AnasayfaBlogMutlu İnsanlar Neleri Farklı Yaparlar?
Kişisel Gelişim

Mutlu İnsanlar Neleri Farklı Yaparlar?

30 Ekim 2019
Gözleri kapalı bir kadın geniş kenarlı siyah bir şapka takıyor. Saçları geriye doğru çekilmiş ve şapkanın altına sıkıştırılmış, üzerinde kırmızı bir pazen gömlek var. Dudakları hafifçe ayrılmış ve yanakları küçük bir gülümsemeyle hafifçe kalkmış. Aydınlık bir odada duruyor ve ışık yüzüne sıcak, yumuşak bir parıltı yayıyor. Oda rahat mobilyalar ve dekoratif eşyalarla dolu, bu da mekâna davetkâr ve davetkâr bir atmosfer veriyor. Kadın huzurlu ve memnun görünüyor, gözleri kapalı ve ifadesi rahat.
Mutlu İnsanların ÖzellikleriAçıklamaHayatınıza Etkileri
Anı YaşamakMutlu insanlar geçmişteki hatalarından ders çıkarır ve anı yaşarlar.Geçmişe takılıp kalmamak, anın tadını çıkarabilmek sizin daha mutlu olmanızı sağlar.
Sevdikleri İşi YapmakMutlu insanlar, sevdikleri işi yapmak için çaba gösterirler ve hedefler koyarlar.Sevdiğiniz bir işle meşgul olmak size iç huzuru ve mutluluğu sağlar.
Hayatı Denge İçerisinde YaşamakMutlu insanlar hayatın tüm yönlerine dengeli bir şekilde bakarlar.Dengeli bir yaşam, daha az stres ve daha fazla mutluluk anlamına gelir.
Hareket EtmekMutlu insanlar düzenli olarak fiziksel aktivite yaparlar.Düzenli egzersiz yapmak, stresinizi azaltır ve mutluluk hormonlarınızı artırır.
Pozitif İnsan İlişkileriMutlu insanlar, enerji seviyelerini yükselten ve kendilerini iyi hissettiren insanlarla vakit geçirirler.Pozitif insanlarla çevrili olmak, sizin de daha pozitif ve mutlu hissetmenizi sağlar.
Kendilerini İhmal EtmemekMutlu insanlar, kendileri ile başbaşa kalmak için zaman ayırırlar.Kendinize zaman ayırmak, kendinizi daha iyi hissetmenize ve daha mutlu olmanıza yardımcı olur.
İlgi AlanlarıMutlu insanlar, farklı ilgi alanlarına sahip olurlar ve bu alanlar üzerinde yoğunlaşırlar.Size özel ilgi alanlarına sahip olmak, hayatınıza anlam katacak ve size mutluluk verecektir.
Kendilerini Kabul EtmekMutlu insanlar, kendilerini olduğu gibi kabul ederler.Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek, öz sevginizi artırır ve size mutluluk duygusu verir.
Kendilerini GeliştirmekMutlu insanlar, kendilerini sürekli olarak geliştirmeye adarlar.Kendinizi geliştirmek, hayatta başarılı olmanıza ve mutlu olmanıza yardımcı olur.
Olumsuzluktan Uzak DurmakMutlu insanlar, olayların pozitif yanlarını görmeye çalışırlar ve olumsuzluğa kapılmazlar.Daha pozitif bir bakış açısına sahip olmak, hayatınızın her yönünü olumlu bir şekilde etkiler.

Mutluluk nedir? Mutluluğun sırrını nasıl keşfederim? Mutlu olmak için engel nedir? Bu soruların cevabı kişiden kişiye farklılık gösterir. Ancak mutlu insanların farklı alışkanlıklara sahip olduğunu biliyoruz. Mutsuz insanlardan daha farklı bakış açılarına sahiptirler. Bundan dolayı; mutlu bir birey olmak istiyorsanız, istediğiniz duygu ve düşüncelerin içinizden geldiğini ve bazı küçük noktalara dikkat ederek değişim yaşayabileceğinizi bilin.

Mutlu insanlara baktığınız zaman, çevrelerine pozitif enerji saçan olumlu bir ruh hali içerisinde olduklarını görürsünüz. Mutsuz insanlara baktığınızda ise negatif bir enerji görürsünüz. Psikolojik olarak çökmüş, çevresinde olanlara kayıtsız ya da olumsuz bir tutum sergilerler. Peki mutlu ve mutsuz insanlara baktığımızda onları birbirinden farklı kılan nedir? Mutlu insanlar hangi alışkanlıklara sahiptir?

Mutlu İnsanların Özellikleri Neler?

Mutlu insanların, hayatlarında neleri farklı yaptıklarını ve hayata karşı bakış açılarını sizin için araştırıp derledik. 

Uyarı! Yazının hayatınıza olumlu etki edebilmesi için her maddeyi okuduktan sonra biraz durup düşünmenizi ve her birini içselleştirmenizi rica ediyoruz. Hazırsanız başlayalım, keyifli okumalar…

Mutlu İnsanlar Anı Yaşamada Ustadırlar

Mutlu insanlar geçmişteki hatalarından da doğrularından da gereken dersleri hayat tecrübeleri arasına koyup yaşama devam ederler. Geçmişe saplanıp kalmak yerine tüm benlik ve farkındalıkları ile bugüne sarılır ve tadını çıkarırlar.

Sevdikleri İşi Yapmak İçin Çalışırlar

Sabahları yataktan mutlulukla uyanmalarında en önemli etkenlerden biri budur. Sevdikleri işi yapmak için ona göre çalışır ve hedefler koyarlar. Bugün olmasa bile eninde sonunda o işe ulaşırlar ve bu uğurda kendilerini eğitmekten geri durmazlar.

Hayatı Denge İçerisinde Yaşarlar

Mutlu insanlar hayatlarını denge içerisinde yaşarlar. Aile, sosyal çevre, eğitim, iş, kişisel alan, dini inançları konusunda dengeli bir tutum geliştirirler.

Hareket Etmek Onlar İçin Önemlidir

Hayatınızın herhangi bir döneminde sporsal faaliyetlerde illaki bulundunuz. İlkokuldaki beden eğitimi derslerinizi hatırlayın. Muhtemelen çoğumuzun en sevdiği dersti. Hareket etmek, fiziksel aktivitelerde bulunmak vücuttaki kan akışını hızlandırır ve salgıladığı serotonin hormonu sayesinde stres seviyenizi azaltmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte daha mutlu ve yaşam kalitesi yüksek bireyler haline gelmek mümkün.

Pozitif İnsan İlişkileri Vardır

En yakınınızdaki 5 kişinin ortalamasısınız diye boşa denmemiş. En fazla vakit geçirdiğiniz ilk 4-5 kişiyi düşünün. Enerjileri nasıl? Mutlu insanlar mı yoksa ciddi ya da sıkıcı mı? Bunların cevabını bulduktan sonra meseleyi daha iyi özümseyeceksiniz. Mutlu olmak için çevrenizde daha pozitif ve mutlu insanlara yer açın. Onların pozitif enerjisi emin olun size de iyi hissettirecek.

Mutlu İnsanlar Kendilerini İhmal Etmezler

Sevdikleri ile vakit geçirmek kadar kendileri ile başbaşa kalmak da onlar için önemlidir. Kendilerine ayırdıkları zaman diliminde yapmaktan hoşlandıkları şeyleri yaparlar. 

İlgi Alanları Vardır

Mutlu insanlar genellikle farklı aktivitelerle de ilgilenirler. Hobileri olabilir. Gelişmelerini takip ettikleri özel ilgi alanları vardır. Eğitim, iş hayatı gibi hayatın doğal akışı içerisinde kendilerine özel ilgi alanı yaratmayı ihmal etmezler.

Kendilerini Oldukları Gibi Kabul Ederler

Hayatta milyonlarca insan var ve herkes birbirinden farklı. Herkesin kendince hataları ve doğruları var. Mutlu insanlar, bunun daima farkındadır ve kendilerini tüm eksi-artıları ile kabul ederler. Negatif yanlarını düzeltmek için çaba gösterirler. 

Olumsuzluktan beslenmez, olayların görünmeyen yüzlerini görmeye çalışırlar. Bardağın dolu kısmıyla ilgilenir, boş kısmını da olduğu gibi kabul ederler. Değiştirmeye güçleri yeten şeyleri düzeltir, ellerinden gelmeyen şeyleri kabullenir ve hayatlarına devam ederler.

Kendilerini Daima Geliştirirler

Hayatta daha başarılı ve mutlu olmak için kendini geliştirmek önemlidir. Mutlu insanlar da kişisel gelişimlerini ihmal etmezler ve bu doğrultuda kendilerini daha iyi nasıl geliştirebileceklerini keşfederler. Çünkü bilirler ki; mutluluk, başarıya giden yolun biletidir. 

► Mutluluk, ne olduğunuzdan çok ne olmak istediğinizdir. Olduğunuz yerden çok olmayı dilediğiniz yerdir. Mutluluğu hayatınıza çekmek ve bunu sürdürmek sizin elinizde. Burada yazılanlar farkındalığınızı artırmada yalnızca bir araç. 

Hayata ve en önemlisi kendinize daima dürüst olun. Sizi üzen, inciten, daha iyi olmasını istediğiniz geçmişiniz ve geleceğiniz için ne pişmanlık hissetmeye ne de kaygı duymanıza gerek var. Her şey, şu an içerisinde bulunduğunuz ve bu satırları okuduğunuz andan ibarettir. Hayat, keşkelerle yaşamak için çok kısa. Sahip olduğunuz her an, her güzellik için şükredin ve hayatı kendiniz için anlamlı kılmaya bakın. Bazen de kahvenizi yudumlayıp arkanıza yaslanın, akışa bırakın...

Yazımızı sevdiklerinle paylaşarak mutlu olmalarına katkı sağlayabilirsin :) 

Anı Yaşamak, Mutlu insanlar geçmişteki hatalarından ders çıkarır ve anı yaşarlar, Geçmişe takılıp kalmamak, anın tadını çıkarabilmek sizin daha mutlu olmanızı sağlar, Sevdikleri İşi Yapmak, Mutlu insanlar, sevdikleri işi yapmak için çaba gösterirler ve hedefler koyarlar, Sevdiğiniz bir işle meşgul olmak size iç huzuru ve mutluluğu sağlar, Hayatı Denge İçerisinde Yaşamak, Mutlu insanlar hayatın tüm yönlerine dengeli bir şekilde bakarlar, Dengeli bir yaşam, daha az stres ve daha fazla mutluluk anlamına gelir, Hareket Etmek, Mutlu insanlar düzenli olarak fiziksel aktivite yaparlar, Düzenli egzersiz yapmak, stresinizi azaltır ve mutluluk hormonlarınızı artırır, Pozitif İnsan İlişkileri, Mutlu insanlar, enerji seviyelerini yükselten ve kendilerini iyi hissettiren insanlarla vakit geçirirler, Pozitif insanlarla çevrili olmak, sizin de daha pozitif ve mutlu hissetmenizi sağlar, Kendilerini İhmal Etmemek, Mutlu insanlar, kendileri ile başbaşa kalmak için zaman ayırırlar, Kendinize zaman ayırmak, kendinizi daha iyi hissetmenize ve daha mutlu olmanıza yardımcı olur, İlgi Alanları, Mutlu insanlar, farklı ilgi alanlarına sahip olurlar ve bu alanlar üzerinde yoğunlaşırlar, Size özel ilgi alanlarına sahip olmak, hayatınıza anlam katacak ve size mutluluk verecektir, Kendilerini Kabul Etmek, Mutlu insanlar, kendilerini olduğu gibi kabul ederler, Kendinizi olduğunuz gibi kabul etmek, öz sevginizi artırır ve size mutluluk duygusu verir, Kendilerini Geliştirmek, Mutlu insanlar, kendilerini sürekli olarak geliştirmeye adarlar, Kendinizi geliştirmek, hayatta başarılı olmanıza ve mutlu olmanıza yardımcı olur, Olumsuzluktan Uzak Durmak, Mutlu insanlar, olayların pozitif yanlarını görmeye çalışırlar ve olumsuzluğa kapılmazlar, Daha pozitif bir bakış açısına sahip olmak, hayatınızın her yönünü olumlu bir şekilde etkiler
mutluluk mutlu insanlar kişisel gelişim online eğitim sertifika kariyer
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.