AnasayfaBlogSektöre Özel Tanıtım Yazıları Nasıl Olmalıdır?
Stratejik Planlama

Sektöre Özel Tanıtım Yazıları Nasıl Olmalıdır?

16 Ağustos 2016
Bu görüntü ahşap bir masanın etrafında oturan bir grup insanı gösteriyor. İnsanlar dairesel bir düzende oturuyor ve birbirleriyle konuşuyor gibi görünüyorlar. Masanın ortasında, ortasında bir ok bulunan beyaz bir daire var. Grubun arkasında dizüstü bilgisayarında çalışan bir kişi var. Yan tarafta bir sandalyede uyuyan bir adam var. Ayrıca üzerinde dolar işareti olan siyah beyaz bir daire var. Arka planda ahşap bir yüzeyin bulanık bir görüntüsü ve bir kişinin kolunun bulanık bir görüntüsü var. Sol alt köşede beyaz bir A harfi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir kağıt uçak var.
ÖneriNedenÖrnek
Etkili Bir Başlık KullanılmalıOkuyucunun ilgisini çekmek içinEğitimin Kalitesi - Okulumuz
Kısa ve Öz OlmalıNetliği ve anlaşılırlığı artırmak içinKaliteli eğitim yeni nesil okulumuzda
Görseller ve Linkler KullanılmalıTanıtımın pekişmesini sağlamak içinOkulumuzun fotoğrafları ve web sitesi linki
Anlaşılır ve Akıcı OlmalıOkuyucunun ilgisini kaybetmemek içinEğitimimize ve öğrenci başarımıza göz atın
Ana Tema Saklı OlmalıMerak unsuru ve ilgi çekmek içinPeki ya öğrencilerimizin başarı hikayeleri neler?
Fark Yaratan Noktaları VurgulamakRakipler arasında ayrışmak içinFarkımız öğrenci koçluğu sistemimiz
Hedef Kitleye Hitap EtmeliTanıtımın doğru kitle tarafından algılanması içinGeleceğin liderlerini yetiştiriyoruz
Piyasa FizibilitesiRekabetçi avantaj kazanmak ve tüketiciye değer sunmak içinEğitim sektöründe rakip okullar ve eğilimler analizi
Yardımcı Görseller ve Linkler KullanılmalıTanıtımın etkisi ve çekiciliğini artırmak içinYeni nesil eğitim teknolojilerimize ait görseller
Rakiplerden Farkı Ön Plana ÇıkarmakBenzer sektörler arasında seçim sebebi olabilmek içinÜstün öğretim metodlarımız ve yenilikçi pedagoji anlayışımız

Tanıtım yazıları hangi sektör için yazılıyorsa ilgili iş kolunu mutlaka ön plana çıkartması gerekmektedir. Etkili bir başlık okuyucunun ilk olarak dikkatini çekmesi önem arz etmektedir. Tanıtım yazıları kısa,öz ve konuya odaklayan derecede olmalı ve dikkat çekmelidir. İnternet ortamında artık birçok reklam ve tanıtımlar çok yaygın yapılmaktadır. Örneğin,okul tanıtımı yapılırken eğitimin kalitesiyle önemini vurguladıktan sonra tanıtımı yapılacak olan okula bağlandığı zaman artık hedef kitle eğitim dendiğinde tanıtımı ilgili okulu çağrıştıracaktır. Görsellerin yada farklı linklerin eklenmesi de pekişmesini sağlayacaktır. Tanıtım yazıları neden kısa ve öz olmalıdır? Bir yazının etkili olması için sözcüklerin içerisinde boğulmaması ve net olması anlamayı ve algılamayı kolaylaştıracaktır. Televizyon ve diğer dijital ortamlardaki reklamları göz önüne alırsak bunu daha net anlayabiliriz. 10 saniyelik bir reklama sadece reklama konu olan bir ürünün veya hizmetin ana teması yüklenir. Aynı zamanda tüketicinin merakını uyandıracak bir kaç kelime ile birlikte pekiştirilir. Maddeler halinde özetlemek gerekirse; - Tanıtım metni başlığı 4 sözcüğü aşmamalıdır. - Tanıtım yazısının içeriği kısa bir paragraf olmalıdır. - Tanıtım yazısı yalın,net,akıcı ve anlaşılır olmalıdır. - Asıl hedef kitleye verilmesi gereken ana tema'nın tanıtım yazısında saklı olmasıdır. Link ve diğer görseller sadece yardımcı rol üstlenir. Tanıtım yazılarında benzer sektör rakiplerinden farkının ön plana çıkarılabilmesi için piyasa da bir fizibilite çalışması yapılmalı ve çarpıcı noktaları, farkları tanıtım yazıları ve reklamlarda kullanılmalıdır. Tanıtım yazılarının daha geniş bir kitleye hitap etmesini istiyorsanız;

  • İnternet reklamı veren sitelerde yer alması uygun olacaktır.

  • Çok okunan sektörel siteler bu tanıtımlar için idealdir.

Tanıtım Yazıları bir firmanın kartvizitidir.

  • Sektördeki firmaların bilgi alış-verişleri artık dijital ortamlarda yapıldığı için online olarak yapılan tüm tanıtım bilgileri tüm arama motorlarında rahatlıkla bulunacaktır.

Peki Tanıtım Yazılarının zararları var mıdır? Bilinç dışı yazılan veya gereğinden çok yapılan tanıtım yazıları tamamen bilgi kirliliğine yol açar. Ayrıca konuya hakim olmayan kişilerin tanıtım yazıları da ilgili firmaya zarar verebilecektir.

Tanıtım Yazıları Nasıl Olmalıdır?

Tanıtım yazıları kısa, öz ve konuya odaklayan derecede olmalı ve dikkat çekmelidir. İnternet ortamında artık birçok reklam ve tanıtımlar çok yaygın yapılmaktadır. 

Tanıtım Yazıları Neden Kısa ve Öz Olmalıdır?

Bir yazının etkili olması için sözcüklerin içerisinde boğulmaması ve net olması anlamayı ve algılamayı kolaylaştıracaktır. Televizyon ve diğer dijital ortamlardaki reklamları göz önüne alırsak bunu daha net anlayabiliriz.

Tanıtım Yazılarının Daha Geniş Kitlelere Ulaşması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Tanıtım yazılarının daha geniş bir kitleye hitap etmesini istiyorsanız: İnternet reklamı veren sitelerde yer alması uygun olacaktır. Çok okunan sektörel siteler bu tanıtımlar için idealdir.

Etkili Bir Başlık Kullanılmalı, Okuyucunun ilgisini çekmek için, Eğitimin Kalitesi - Okulumuz, Kısa ve Öz Olmalı, Netliği ve anlaşılırlığı artırmak için, Kaliteli eğitim yeni nesil okulumuzda, Görseller ve Linkler Kullanılmalı, Tanıtımın pekişmesini sağlamak için, Okulumuzun fotoğrafları ve web sitesi linki, Anlaşılır ve Akıcı Olmalı, Okuyucunun ilgisini kaybetmemek için, Eğitimimize ve öğrenci başarımıza göz atın, Ana Tema Saklı Olmalı, Merak unsuru ve ilgi çekmek için, Peki ya öğrencilerimizin başarı hikayeleri neler?, Fark Yaratan Noktaları Vurgulamak, Rakipler arasında ayrışmak için, Farkımız öğrenci koçluğu sistemimiz, Hedef Kitleye Hitap Etmeli, Tanıtımın doğru kitle tarafından algılanması için, Geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz, Piyasa Fizibilitesi, Rekabetçi avantaj kazanmak ve tüketiciye değer sunmak için, Eğitim sektöründe rakip okullar ve eğilimler analizi, Yardımcı Görseller ve Linkler Kullanılmalı, Tanıtımın etkisi ve çekiciliğini artırmak için, Yeni nesil eğitim teknolojilerimize ait görseller, Rakiplerden Farkı Ön Plana Çıkarmak, Benzer sektörler arasında seçim sebebi olabilmek için, Üstün öğretim metodlarımız ve yenilikçi pedagoji anlayışımız
Sektöre Özel Tanıtım Yazıları Nasıl Olmalıdır?sektör yazıları tanıtım yazılarıtanıtım yazısı şirket reklamı şirket tanıtımları
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi siyah çerçeveli bir beyaz tahtanın önünde oturuyor. Elinde parlak mavi ekranlı dijital bir tablet var ve bir kalemle ekrana dokunuyor. Arka planda, kanatları ve motorları açıkça görülebilen bir uçağın yakın çekimi vardır. Gökyüzü parlak mavidir ve güneş uçağın yüzeylerinden yansımaktadır. Kişi tablete odaklanmış, yüz ifadesi niyetli ve konsantre. Arka plan, teknolojik cihaz ile güçlü uçak arasında bir yan yana duruş yaratıyor. Bu görüntü, yeni ve eski arasındaki dengeyi hatırlatıyor.
İçerik Yazarlığı

Dijital İçerik Uzmanı Nasıl Olunur?

08 Haziran 2020
Bir grup insan nötr renkli duvarları olan bir odada bir masada oturuyor. Pencerelerden gelen ışık grubu aydınlatıyor ve masa kağıt ve defterlerle kaplı. Grubun ortasında takım elbiseli bir adam oturmuş, beyaz bir kalemle not defterine bir şeyler yazmaktadır. Sağında, kıvırcık saçlı bir kadın beyaz bir gömlek giymiş ve masaya doğru bakıyor. Masanın üzerinde pipetli beyaz bir fincan ve gri kare bir nesne vardır. Grubun önünde bir kişi kare nesneyi tutmaktadır. Herkes konuşmaya ve önlerindeki kâğıtlara odaklanmıştır.
Mülakat - İş Görüşmesi

Mülakat Teknikleri Hakkında İpuçları

27 Eylül 2019
Uzun beyaz elbiseli bir kadın gün batımında ahşap bir iskelede durmuş, sakin bir göle bakıyor. Kollarını bir şeye uzanıyormuş gibi açmış, koyu renkli silueti batan güneşin yumuşak, ılık ışığında belirginleşiyor. Uzun saçları arkasında dalgalanıyor, ayak parmaklarının uçları rıhtımın kenarına zar zor değiyor. Üstünde tek bir kuş uçuyor, gökyüzünde zarifçe süzülürken kanatlarını genişçe açıyor. Kadın orada hareketsiz bir şekilde duruyor, bakışları ufka odaklanmış, kolları hala uzatılmış. Huzurlu bir manzarada güzel bir dinginlik anı.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim ve Önemi

23 Eylül 2019
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1139464
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
831464