AnasayfaBlogPozitif Düşünmenin Yöneticilere Faydaları
İş Hayatı

Pozitif Düşünmenin Yöneticilere Faydaları

24 Ekim 2015
Bir erkek ve kadın, kollarını kavuşturmuş, aynı takım elbiseler içinde sırt sırta durmaktadır. Adam siyah bir takım elbise ve üst düğmesi açık beyaz bir gömlek giymiştir. Kollarını göğsünde kavuşturmuş, kendinden emin ve kendinden emin bir duruş sergiliyor. Kadın lacivert bir takım elbise ve beyaz bir bluz giyiyor. Onun da kolları göğsünün önünde kavuşturulmuş ve çenesi hafifçe yukarı doğru eğilmiş. Her iki kişinin de gözleri kapalı ve rahat ama kendinden emin bir şekilde duruyorlar. Arka plan nötr bir tonda, dağınık birkaç ağaç ve arka planda küçük bir tepe var.
Pozitif Düşünme DetaylarıNeden Pozitif Düşünmeliyiz?Pozitif Düşünme Nasıl Sağlanır?
Pozitif düşünmenin faydalı etkileri üzerine birçok araştırma yapılmıştır.Negatif düşünce limitli seçenekler sunar ve birden çok olumsuz şekilde etkiler.Meditasyon ve yazı yazma pozitif düşünmeyi artıran yöntemlerdir.
2004 yılında yapılan araştırmada, pozitif düşünen ekiplerin daha yüksek karlar elde ettiği görülmüştür.Negatif düşünce stres seviyesini arttırabilir ve sağlık problemlerine yol açabilir.Günlük hayatta tat almak için zaman ayırmak pozitif düşünmeyi destekler.
2005'teki bir çalışma, pozitif düşünen insanların daha az iş kaçırtıklarını ortaya koymuştur.Kronik negatiflik, negatif insanları çeker ve pozitif insanları uzaklaştırır.Sabah çayını uzun uzun içmek veya kolay yolu seçip oluruna bırakmak pozitif düşünme sağlar.
Pozitif düşünen insanlar daha yaratıcıdır.Negatif düşüncenin edinilmesi pozitif düşünceye göre daha uzun sürer.Profesyonel gelişimin artması için konferanslara katılma ayrıcalığı pozitif düşünmeyi tetikler.
Pozitif düşünme, yöneticileri çok daha etkili kılar.Negatif düşünce, yaratıcılığın azalmasına ve ilişkilere zarar verme olasılığına neden olur.Pozitif düşünceyi artırmak için kullanılabilecek bir başka yol da zevk almak ve eğlenmektir.

Pozitif olmak “iyi hissetmek” kelimesinin anlamından daha fazlasıdır. İş hayatında pozitif düşünmenin yararlı etkilerine yönelik araştırma yapan ve bu konuda olumlu destek veren araştırmalar uzun zamandır yapılıyor. 2001’de yapılan bir çalışma eğlenmeyi bilen insanların daha yaratıcı düşündüğünü ortaya koymuştur. 2004’te yapılan bir araştırma daha pozitif bir tavra sahip olan takımların daha yüksek karlar kazandığını ve daha mutlu müşteriler olduğunu ortaya koymuştur. 2005’te yapılan bir çalışma pozitif düşünme görüşüne sahip insanların daha az iş kaçırdıklarını bulmuştur. İşte pozitif düşünmenin yöneticiler için önemli olmasının ve onları akranlarından daha etkili yapmasının nedenlerinden bazıları.

Pozitif düşünme neden faydalıdır?

Korku, seçeneksizlik içerisinde kalmanıza sebep olur.

İnsanoğlu tehlikeyi sezer ve tehlike sezdiğinde savunma mekanizmasını harekete geçirir. Bu ister bir fırtına olsun, isterse de bize çok yakın yürüyen bir insan veya bisiklet giyerken kask giymeyen bir çocuk... Bu gibi durumlar gerçekleştiğinde beyniniz her şeyi kapatır ve kendinizi ve sevdiklerinizi kurtarmaya odaklanır. Bu gerçek bir tehlike için harikadır ama birçok insan bu tepkiyi gerçekte o kadar da ciddi olmayan ve tehlike içermeyen durumlara verir. Hiç sabah ofise gittiğinizde ve de dolu dolu bir takvim ile karşılaştığınızda paniklediniz mi? Bu savaş ya da kaç tepkisini tetikleyebilir ve aynı zamanda sizin sahip olduğunuz seçenekleri görmemenize neden olabilir. Tam tersi de mümkün. Pozitif duygulara sahipken daha fazla ihtimal görürsünüz. Negatif düşüncenin sizi olumsuz olarak etkilediği diğer şeyler: Size limitli seçenek vermeye ek olarak negatif düşünce sizi olumsuz şekilde birçok formda etkiler:

  • Üçüncü alternatif düşünmeyi azaltır, yaratıcılığınızı azaltır ve sizin yaratıcılığınızdan etkilenenlere de zarar verir.

  • Stres seviyesini arttırır ve uzun sürede sağlık problemlerine sebep olur.

  • Negatif düşünceyi edinmek pozitif düşünceyi edinmekten daha uzun sürer.

  • Kronik negatiflik negatif insanları çeker ve pozitif insanları uzaklaştırır.

  • Negatiflik ilişkilere zarar verir.

Siz çevrenizde olan durumları nasıl algılarsınız?

Spor salonuna gitmek "zorunda" mısınız ya da spor yapacak bolca vaktiniz mi var? Sizin her konferansa katılmanıza gerek yok ama öyle bir ayrıcalığınız var çünkü profesyonel gelişimi arttırıyorsunuz. Sizin süpermarkete gitmenize gerek yok. Muhtemelen açlıktan ölmezsiniz. Ama sizin gibi sıcak ev yemeği yiyemeyenlerin aksine sizin öyle bir şansınız var.

Günlük hayatta daha fazla pozitif düşünme yolları

Daha fazla pozitif düşünme; rahatlık, eğlence ve aşk gibi duyguların genelleyen aktiviteler içerir. Bu üç şey farklı insanlar için açık olarak fark eder ama sizin bunları birer "ekstra" olarak değil de vakit ayırmak olarak görmelisiniz. Meditasyon ve yazı yazmak insanların pozitif düşünceyi arttırmak için kullandıkları iki popüler yoldur. Tat almak da önemlidir. Peki siz en son ne zaman zevk almak için birşeyler yaptınız? "Tat almak ve eğlenmek" yapılandırılabilir. Mesela sabah çayınızı uzun uzun içmek. Ya da tamamen yapısız olabilir; oluruna bırakmak. Ama bu kendinize izin vererek bir şeylerden tat almanızı ve yeni fikirler üretmenizi sağlar. Araştırmalar pozitif düşünme ve kültürün uzun dönemli büyümeyi ölçmek için önemli olduğunu belirtiyorlar.



Pozitif olmak nedir?

Pozitif olmak “iyi hissetmek” kelimesinin anlamından daha fazlasıdır. 2005’te yapılan bir çalışma pozitif düşünme görüşüne sahip insanların daha az iş kaçırdıklarını bulmuştur.

Pozitif düşünme neden faydalıdır?

Pozitif duygulara sahipken daha fazla ihtimal görürsünüz. Negatif düşüncenin sizi olumsuz olarak etkilediği diğer şeyler: Size limitli seçenek vermeye ek olarak negatif düşünce sizi olumsuz şekilde birçok formda etkiler.

Günlük hayatta pozitif düşünme nasıl sağlanır?

Meditasyon ve yazı yazmak insanların pozitif düşünceyi arttırmak için kullandıkları iki popüler yoldur. Tat almak da önemlidir. Mesela sabah çayınızı uzun uzun içmek. Ya da tamamen yapısız olabilir; oluruna bırakmak.

Pozitif düşünmenin faydalı etkileri üzerine birçok araştırma yapılmıştır, Negatif düşünce limitli seçenekler sunar ve birden çok olumsuz şekilde etkiler, Meditasyon ve yazı yazma pozitif düşünmeyi artıran yöntemlerdir, 2004 yılında yapılan araştırmada, pozitif düşünen ekiplerin daha yüksek karlar elde ettiği görülmüştür, Negatif düşünce stres seviyesini arttırabilir ve sağlık problemlerine yol açabilir, Günlük hayatta tat almak için zaman ayırmak pozitif düşünmeyi destekler, 2005'teki bir çalışma, pozitif düşünen insanların daha az iş kaçırtıklarını ortaya koymuştur, Kronik negatiflik, negatif insanları çeker ve pozitif insanları uzaklaştırır, Sabah çayını uzun uzun içmek veya kolay yolu seçip oluruna bırakmak pozitif düşünme sağlar, Pozitif düşünen insanlar daha yaratıcıdır, Negatif düşüncenin edinilmesi pozitif düşünceye göre daha uzun sürer, Profesyonel gelişimin artması için konferanslara katılma ayrıcalığı pozitif düşünmeyi tetikler, Pozitif düşünme, yöneticileri çok daha etkili kılar, Negatif düşünce, yaratıcılığın azalmasına ve ilişkilere zarar verme olasılığına neden olur, Pozitif düşünceyi artırmak için kullanılabilecek bir başka yol da zevk almak ve eğlenmektir
Pozitif Düşünmenin Yöneticilere Faydalarıpozitif düşünme iş hayatında pozitif düşünme olumlu düşünme pozitif düşünce pozitif yönetici yönetici pozitif düşünme
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntüde profesyonel bir ortam ya da resmi bir etkinlik olabilecek takım elbiseli bir adam görülüyor. Siyah metinli beyaz dikdörtgen bir tabelanın önünde duruyor; bu bir ilan ya da reklam olabilir. Adam ciddi ve odaklanmış görünüyor, bu da durumu ciddiye aldığını gösteriyor. Kıyafeti ve duruşu iyi hazırlanmış ve kendinden emin olduğunu gösteriyor. Görüntüden, önemli bir bilgi edinme ya da önemli bir karar verme sürecinde olduğu anlaşılıyor. Genel olarak, bu görüntü ciddiyet ve profesyonellik hissi uyandırıyor.
Yakışıklı, iyi giyimli bir adam profesyonel bir pozda duruyor. İki parçalı siyah bir takım elbise ve bembeyaz bir gömlek giymiş, desenli koyu renk bir kravatla tamamlamış. Siyah ayakkabıları mükemmel bir şekilde parlatılmış ve saçları düzgünce şekillendirilmiş. Duruşu kendinden emin ve doğrudan kameraya bakıyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında görünüyor.Serhat Can
808464
Bu görüntüde, muhtemelen bir finansal yönetim kursuna katılan pembe takım elbiseli bir adam görülüyor. Gülümsüyor ve kendinden emin görünüyor, bu da öğrenmeye hevesli olduğunu gösteriyor. Arka planda finansal kavramları anlamanın önemine işaret eden bir pasta grafik görülüyor. Bu görsel, kişinin finansal geleceğinin sorumluluğunu üstlenmesi ve bunu yapmak için gerekli bilgi ve becerileri öğrenmenin önemi hakkında harika bir mesaj veriyor.
5
(362)

Finansal Yönetim Eğitimi

5 Konu4 Saat
Özel dikim siyah takım elbise giyen ve kravat takan yakışıklı, iyi giyimli bir adam uzun boylu ve kendinden emin bir şekilde duruyor. Takım elbisesinin altında açık renkli düğmeli bir gömlek vardır ve güçlü çene hattı özenle bakımlı yüz saçlarıyla vurgulanmıştır. Duruşu rahattır ve elleri cebinde durur, bu da ona kendine güvenen bir hava verir. Koyu renk saçları taranarak şekillendirilmiş ve gözleri kararlı bir bakışla doğrudan ileriye bakıyor.Dr. Mustafa Kalafat
1175464
Bu görsel, Stratejik Yönetim üzerine çevrimiçi bir kursa aittir. Resimde takım elbise giymiş, masa başında oturan bir adam görülüyor. İzleyici ön planda metal bir kutunun, bir saatin, bir kişinin gözlerinin, düğmeli bir gömleğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebilmektedir. Arka planda da beyaz bir metnin yakın çekimi bulunmaktadır. Stratejik Yönetim dersi, öğrencilere etkili iş stratejileri planlamak ve uygulamak için gerekli bilgi ve araçları sağlayacaktır. Bu ders sayesinde öğrenciler potansiyel iş fırsatlarının nasıl değerlendirileceğini, stratejik planların nasıl geliştirileceğini ve risk ve belirsizliklerin nasıl yönetileceğini öğreneceklerdir. Ayrıca, rekabet ortamını nasıl değerlendireceklerini, şirketlerinin rekabet avantajlarını nasıl belirleyeceklerini ve bir rekabet stratejisi nasıl geliştireceklerini anlayacaklardır. Buna ek olarak, öğrenciler stratejik yönetim ile finans, pazarlama ve operasyonlar gibi diğer işletme fonksiyonları arasındaki ilişkiyi keşfedeceklerdir. Nihayetinde, bu ders öğrencileri başarılı stratejik yöneticiler olmak için gerekli becerilerle donatacaktır.
4.4
(13)

Stratejik Yönetim Eğitimi

9 Konu2 Saat