AnasayfaBlogNe Zaman İşe Başlayabilirsiniz Sorusuna Cevap
Mülakat Soruları

Ne Zaman İşe Başlayabilirsiniz Sorusuna Cevap

01 Mayıs 2018
Uzun, dalgalı siyah saçlı genç bir kadın, yakalı parlak sarı bir gömlek giyiyor. Başı hafifçe yana eğik ve gözleri sanki bir an dinleniyormuş gibi kapalı. Dudakları hafifçe ayrılmış ve yüzünde huzurlu bir ifade var. Yanaklarında hafif bir allık var. Uzun saçları ortadan ayrılmış ve hafifçe omuzlarına dökülüyor. Kahverengi ve kırmızının farklı tonlarından oluşan bir desene sahip tuğla bir duvarın önünde duruyor. Arka planda, duvarın üzerinde beyaz bir Z harfi var ve kahverengi bir yüzeyin bulanık görüntüsü görülebiliyor.
KonuAçıklamaÖneri
Ne zaman işe başlayabilirsiniz?Bu soru genellikle iş görüşmesinde sorulur ve ne zaman işe başlayabileceğinizi bilmek isteyen işverenlere yöneliktir.Cevabınızı iyi planlayın. En iyi cevap genellikle 2 hafta sonradır çünkü işverenler genellikle ihbar sürecini hesaba katarlar.
Hemen Başlayabilirim YanıtıBu yanıt, ne kadar istekli olduğunuzu gösterir ancak yanlış anlaşılmaları önlemek için dikkatli kullanılmalıdır.Eğer halen bir işiniz varsa, hemen başlayacağınızı söylememelisiniz. Aksi halde, iş ahlakınız sorgulanabilir.
İşe Başlamadan YapılacaklarBelirli bir süre tatil yapmak gibi işe başlamadan yapılması gereken şeyler olabilir.Açıkça durumu ifade edin ve nedenlerini açıklayın. Bunun sizin motivasyonunuza etkisi olabileceğini belirtin.
Önceliklerinizi Anlatmayınİşveren hızlı bir şekilde ihtiyaç duyabileceği için kendi takviminizi göstermeyin.İşverenin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak bir orta yol bulmaya çalışın.
Yalan SöylemeyinEğer iki haftadan daha fazla bir ihbar süreniz varsa, bunu belirtmelisiniz.Kendi kafanızda hesaplamalar yapmayın ve durumu olduğu gibi iletmeye çalışın.
Detaylara Fazla Girmeyinİşe alım uzmanı genellikle genel bir bakış açısıyla durumu anlamak ister. Küçük detaylara girmek çoğu zaman gereksizdir.Sözleşmenin incelenmesi gerektiği gibi genel ifadeler kullanarak durumu açıklamanız yeterli olacaktır.
Kesin Tarih VermeyinGenellikle işe başlayabileceğiniz zaman aralığı hakkında bilgi istenir, kesin bir tarih değil.Tahmini bir zaman aralığı belirtin ve gerektiğinde bunu gerekçelerinizle açıklayın.
Her Soru, İşe Alınacağınız Anlamına GelmezSizinle ne zaman işe başlayabileceğinizi konuşan bir işe alım uzmanı, sizi işe almayı garanti etmiyor.Her durumda profesyonel ve hazırlıklı olun.

İş görüşmesi sırasında işverenler işe ne zaman başlayabileceğiniz sorarlar. Bu iş başvurusunda bulunduktan sonra yapılan mülakatta sorulur. Yazının başında şunu belirtmeliyim ki ne zaman işe başlayabilirsiniz sorusuna verilecek en iyi cevap 2 hafta sonradır. Çünkü işletmeler halen işletmede çalışan kişinin ihbar süresini hesaba katarlar ve bu en erken iki haftadır.

Eğer iki haftadan daha erken başlamak istiyorsanız bunu söyleyebilirsiniz. Ya da daha sonra işe başlamak istiyorsanız bunuda gerekçeleriyle söylemelisiniz. Mevcut şirketinizle bir sözleşmeniz olabilir ya da bitirmeniz gereken işler olabilir. 2 ay sonra işe başlayacağım şeklinde söyleyebilirsiniz.

Çalıştığınız işyerinde 30 gün ihbar süreniz var ve işvereniniz bunu doldurmanızı istiyor. Yani işverenle anlaşamadınız ve ihbar süresinden daha önce işten çıkamıyorsunuz. Bu durumda ne yapmanız gerekiyor?

Ne zaman işe başlayabilirsiniz sorusuna nasıl cevap verilir?

Hemen Başlarım

Hemen başlarım yanıtı ile amaç, ne kadar istekli olduğunuzu göstermektir. İşe alım sürecinde bu soruya hemen başlayabilirim cevabını vermeniz işi istediğinizi ve azimli biri olduğunuzu gösterir. Ancak halen bir işletmede çalışıyorsanız bu şekilde cevap vermemelisiniz. Çünkü ardından "çalıştığınız işletmeyi yüzüstü mü bırakacaksınız?" sorusu gelebilir. Bazen bu tür sorulan iş ahlakınız sorgulamak için bile sorulabiliyor. Bu sebeple eğer bir işletmede çalışıyorsanız "yarın işe başlayabilirim" demeyin.

Eğer bunu yaparsanız işe alım uzmanı şunu düşünecek: "Biz bu kişiyi işe aldığımızda sorunla karşılaşabiliriz. Çünkü daha iyi bir iş bulduğunda işletmeden ertesi gün ayrılabilir". Bu hiçbir işletmenin istemediği birşeydir. Çünkü bir personelin aniden işten ayrılması süreçleri ve operasyonları tehlikeye atabilir. Eğer işyerinden ayrıldıysanız veya mevcut işvereninizle hemen ayrılabileceğiniz konusunda anlaştıysanız bunu belirterek "hemen" diyebilirsiniz.

İşe Başlamadan Yapılacak Şeyler Olabilir! 

Bazen yeni bir işe başlamadan tatile gitmek isteyebiliriz. Ya da evde televizyon karşısında saatlerce uyumak ve aileyle vakit geçirmeyi isteyebiliriz. Uzun zamandır görüşmediğimiz arkadaşlarımızla ya da akrabalarla vakit geçirip daha sonra işe başlamak isteyebiliyoruz. Eğer böyle bir niyetiniz varsa bunu açıkça söyleyin. Ama ardından şunu ekleyin: "işe başladığım ilk gün diri ve şarj edilmiş olarak başlamak istiyorum. Bu sebeple işe başlamadan önce 3-4 gün tatil yaparsam işletmenize daha faydalı olurum". Böyle bir cevap verdiğinizde buna hayır diyebilecek işletme çok az... İşinize ne kadar önem vermiş olduğunuzu da gösterirsiniz.

Uygun zaman ne zaman?

Ne zaman işe başlayabilirsiniz sorusuna cevap verirken kendi önceliklerinizi anlatmayın. Ya da bunları ilk sıraya koymayın. İşveren acil personele ihtiyaç duyabilir. Orta yolu bulmak oldukça önemlidir. Karşılıklı taviz vererek uygun bir zaman kararlaştırılabilir.

Ne zaman işe başlayabilirsiniz sorusu için birkaç ipucu

Yalan söylemeyin.

Eğer iki haftadan daha fazla bir ihbar süreniz varsa ve kendi kafanızda ben müdürü ikna eder iki haftada ayrılırım diye düşünüyorsanız "o kadar emin olmayın". Siz iki hafta sonra başlayabilirim dediğinizde size iş teklifi yapılırsa ve iki hafta sonra ayrılamazsanız işler çok kötü bir şekilde ilerler.

Detaylara çok girmeyin.

İşe alım uzmanı sizin hayat hikayenizi bilmek istemiyor. Bilmesine de gerek yok. İşe girmeden önce köpeğinile doğada birkaç gün geçirmek istediğinizi ve aslında köpekler için çok güzel yerler olduğunu anlatmanızın anlamı yok. Evlendikten sonra hiç balayı yapamadığınızı ve işe girmeden önce biryerlere kaçmak istediğinizi söylemenin HİÇ anlamı yok.

Genellikle yapılan hata ise şu: mevcut işinize ne zaman başladığınız, yıllık izinlerinizin ne kadarını kullandığınız ve sözleşmenin ne zaman bittiğini söylemek. Birde hesap makinesiyle ihbar süresini hesaplarsanız tamam bu iş! Sakın bunu yapmayın...

Sadece sözleşmeyi yeniden kontrol etmeniz gerektiğini söylemeniz yeterli. Ya da "Eylül ayı içerisinde bir yolculuğa çıkacağım, ama bu işe başlamak için sabırsızlanıyorum" diyebilirsiniz.

Kesin tarih vermeyin.

"12 Ağustos perşembe günü işe başlayabilirim". Soruya bu şekilde cevap vermenize gerek yok. Kimse size tarih sormadı. Sizden sadece bir zaman aralığı duymak istiyorlar. Daha da önemlisi sizin bu işe başlamadaki hevesinizi görmek istiyorlar. Bu sebeple size ne zaman işe başlayabilirsiniz diye soru sorulduğunda kesin bir tarih vermenize gerek yok. İki hafta içinde başlayabileceğinizi ya da daha fazla zaman gerekiyorsa ne zaman başlayabileceğinizi - ve gerekçelerini- belirtmeniz yeterlidir.

Son olarak şunu eklemek isterim: bir işe alım uzmanı ne zaman işe başlayabilirsiniz diye sorduğunda bu sizi işe alacakları anlamına gelmiyor. Bu soru genellikle herkese sorulur.

Eğer bu konularda sorun yaşıyorsanız mutlaka ücretsiz mülakat teknikleri eğitimine katılın.

Ne zaman işe başlayabilirsiniz?, Bu soru genellikle iş görüşmesinde sorulur ve ne zaman işe başlayabileceğinizi bilmek isteyen işverenlere yöneliktir, Cevabınızı iyi planlayın En iyi cevap genellikle 2 hafta sonradır çünkü işverenler genellikle ihbar sürecini hesaba katarlar, Hemen Başlayabilirim Yanıtı, Bu yanıt, ne kadar istekli olduğunuzu gösterir ancak yanlış anlaşılmaları önlemek için dikkatli kullanılmalıdır, Eğer halen bir işiniz varsa, hemen başlayacağınızı söylememelisiniz Aksi halde, iş ahlakınız sorgulanabilir, İşe Başlamadan Yapılacaklar, Belirli bir süre tatil yapmak gibi işe başlamadan yapılması gereken şeyler olabilir, Açıkça durumu ifade edin ve nedenlerini açıklayın Bunun sizin motivasyonunuza etkisi olabileceğini belirtin, Önceliklerinizi Anlatmayın, İşveren hızlı bir şekilde ihtiyaç duyabileceği için kendi takviminizi göstermeyin, İşverenin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak bir orta yol bulmaya çalışın, Yalan Söylemeyin, Eğer iki haftadan daha fazla bir ihbar süreniz varsa, bunu belirtmelisiniz, Kendi kafanızda hesaplamalar yapmayın ve durumu olduğu gibi iletmeye çalışın, Detaylara Fazla Girmeyin, İşe alım uzmanı genellikle genel bir bakış açısıyla durumu anlamak ister Küçük detaylara girmek çoğu zaman gereksizdir, Sözleşmenin incelenmesi gerektiği gibi genel ifadeler kullanarak durumu açıklamanız yeterli olacaktır, Kesin Tarih Vermeyin, Genellikle işe başlayabileceğiniz zaman aralığı hakkında bilgi istenir, kesin bir tarih değil, Tahmini bir zaman aralığı belirtin ve gerektiğinde bunu gerekçelerinizle açıklayın, Her Soru, İşe Alınacağınız Anlamına Gelmez, Sizinle ne zaman işe başlayabileceğinizi konuşan bir işe alım uzmanı, sizi işe almayı garanti etmiyor, Her durumda profesyonel ve hazırlıklı olun
en zor mülakat soruları geleneksel mülakat soruları ikinci mülakat soruları iş görüşmesi mülakat soruları işten çıkış mülakat soruları klasik mülakat soruları mülakat soruları mülakat soruları ve cevapları mülakat soruları zayıf yönler ne zaman işe başlayabilirsiniz online mülakat soruları zor mülakat soruları çok sorulan iş görüşmesi mülakat soruları
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Bu online eğitim, zihin haritaları konusunda kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Bu eğitim size fikirlerin, kavramların ve görevlerin görsel temsillerini nasıl oluşturacağınızı öğretecektir. Düşüncelerinizi yapılandırmak ve düzenlemek için diyagramları ve grafik öğeleri nasıl kullanacağınızı ve fikirlerinizi hayata geçirmek için renkleri, sembolleri ve görüntüleri nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz. Ayrıca verilerinizdeki kalıpları nasıl belirleyeceğinizi ve fikirleriniz arasındaki ilişkileri nasıl tanıyıp kullanacağınızı da öğreneceksiniz. Bu eğitimle, düşüncelerinizi ve fikirlerinizi daha iyi organize etmenize ve iletmenize yardımcı olacak etkili zihin haritaları oluşturma becerilerine sahip olacaksınız. Bu eğitim size zihin haritalarınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak bilgi ve becerileri kazandırmak ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.
Dolgun sakallı ve yuvarlak gözlüklü olgun bir adam doğrudan kameraya bakmaktadır. Üzerinde gri, uzun kollu bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon var. Saçları alnından geriye doğru taranmış ve birkaç tutam alnına düşmüş. Gözleri tetikte ve ağzı düşünceli bir ifadeyle hafifçe kıvrılmış. Adam otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüz hatları belirgin. Sakalı düzgünce kesilmiş ve gözlükleri yüzünü gurur verici bir şekilde çerçeveliyor. Kendinden emin ve dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Salim Akkök
735464