AnasayfaBlogPython Öğrenmek Neden Kolay
Yazılımlar

Python Öğrenmek Neden Kolay

07 Eylül 2021
Genç bir kadın, ekranında parlak mavi ve sarı bir yılan logosu bulunan bir dizüstü bilgisayarın önünde oturuyor. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri odaklanmış ve yoğun. Elleri dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde, parmakları tuşlara hafifçe dokunuyor. Dizüstü bilgisayar siyah kenarlıklı beyaz renktedir ve arka planda dikdörtgen bir nesne vardır. Kadının üzerinde yeşil bir gömlek vardır ve saçları arkaya doğru toplanmıştır. Kadın dizüstü bilgisayarda yazıyor gibi görünüyor, ifadesi ciddi ve odaklanmış.
Python Öğrenme KriteriAçıklamaÖnem Derecesi
Python Dilini KeşfetmekBu dilin ne olduğunu ve ne işe yaradığını vb. hakkında bilgi toplayıp, yapay zeka, oyun geliştirme, veri bilimi ve analizi, web geliştirme amaçlarında en çok tercih edilen bir dil olduğunu anlamakYüksek
Online Kursa Kayıt OlmakPython dili hakkında detaylı ve pratik bilgi edinmek için bir kursa kayıt olmakYüksek
Bilgisayarınıza Python Programlama Dilini YüklemekPython programlama dili ile projeler geliştirebilmek için bilgisayarınıza yüklemekOrta
Python Hakkındaki Kaynaklara Hakim OlmakPython dili hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için çeşitli kaynaklardan yardım almakYüksek
Python'ın KolaylığıPython'ın öğrenmesinin kolay olduğunu ve kısa sürede kodların öğrenilmesini ve anlaşılmasını sağlarYüksek
Python'ın Sade Kod YapısıPython programlama dili, kodların kısa ve mantıklı ifadelerden oluşmasını, bu da kodların akılda kalmasını kolaylaştırırOrta
Python'ın HızlılığıPython'un sahip olduğu sade kod yapısı hızlıca öğrenilmeyi ve işlerin çabucak tamamlanmasını sağlarYüksek
Python Dilinin Geniş Kullanım AlanıPython, robotik kodlama, veri bilimi ve analiz, web geliştirme gibi birçok alanda kullanılırOrta
Python'ın PopülerliğiPython günümüzün en çok tercih edilen programlama dilleri arasında yer alırOrta
Büyük Şirketlerin Python KullanımıBüyük şirketler başta olmak üzere birçok teknoloji alanında Python dilini kullanan kişiler bulunmaktadırYüksek

Python günümüzün en çok kullanılan ve tercih edilen programlama dilleri arasında yer alır. Bu programlama dilini öğrenmek için birçok kaynak mevcuttur. Büyük şirketler başta olmak üzere yazılım ve bilişim, teknoloji, robotik kodlama alanları veri bilimi ve veri analizi üzerinde çalışan kişiler bu programlama dilini kullanmaktadır. Bu konu hakkında bilgi almak için Python kimler kullanır adlı yazımı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Hal böyle olunca ortada oldukça popüler ve tercih edilen bir programlama dilinin öğrenilmesi konusu ortaya çıkmaktadır.

Bu programlama dili diğer dillere oranla hem daha fazla tercih edilmekte hem de öğrenilmesi daha kolaydır. Python öğrenmek yazının başlığından da anlaşılacağı üzere kolay olarak tanımlanır. Peki, Python öğrenmek neden kolay? Bu soruya verilebilecek cevaplarımız bulunmaktadır. Sorunun cevabı aslında bu programlama dili içerisinde gizlidir. Python öğrenmek evet kolaydır demekle birlikte neden kolay olduğunu bu dilin sahip olduğu özelliklerle bağdaştırarak açıklayabilirim. Bu özellikler bu programlama dili hakkında bilgi verirken aynı zamanda sorumuza da cevap olacaktır.

Python Öğrenmenin Kolaylığı

Python öğrenmek diğer karmaşık programlama dillerini öğrenmekle kıyaslandığında oldukça kolaydır. Python sahip olduğu sözdiziminden dolayı daha kolay öğrenebilmektedir. Bu dilin sözdizimi hem basit hem de okunabilir olduğundan ileriye dönük olarak tanımlanmaktadır. Sahip olduğu girintiler sayesinde kod güzel görünmekte ve daha rahat bir şekilde okunabilmektedir. Diğer programlama dillerinde birkaç satırla yapılabilecek işlem Python dilinde çok daha az kod yazılarak yapılabilmektedir. Hatta diğer dillerde birkaç satır süren kod yazma işlemi bu dilde bir satır kod yazılarak yapılabilmektedir. Bu özelliği ile Python öğrenmek oldukça kolay kabul edilmektedir.

Python öğrenmek kolaydır dememizi sağlayan bir diğer özellik ise sahip olduğu kod yapısıdır. Sade bir kod yapısı barındırdığı için hızlıca öğrenilmeyi sağlamaktadır. Aynı zamanda yapılacak işin çabucak hayata geçirilmesini sağlama imkanı tanımaktadır. Sahip olunan kodların kısa ve mantıklı ifadelerden oluşması kodların akılda kalmasını kolaylaştırmaktadır. Bu da Python öğrenmek kolaydır dememizi sağlar. Kodların bu özelliklere sahip olması daha kısa sürede kodların öğrenilmesini ve anlaşılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda kodların bu özelliği zamandan tasarruf sağlar ve işlerin kısa sürede tamamlanmasını sağlar. Python öğrenmek belirtilen bu özelliklerden dolayı kolay ve anlaşılırdır.

Python Öğrenme Aşamaları Nelerdir?

Python öğrenmek evet kolaydır ve akılda kalıcıdır dedik. Peki, bu programlama dili nasıl öğrenilir? Python öğrenme aşamaları ile bu dili öğrenmek için yapılması gerekenleri sizler için derledim. Adım adım neler yapılması gerektiği ve her adımda hangi içeriğin yapılması konusunda gerekli bilgileri sizler için hazırladım. Pyhon öğrenme aşamaları gerçekleştirildiği taktirde sizlerin bu programlama dili hakkında bilgi sahibi olmanızı ve bu dili kullanabilmenizi sağlayacaktır.

  • Python Dilini Keşfetmek: Python öğrenme aşamaları arasında ilk sırada bu dili keşfetmek yer alır. Bu dilin ne olduğunu ve ne işe yaradığını vb. hakkında bilgi toplamalısınız. Öğrenilmesinin kolay olduğu, çoğu kişi tarafından tercih edilen bir programlama dili olduğu ve oldukça güçlü olduğunu bilmeniz ilk şart olarak belirtilir. Yapay zeka, oyun geliştirme, veri bilimi ve analizi, web geliştirme amaçlarında en çok tercih edilen bir dil olduğunu bilmek ve bu alanlarda çalışmak istiyorsanız bu dilin bir numara olduğunun bilincine varmalısınız.

  • Online Kursa Kayıt Olmak: Python öğrenme aşamaları arasında online eğitim bulup yazılmak yer alır. Bu dili keşfettikten ve bu dil ile neler yapılabileceğinin farkına vardıktan sonra yapılması gereken bir kursa kayıt olmaktır. Enstitü bünyesinde verilen Python eğitimi tam sizler için gerekli olan eğitimi sağlamaktadır. Python öğrenmek bu adımla sahip olunan en iyi yaklaşımdır.

  • Bilgisayarınıza Python Programlama Dilini Yüklemek: Bilgisayarınıza bu dili yüklemek Python öğrenme aşamaları arasında üçüncü aşamada yer alır. Eğer Apple marka bilgisayara sahipseniz böyle bir derdiniz yok demektir. Bu aşamayı direkt olarak geçebilirsiniz. Çünkü bu marka bilgisayarlarda hazır yüklenmiş olarak bu dil bulunur. Windows bilgisayarla bu dil hazır bulunmamaktadır. Bu dilin ve 3 versiyonları bulunmaktadır. İhtiyaçlarınız dahilinde istediğiniz versiyonunu indirmelisiniz. Yeni başlayan kişiler için tavsiye edilen 3. Versiyonu indirmektir. Çünkü daha yeni olduğu için bir sürü yeni özelliği de bünyesinde barındırmaktadır.

  • Python Hakkındaki Kaynaklara Hakim Olmak: Python öğrenme aşamaları arasında bu dil hakkındaki kaynaklara hakim olmak yer alır. Bu dil hakkında bilgi topladığınıza, online bir kursa kayıt olduğunuza ve bilgisayarınıza yüklediğinize göre şimdi sıra bu programlama dili hakkındaki kaynaklara hakim olmak kalır. Elde ettiğiniz kaynaklar bu dili daha hızlı öğrenmenize neden olur. İnternet dünyasındaki bilgiler, yazılan makaleler, Youtube videoları, forum bilgileri, canlı destekler vb. sizin öğrenme sürecinizi hızlandıran kaynaklar olarak bilinmektedir.

  • Yapı Çerçeveleri Hakkında Bilgi Toplamak: Python öğrenme aşamaları arasında en çok yardım sağlayan ve öğrenmenizi kolaylaştıran aşamadır. Yapı çerçeveleri öğrenmenizi kolaylaştırmak için tasarlanmış olan programlar olarak bilinir. Bu yapı çerçeveleri web uygulamalarını daha hızlı geliştirmeye, kodunuzun en iyi yöntemleri kullanmasına vb. konularda yardımcı olmaktadır. En iyi yapı çerçeveleri Django, Flask ve Pyramid olarak bilinir.

  • Kişisel Projelerinizi Yapmaya Çalışmak: Yukarıdaki aşamaları bitirdikten sonra artık kendi projelerinizi gerçekleştirebilmeye çalışmalısınız. Kodlama becerilerini alıştırmaya tabi tutarak bilginizi ölçebilir ve projenizi gerçekleştirebilirsiniz. Kendi basit programlarınızı yazmaya başlayın. Ufak kodlar yazarak bu işi gerçekleştirmeye çalışın. Programınızı yazdıktan sonra kontrol edin. Ardından neyi ne için yaptığınızı belirten notlar eklemeyi de ihmal etmeyin. Son olarak yazdığınız programı başkaları ile paylaşarak kendinizi eleştirmeyi unutmayın.

Neden Python Öğrenilmeli?

  • Programlamaya yeni başlayan biri iseniz öğrenmesinin kolay olması ve akılda kalıcı kodlara sahibi olması öğrenmeniz için ilk neden olarak tanımlayabilirim. Daha önce programlama dillerini öğrenmek isteyen kişiler çok zor ve karmaşık diller ile karşılaşıyordu. Bu da çoğu kişinin dilleri öğrenmekten alıkoyuyordu. Bu dilin kolay okunup kolay yazılması öğrenilmesini kolaylaştırması öğrenilmesi için en büyük nedenlerden birisi.

  • Web geliştirmek isteyen biri iseniz bu dili öğrenmelisiniz. Başka bir dilde uzun uzun kodlar ve satırlar yazmanız gerekirken bu programlama dili daha az süre ve satırda işinizi gerçekleştirmenizi sağlamaktadır.

​​​​​​​

  • Tekrar tekrar kullanılabilen bir tasarıma sahip olması bu dili öğrenmeniz için önemli bir neden. Eğer yazılımcıysanız kod yazmanın zahmetli ve zor bir iş olduğu konusunda bilgi sahibisinizdir. Veri tabanı oluşturmak ve bu kodları tekrar kullanmak bu alanda çalışanlar için oldukça önemlidir. Az kodla çok iş yapabilmenizi sağlamaktadır.

  • Yüksek gelir ile bu sektörde çalışmak istiyorsanız bu dili öğrenmek oldukça doğru bir karar olarak görülmektedir. Bu dil diğer diller ile kıyaslandığında kısa sürede öğrenildiği için kısa sürede yüksek maaş anlamı taşımaktadır.

  • Siber güvenlik alanında da kendini kanıtlamış bir dil olarak bilinmektedir. Yazılım dünyasının çalışanları için siber güvenlik oldukça önemli bir konudur. Bu dil herhangi bir sorun tespit ettiği zaman hemen hızlı bir şekilde aksiyon vermektedir.

Python Dilini Keşfetmek, Bu dilin ne olduğunu ve ne işe yaradığını vb hakkında bilgi toplayıp, yapay zeka, oyun geliştirme, veri bilimi ve analizi, web geliştirme amaçlarında en çok tercih edilen bir dil olduğunu anlamak, Yüksek, Online Kursa Kayıt Olmak, Python dili hakkında detaylı ve pratik bilgi edinmek için bir kursa kayıt olmak, Yüksek, Bilgisayarınıza Python Programlama Dilini Yüklemek, Python programlama dili ile projeler geliştirebilmek için bilgisayarınıza yüklemek, Orta, Python Hakkındaki Kaynaklara Hakim Olmak, Python dili hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için çeşitli kaynaklardan yardım almak, Yüksek, Python'ın Kolaylığı, Python'ın öğrenmesinin kolay olduğunu ve kısa sürede kodların öğrenilmesini ve anlaşılmasını sağlar, Yüksek, Python'ın Sade Kod Yapısı, Python programlama dili, kodların kısa ve mantıklı ifadelerden oluşmasını, bu da kodların akılda kalmasını kolaylaştırır, Orta, Python'ın Hızlılığı, Python'un sahip olduğu sade kod yapısı hızlıca öğrenilmeyi ve işlerin çabucak tamamlanmasını sağlar, Yüksek, Python Dilinin Geniş Kullanım Alanı, Python, robotik kodlama, veri bilimi ve analiz, web geliştirme gibi birçok alanda kullanılır, Orta, Python'ın Popülerliği, Python günümüzün en çok tercih edilen programlama dilleri arasında yer alır, Orta, Büyük Şirketlerin Python Kullanımı, Büyük şirketler başta olmak üzere birçok teknoloji alanında Python dilini kullanan kişiler bulunmaktadır, Yüksek
kod programlama dili python python öğrenme aşamaları python öğrenmek python eğitimi
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir bilgisayar ekranının yakın çekiminde siyah metinli beyaz bir arka plan görülmektedir. Metin ekranın ortasında vurgulanmış ve ince bir kenarlıkla çevrelenmiştir. Metin tek bir sütunda hizalanmıştır ve birkaç satır metin görülebilmektedir. Metin harfler, sayılar ve sembollerin bir karışımı gibi görünmektedir. Metnin genel görünümü net ve açıktır. Metnin kenarları keskin ve iyi tanımlanmış, bu da yüksek kaliteli bir ekran çözünürlüğüne işaret ediyor. Siyah metin ile beyaz arka plan arasındaki kontrast güçlüdür ve kolayca görülebilir.
Yazılımlar

Python Örnek Projeler

04 Ekim 2021
Gözlüklü ve turuncu gömlekli bir kadın bilgisayar ekranının önünde oturmaktadır. Kadın dikkatle ekrana bakıyor, gözleri odaklanmış ve ağzı hafifçe açık. Arkasında beyaz metinli yeşil ve siyah bir tabela var. Ön planda kadının yüzü yakından çekilmiş, gözlükleri ışığı yansıtıyor. Görüntüde ayrıca siyah zemin üzerinde beyaz bir 'E' harfi ve siyah zemin üzerinde beyaz bir 'E' harfi görülüyor. Kadının yüzü bilgisayar ekranının parlak beyazı ve arka planın koyu tonları tarafından aydınlatılıyor. Kadın derinden meşgul ve ekrandakine odaklanmış görünüyor, ifadesi bir ilgi ve düşünceyi yansıtıyor.
Teknoloji

Python Programlama Nedir?

29 Ocak 2021
Bu, yüzünde hoş bir ifade olan bir kadının yakın çekim görüntüsüdür. Açık kahverengi saçları gevşek bir at kuyruğu şeklinde toplanmış. Üzerinde koyu gri bir atlet var ve göğsünde siyah dikdörtgen bir nesne görülüyor. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri hafifçe kapalı ve dudakları nazik bir gülümseme şeklinde kıvrılmış. Kolları yanında gevşemiş ve ellerini hafifçe kavuşturmuş. Arka planda, üzerinde simgeler bulunan beyaz bir ızgara ve siyah metinli gri dikdörtgen bir işaret var. Ayrıca beyaz zeminli siyah bir daire ve siyah dikdörtgenli beyaz bir dikdörtgen nesne var. Bu görüntü bir memnuniyet ve neşe hissi uyandırıyor.
Bilişim

Python İle Neler Yapılabilir?

20 Eylül 2021