AnasayfaBlogKoronavirüs Online Eğitimi Etkiler mi?
Online Eğitim

Koronavirüs Online Eğitimi Etkiler mi?

24 Mart 2020
Genç bir kadın ve çocuk bir masada oturmuş, önlerinde bir dizüstü bilgisayar var. Kadın gözlük ve gri bir sweatshirt giyerken, çocuk dizüstü bilgisayara odaklanmıştır. Kadın dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazarken, çocuk dikkatle ekrana bakıyor. Yakın planda, çocuk dizüstü bilgisayara bakarken başını ellerinin arasına almış. Arka planda beyaz bir fincan ve bir bitki var. Kadın ve çocuk dizüstü bilgisayarı kullanırken derin bir konsantrasyon içindeler.
KonuDetaylarİlave Bilgiler
Koronavirüs ve EğitimKoronavirüs salgını nedeniyle okulların kapatılması ve online eğitim sistemlerine geçiş yapılması.Bu değişim, online eğitimin önemini ve ihtiyacını daha da artırdı.
Uzaktan Eğitim SistemiÖğrenciler, şifre ile uzaktan eğitim sistemine giriş yaparak derslerini takip etmektedirler.Son zamanlarda teknolojik gelişmeler ve uygunlık sayesinde bu sistem önem kazanmaktadır.
Alt Yapı HazırlığıZorunlu karantina durumunda daha etkili bir eğitim için alt yapının hazırlanması önemlidir.Yüksek kaliteli ve hızlı internet bağlantısı, bir bilgisayar, akıllı telefon veya tablet gereklidir.
Digital DönüşümKarantina dönemi ile birlikte dijital dönüşüm hızlanmaktadır.Bu, eğitim teknolojisinin gelecekteki önemini vurgulamaktadır.
Online EğitimTeknolojinin imkanlarından faydalanılarak kişilerin bir eğitim platformuna internet üzerinden bağlanma yöntemi.Eğitim almak için mevcut altyapı ve tesislere fiziksel olarak ulaşma gereksinimini ortadan kaldırmaktadır.
Online Eğitimin FaydalarıHerkes için eşit eğitim imkanı, istenen zaman ve mekanlarda eğitim fırsatı, ekonomik olması gibi birçok avantajı vardır.Bu da online eğitimin önemini ve popülerliğini artırmaktadır.
Eğitim İmkanlarıOnline eğitimle farklı alanlarda eğitim fırsatları sunulmaktadır.Bu, öğrencilere yeteneklerini ve ilgi alanlarını genişletebilme fırsatı sunar.
Canlı Ders DesteğiOnline eğitim sistemlerinde canlı ders desteği de sunulmaktadır.Bu, öğrencilere konu anlamında ya da ödevlerde yardım sağlar.
Recorded ResoursesDersler kaydedilerek, öğrencilerin istedikleri zaman erişimine olanak sağlanır.Ders materyallerine her zaman ulaşabilme imkanı, öğrencilere öğrenme esnekliği sunar.
Online Eğitimin ÖnemiOnline eğitim, teknolojinin ilerlemesi ve pandemi gibi olağanüstü durumlarla hayatımıza daha da önemli bir rol oynamaktadır.Online eğitim, hem bireylerin hem de toplumların eğitim ihtiyaçlarına yanıt verirken, aynı zamanda değişen dünya koşullarına uyum sağlama ile de önem kazanmaktadır.

Koronavirüs 2919 yılı sonundan itibaren tedavisi olmayan salgın bir hastalık olarak dünyada hızla yayıldı. İlk olarak Çin de görülen hastalık hızla Avrupa ülkeleri arasında yayılmaya başladı. Çok geçmeden dört yanımızdaki ülkelere ilerleyen virüs vakası Mart ayında yurdumuza giriş yaptı. Koronavirüs (Covid -19) salgını küresel dünyada hızla yayılıp binlerce insanın ölümüne neden olmaya devam ediyor. Kuluçka dönemi on dört gün olarak belirlenen hastalık, başlangıç evresinde gribal reaksiyon gibi kendini gösteriyor. Kuluçka dönemi sonunda direk akciğerlere inerek çift taraflı zatürreye neden oluyor. Hasta yüksek ateş, şiddetli nefes darlığı ile önce yoğun bakıma giriyor. Sonrasında solunum cihazları bile yeterli gelmeyip hastanın ölümüne neden oluyor.

Ülkemizde bu virüsle mücadele kapsamında birçok önlemler alınmaya başlandı. Okullar, iş yerleri, toplu taşıma araçları ve insanların sıklıkla kullandığı her yer pek çok ürün ve  nanoteknoloji ile dezenfekte edildi. İnsanlara evlerinde vakit geçirmeleri konusunda yetkililer tarafından sürekli uyarılar yapılıyor. ‘’Evde Kal’’ sloganıyla insanların evde kalması sağlanarak, virüsün yayılması önlenmeye çalışılmaktadır. Bu anlamda yapılan kampanyalarda evde geçen zamanı verimli kullanabilceğimiz öneriler de sunuluyor. Ülkemizdeki yetkililer, diğer ülkelerin yaşadığı kötü tecrübelerden ders alarak, başlarına gelen gündemi yakından takip ederek, gerekli önlemleri almaya çalışıyor. Birçok iş yeri uzaktan erişim sayesinde işlerini homeoffice olarak yürütme kararı aldı.

Koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden biri de eğitim sektörüdür. Virüsün yayılmasını engellemek için, üniversiteler, okullar tatil edildi. Koronavirüs online eğitimi etkiledi ve önemli gündem konusu haline getirdi. Ülkemizde ve dünyada bu eğitim sistemi önem kazandı. Bütün evler okul oldu. Her kademeden öğrenci uzaktan eğitim sistemine bağlanarak eğitimlerini almaya başladı. Milyonlarca öğrenci kendilerine verilen şifre ile uzaktan eğitim sistemine giriş yaparak derslerini takip etmeye başladı. Geniş bir karantina durumunda üniversiteler uzaktan eğitime mecburen devam etmek zorunda kalacaktır. Bu nedenle alt yapının, eğitimin uzun süreli olacağı düşünülerek kurulması önem kazanmaktadır. Zorunlu olarak bir yandan virüsle savaşırken, diğer yandan da eğitimden geri kalmamak için bu sistemi oldukça önem kazandı. Hayatımızdaki karantina dönemi ile birlikte dijital dönüşüm hızlandı. Gelecek zamanda bu eğitim sisteminin yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olacağına hiç kuşku yoktur. Online eğitim teknolojisinin gelişmesi ve bu alandaki ihtiyacın artmasıyla birlikte bu alana yapılan yatırımlarda artmaya devam etmektedir.

Online Eğitim Nedir?

Teknolojinin imkanlarından yararlanılarak kullanılan uzaktan eğitim programları, iş hayatı ve eğitim sektörü olmak üzere oldukça geniş alanda faaliyet göstermektedir. Online eğitim, kişilerin bir eğitim platformuna internet vasıtasıyla bağlanarak, bir yere gitmesine gerek olmadan ulaştıkları uzaktan eğitim sistemidir.  Bu sistem ile zamanı verimli kullanarak eğitim ve bilgiye hızlı ve etkili bir şekilde ulaşabilmeniz mümkündür. Bunun için gerekli olan tek şey hızlı bir internet ağı, bilgisayar, akıllı telefon veya tablet.

Günümüzde insanlar kendilerini geliştirmek için arayış içerisindedirler. Ancak günlük hayatın koşuşturmasından fırsat bulup bunu yapmak oldukça zorlaşmıştır. İşte tamda bu noktada online eğitim hayatımızda önemli bir kolaylık oluşturmuştur. İşlerine devam zorunluluğu bulunan kişiler, hem işlerine gidip hem de müsait olduklarında eğitimlerinden faydalanabilirler. Öğrenciler gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlere kolayca ve ekonomik şekilde ulaşabilirler. Evlerinin konforunda, zamandan tasarruf ederek evde eğitim almak oldukça faydalıdır. Teknolojinin imkanlarından faydalanılan bu sistem çağımızda her geçen gün önem kazanmaktadır.

Online Eğitimin Faydaları

  • Herkese eşit eğitim imkanı sağlar.

  • Zorunlu hallerde eğitimin aksamaması için kurtarıcı çözümdür.

  • Bilgisayar, telefon veya tablete sahipseniz ve İnternet varsa her yerden erişim sağlarsınız.

  • İstediğiniz zaman diliminde eğitim alırsınız.

  • Ekonomiktir. Eğitime giderken ulaşım ücreti ödemezsiniz.

  • Eğitimin pahalı olduğu devirde, paradan tasarruf sağlarsınız. Kaliteli eğitimi ucuza alırsınız.

  • Farklı alanlarda eğitim imkanı vardır.

  • Canlı ders sistemi ile destek alabilirsiniz.

  • Kaydedilen videolara her zaman ulaşabilirsiniz

Online Eğitimin Önemi

Online eğitim teknolojinin ilerlemesiyle birlikte insanların evlerinin konforunda eğitim almasını sağlayan bir yöntemdir. İnternet ağı sayesinde fiziki bir okul veya dershane ortamı gerekmeden öğretmenin öğrencilere ders anlattığı bir platformdur. Bu eğitim şekli ülkemizde birçok işletme, eğitim merkezi ve Enstitü tarafından kullanılmaktadır. İçinde bulunduğumuz şartlar itibarıyla hem günlük hayatı sürdürmek, hem de virüsle mücadele etmek için bu eğitim sistemi etkili bir çözüm yoludur. Evinizden veya dilediğiniz her yerden en az maliyetle kaliteli eğitim alabileceğiniz bir sistemdir.

Uluslararası alanda koronavirüs hayatı tehdit etmeye başlayınca okullar, üniversiteler tatil dönemine girdi. Salgın artışına göre tatil döneminin uzaması bile düşünülüyor. Bu dönemde her kademeden öğrenci için Milli Eğitim Bakanlığı dünyada ilk defa denenecek olan sistemle öğrencilere uzaktan erişimle ders vermeye başladı. Koronavirüs, online eğitimi oldukça etkiledi ve bu eğitime karşı olan ilgiyi arttırdı. Salgınla birlikte başta birkaç özel üniversite olmak üzere, eğitime ara verdi. Bu üniversiteler kapalı olduğu süre boyunca uzaktan eğitim ile derslerine devam edeceklerini açıklamışlardır. Salgın tehdidinin artacağı düşünülürse, sokağa çıkma yasağı bile gündeme gelebilir. Böyle bir genel karantina altında üniversitelerin ve bütün okulların uzunca bir süre eğitimlerini uzaktan sürdürmesi kaçınılmazdır. Her kademeden milyonlarca öğrencinin eğitiminin aksamaması için koronavirüs ile mücadelede çözüm: online eğitimdir.

Karantina durumunun genişlemesi halinde bütün eğitim kademeleri ve üniversiteler uzaktan öğretim sistemine mecburen devam etmek durumunda kalacaklardır. Bu sayede öğrencilerin sağlığı korunmuş olacak ve evlerinin konforu ve hijyeninde eğitim almaya devam edeceklerdir. Aynı zamanda eğitimin aksamaması ve virüs tehdidi ortadan kalktığında eğitime kalınan yerden devam edilecektir. Birçok eğitim kurumu uzaktan eğitim vasıtasıyla eğitimler düzenlemektedir. Bu konuda gelişmiş online eğitim sistemine sahip olan Enstitü bünyesinde farklı alandan bir çok eğitimler verilmektedir. Verilen eğitimler canlı yayınlar tarafından desteklenmektedir. Canlı yayınlar sırasında öğrenci istediği soruyu öğretmenine sorabilme imkanına da sahiptir. Kaydedilen videolarla da öğrenci istediği zaman diliminde dersi izleyip, tekrar edebilmektedir. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan öğrencilere sertifika verilmektedir. Global olarak geçerli olan bu sertifika sayesinde etkili  CV hazırlayıp rakiplerinize fark atabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre kaliteli ve gelişmiş bir alt yapı ile hazırlanmış online eğitim platformu öğrencilerin eğitimini verimli şekilde desteklemektedir.

Koronavirüs ve Eğitim, Koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapatılması ve online eğitim sistemlerine geçiş yapılması, Bu değişim, online eğitimin önemini ve ihtiyacını daha da artırdı, Uzaktan Eğitim Sistemi, Öğrenciler, şifre ile uzaktan eğitim sistemine giriş yaparak derslerini takip etmektedirler, Son zamanlarda teknolojik gelişmeler ve uygunlık sayesinde bu sistem önem kazanmaktadır, Alt Yapı Hazırlığı, Zorunlu karantina durumunda daha etkili bir eğitim için alt yapının hazırlanması önemlidir, Yüksek kaliteli ve hızlı internet bağlantısı, bir bilgisayar, akıllı telefon veya tablet gereklidir, Digital Dönüşüm, Karantina dönemi ile birlikte dijital dönüşüm hızlanmaktadır, Bu, eğitim teknolojisinin gelecekteki önemini vurgulamaktadır, Online Eğitim, Teknolojinin imkanlarından faydalanılarak kişilerin bir eğitim platformuna internet üzerinden bağlanma yöntemi, Eğitim almak için mevcut altyapı ve tesislere fiziksel olarak ulaşma gereksinimini ortadan kaldırmaktadır, Online Eğitimin Faydaları, Herkes için eşit eğitim imkanı, istenen zaman ve mekanlarda eğitim fırsatı, ekonomik olması gibi birçok avantajı vardır, Bu da online eğitimin önemini ve popülerliğini artırmaktadır, Eğitim İmkanları, Online eğitimle farklı alanlarda eğitim fırsatları sunulmaktadır, Bu, öğrencilere yeteneklerini ve ilgi alanlarını genişletebilme fırsatı sunar, Canlı Ders Desteği, Online eğitim sistemlerinde canlı ders desteği de sunulmaktadır, Bu, öğrencilere konu anlamında ya da ödevlerde yardım sağlar, Recorded Resourses, Dersler kaydedilerek, öğrencilerin istedikleri zaman erişimine olanak sağlanır, Ders materyallerine her zaman ulaşabilme imkanı, öğrencilere öğrenme esnekliği sunar, Online Eğitimin Önemi, Online eğitim, teknolojinin ilerlemesi ve pandemi gibi olağanüstü durumlarla hayatımıza daha da önemli bir rol oynamaktadır, Online eğitim, hem bireylerin hem de toplumların eğitim ihtiyaçlarına yanıt verirken, aynı zamanda değişen dünya koşullarına uyum sağlama ile de önem kazanmaktadır
online eğitim koronavirüs koronavirüsle mücadele online eğitimin önemi online eğitimin faydaları
Uzun, siyah saçlı genç bir kadın mavi ve beyaz çizgili bir gömleğin önünde duruyor. Açık mavi renkteki gömleğin üzerinde hem yatay hem de dikey olarak uzanan beyaz çizgiler var. Saçları başının arkasında topuz yapılmış ve yüzü sol taraftan gelen sıcak bir ışıkla aydınlatılmış. Yüzünde sıcak ve huzurlu bir ifadeyle yana doğru bakıyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, kendinden emin ve güçlü bir duruş sergiliyor. Yirmili yaşlarının başında gibi görünüyor.
Şule Mikdan
Blog Yazarı

Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir adam mavi ve beyaz desenli bir sandalyede oturmuş, ellerini kalçalarına dayamış. Üzerinde desenli bir cebi olan açık mavi bir gömlek ve koyu renk bir kot pantolon var. Bakışları dosdoğru ileriye odaklanmış, ifadesi soğukkanlı. Arka planda bir adamın kolunun yakın çekimi ve içinde bulanık bir bitki görüntüsü olan bir saksı var. Genel olarak, sandalyede oturmuş, derin düşüncelere dalmış gibi görünen bir adamın resmi bu.
Online Eğitim

Online Eğitim Nedir?

16 Mart 2018
Bir kadın masada oturmuş, ellerini önündeki dizüstü bilgisayar ve kitabın üzerine koymuş. Beyaz bir bluz ve gözlük takmış, siyah saçlarını arkaya toplamış. Başını hafifçe eğmiş, dizüstü bilgisayarda bir şeyler yazıyor ya da daktilo ediyor gibi görünüyor. Yanındaki masada kahverengi kapaklı siyah bir kitap ve üzerinde siyah bir daire olan beyaz bir kulaklık vardır. Sol elinde, ucu dizüstü bilgisayarın kenarına dayalı bir kalem var. Fotoğrafın odağında kadın, dizüstü bilgisayarı ve yazdığı kitap var.
Online Eğitim

Türkiye'de Online Eğitim

07 Ağustos 2018
Bir kadın dizüstü bilgisayarına bakıyor, yüzü ekran tarafından aydınlatılmış. Elindeki işe konsantre olurken ağzı hafifçe açık. Sağ elinde kırmızı bir kahve fincanı tutmaktadır. Yüzü yakından çekildiğinde burnu ve ağzı ortaya çıkıyor, gözleri dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor. Yüzünü çerçeveleyen kısa saçları görünür. Elinin yakın çekiminde kahve fincanını tutan narin parmakları görülüyor. Eli dizüstü bilgisayara yakın, ekranın yanında konumlanmış. Genel olarak, kadın dizüstü bilgisayara odaklanmış ve onunla ilgileniyor.
Online Eğitim

Gitmedim Görmedim Online Eğitim Aldım

29 Ağustos 2018