AnasayfaBlogKorece Öğrenmek İçin 5 Adım
Yabancı Dil Eğitimi

Korece Öğrenmek İçin 5 Adım

04 Mart 2020
Bu, üzerinde birden fazla kelime yazılı renkli bir karenin yakın çekim görüntüsüdür. Kare mavi, sarı, kırmızı ve beyaz dahil olmak üzere birkaç farklı renkten oluşmaktadır. Kare hafif bulanıktır ve karenin sol üst köşesinde sarı zemin üzerinde mavi bir X işareti vardır. Kare üzerine yazılan kelimeler farklı yazı tipleri ve boyutlarda olup bazıları kalın, bazıları ise incedir. Kelimeler için kullanılan renkler de siyah, kırmızı ve sarı olmak üzere çeşitlilik gösteriyor. Sözcükler, bazıları üst üste gelecek şekilde bir desen halinde düzenlenmiş gibi görünüyor. Resmin arka planı kırmızı renktedir.
AdımAçıklamaÖneriler
Alfabeyi ÖğreninKorece öğrenmeye başlamak için atılabilecek ilk adım Hangul öğrenmektir.SUN LEI Hungeul adlı uygulamayı indirebilir ve online Kore klavyesi kullanabilirsiniz.
Kelime Haznenizi GeliştirinHangul'a iyice aşina olduğunuzda kelime haznenizi genişletmeye başlayabilirsiniz.Infinite Korean ve AnkiDroid Bilgi Kartları adlı uygulamaları kullanabilirsiniz.
Kelime Listesi OluşturunKorece kelimeler içeren kelime tablosu oluşturabilirsiniz ve bu kelime listeleri kategorilere ayrılabilir.Kelime listelerini kategorilere ayırmak ve tekrar ederek kalıcı hale getirmek iyi bir fikirdir.
Sözlük KullanınKorece kelimelerin anlamlarını kalıcı kılabilmek için sık sık kullanmak gerekir.Günlük hayatınızda Korece kelimeleri kullanmaya çalışabilir, anlamını bilmediğiniz kelimeler için Google Çeviri hizmetini kullanabilirsiniz.
Her Gün Korece KonuşunBelli bir düzeye gelindiğinde dil pratik yapmanız oldukça önemlidir.Her gün Korece konuşabileceğiniz birini bulmak, dil değişimi partneri edinmek veya tek başınıza kendi sesinizi kaydederek dinlemek faydalı olabilir.
Yazma Pratiği YapınHangul yazısını ve karakterlerini kullanarak cümleler ve paragraflar yazmak, Korece dil becerilerinizi geliştirmenin başka bir yoludur.Günlük bir dil günlüğü tutabilir, online rekabetçi yazma platformlarında yazabilir veya Korece yazmak için bir dil değişimi partneri bulabilirsiniz.
Dil Değişimi YapınDil değişimleri, yeni öğrenilen dili konuşurken pratik yapmanın mükemmel bir yoludur.Dil değişimi sitelerinde, lokal dil değişimi gruplarına veya Korece konuşulan ülkeleri ziyaret ederek dil değişimi yapabilirsiniz.
Dinleme ve Anlama Yeteneklerinizi GeliştirinKoreceyi iyi bir şekilde anlamak ve konuşmak için dinlemek ve anlamak yeteneklerinizi geliştirmeniz gerekmektedir.Podcast'leri, radyo programlarını, haberleri veya televizyon dizilerini izleyerek bu yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.
Korece Kaynaklar Araştırın ve KullanınKorece öğrenmek için birçok çevrimiçi ve basılı kaynak bulunmaktadır.Çevrimiçi kursları, dil öğrenme sitelerini, dil öğrenme uygulamaları, kitapları ve daha fazlasını kullanabilirsiniz.
Sabit OlunBir dil öğrenirken sabit olmak önemlidir. Her gün biraz zaman ayırın ve öğrendiğiniz her şeyi tekrarlayın.Bir program yapın ve buna uygun olun. Her gün Korece öğrenmek için en az bir saat ayırın.

Yeni bir dil öğrenmek her zaman ilgi çekici bir fikirdir. Korece öğrenmek söz konusu olduğunda ise alışık olmadığımız alfabesi nedeniyle ön yargılı olabiliyoruz. Dil öğrenmenin kendine has bir zorluğu olsa da düzenli bir çalışma stratejisi çok faydalı olacaktır. Korece ile ilgili en çarpıcı gerçek dil bilimcilerinin dünyanın en verimli alfabesine sahip olduğunu düşünmeleridir. Korece öğrenmek için pek çok nedeniniz olabilir. Daha önce kaleme aldığım neden Korece öğrenmeliyiz başlıklı yazı bu konuda size fikir verecektir.

Bugün dünya genelinde 5 farklı ülkede 100 milyona yakın insan Korece konuşuyor. Dünyada en çok konuşulan diller arasında 13. sırada bulunmaktadır. Kore alfabesi 1400'lü yılların ortasında Kral Sejong tarafından geliştirildi. Koreliler bu alfabeye Hangul (한글) diyorlar. Harfler, dilin aldığı şekillerden esinlenilerek belirlenmiş. Kore dili 14 ünsüz ve 10 ünlü harften oluşur. Bunlara ek olarak 11 adet yarı ünlü ve 5 adet çift ünsüz harf bulunur. Bir yabancı dil olarak Korece öğrenmek için farklı motivasyonlarınız olabilir. Bunlar ne olursa olsun bu yazıda bahsedeceğimiz 5 kolay adım size yardımcı olacaktır.

Alfabeyi Öğrenin

Korece öğrenmeye başlamak için atılabilecek ilk adım Hangul öğrenmektir. Bizzat kendim Korece öğrenmeye çalıştığım için çok eğlenceli bir süreç olduğunu söylemeliyim. Karışık şekillerden oluşan bir alfabeye sahip olduğu ön yargısından kurtulduğunuzda, işler çok eğlenceli bir hal alıyor. Alfabeyi öğrenebilmek için pek çok araç internetten bulunabilir. Kore dili öğrenebilmek için size kullandığım birkaç araçtan bahsetmeme izin verin. PlayStore ve AppStore'da dil öğrenmek için pek çok uygulama bulunuyor. Ben Korece öğrenmek için kullandığım uygulamalardan bahsediyor olacağım. Siz diğer uygulamaları değerlendirebilirsiniz.

SUN LEI Hungeul adlı uygulamayı indirin. Bu uygulama sesli ve sessiz harfleri tanıtan bir bölüme sahip. Hatta harflerin seslendirilmesiyle ilgili videolar bile mevcut. Bir süre harfler üzerinde çalıştıktan sonra test bölümünde kendinizi sınayabiliyorsunuz. Uygulama bir harfi seslendiriyor ve siz ekrandan hangisi olduğunu işaretliyorsunuz. Motivasyonu artırmak için test sonucunda size bir puan da veriliyor. Dersler kolay sesli harflerden başlayıp görece daha zor olanlara doğru ilerliyor. Bu arada pek çok harfin neredeyse aynı sesi çıkardığını düşüneceksiniz. Ancak öyle değil. Kore dili her ses için farklı bir harf kullanır.

Online Kore klavyesi kullanın. Bu klavye uygulaması ile sisteminizde Korece yazmak için bir klavyeniz bulunmasa bile yazı yazabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Sanal klavyeyi kullanabileceğiniz gibi Latin harflerinden oluşan klavyenizdeki tuşlara basarak Korece yazabilirsiniz. Tabii bunun için yine bir sanal klavyeye ihtiyacınız olacak. Bu site o açıdan çok kullanışlı.

Kelime Haznenizi Geliştirin

Hangul'a iyice aşina olduğunuzda kelime haznenizi genişletmeye başlayabilirsiniz. Her gün birkaç yeni kelime ve günlük konuşma kalıplarını öğrenerek işe başlayabilirsiniz. Sayılar, renkler, canlı ve cansız nesne isimleri gibi temel kavramlardan yola çıkın. Infinite Korean adlı uygulamayı indirin. Bu uygulama aslında bir oyun. Sayılar, renkler, hayvan ve meyve isimleri gibi kategorileri mevcut. Uygulamada yukarıdan düşen yağmur tanelerine tıkladığınızda ilgili nesne seslendirilir. Siz de doğru olanı bulmaya çalışırsınız.

AnkiDroid Bilgi Kartları uygulamasını indirin. 5 milyona yakın insanın kullandığı bir kelime öğrenme uygulaması. Oldukça başarılı bir uygulama. Kendi kelime kartlarınızı oluşturabiliyorsunuz. Hazır kelime kartlarını indirerek hızlıca kelime öğrenebilirsiniz.

Kelime Listesi Oluşturun

Korece kelimeler içeren kelime tablosu oluşturabilirsiniz. Korece kelimeleri bir sütuna yazarken yanında ki sütuna da anlamlarını yazın. İlerleyen zamanlarda üçüncü sütuna örnek cümleler eklemeye çalışın. Haftada en az bir kez bu kelimeleri gözden geçirin. Problemli olanları işaretleyin ki akılda kalıcı olsun. Kelime listelerini kategorilere ayırmak iyi bir fikirdir. Bir kelime listesini iyice öğrendiğinizi düşünseniz bile tekrar etmeyi unutmayın. Ayrıca karışık Korece kelimeler içeren listeler oluşturun. Egzersiz yaparken sayı, renk, havyan, sebze ve meyve isimlerini kullanarak anlamlı ya da anlamsız basit cümleler kurun. Örneğin: "İki beyaz tavşan havuç" ya da "Yeşil kurbağa yaprak" gibi. İleri de bu cümleler daha anlamlı hale gelecektir.

Sözlük Kullanın

Korece kelimelerin anlamlarını kalıcı kılabilmek için sık sık kullanmak gerekir. Günlük hayatınızda etkileşim içinde olduğunuz nesne ve olayları Korece kelimeler kullanarak ifade etmeye çalışın. Anlamını bilmediğiniz kelimeler için sözlük kullanın. Bu kelimelerin anlamlarını öğrenmenizi sağlayacağı gibi harfler için göz alışkanlığı elde etmenizi de sağlayacaktır. Google Çeviri hizmetini kullanarak hem Korece kelime anlamlarını öğrenebilir hem de seslendirmelerini dinleyebilirsiniz.

Her Gün Korece Konuşun

Öyle bülbüller gibi şakımanıza gerek yok. Çok basit de olsa her gün Korece konuşma pratiği yapın. Hatta sanki biriyle konuşuyormuş gibi davranmanız akıcılık kazanmanıza yardımcı olacaktır. Zamanla akıcılığınız arttığında konuşma çalışmalarınızı birkaç adım öteye taşıyın. Sosyal medya aracılığı ile Korece konuşabileceğiniz insanlara ulaşın. Etrafınızda Korece konuşacak birileri yoksa bu en iyi yoldur. Korece şarkılar indirip dinleyin. Şarkı sözlerini internetten edinip tekrar etmeye çalışın.

Kore’de çok yaygın olarak kullanılan KakaoTalk uygulaması ile Korece konuşacak arkadaşlar bulabilirsiniz. Bu uygulama Kore’de tüm cep telefonlarında varsayılan olarak yüklüdür. Ana dili Korece olan kişilerle pratik yaparak, yerel deyimleri tanıyacak ve aksanınızı geliştirebileceksiniz.

Yazma Çalışmaları Yapın

Korece karakterler yazmak, Kore kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmek için iyi bir yoldur ve dilin kendisini anlamada iyi bir araçtır. Karakterler ilk başta ürkütücü görünmesine rağmen, doğru çalışma disiplini ile kolayca öğrenebilirsiniz.

  • Yazma, Korece'de de okumayı öğrenmenin anahtarıdır. SUN LEI – Hungeul uygulaması Korece karakterlerin nasıl yazıldığını göstermektedir.

  • Çekim ve bağlaçları ne kadar iyi kullanırsanız yazınız o kadar iyi (Korece) olur. Aynı cümleleri farklı bağlaç ve çekimler kullanarak yazmaya çalışın.

  • Sektöre, alana özel kelimeler üzerinde yoğunlaşın. Bir Kore firmasında çalışacaksanız ya da bir Kore üniversitesinde okuyacaksanız günlük konuşma dilinden daha fazlasına ihtiyacınız olacak. Alanınıza göre politika, ekonomi, eğlence ve spor alanlarında daha fazla kelime öğrenin.

Korece Eğitimi Alın

Online Korece eğitimi alarak sizinle aynı dili konuşan ve Korece öğrenen insanlarla tanışırsınız. Korece konuşmayı bilen, dil bilgisine hâkim öğretmenlerden, dili hızlıca nasıl konuşabileceğinizi öğrenirsiniz. Türkçe ile aynı dil ailesine sahip olan Korece Eğitimi, Enstitü online eğitimlerinden biridir.

Eğitiminiz süresince öğrendiklerinizi benimle paylaşabilirsiniz. Korece dili ile ilgili deneyimlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

İlgili Eğitim: Korece Eğitimi

Alfabeyi Öğrenin, Korece öğrenmeye başlamak için atılabilecek ilk adım Hangul öğrenmektir, SUN LEI Hungeul adlı uygulamayı indirebilir ve online Kore klavyesi kullanabilirsiniz , Kelime Haznenizi Geliştirin, Hangul'a iyice aşina olduğunuzda kelime haznenizi genişletmeye başlayabilirsiniz, Infinite Korean ve AnkiDroid Bilgi Kartları adlı uygulamaları kullanabilirsiniz, Kelime Listesi Oluşturun, Korece kelimeler içeren kelime tablosu oluşturabilirsiniz ve bu kelime listeleri kategorilere ayrılabilir, Kelime listelerini kategorilere ayırmak ve tekrar ederek kalıcı hale getirmek iyi bir fikirdir, Sözlük Kullanın, Korece kelimelerin anlamlarını kalıcı kılabilmek için sık sık kullanmak gerekir, Günlük hayatınızda Korece kelimeleri kullanmaya çalışabilir, anlamını bilmediğiniz kelimeler için Google Çeviri hizmetini kullanabilirsiniz, Her Gün Korece Konuşun, Belli bir düzeye gelindiğinde dil pratik yapmanız oldukça önemlidir, Her gün Korece konuşabileceğiniz birini bulmak, dil değişimi partneri edinmek veya tek başınıza kendi sesinizi kaydederek dinlemek faydalı olabilir, Yazma Pratiği Yapın, Hangul yazısını ve karakterlerini kullanarak cümleler ve paragraflar yazmak, Korece dil becerilerinizi geliştirmenin başka bir yoludur, Günlük bir dil günlüğü tutabilir, online rekabetçi yazma platformlarında yazabilir veya Korece yazmak için bir dil değişimi partneri bulabilirsiniz, Dil Değişimi Yapın, Dil değişimleri, yeni öğrenilen dili konuşurken pratik yapmanın mükemmel bir yoludur, Dil değişimi sitelerinde, lokal dil değişimi gruplarına veya Korece konuşulan ülkeleri ziyaret ederek dil değişimi yapabilirsiniz, Dinleme ve Anlama Yeteneklerinizi Geliştirin, Koreceyi iyi bir şekilde anlamak ve konuşmak için dinlemek ve anlamak yeteneklerinizi geliştirmeniz gerekmektedir, Podcast'leri, radyo programlarını, haberleri veya televizyon dizilerini izleyerek bu yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz, Korece Kaynaklar Araştırın ve Kullanın, Korece öğrenmek için birçok çevrimiçi ve basılı kaynak bulunmaktadır, Çevrimiçi kursları, dil öğrenme sitelerini, dil öğrenme uygulamaları, kitapları ve daha fazlasını kullanabilirsiniz, Sabit Olun, Bir dil öğrenirken sabit olmak önemlidir Her gün biraz zaman ayırın ve öğrendiğiniz her şeyi tekrarlayın, Bir program yapın ve buna uygun olun Her gün Korece öğrenmek için en az bir saat ayırın
korece öğrenmek kore dili korece kelimeler korece korece eğitimi
Koyu renk sakallı genç bir adam beyaz duvarlı bir odada durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifade var ve siyah bir tişört ile mavi bir kot pantolon giyiyor. Elleri yanında ve ayakları biraz açık. Kısa, koyu renk saçları ve güçlü bir çene çizgisi vardır. Sakalları kalın ve bakımlıdır. Gözleri derine dikilmiştir ve bakışları yoğundur. Uzun boylu ve gururludur, bir güç ve güven imajı çizer.
Gökşah Taşyürek
Blog Yazarı

İzmir Namık Kemal Lisesi mezunuyum. Girişimcilik, Bilgisayar Programcılığı ve Seo eğitimleri aldım. Anahtar kelime çalışması, short-tail ve long-tail keyword kullanımı, anahtar kelime gruplandırması, SEO’yu destekleyen site yapısı, teknik seo, site içi SEO konularında bilgi sahibiyim. 20 yıllık süreç içinde bu konular ile yakından ilgilendim. Pek çok okumalarım oldu. Bu alanlarda içerik üretmekte zorlanmıyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Düz bir zeminde, tepesinde kırmızı beyaz çizgili bir bayrak bulunan bir defter durmaktadır. Yanında sarı bir kurşun kalem, defterin üstünde de küçük bir not duruyor. Defterin parlak siyah bir kapağı var ve hafifçe yıpranmış gibi görünüyor. Bayrak, kırmızı ve beyaz çizgili desenli kumaştan yapılmıştır. Kalem sarı renkte, ucu sivriltilmiş ve ucunda silgi var. Not küçük ve beyazdır, üzerinde bazı yazılar vardır. Tüm eşyalar düzenli bir şekilde yerleştirilmiş ve defter birçok kez kullanılmış gibi görünüyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Korece Öğrenmek İçin Nereden Başlamalıyım?

15 Şubat 2021
Bu yakın çekim görüntü, siyah zemin üzerinde beyaz bir harf bulunan bir kağıt parçasını gösteriyor. Mektup hafifçe bulanık, bu da biraz odak dışı olduğunu gösteriyor. Mektup ince siyah bir çizgiyle çevrelenmiş ve alt kısmında kahverengi bir daire var. Ayrıca, sol üst köşede beyaz bir metin var. Kağıt yumuşak, sıcak bir ışıkla aydınlatılmış ve kağıdın kenarları hafif kavisli. Genel görüntü gizemli bir mesaj veya belge hissi veriyor ve kâğıtta hafif bir parlaklık var.
Yabancı Dil Eğitimi

Korece Kelimeler Nelerdir?

01 Mayıs 2021
Bir el, renkli küplerden oluşan bir yığına doğru uzanıyor. En üstteki küp kırmızıdır, onu mavi, sarı ve son olarak siyah takip eder. Kırmızı küpün üzerinde büyük siyah bir sekiz rakamı basılıdır, sarı küpün üzerinde ise daha küçük bir rakam vardır. El bir eldiven giymiş ve kesin, kararlı bir hareketle uzanıyor. Her küp eşit büyüklüktedir ve tüm yığın düzgün bir şekilde düzenlenmiştir. Küplerin renkleri sahneye neşeli ve canlı bir atmosfer katıyor.
Yabancı Dil Eğitimi

Korece Sayıları Öğrenin!

01 Mayıs 2021
Bu görselde, bilgisayar ekranı olan bir çalışma masasının önünde duran bir kadın görülmektedir. Kadın kamera tarafına doğru bakmakta ve sade beyaz bir tişört giymektedir. Saçları açık kahverengi, omuzlarından biraz aşağı uzanır şekildedir ve yüzü ciddi bir ifade taşımaktadır. Görselin sol tarafında, masanın üstünde çeşitli ev bitkileri ve kırtasiye malzemeleri vardır. Duvarın açık mavi renkte olduğu ve çerçeveli bazı tablolar asılı olduğu görülüyor. Görselin sağ tarafında, masanın üzerinde daha fazla bitki ve çerçeveli bir fotoğraf yer almakta. Görselin alt kısmında turuncu ve beyaz renkte, "KORECE EĞİTİMİ" yazısı bulunmaktadır. Bu metin, bir tür eğitim veya kurs reklamı olduğunu düşündürebilir. Genel olarak görsel, düzenli ve profesyonel bir çalışma ortamını yansıtmaktadır.
5
(35)

Korece Eğitimi

7 Konu5 Saat
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Yakalı ve kolları üç çeyrek uzunlukta beyaz bir gömlek giyiyor. Yüz ifadesi nötrdür. Beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri konsantrasyon içinde hafifçe kısılmış. Dudakları hafifçe ayrılmış ve kaşları hafifçe kalkmıştır. Elleri önündedir, avuç içleri yukarı bakmaktadır. Kendinden emin ve sakin görünüyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Yüz hatları belirgin ve cilt tonu açık bronz.Asuhan Turhal
11020