AnasayfaBlogParlayan Meslek: Sosyal Medya Uzmanlığı
Sosyal Medya

Parlayan Meslek: Sosyal Medya Uzmanlığı

15 Ekim 2019
Bu görüntüde masa başında oturan ve bir elinde bir fincan kahve tutan bir kişi görülüyor. Ayrıca önündeki masada açık duran bir dizüstü bilgisayar kullanmaktadır. Dizüstü bilgisayarın solunda masanın üzerinde duran bir cep telefonu var. Ön planda da tuşları görünen bir klavye var. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka planda, üzerinde sarı bir etiket bulunan bir cilt var. Kişi aşağıya, dizüstü bilgisayara doğru bakmaktadır. Odadaki ışık görüntüye sıcak ve rahatlatıcı bir his veriyor. Kişi bir fincan kahvenin tadını çıkarmak için mola vermiş gibi görünüyor.
KonuAçıklamaÖnemi
Sosyal Medya UzmanlığıOnline içerik üreten şirketlerdeki önemli pozisyon.Markaların sosyal medyada etkili ve doğru bir şekilde temsil edilmesini sağlar.
Sosyal MedyaKullanıcıların bireysel veya kurumsal içerik oluşturabildiği bir platform.Markaların ve bireylerin hedef kitlelere ulaşmasını kolaylaştırır.
Sosyal Medya ReklamlarıFirmaların hedef kitlesine ulaşmasını sağlar.Geleneksel medyadan daha ölçülebilir ve etkileyici.
Sosyal Medya UzmanıMarkaların sosyal medya stratejilerini belirleyen ve uygulayan kişi.Markanın sosyal medya başarısında kilit rol oynar.
Sosyal Medya Uzmanının GörevleriKriz yönetiminden, strateji belirlemeye kadar geniş bir yelpazede görevleri vardır.İnceleyerek çözüm odaklı çalışma ile şirketin itibarını korur.
Sosyal Medya Uzmanı OlmakÖzel eğitim kuruluşları, üniversiteler ve online eğitim veren enstitülerin sertifika programlarına katılmak gerekmektedir.Bu meslekte uzmanlaşmak için gereklidir.
Eğitim İmkanlarıOnline sosyal medya uzmanlığı alanında ücretsiz sertifika destekli eğitim veriliyor.Herkesin bu alanda bilgi ve tecrübe kazanmasına yardımcı olur.
İş İmkanlarıSosyal medya uzmanına ihtiyaç duyan birçok şirket bulunmaktadır.Gelişen dijital dünya ile beraber bu meslek gittikçe popüler hale gelmektedir.
Freelance ÇalışmaSosyal medya uzmanlığı, freelance çalışmaya da olanak sağlar.Genç kuşak, ofis dışında çalışma olanağı aramaktadır.
Yeni MedyaÜrün satışları ve reklamlar giderek daha fazla online yapılmaktadır.Bu trend ile beraber sosyal medya uzmanlığı daha da önemli hale gelmektedir.

Günümüzün teknolojisinin ilerlemesiyle yeni meslek ihtiyaçları ortaya çıkmıştır. Bu mesleklerin başında da online içerik üreten şirketlerde olmazsa olmaz pozisyon sosyal medya uzmanlığı.

Sosyal Medya

Sosyal medyanın tek kelimelik tanımını yapmamız gerekirse aklımıza gelen ilk kelime paylaşmak. Sosyal medya kullanıcıların istedikleri konularda paylaşımlar yapmalarını bireysel veya kurumsal sayfaları sayesinde içerik oluşturup, fikrilerini, düşüncelerini, günlük yaşamlarını, fotoğraflarını, videolarını, reklamlarını istedikleri hedef kitlelere ulaştırabildikleri internet ağıdır. 

Sosyal medya üzerinden yapılan reklamın etkilerin büyüklüğü ülkemizde son 10 yıldır daha açık bir şekilde fark edilmektedir. Her sektörden şirket yöneticileri sosyal medya üzerinden hedef kitlelerine daha rahat bir şekilde ulaşabilmektedir. Bu durumun en büyük nedeni ise geleneksel medyaya göre ölçülebilir olmasıdır.

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir?

Sosyal medya uzmanları bilgi birikimleri ve aldıkları eğitimler sayesinde şirketlerin arka plandaki yüzleridir. Markanızın duyulmasının sağlanması, hedef kitlelere doğru bir şekilde ulaşmanın yollarının bulunması, reklam bütçelerine doğru analizler sonucunda katkı sağlanması sosyal medya uzmanının elindedir. Sosyal medya uzmanları şirketin stratejik kararlar vermesine yardımcı olacak en önemli pozisyonlardan birine sahiptir. Verdiği kararlar sonucunda şirketin rekabet politikasına devamlı katkı sağlar ve dinamik bir şekilde ayakta tutar. 

Sosyal Medya Uzmanının Görevleri Neler? 

Sosyal medya uzmanları için kriz yöneticileri de diyebiliriz. Sosyal medya güçlü ve hızlı kavramlarını da içinde barındırır. Kurumsal yapıda şirket için yapılmış ve sosyal medyada yer alan olumsuz bir paylaşım kötü sonuçlar doğurabilir ancak sosyal medya uzmanı sakin bir şekilde konuyu inceleyip anında çözüm odaklı çalışma yetkisine sahipse yangını başlamadan söndürebilir.

Aslında bu uzmanlık dalını tek bir başlık altında toplamak pek mümkün değildir. Kurumsal firmanın sosyal medya stratejilerini belirlerken, bir yandan da rakip firmaları takip ederek piyasanın nabzını tutması gerekmektedir. Böylelikle doğru zamanda doğru yerde olma ilkesini şirketi içinde uyguluyor olmalılardır. Tüm bunları yaparken online mecralardaki ses tonunu ve konuşma üslubunu da belirleyip uygulamaları gerekmektedir. 

Sosyal Medya Uzmanı Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Özel eğitim kuruluşlarının, üniversitelerin ve online eğitim veren enstitülerin sertifika programlarını internet üzerinde araştırarak birçok seçenek arasından sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz. İletişim alanında büyük öneme sahip olan sosyal medya artık ÖSYM’nin de radarına girmiş durumdadır. Yeni açılan üniversitelerin iletişim bölümleri altında müfredata eklenmesine izin verilmektedir. Siz de nasıl sosyal medya uzmanı olunur diye düşünüyorsanız harekete geçin. 

Sosyal medya uzmanlığı için eğitim var mı?

İstanbul İşletme Enstitüsü online sosyal medya uzmanlığı alanında ücretsiz sertifika destekli eğitim veriyor. Siz de alacağınız online eğitim ile gelişen bu mesleği yapabilirsiniz.

Sosyal Medya Uzmanlığı İş İmkanları

Sosyal medya uzmanlığı profesyonel bir alan olarak gelişim göstermesi beklenen bir meslektir. Bu iş alanının yeni yeni fark edildiği günümüzde bile birçok şirket sosyal medya uzmanına ihtiyaç duymaktadır. Ürün satışlarının artık mağazalardan değil de online mecralardan yapıldığı günümüzde bu ürünlerin sosyal medyada tanıtımı da oldukça önemlidir. 

Bu alanda iş bulma imkanı oldukça fazladır. Özellikle günümüzde genç kuşak her gün işyerindeki ofiste olmak ve memur hayatı yaşamak istememektedir. Sosyal medya uzmanlığı da freelance yapılacak işlerden biri olduğu için fazlasıyla rağbet görmektedir. 

Sosyal Medya Uzmanlığı, Online içerik üreten şirketlerdeki önemli pozisyon, Markaların sosyal medyada etkili ve doğru bir şekilde temsil edilmesini sağlar, Sosyal Medya, Kullanıcıların bireysel veya kurumsal içerik oluşturabildiği bir platform, Markaların ve bireylerin hedef kitlelere ulaşmasını kolaylaştırır, Sosyal Medya Reklamları, Firmaların hedef kitlesine ulaşmasını sağlar, Geleneksel medyadan daha ölçülebilir ve etkileyici, Sosyal Medya Uzmanı, Markaların sosyal medya stratejilerini belirleyen ve uygulayan kişi, Markanın sosyal medya başarısında kilit rol oynar, Sosyal Medya Uzmanının Görevleri, Kriz yönetiminden, strateji belirlemeye kadar geniş bir yelpazede görevleri vardır, İnceleyerek çözüm odaklı çalışma ile şirketin itibarını korur, Sosyal Medya Uzmanı Olmak, Özel eğitim kuruluşları, üniversiteler ve online eğitim veren enstitülerin sertifika programlarına katılmak gerekmektedir, Bu meslekte uzmanlaşmak için gereklidir, Eğitim İmkanları, Online sosyal medya uzmanlığı alanında ücretsiz sertifika destekli eğitim veriliyor, Herkesin bu alanda bilgi ve tecrübe kazanmasına yardımcı olur, İş İmkanları, Sosyal medya uzmanına ihtiyaç duyan birçok şirket bulunmaktadır, Gelişen dijital dünya ile beraber bu meslek gittikçe popüler hale gelmektedir, Freelance Çalışma, Sosyal medya uzmanlığı, freelance çalışmaya da olanak sağlar, Genç kuşak, ofis dışında çalışma olanağı aramaktadır, Yeni Medya, Ürün satışları ve reklamlar giderek daha fazla online yapılmaktadır, Bu trend ile beraber sosyal medya uzmanlığı daha da önemli hale gelmektedir
online eğitim sertifika sosyal medya sosyal medya uzmanlığı sosyal medya uzmanı
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Genç bir adam bir elinde telefonla selfie çekiyor, cihazdan büyük bir para yığını düşüyor. Başında bir banknot ve yüzünde kocaman bir gülümseme var. Saçları geriye doğru taranmış ve üzerinde beyaz bir gömlek var. Para havada etrafında uçuşuyor, bazıları çeşitli kâğıt banknotlarla yakın çekim. Arka plan net değil, ancak uzakta birkaç para parçası daha görülebiliyor. Görüntünün renkleri canlı ve parlak, mavi-yeşil bir tona sahip. Telefon siyah, para ise yeşil, mavi ve sarının çeşitli tonlarında.
Sosyal Medya

Yeni Özellikleriyle Instagram

17 Mayıs 2019
Önlük ve kalp şeklinde kırmızı bir rozet takan genç bir kadın mutfakta selfie çekerken görülüyor. Kadının etrafında kırmızı ve siyah kulaklıklı bir mikrofon, kırmızı daire içinde bir kalp, beyaz başparmak işaretli mavi bir daire, birden fazla simge içeren bir video kamera, beyaz kalpli kırmızı bir daire ve arka planda bulanık yeşil bir nesne yer alıyor. Kadın nötr bir ifadeyle kameraya bakıyor, saçları arkaya toplanmış ve minimal makyaj yapıyor.
Sosyal Medya

Sosyal Medya Araçları Ve İş Kolları

26 Ağustos 2019