AnasayfaBlogNeden Blog Yazarlığı İstiyorsunuz?
İçerik Yazarlığı

Neden Blog Yazarlığı İstiyorsunuz?

05 Temmuz 2019
Bir masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar ve kahve cezvesi görülüyor. Dizüstü bilgisayarın sağına kahverengi kenarlıklı sarı bir kupa yerleştirilmiş ve solda bir kişinin elinin yakın çekimi görülüyor. Dizüstü bilgisayar, yanında bir fincan kahve bulunan renkli bir modeldir. Cezve camdan yapılmıştır ve içinde tahta bir kaşık bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarın arkasında ahşap yüzeyli bir sandalye yer alıyor ve sandalyenin arkası da yakından görülebiliyor. Son olarak, ön planda bir cezve ve bir fincan kahvenin bulunduğu bir masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar görülebiliyor. Tüm bu nesneler detaylı ve ilginç bir görüntü oluşturuyor.
KonuAçıklamaEk Bilgi
Blog Yazarlığı İsteyenin Doğasıİnsanlar bilgiyi paylaşma eğiliminde. Bilginin en iyi paylaşılma yöntemi blog yazarlığıdır.Blog yazarlığı, iletişim şekli ve bir gelir kaynağıdır.
Dünya Çapında Blog ZiyaretçileriDünyada her gün ortalama 3.5 saat blog ziyaretleri yapılıyor.Bloglar kişisel kullanıcılar ve şirketler tarafından aktif olarak kullanılıyor.
Blog Yazarı Olma KararıHangi konuda yazmak istediğinizi ve kimleri hedef aldığınızı belirlemek gerekiyor.Dil hakimiyeti ve bilgi konusunda uzmanlaşmak önemli.
Okuryazarlık ve Blog YazarlığıBlog yazarlığı, okuryazarlığın bir fırsatıdır.Okuryazarlık; yaşantıları, olguları okuyup araştırıp, doğruyu bulup anlatmak veya yazmak demektir.
Blog Yazarlığı ve KariyerBlog yazarlığı, özgeçmişinizi güçlendirir ve iş görüşmelerinde avantaj sağlar.Uzman olduğunuz alanda blog kurmak, işe alımlarda avantaj sağlar.
Blog Yazarlığı ve Kişisel GelişimBlog yazmak, fikirlerinizi beyan etme yeteneğinizi ve özgüveninizi artırır.Bir kitle ile interaksiyon halinde olmak, kişisel gelişiminizi olumlu yönde etkiler.
Blog Yazarlığı EğitimiBlog açmak için wordpress eğitimi alabilirsiniz. Ayrıca blog yazarlığı eğitimi de alabilirsiniz.İstanbul İşletme Enstitüsü, online ve ücretsiz eğitimler veriyor.
Blog Yazarlığının ÖnemiBir bilgi mirası bırakmak ve kendinizi öne çıkarmak blog yazarlığının önemli yönlerindendir.Adınızın Google'da arandığında çıkan bilgi, işverenler için önemlidir.
Blog Yazarlığı ve Dil HakimiyetiBlog yazarlığında dilin niteliklerine göre yazmak gerekiyor.Blog yazarı olmak, okuma-yazma bilmekten daha fazla bir dil hakimiyetini gerektirir.
Blog Sahiplerinin KazancıBlog sitesi sahiplerinin yarısı, yıllık gelirinin 60 bin doların üzerinde olduğunu belirtiyor.Blog yazarlığı, güçlü bir gelir kaynağı olabilir.

İnsanlar doğası gereği bilgiyi paylaşma eğiliminde. Hatta iletişime geçme isteği de buradan gelir. Geçmişten günümüze iletişim şekillendikçe bilgiyi aktarma yöntemleri de değişti ve gelişti. Günümüzde bilgiyi bulmanın en iyi yolu internet iken bilgiyi paylaşmanın en iyi yolu da kuşkusuz blog yazarlığı. 

Dünyada Blog Ziyaretçi Sayısı Kaçtır?

Dünyada yaklaşık 35 milyon çalışanın blog ziyaretlerinde her gün ortalama 3.5 saat harcadığı araştırmalarla ortaya konulmuştur. Günde en az 40 dakika blog ziyaretleri için ayrılıyor. Bloglar yalnızca kişisel kullanıcıların değil şirketlerin de iletişim şekli haline geldi. Jupiter Research’ün araştırmasında blog sitesi sahiplerinin yarısının yıllık gelirinin 60 bin doların üzerinde olduğunu açıklamakta. Bu açıdan blog yazarlığı güçlü bir gelir kaynağı olma yolunda da ilerlemekte.

Blog Yazarı Olmadan Önce Önceliğinizi Belirleyin

Blog yazarı olmak ister misiniz? İlk önce bunu sorun kendinize. Öncelikle hangi konuda yazmak istediğinizi ve kimleri hedef aldığınızı belirleyin. Ayrıca kullandığınız dile hakim olmanız gerektiğini de unutmayın. Blog açmak için herhangi bir konuda uzman olmanıza gerek yok. Uzmanlaşmak istediğiniz konuyu belirlemeniz yeterli. Bilgi sahibi olduğunuz uzmanlaşmak istediğiniz bir konuda blog açmak sizi öğrenmeye de motive eder. 

İlgili yazı: Blog Yazarı Olmak İster Misiniz?

Büyük bir öğrenme öğretme sürecine girer bilgi aktarımı içinde olduğunuz kitleye mahcup olmamak adına daha kaliteli içerik üretmeye başlarsınız. Blog yazarlığı yapabilmek için iyi bir bilgi ve kaynağa ihtiyaç var. Bu bakımdan ilginiz olan bir konuda blog açmalısınız. Unutmayın ki yazdığınız konuda araştırma yapmanız gerekecek. İlginiz olmayan bir konuda araştırma yapmanız daha zor olacak. Ayrıca yazılarınızı bu konuda ilgili kişiler okuyacağından eksiklerinizi görmeleri zor olmayacaktır. 

Okuryazar Olmak

Günümüzün en büyük kavram yanılgılarından biri de okur yazarlıktır. Okuma yazma bilmekle okur yazarlık aynı şey değildir. Eğer karşıdan gelen otobüsün nereye gittiğini okuyabiliyor ve bir arkadaşınıza mesaj yazabiliyorsanız okuma yazma biliyorsunuz demektir. Ancak okur yazarlık bundan ötesidir. Blog yazarlığı okuryazarlığın fırsatıdır.

Okur yazar olmak yaşantıları olguları okuyup araştırıp kendine göre doğruyu bulup anlatmak veya yazmak olmalı. Blog yazarlığı süresince birçok kitap, makale okuyup edindiğiniz bilgileri kullandığınız dilin niteliklerine göre yazacaksınız. Karacaoğlan şunları söyler:“Sana dört sözüm var sakın unutma. Bir öğren, bir öğret, bir oku, bir de yaz.”

İlgili yazı: Blog Yazmak İçin Gerekenler

Blog Yazarlığı ve Kariyer Birlikte Devam Eder mi?

Blog yazarlığı yapmak için harcadığınız zaman sizi kariyerinizden uzaklaştırmaz. Aksine bloğunuz özgeçmişinizi güçlendirir. Açtığınız blog ilgi alanlarınızı düşüncelerinizi ve size ait bilgileri yansıtır. Özgeçmişinizde sahip olduğunuz blogu belirtmeniz hem ilgi çeker hem de iş görüşmelerinde avantaj sağlar”.

Öğrencilerin ve iş arayanların uzman oldukları alanda blog kurmaları işe alımlarda avantaj sağlar. Blog yazmanın önemi burada ortaya çıkar. Çünkü adınız Google’a yazıldığında hakkınızda çıkan bilginin içeriği hatta bilgi çıkıp çıkmaması dahi işverenler için önemli. Blog yazarlığı kişisel gelişiminizi de olumlu yönde etkileyecektir.

blog yazmak toplum önünde fikirlerinizi beyaz ettiğinizden dolayı özgüveninizi de arttırır. zaman geçtikçe bir kitle ile konuşma sırasında görüşlerinizi savunmanızı ve karşı tarafı ikna etmenizi sağlayacak bir deneyim sunar. ayrıca sürekli olarak içerik üretiyor ve bunu paylaşıyor olmanız sizi unutulmaz kılacaktır. bu durumu bilgi mirası bırakmak gibi de düşünebiliriz. tabii bunların sizi rakiplerinizden ön plana çıkaracağı da yadsınamaz bir gerçek.

Blog Yazarlığı ile ilgili Eğitim Alabilirsiniz

Blog sayfanızı açmak için wordpress bilginizin olması gerekir. Bu konuda bilginiz yoksa WordPress eğitimi alabilirsiniz. Ayrıca blog yazarlığı eğitimi almanızın sizi büyük katkısı olacaktır. Bunun için İstanbul İşletme Enstitüsü ücretsiz online eğitimler veriyor. Profesyonel eğitmenlerden eğitim alarak kendinizi geliştirebilir ve kısa zamanda siz de blogunuzu kurabilirsiniz.

İlgili eğitimler:

Blog Yazarlığı İsteyenin Doğası, İnsanlar bilgiyi paylaşma eğiliminde Bilginin en iyi paylaşılma yöntemi blog yazarlığıdır, Blog yazarlığı, iletişim şekli ve bir gelir kaynağıdır, Dünya Çapında Blog Ziyaretçileri, Dünyada her gün ortalama 35 saat blog ziyaretleri yapılıyor, Bloglar kişisel kullanıcılar ve şirketler tarafından aktif olarak kullanılıyor, Blog Yazarı Olma Kararı, Hangi konuda yazmak istediğinizi ve kimleri hedef aldığınızı belirlemek gerekiyor, Dil hakimiyeti ve bilgi konusunda uzmanlaşmak önemli, Okuryazarlık ve Blog Yazarlığı, Blog yazarlığı, okuryazarlığın bir fırsatıdır, Okuryazarlık; yaşantıları, olguları okuyup araştırıp, doğruyu bulup anlatmak veya yazmak demektir, Blog Yazarlığı ve Kariyer, Blog yazarlığı, özgeçmişinizi güçlendirir ve iş görüşmelerinde avantaj sağlar, Uzman olduğunuz alanda blog kurmak, işe alımlarda avantaj sağlar, Blog Yazarlığı ve Kişisel Gelişim, Blog yazmak, fikirlerinizi beyan etme yeteneğinizi ve özgüveninizi artırır, Bir kitle ile interaksiyon halinde olmak, kişisel gelişiminizi olumlu yönde etkiler, Blog Yazarlığı Eğitimi, Blog açmak için wordpress eğitimi alabilirsiniz Ayrıca blog yazarlığı eğitimi de alabilirsiniz, İstanbul İşletme Enstitüsü, online ve ücretsiz eğitimler veriyor, Blog Yazarlığının Önemi, Bir bilgi mirası bırakmak ve kendinizi öne çıkarmak blog yazarlığının önemli yönlerindendir, Adınızın Google'da arandığında çıkan bilgi, işverenler için önemlidir, Blog Yazarlığı ve Dil Hakimiyeti, Blog yazarlığında dilin niteliklerine göre yazmak gerekiyor, Blog yazarı olmak, okuma-yazma bilmekten daha fazla bir dil hakimiyetini gerektirir, Blog Sahiplerinin Kazancı, Blog sitesi sahiplerinin yarısı, yıllık gelirinin 60 bin doların üzerinde olduğunu belirtiyor, Blog yazarlığı, güçlü bir gelir kaynağı olabilir
blog yazarlığı blog blog okuryazarlığı blogger olmak
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi masa başında oturmuş, elleriyle dizüstü bilgisayarda hızla bir şeyler yazıyor. Yanında bir fincan kahve var, koyu renkli sıvısı şeffaf fincanın içinden görülebiliyor. Kişinin yüzü bir gözlük tarafından kısmen gizlenmiş ve kolu görüntüde hafifçe bulanıklaştırılmış. Dizüstü bilgisayar siyah ve parlaktır ve klavyesi yakından görülebilmektedir. Dizüstü bilgisayarın solunda bir bilgisayar faresi bulunmakta ve kişinin eli farenin yüzeyinde durmaktadır. Oda aydınlık ve beyazdır ve kişi işine odaklanmıştır.
Blog Yazmak

Blog Yazarlığı Nedir?

26 Şubat 2020
Bir masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar ve kahve cezvesi görülüyor. Dizüstü bilgisayarın sağına kahverengi kenarlıklı sarı bir kupa yerleştirilmiş ve solda bir kişinin elinin yakın çekimi görülüyor. Dizüstü bilgisayar, yanında bir fincan kahve bulunan renkli bir modeldir. Cezve camdan yapılmıştır ve içinde tahta bir kaşık bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarın arkasında ahşap yüzeyli bir sandalye yer alıyor ve sandalyenin arkası da yakından görülebiliyor. Son olarak, ön planda bir cezve ve bir fincan kahvenin bulunduğu bir masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar görülebiliyor. Tüm bu nesneler detaylı ve ilginç bir görüntü oluşturuyor.
İçerik Yazarlığı

Neden Blog Yazarlığı İstiyorsunuz?

05 Temmuz 2019