AnasayfaBlogİş Toplantısında Kullanabileceğiniz İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

İş Toplantısında Kullanabileceğiniz İngilizce İfadeler

02 Şubat 2023
İş toplantılarına katılmak için İngilizce deyimler, çalışanların iş toplantılarını etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur.
İngilizce DeyimAnlamıKullanım Sahası
Let's get startedBaşlayalımToplantının başlaması gerektiğini belirtmek için
Let's discussTartışalımBir konuyu tartışmayı önermek için
What do you think?Ne düşünüyorsun?Katılımcıların görüşlerini almak için
Let's move onDevam edelimToplantıda bir sonraki konuya geçmek için
Let's wrap it upSonlandıralımToplantının sona ermesi gerektiğini belirtmek için
Let's adjournTatil edelimToplantının sonlandırılması ve daha sonra devam edilmesi gerektiğini belirtmek için
On the same pageAynı fikirde olmakTüm katılımcıların konuda anlaştığını belirtmek için
Touch baseHızlıca konuşmakKısa bir görüşme yapmayı teklif etmek için
Get down to businessKonuya geçmekEtraflıca konuşmadan direkt konuya geçmek istendiğinde
Circle backKonuya geri dönmekDaha önce tartışılan bir konuya yeniden değinmek istendiğinde

Günümüzde, iş toplantıları çoğu işletme ve organizasyon için hayati bir öneme sahiptir. İş toplantıları, çalışanların ve çalışma arkadaşlarının hareket etme, konuşma ve karar alma yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanır. İş toplantılarına katılmak, çalışanların çalışma arkadaşlarıyla etkileşim kurmak ve iş konularının çözümü için çalışmalar yürütmek için önemlidir. Bu nedenle, iş toplantılarına katılmak için İngilizce deyimler kullanmak, çalışanlar için önemlidir.

İş Toplantılarına Katılmak İçin İngilizce Deyimler

İş toplantılarına katılmak için İngilizce deyimler, çalışanların işinin gerektirdiği gibi konuşmalarını ve kararlarını etkili bir şekilde ifade etmelerini sağlar. İş toplantılarına katılmak için İngilizce deyimler, çalışanların iş toplantılarına katılırken kullanabilecekleri önemli deyimleri içerir. Aşağıda, iş toplantılarına katılmak için kullanılabilecek İngilizce deyimleri listelenmiştir.

Önemli İngilizce Deyimler

  • "Let's get started" (Başlayalım): İş toplantısının başlamasını ifade eder.

  • "Let's discuss" (Tartışalım): İş toplantısında konuşulacak konuların tartışılmasını ifade eder.

  • "What do you think?" (Ne düşünüyorsun?): İş toplantısında tartışılan konular hakkında katılanların görüşlerini paylaşmalarını ifade eder.

  • "Let's move on" (Devam edelim): İş toplantısındaki konuşmaların devam etmesini ifade eder.

  • "Let's wrap it up" (Sonlandıralım): İş toplantısının sona ermesini ifade eder.

  • "Let's adjourn" (Tatil edelim): İş toplantısının tatil edilmesini ifade eder.

İş Toplantılarında İngilizce Deyimler Kullanımı

İş toplantılarına katılmak için İngilizce deyimler, çalışanların iş toplantılarına katılırken kullanabilecekleri önemli deyimleri içerir. İş toplantılarında kullanılan İngilizce deyimler, çalışanların iş toplantılarını etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. İş toplantılarına katılanlar, önemli İngilizce deyimleri kullanarak konuşmalarını etkili bir şekilde ifade edebilirler.

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.

iş toplantılarında kullanılan ingilizce deyimler, çalışanların iş toplantılarına katılmak, konuşmalarını etkili bir şekilde ifade edebilmesini ve çalışma arkadaşları ile etkileşim kurabilmesini sağlar. ingilizce deyimler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen çalışanlar, "sıfırdan ingilizce kursu (tüm seviyeler)" eğitimimize katılabilirler. eğitimlerimiz, çalışanların iş toplantılarına katılmak için etkili ingilizce deyimleri kullanmalarına olanak tanıyacak ve konuşmalarını etkili bir şekilde ifade edebilmelerine yardımcı olacaktır.

Let's get started, Başlayalım, Toplantının başlaması gerektiğini belirtmek için, Let's discuss, Tartışalım, Bir konuyu tartışmayı önermek için, What do you think?, Ne düşünüyorsun?, Katılımcıların görüşlerini almak için, Let's move on, Devam edelim, Toplantıda bir sonraki konuya geçmek için, Let's wrap it up, Sonlandıralım, Toplantının sona ermesi gerektiğini belirtmek için, Let's adjourn, Tatil edelim, Toplantının sonlandırılması ve daha sonra devam edilmesi gerektiğini belirtmek için, On the same page, Aynı fikirde olmak, Tüm katılımcıların konuda anlaştığını belirtmek için, Touch base, Hızlıca konuşmak, Kısa bir görüşme yapmayı teklif etmek için, Get down to business, Konuya geçmek, Etraflıca konuşmadan direkt konuya geçmek istendiğinde, Circle back, Konuya geri dönmek, Daha önce tartışılan bir konuya yeniden değinmek istendiğinde
İş Toplantılarına Katılmak İçin İngilizce Deyimler Let's get started Let's discuss What do you think? Let's move on Let's wrap it up Let's adjourn
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.