AnasayfaBlogİngilizce Video Mülakat Soruları
Video Mülakat

İngilizce Video Mülakat Soruları

20 Aralık 2019
Koyu renk takım elbise giyen bir kadın, ellerini kaldırmış ve avuç içleri dışa bakacak şekilde bir masada oturuyor. Önündeki masanın üzerinde duran dizüstü bilgisayarına doğru bakıyor gibi görünüyor. Sağında, masanın üzerinde bir kitap ve tabak görülüyor ve görüntünün sağ alt köşesinde bulanık bir yüz resmi görülüyor. Kadının saçları koyu kahverengi ve gözleri yoğun kahverengi. Yüz ifadesi ciddi ve odaklanmış. Dizüstü bilgisayarının ekranında bir şeyler yazıyor gibi görünüyor, yazarken elleriyle bir şeyler işaret ediyor.
Video Mülakat TürleriAçıklamaÖneriler
Online (Canlı) Video Mülakatİşe alım uzmanı ve adayın aynı anda karşılıklı olarak oturduğu, Skype ya da Hangouts gibi araçlarla gerçekleştirilen canlı mülakat şekli.Kararlaştırılan matı saatte hazır olunmalı ve profesyonel bir kullanıcı adı ile uygulamalara giriş yapılmalıdır.
Offline (Kaydedilen) Video MülakatAdayın cevaplarını kaydederek gönderdiği ve sonrasında değerlendirildiği mülakat tipi.Verilen soruların yanıtlarını önceden planlayın ve sakin bir şekilde kaydedin.
Görüntü ve OrtamKameranın açısı, aydınlatma, arka plan ve genel görüntünün önemi.Kendinizi iyi gösteren bir açı ve aydınlatma seçin, arka plana dikkat edin ve mülakat sırasında giysilerinizin profesyonel olmasına dikkat edin.
Göz kontağıKamera karşısında göz kontağı kurmak önemlidir.Kameraya bakmaya çalışın, gözlerinizi ekrandan kaçırmamaya özen gösterin.
Mülakatın YeriMülakatın yapılacağı yerin seçimi.Dış etkenlerin dikkati bozmayacağı, sessiz ve rahat bir ortam seçin.
Dinleme ve YanıtlamaMülakat sırasında aktif bir şekilde dinlemek ve yanıtlar vermek önemlidir.Soruşturma sırasında aktif bir dinleyici olun ve cevaplarınızı belirgin bir şekilde ifade edin.
İngilizce HazırlıkMülakatın İngilizce gerçekleşeceği durumlarda hazırlık süreci.Mülakat öncesinde firma ve pozisyon hakkında İngilizce bilgi sahibi olun ve sıkça sorulan soruları öğrenin.

Dijitalleşen dünyaya ayak uyduran departmanlardan birisi de insan kaynakları. Teknolojiyi ya da dijitalleşmeyi üretim departmanlarına aitmiş gibi hissetsek bile, durum aslında bizim düşündüğümüzden çok farklı. İnsan Kaynakları işe alım süreçlerinin uzun olduğu günümüzde, zaman ve maliyet tasarrufu açısından video mülakat tercih edilir oldu. İşe alımcı ve adayın aynı anda kameralar karşısına geçmesi ile yapılan video mülakat Skype ve Hangouts gibi araçlarla yapılıyor. Teknolojinin ilerlemesi ile yüz yüze mülakattan daha fazla video mülakat daveti alabilirsiniz. İster farklı bir şehirden ister bir akşamüstü video mülakatınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bir zahmete girmenize gerek kalmayacak video mülakatı, yüz yüze mülakattan ayırmamak gerekiyor. Aralarındaki tek fark elinizi sıkan kimsenin olmaması. O yüzden hazırlık yaparken aynı özeni göstermeli, İngilizce mülakat soruları ve Türkçe mülakat sorularına olarak ayrı ayrı hazırlanmalısınız.

Video mülakatları genel olarak ikiye ayırabiliriz.

  • Online (Canlı) Video Mülakat: İşe alım uzmanı ve sizin aynı anda karşılıklı olarak oturmanızı ifade eder. Kararlaştırılan saatte mülakat online olarak başlar. Kullanıcı adı ile birlikte birbirinizi Skype ya da Hangouts gibi araçlardan eklemeniz gerekir. Kullanıcı adınıza dikkat ediniz lütfen, isim veya soy isminizle oluşturulmuş, profesyonel bir kullanıcı adı olsun.

  • Offline (Kaydedilen) Video Mülakat: Size iletilen link ile mülakata başlarsınız ve ekrana gelen sorular ile devam edersiniz. Cevaplarınızın kaydedilmesi ile mülakat sonlanır. İnsan kaynakları uzmanı için kolaylık sağlamasının yanı sıra cevaplarınızı tekrar tekrar dinleme olanağı verir.

Video Mülakatta Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Nasıl göründüğünüze dikkat etmelisiniz. Mülakat başlamadan önce kamerayı kontrol etmeli ve açısını ayarlamalısınız. Mümkünse bir arkadaşınızdan destek alarak, karşılıklı oturmalı ve ses, ışık, görüntü gibi tüm detayları kontrol etmelisiniz.

  • Kameranın açısını belirlemelisiniz. Gücü ve özgüveni vücut dilinde çenenin temsil ettiğini biliyor muydunuz? Bu yüzden kameranın konumunu tepe noktanızdan itibaren ayarlamalısınız. Mülakat başlamadan önce duruşlarınızı kontrol edin.

  • İyi giyinmelisiniz. Yüz yüze mülakata gider gibi hazırlanmalısınız. Sadece kameranın görüntülediği açıları yani üst kısmınızı değil, bütün olarak hazırlanmayı ihmal etmeyin. Herhangi bir şey için kalmanız gerektiğinde, bunu düşünmeden yapabilmelisiniz. Aynı zamanda bütünüyle hazırlanmak size iyi gelecektir ve profesyonel olarak da mülakata hazır hissedeceksiniz.

  • Gülümsemeyi hiçbir zaman unutmayın. Aynı ortamda bulunmasanız bile gülümsemenin bulaşıcı bir etkisi vardır. Kamera hareketlerinizi olduğundan büyük gösterebilir bu yüzden el, kol hareketlerinize dikkat edin, tabiri caizse fazla el kol yaparak konuşmayın. Dik bir duruş ile gülümseyerek, sıkılmış bir ifadeden uzak şekilde mülakat sorularını cevaplayın.

  • Ortamı düzenleyin, sade bir arka plan organize edin. İnsan kaynakları uzmanının dikkatini sizden başka şeylere yönelmesine fırsat vermemelisiniz. Odanızdaki kitaplıkla ya da duvardaki fotoğraflarınızla değil, sizinle ilgilenmeli. Mümkün olduğunda sade bir duvar seçmelisiniz. Aynı zamanda kamerada gözüken kısımları mutlaka toparlayın. Dağınık bir görüntü sizinle ilgili soru işaretlerine yol açabilir.

  • Göz kontağı kurmayı ihmal etmeyin. Yüz yüze yapılan mülakatlarda da adaylar zaman zaman göz kontağı kurmakta zorluk yaşayabiliyor. Bu kamera karşısında daha da artabilir. Öncesinde denemeler yaparak, göz kontağı kurmayı artırın. Nasıl göründüğünüze ya da bakıyor olmanız bir anlam ifade etmeyeceğinden her zaman doğrudan kameraya bakmalısınız.

  • Mülakatı dışarıda bir yerde değil, evinizde yapın. Dış etkenlerin dikkatinizi dağıtmasını engellemiş olursunuz. Ancak evde de herkesi uyarın. Mülakat esnasında kimsenin size seslenmesini ya da mülakat yaptığınız odaya girmesini istemezsiniz. Profesyonel bir ortam oluşturun ve buna uygun hareket edin.

  • Aktif olarak dinlediğinizi belli etmek için “hmm” veya “evet” gibi sözcükleri söylemelisiniz. Dinlemiyor imajı vermek sizi zor duruma düşürebilir.

  • Yüz yüze mülakatta olmayacağınız için mutlaka söylemek istediğiniz ve unutmamanız gereken her şeyi post-itlere not alarak etrafınıza tutturabilirsiniz. Direkt olarak okumayın bu hoş olmayacaktır. Hatırlatıcı kelimeler olabilir. Süreyi verimli kullanmaya özen gösterin, ancak hızlı bir konuşma yerine seri ve tane tane konuşun.

İngilizce Video Mülakata Nasıl Hazırlanmalısınız?

Video mülakatın İngilizce olması gözünüzü korkutmamalı, evde bildiğiniz bir ortamda olmanız heyecanınızı giderecektir. Mülakata girmeden önce firma ve pozisyon hakkında araştırmalarınızı tamamlamalısınız. Elinizden geldiğince bunları İngilizceye çevirin, yani firma ile ilgili sormak istediğiniz sorular elinizde İngilizce olarak hazır bulunsun. Mutlaka  İngilizce mülakatlarda sıkça sorulan sorular nedir araştırın. Bu konu için Enstitü blog yazılarında cevapları dahi bulunmakta. Ancak oradaki hazır cevapları kullanmaktan kaçının. Yazılardan esinlenerek kendi cümlelerinizi kurmaya çalışın. Bu konuda kendinize güvenmiyorsanız Enstitü’nün verdiği  İş İngilizcesi eğitiminden faydalanabilirsiniz. Bu eğitim size mülakata hazırlık, cv hazırlama, kurumsal e-mail yazma, İngilizce kısaltmalar ve kalıpların yanı sıra çalışacağınız sektöre yönelik terimlere hakim olmanızı sağlayacak.

Sorulara vermek istediğiniz cevapları hatırlamanıza yarayan küçük notları bilgisayarınıza tutturabilirsiniz. Bunları direkt olarak okuduğunuz fark edileceği için hatırlamanıza yarayacak kelimeleri yazmanız daha doğrudur. Çok uzun cümleler kurmaktan kaçınmalısınız. Cümleleriniz uzadıkça anlaşılabilirliliği azalabilir. İşe alımcı, akıcı konuşmanıza, doğru gramer bilgisi kullanmanıza, kelime bilginize ve heyecanınıza bakacaktır.

Video mülakatı öncesinde aynı koşulları oluşturarak, bir arkadaşınız ya da aile üyenizin desteği ile İngilizce video mülakat simülasyonu yapınız. Takıldığınız yerleri not alarak, hazırlanabilirsiniz. Ayrıca karşınızdaki kişinin İngilizcesi iyiyse size yanlış yaptığınız yerleri ve telaffuzunuz ile ilgili hataları iletecektir. Hiç kimseyi bulamıyorsanız yapacağınız şey çok basit. Kendinizi kameraya kaydederek izleyin. Böylece nasıl göründüğünüzü, hangi kısımlarda takıldığınızı rahatlıkla görebilirsiniz.

En Çok Sorulan İngilizce Video Mülakat Soruları

İnternette biraz araştırma yaparsanız, sorulan soruların hemen hemen aynı olduğunu göreceksiniz. Yani iş tamamen sizde bitiyor. Öncesinde alacağınız iyi bir İngilizce Mülakata Hazırlık Eğitimi ile altyapınızı sağlam tutmalı ve İngilizce konuşma kursu ile kendinizi geliştirmelisiniz. O zaman ister video mülakat olsun ister yüz yüze mülakat olsun heyecanlanmadan tamamlarsınız.

  • Tell me about yourself / Tell me about your education

  • What are your strenghts? / What are some of your weaknesses?

  • Why do you want to leave your job?

  • Why should we hire you?

  • Can you give me three words that describe you?

  • What major problem have you had to deal with recently? How did you handle it?

  • Tell me about a proble, you have solved.

  • Why do you want this job?

Online (Canlı) Video Mülakat, İşe alım uzmanı ve adayın aynı anda karşılıklı olarak oturduğu, Skype ya da Hangouts gibi araçlarla gerçekleştirilen canlı mülakat şekli, Kararlaştırılan matı saatte hazır olunmalı ve profesyonel bir kullanıcı adı ile uygulamalara giriş yapılmalıdır, Offline (Kaydedilen) Video Mülakat, Adayın cevaplarını kaydederek gönderdiği ve sonrasında değerlendirildiği mülakat tipi, Verilen soruların yanıtlarını önceden planlayın ve sakin bir şekilde kaydedin, Görüntü ve Ortam, Kameranın açısı, aydınlatma, arka plan ve genel görüntünün önemi, Kendinizi iyi gösteren bir açı ve aydınlatma seçin, arka plana dikkat edin ve mülakat sırasında giysilerinizin profesyonel olmasına dikkat edin, Göz kontağı, Kamera karşısında göz kontağı kurmak önemlidir, Kameraya bakmaya çalışın, gözlerinizi ekrandan kaçırmamaya özen gösterin, Mülakatın Yeri, Mülakatın yapılacağı yerin seçimi, Dış etkenlerin dikkati bozmayacağı, sessiz ve rahat bir ortam seçin, Dinleme ve Yanıtlama, Mülakat sırasında aktif bir şekilde dinlemek ve yanıtlar vermek önemlidir, Soruşturma sırasında aktif bir dinleyici olun ve cevaplarınızı belirgin bir şekilde ifade edin, İngilizce Hazırlık, Mülakatın İngilizce gerçekleşeceği durumlarda hazırlık süreci, Mülakat öncesinde firma ve pozisyon hakkında İngilizce bilgi sahibi olun ve sıkça sorulan soruları öğrenin
video mülakat ingilizce video mülakat ingilizce mülakat online video mülakat offline video mülakat iş ingilizcesi ingilizce mülakat soruları
Genç bir kadın beyaz dişlerini göstererek kameraya doğru gülümsüyor. Parlak kahverengi gözleri ve yüzünden geriye doğru toplanmış uzun, siyah saçları var. Beyaz yakalı ve manşetli mavi bir gömlek ve beyaz bir etek giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş ve kendinden emin bir duruşu var. Yüzü yandan gelen ışıkla aydınlanmakta, sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır. Rahatlamış ve mutlu bir halde görünüyor.
Tuba Kamaşoğlu Çağlar
Blog Yazarı

İnsan kaynakları, mülakat tavsiyeleri ve cv hazırlama konularında içerik üretiyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir uçak kanadı parlak mavi bir gökyüzünde süzülürken görülüyor, uzakta parlak beyaz bir bulut var. Kanadın üzerinde beyaz bir 'Z' harfi bulunan mavi bir arka plan vardır. Ön planda bir teknenin yakın çekimi görülüyor ve sol alt köşede kırmızı beyaz bir logo görülüyor. Sağ üstte bir dağın yakın çekimi ve arka planda bir şehrin havadan görünümü görülmektedir. Güneş sahnede parlak bir şekilde parlıyor ve gökyüzü ile kanat renkleri okyanusun derin mavisiyle güzel bir kontrast oluşturuyor. Görüntüdeki her şey mükemmel netlikte sunuluyor ve bir başlık veri seti için harika bir görüntü sağlıyor.
Mülakat Tavsiyeleri

THY İngilizce Mülakat Soruları

23 Aralık 2019
Bir kadın büyük bir bayrağın önünde gururla duruyor, kolları iki yanında ve bakışları sabit. Üzerinde beyaz bir bluz ve beyaz gül desenli uzun, lacivert bir etek var. Saçları düzgün bir topuzla geriye toplanmış ve gözlerinde kararlı bir ifade var. Bayrak kırmızı, ortasında beyaz ve mavi yatay bir şerit var ve esintide hafifçe dalgalanıyor. Güneş sahnenin üzerinde parlıyor ve sıcak, altın rengi bir ışık saçıyor. Kadın, vatanseverliğin ve gücün sembolü olarak dimdik ve gururlu bir şekilde durmaktadır.
Mülakat Soruları

İngilizce Mülakat Soruları ve Cevapları

19 Kasım 2019
Bir kişi masada oturuyor, elleri masanın üzerinde sıkıca duruyor. Bir eli kalem tutarken diğer eli yumruk halindedir. Kişi masanın üzerinde duran bir kâğıda yazı yazmaktadır ve arka planda bir pano görünmektedir. Kâğıdın üzerinde gri bir zemin üzerinde beyaz bir 'Z' harfi ve alt köşede kırmızı bir nesne görülmektedir. Ortam doğal ışıkla aydınlatılmıştır ve nesnelerin renkleri belirgin ve nettir. Kişi odaklanmış ve kararlı görünüyor ve muhtemelen bir özgeçmiş ya da başka bir önemli belge yazıyor.
Mülakat Soruları

En Zor 50 İngilizce Mülakat Soruları

25 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam sol elinde tuttuğu bir panoya dikkatle bakıyor. Sağ elinde de bir kalem tutmaktadır. Gözleri panoya odaklanmıştır ve yüz ifadesi konsantrasyonunu yansıtmaktadır. Panoda, üzerinde birkaç çizgi ve nokta bulunan beyaz bir tahta var. Arkasında, bir sandalyenin arkasına açık yeşil bir battaniye örtülmüştür. Adam karo zeminli ve bej duvarlı bir odada bulunmaktadır.
Mülakat Soruları

En Kolay 50 İngilizce Mülakat Soruları

27 Aralık 2019