AnasayfaBlogMotive Edici Günlük Alışkanlıklar
Kişisel Gelişim

Motive Edici Günlük Alışkanlıklar

12 Eylül 2019
Bir kadın renkli balonlardan oluşan büyük bir grubun önünde duruyor. Beyaz bir gömlek ve siyah bir kot pantolon giymiştir ve sırtı görünmektedir. Kadın gülümsüyor ve balonlara bakıyor. Ön planda, mavi bir yüzey üzerinde bir tenis topu ve kırmızı bir top var. Ayrıca, mavi bir top havada asılı durmakta ve yeşil-kırmızı bir top da arka planda bulanık görünmektedir. Tüm toplar hareket halinde görünüyor. Sahne neşeli, neşe ve sevinç dolu.
Motive Edici AlışkanlıkNedeniÖneri
Gülümseyerek uyanmakPozitif enerji verir, güne iyi bir başlangıç yaparGünün ilk saatleri pozitif duygularla dolacak
Günün ilk saatlerinde plan yapmakGünü organize etmeye ve aciliyeti olan işleri ertelememeye yardımcı olurYapılacaklar listesi oluşturun ve önceliklendirin
Egzersiz yapmakOdağınızı arttırır, enerji verirHaftanın belirli günlerinde rutin egzersizler yapın
Hayaller ve hedeflerHayallerinize ulaşmak için gereken motivasyonu sağlarWarren Buffet’in 5/25 kuralını uygulayabilirsiniz
Mola vermekKısa molalar enerji toplamanızı sağlarKısa yürüyüşler yapın, hava alın veya sevdiğiniz bir şarkıyı açın
Rol modeli olacak kişilerBaşarılarıyla sizi motive ederlerBaşarı hikayelerinden ilham alın
Negatif insanlardan uzaklaşmakNegatif enerji verirler ve motivasyonunuzu düşürürlerFazla enerji harcamayın, uzak durun
Kendinize yatırım yapmakMotivasyonunuzu arttırır, kendinizi geliştirirYeni bir dil öğrenin, yeni bir hobi edinin
Satranç oynamakOtokontrol ve analitik yeteneği geliştirirOnline satranç eğitimi alarak yeni bir hobi edinin
Geçmişte yaşamamakGeçmiş hatalar bugünkü kişi olabilmeniz içindirGeçmişin üzerinden geçip gidin, enerjinizi düşürmeyin

Gün içerisinde pek çok işle meşgul olur pek çok insanla iletişim kurarız. Yoğun ve koşturmaca ile geçen günlerde zaman zaman yorulmuş ya da enerjimizin düştüğünü hissederiz. Bu gibi durumlar, günlük işlerimizde aksamalara ya da mutsuz hissetmemize neden olur. Durum böyle olunca da motivasyon bazı uyaranlara ihtiyaç duyabiliriz. Motive edici günlük alışkanlıklar kazanarak daha verimli bir gün geçirmiş oluruz. 

Motive Olmak Neden Önemli?

Motivasyon, kişinin sorumluluklarının bilincinde olup bunları gerçekleştirmek için istekli davranmasıdır. Yani yapmamız gereken şeyleri ve hedeflerimizi yerine getirebilmek için güdülenmeye, harekete geçmeye ihtiyaç duyarız. Bunun için de motive edici doğru unsurları bulmak önemlidir. 

Motivasyon İçin Neler Yapabiliriz?

Motivasyonumuzu her zaman zirvede tutmamız mümkün olmasa da en azından yeterli olabilecek düzeyde tutmamız günlük yaşam kalitemiz için önemli. 

Geçmişte yaşamayın. Çünkü orada yaptığınız hatalar bugünkü kişi olabilmeniz içindi. Ancak oradaki yanlışlarınızdan pişmanlık duyarak bugünü yaşamaya çalışmanız enerjinizi oldukça düşürecektir. Aşırı düşünmeyi, geçmişte yaşamayı,olumsuz iç konuşmalarınızı sakince yere bırakın ve üzerinden geçip gidin. 

İlk uyandığınız anda kocaman bir gülümsemeyle başlayın. Gün içerisinde sizi mutlu edecek ve iyi şeyler olacağına inanın.

Günün ilk saatlerinde neler yapacağınızı planlayın. İşlerinizi öncelik ve önem sırasına koymak, aciliyeti olan sorumluluklarınızı geciktirmemenizi sağlar.

Haftanın belirli günlerinde de olsa egzersiz yapmayı, hareket etmeyi ihmal etmeyin. Odaklanma üzerindeki etkisi tahmin ettiğinizden de fazla. 

Hayatta ne yapmak istediğinizi, kendinizi nerede hayal ettiğinizi bir düşünün. Mevcut çalışmalarınızla hayallerinize ve hedeflerinize ulaşabileceğinize inanıyor musunuz? Hayatta neler yapmak istediğinizi, nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız Warren Buffet’in 5/25 kuralı size yol gösterebilir:

  • Hayatta yapmayı en fazla istediğin 25 şeyi düşün ve listesini yap.

  • Senin için daha fazla önemi ve önceliği olan 5 tanesini daire içine al.

  • Listedeki diğer 20 şeyi unut ve enerjini onlara harcama.

  • Tüm enerjini, odağını, planlamanı listendeki 5 şeyi gerçekleştirmek için kullan.

  • Aksi halde en önem verdiğin 5 şeyden uzaklaşırsın. Dünyada zamanın dar. 

Enerjinizin düştüğünü, yaptığınız işten o an için sıkılmanız gayet normal. Ufak molalara da ihtiyacınız olduğunu bilin. Kısa yürüyüşler yapmak, biraz hava almak ya da sevdiğiniz şarkıyı açıp çalışmaya devam edebilirsiniz. 

sizi başarılarıyla motive eden arkadaşlarınızı, başka insanları rol model alabilirsiniz. başarı hikayeleri kadar başarısızlık hikayeleri de ilham vericidir. amerika’yı yeniden keşfetmenize gerek yok. Akıllı insan kendi hatalarından ders çıkarır, daha akıllı insan başkalarının hatalarından da ders çıkarır. 

Motivasyon düşüren, negatif enerji veren, bir işe başlarken hevesinizi kursağınızda bırakan insanları hayatınızdan çıkarın. Başta ne kadar zor olsa da inanın sonrası daha huzurlu. 

Motivasyon İçin Kendime Ne Gibi Yatırımlar Yapmalıyım?

Motivasyonunuzu diri tutmak için kendinize yatırım yapmayı ihmal etmeyin. Yeni bir yabancı dil öğrenmek, yeni hobi edinmek gibi. Satranç oynamanın odak ve strateji geliştirmede ne kadar büyük öneme sahip olduğunu biliyor muydunuz? Satranç ustaları satranç oynamanın kişide otokontrol ve analitik yeteneğini geliştirdiğini, genel zeka seviyesini arttırdığını söylüyor. Satranç oyunu, kişiye dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırmaktadır.

Siz de ücretsiz online satranç eğitimi alarak hem yeni bir hobi edinebilir hem de motivasyonunuzu geliştirebilirsiniz. 

Gülümseyerek uyanmak, Pozitif enerji verir, güne iyi bir başlangıç yapar, Günün ilk saatleri pozitif duygularla dolacak, Günün ilk saatlerinde plan yapmak, Günü organize etmeye ve aciliyeti olan işleri ertelememeye yardımcı olur, Yapılacaklar listesi oluşturun ve önceliklendirin, Egzersiz yapmak, Odağınızı arttırır, enerji verir, Haftanın belirli günlerinde rutin egzersizler yapın, Hayaller ve hedefler, Hayallerinize ulaşmak için gereken motivasyonu sağlar, Warren Buffet’in 5/25 kuralını uygulayabilirsiniz, Mola vermek, Kısa molalar enerji toplamanızı sağlar, Kısa yürüyüşler yapın, hava alın veya sevdiğiniz bir şarkıyı açın, Rol modeli olacak kişiler, Başarılarıyla sizi motive ederler, Başarı hikayelerinden ilham alın, Negatif insanlardan uzaklaşmak, Negatif enerji verirler ve motivasyonunuzu düşürürler, Fazla enerji harcamayın, uzak durun, Kendinize yatırım yapmak, Motivasyonunuzu arttırır, kendinizi geliştirir, Yeni bir dil öğrenin, yeni bir hobi edinin, Satranç oynamak, Otokontrol ve analitik yeteneği geliştirir, Online satranç eğitimi alarak yeni bir hobi edinin, Geçmişte yaşamamak, Geçmiş hatalar bugünkü kişi olabilmeniz içindir, Geçmişin üzerinden geçip gidin, enerjinizi düşürmeyin
motivasyon alışkanlık kişisel gelişim satranç online eğitim
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam, etrafına çeşitli taşlar serpiştirilmiş bir satranç tahtasıyla çevrili bir masada oturmaktadır. Bir sigara içmektedir ve yanında bir maymun vardır. Maymun da sigara içmektedir ve yanlarında bir bardak kırmızı şarap vardır. Masanın üzerinde üzerinde haç olan altın bir taç vardır. Adam bir satranç taşının yakın çekimine bakmaktadır ve maymun da sigaranın yakın çekimine bakmaktadır.
Kişisel Gelişim

Satranç Taşlarının Hareketleri

23 Aralık 2019
Uzun, dalgalı, kızıl saçlı bir kadın, bulanık bir arka plana karşı görüntünün ön planında duruyor. Bakışları tam karşıya sabitlenmiş, dudakları hafifçe ayrılmış ve başı hafifçe yana eğilmiş. Saçları canlı, ateşli bir kızıl tonunda ve yumuşak dalgalar halinde sırtından aşağı dökülüyor. Cildi pürüzsüz ve ışıltılı, teni hafifçe kızarmış. Görüntü yüzünün yakın çekimidir ve boynunun bir kısmı görünmektedir. Saçları rahat, zahmetsiz bir şekilde şekillendirilmiş, yüzünü çerçeveliyor ve doğal güzelliğini artırıyor. Kendinden emin ve dengeli görünüyor, varlığı cesur ve esrarengiz bir enerji yayıyor.
Kişisel Gelişim

Satranç Nasıl Oynanır?

11 Eylül 2021
Beyaz kürklü bir kedi cam bir kasenin önünde oturmuş, dikkatle içindeki balığa bakıyor. Parlak yeşil gözleri, berrak suyun içindeki küçük bir kayanın etrafında yüzen Japon balığına odaklanmış durumda. Balık, arka plandaki pencereden gelen ışıkla aydınlanıyor ve parlak sarımsı bir parıltı veriyor. Kedinin tüyleri yumuşak beyazdır ve kulakları dikkatle dikilmiştir. O anda huzurlu ve rahattır ve bakışları ilgi ve merak doludur.
Kişisel Gelişim

Otokontrol İçin 5 Strateji

25 Kasım 2019