürecin kalıcılığını ve uzun vadede devam edilebilirliğini ifade eder.

  • Ecosystem (Ekosistem): Biofiziksel bir çevreyi ve onunla etkileşimde bulunan tüm canlıları ifade eder.

  • Renewable Resources (Yenilenebilir kaynaklar): Doğal süreçlerle hızlı bir şekilde yenilenebilen kaynakları ifade eder.

  • Carbon Footprint (Karbon Ayak İzi): Bir ürün, faaliyet veya organizasyonun çevreye verdiği hasarı ölçmek için kullanılır.

  • Greenhouse Gases (Sera Gazları): Atmosferdeki karbondioksit, metan ve diğer gazları ifade eder ki, bu gazlar sera etkisi yaratarak Dünya'nın ısısını artırırlar.

Sürdürülebilirlik Uzmanları için Önemli İngilizce Cümleler ve Anlamları

Bir sürdürülebilirlik uzmanı olarak, iş görüşmelerinde, bilimsel sunumlarda veya projelerinizi açıklarken kullanabileceğiniz bazı İngilizce cümleler şunlar olabilir:

  • We need to reduce our carbon footprint. (Karbon ayak izimizi azaltmamız gerekiyor.)

  • This process uses renewable resources. (Bu süreç, yenilenebilir kaynakları kullanıyor.)

  • Ecosystems must be preserved for sustainability. (Sürdürülebilirlik için ekosistemlerin korunması gerekiyor.)

  • Greenhouse gases are increasing global warming. (Sera gazları, küresel ısınmayı artırıyor.)

Bu bilgiler, sürdürülebilirlik alanında çalışan profesyonellerin günlük çeviri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarlanmıştır. Sürdürülebilirlik alanındaki terminoloji sürekli olarak gelişmektedir ve bu önemli gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Öğrendiğimiz İngilizce kelimeler ve terimler, sürdürülebilirlik konusuna hakim olmanın yanı sıra, bu konuda yapacağınız sunumlar ve projelerde ifade zenginliğinizi artırabilir. Böylesi çok boyutlu ve evrensel bir konu olan sürdürülebilirlik üzerine yapılan çalışmalarda bu terimleri bilmek ve doğru bir şekilde kullanabilmek, sizin bu alandaki yetkinliğinizi ve bilgi seviyenizi yansıtacaktır. Tahmin edilebileceği gibi, bu yazıda bahsettiğimiz İngilizce kelimeler ve terimler bununla sınırlı değil. İngilizce dilini geliştirirken bu ve daha fazlasını öğrenmek önemlidir.

Sürdürülebilirlik alanındaki İngilizce becerilerinizi artırmak için online İngilizce kursu almanızı öneriyoruz. Bu kurslarımız, geniş kelime dağarcığı ve dil bilgisi bilgisi kazanmanıza yardımcı olur, böylece sürdürülebilirlik konularında İngilizce'yi daha etkin bir şekilde kullanabilir ve kariyerinizde olumlu bir etki yaratabilirsiniz.

Sıfırdan İngilizce kursunu tercih etmek, dilin gramatik yapısını, kurallarını ve detaylarını en temel düzeyden öğrenmenizi sağlar, bu da sürdürülebilirlik gibi karmaşık konulardaki İngilizce metinleri daha iyi anlamanıza ve ifade etmenize yardımcı olabilir.

Unutmayın, bir dil öğrenmek o dilin konuşanlarının düşünce yapısını, yaşam tarzını ve kültürünü anlamayı sağlar. Bu nedenle, sürdürülebilirlik alanındaki yenilikleri ve gelişmeleri daha iyi anlamak ve ifade etmek için İngilizce dil becerilerinizi geliştirmeye devam

Sustainability, Sürdürülebilirlik, Sustainability is crucial for the future of our planet, Ecosystem, Ekosistem, The Amazon rainforest is one of the world's most diverse ecosystems, Renewable Resources, Yenilenebilir kaynaklar, Solar power is a key renewable resource, Carbon Footprint, Karbon Ayak İzi, Companies are working to reduce their carbon footprints, Greenhouse Gases, Sera Gazları, Increased levels of greenhouse gases have contributed to global warming, We need to reduce our carbon footprint, Karbon ayak izimizi azaltmamız gerekiyor, We need to reduce our carbon footprint by traveling less, This process uses renewable resources, Bu süreç, yenilenebilir kaynakları kullanıyor, This process uses renewable resources such as wind and solar power, Ecosystems must be preserved for sustainability, Sürdürülebilirlik için ekosistemlerin korunması gerekiyor, Ecosystems must be preserved for sustainability to prevent species extinction, Greenhouse gases are increasing global warming, Sera gazları, küresel ısınmayı artırıyor, Greenhouse gases are increasing global warming, leading to climate change, Sustainability Expert, Sürdürülebilirlik Uzmanı, As a sustainability expert, I recommend implementing more green practices in our daily lives
Sustainability Ecosystem Renewable Resources Carbon Footprint Greenhouse Gases
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Kuryelerin işlerinde başarılı olabilmeleri için çeşitli mesleki yetenekler gereklidir. Bunlar arasında, güvenilir bir şekilde kuryelik işlerinin yapılması, müşterilerin ihtiyaçlarına göre hizmet veren ve her zaman etkili bir şekilde konuşma yeteneğine sahip olmak vardır. Kuryelerin, müşterileriyle duygusal bağ kurmalarını ve iletişim kurmalarını sağlamaları için, iyi bir İngilizce bilgisine ihtiyaçları vardır. Kuryeler, İngilizce kelimeleri ve ifadeleri çok iyi kullanmalıdır. Gerektiğinde, müşterilerin anlaması için kolay anlaşılır cümleler kurmalıdır. Ayrıca, müşterilerin taleplerini anlamak ve onlara çözümler sunmak için çok iyi İngilizce okuma ve yazma yeteneğine sahip olmalıdırlar. Kuryelerin İngilizce kelimeler ve ifadeleri kullanabilmeleri, müşterileriyle etkili bir iletişim kurmalarını ve güvenilir bir şekilde işlerini yapmalarını sağlayacaktır.
Yabancı Dil Eğitimi

Kuryelerin Kullanabileceği İngilizce Kelimeler

10 Mart 2023
Akademik İngilizce, sınıf araştırmaları ve akademik yazılar gibi akademik bağlamlarda kullanılan bir İngilizce lehçesidir Genellikle resmi terimler ve diğer yazı türlerinde tipik olarak bulunmayan belirli kelime dağarcığı cümle yapısı ve kullanımı içerir Akademik İngilizce, fikirleri ifade etmek, argümanları desteklemek ve alandaki bilgiyi göstermek için kullanılır Akademik İngilizcedeki resmi terimler disipline bağlı olarak değişir Bazı durumlarda terimler kasıtlı olarak açıklayıcıdır ve derinlemesine bir teknik açıklama sağlar Diğerlerinde terimler, düşünce okulu için bir açıklama veya bağlam sağlamaya hizmet eden bir fikri veya kavramı temsil eden daha soyuttur Akademik İngilizce, günlük konuşma İngilizcesinden daha karmaşıktır daha karmaşık cümle yapısı ve gelişmiş dilbilgisi ile Resmi terimlerin ve kelime dağarcığının kullanımı akademik İngilizceyi farklılaştırmanın bir başka yoludur İletişimin kısa ve öz olmasını sağlayarak yazı diline kesinlik kazandırır Resmi terimlerin kullanımı aynı zamanda akademik yazımı birleştirmeye de hizmet eder Aynı terim tanımları ve kısaltmalar, iletişim ve işbirliğinde süreklilik sağlamak için akademik alanlar arasında kullanılabilir Sonuç olarak, akademik İngilizcede resmi terimlerin kullanımı açık iletişim için önemli bir araçtır Üzerinde anlaşmaya varılmış bir dil yöntemi sağlayarak alanlar arasında karmaşık fikirlerin paylaşımını kolaylaştırır Resmi terimlerin kesinliği ile bir alanın anlaşılması kolayca aktarılır
Yabancı Dil Eğitimi

Akademik İngilizce Kelimeler

22 Şubat 2023