AnasayfaBlogİngilizce Kursuna Gitmeden Dil Öğrenmenin Yolları
Yabancı Dil Eğitimi

İngilizce Kursuna Gitmeden Dil Öğrenmenin Yolları

10 Aralık 2019
Bir kişi masa üzerinde dizüstü bilgisayar kullanıyor. Elleri klavyenin üzerinde ve gözleri ekrana odaklanmış durumda. Dizüstü bilgisayar gümüş rengindedir ve kişinin elleri klavye üzerinde görünmektedir. Tuşlar beyazdır ve dizüstü bilgisayar ekranı aydınlatılmıştır. Kişi yazı yazıyor ve parmakları hızla hareket ediyor. Dizüstü bilgisayarda bilgi içeren bir web sayfası ve sol üst köşede bir arama çubuğu görüntülenmektedir. Kişi kendini tamamen işine kaptırmış gibi görünüyor. Masa açık ahşap rengindedir ve kişi mavi bir gömlek giymektedir. Arka plan bulanık ve odak dışıdır.
MethodAdvantagesDisadvantages
Traditional Language CoursesStructured learning, opportunity for live interaction, professional teacher guidance.Fixed schedules, commuting time, expensive.
Online Language CoursesFlexible schedule, can be accessed from anywhere, often cheaper than traditional courses. Offers interactive learning experiences.Lack of face-to-face interaction, requires internet connection, self-discipline is needed.
Self-studyGo at own pace, can tailor learning to specific needs, often cheaper than courses.Lack of expert guidance, no peer interaction, requires strong self-motivation.
Language Exchange ProgramsOpportunity for immersion, cultural exchange, practice language in real-life situations.May not be easy to find a language exchange partner, requires commitment.
TutoringOne on one attention, tailor made learning plan, focus on personal weaknesses.Can be expensive, requires scheduling times for meetings.
Language Learning AppsEasily accessible, interactive learning, can be used any time.Limited in depth, requires internet connection.
ImmersionExperience the language in its natural environment, effective for fluency.Can be intimidating, might require moving to a different country.
Listening to Music/Movies in Target LanguageFun way of learning, exposes to colloquial language, helps master pronunciation.May not expose to grammatical structures, lack of active learning.
Language Learning BooksWide range of resources, self-paced learning, can be used anytime.May lack interactive learning, requires self-motivation.
Practice with Native SpeakersRealistic exposure to language, opportunity to understand culture.Depends on availability of native speakers, might require travel.

ingilizce kursuna gitmeden dil öğrenmek mümkün mü?

kurs ortamını sevmeyenler, vakit bulamayanlar için ingilizce kursuna gitmeden dil öğrenmenin en etkili yolu online ingilizce kursu. herhangi bir ücret ödemeden, uzaktan eğitim sisteminin avantajları ile evinizden kendi öğrenme şeklinize göre rahatlıkla internetten ingilizce öğrenmek mümkün. detaylarından yazının ilerleyen bölümlerinde bahsedeceğim. ama öncelikle ingilizce ile ilgili önyargıları kırmalı ve düşünce yapımızı değiştirmeliyiz ki ingilizce öğrenmek için doğru bir noktadan başlangıç yapalım.

İngilizce ilköğretim sıralarından itibaren geçilmesi gereken bir ders olarak bilinçaltımıza yerleşiyor. Bugün hayatımızın her yerinde önümüze çıkan İngilizcenin gerekliliğini de gördükçe bir tarafımız bir an önce öğrenmek istiyor, bir tarafımız sıkıcı ders kitapları, sürekli bir ezberleme, okuma ama konuşamama ya da anlama ama anlatamama stresine kapılıp iki arada kalıyoruz. Sonuç olarak benim İngilizce öğrenmek için yeteneğim yok, İngilizce çok zor gibi yanlış algılar ile cesaretimiz kırılıyor.

Sizin İngilizce öğrenememe sebebiniz ne, öncelikle bunu düşünmenizi istiyorum. Çünkü yabancı dile yatkın olmamak gibi yükleyeceğiniz kişisel bir algı tamamen kendinize haksızlık olur. Üstelik doğru metotlar ile panik olmadan İngilizce öğrenmek hiç de zor değil. Ancak şunu da beklememek önemli. İngilizce ya da herhangi bir yabancı dil hemen öğrenebileceğiniz bir şey değil. İngilizce öğrenmeye başlamak kolay ancak zaman aldığı da bir gerçek. Siz İngilizceyi bir ders olarak görmenin ötesinde ne kadar hayatınızın bir parçası yaparsanız öğrenme süreciniz bir o kadar zevkli ve hızlı ilerleyecektir.

İngilizce Kursuna Gitmeden Nasıl Öğrenebilirim?

önyargılarımızı kırdıktan sonra ingilizceye yepyeni bir başlangıç yapmak için bir çok konuda nimetlerinden faydalandığımız internetin avantajlarını kullanarak maddi kaygılar ve kursa gitme stresinden uzakta online ingilizce kursu ile tanışma zamanımız geldi demektir. üstelik aylar süren bir eğitime de gerek yok. sıkılmadan, bunalmadan verilmesi gereken ders mantığından uzakta keyifle ingilizce öğrenmeye başlamak için 1 haftalık online eğitim ile bu işi çözebilir, ingilizceyi bir yük olmaktan çıkarabilirsiniz. 1 haftada ingilizce öğrenilir mi? ingilizcenin 2 farklı tarafı vardır. bunlardan bir tanesi gramer yani dilbilgisi diğeriyse anlamsal tarafıdır. ingilizce gramer yapısı olarak yabancı diller içerisinde en kolay olanların başında gelir ve bir haftalık süreçte başlangıç seviyesi için bunu öğrenmeniz mümkündür.

Anlamsal tarafı ise elbette ikinci önemli bölümdür. İngilizceyi sadece bir ders olmaktan çıkaran yanı da budur. İngilizce kullandıkça gelişen bir dildir. Dolayısıyla uzun dönem alacağınız bir eğitimde sadece ders saatleriniz içerisinde kaldığı sürece verimli olmayacaktır. Artık eskisi gibi İngilizce pratik yapmak için özel biz vakit ayırmak, İngilizce konuşan birilerini bulmak, yüksek ücretler vererek İngilizce kitaplar almanın tarih olduğu teknoloji çağında İngilizceyi hayatınızın bir parçası yapmak çok kolaylaştı. Bu açıdan baktığınızda bir haftalık bir süreçte başlangıç kuru ile İngilizcenin temellerinin öğretilmesi, A1-A2 seviyedeki günlük konuşma kalıplarını gramer bilgilerini pratik yapabileceğiniz bir şekilde sıkmadan öğrenmek için yeterli bir süredir.

Çünkü hangi kursa giderseniz gidin pratik yapmadığınız sürece İngilizce öğrenmeniz mümkün değildir. anlamsal olarak ingilizceyi öğrenmek içinse günlük hayatta en sık kullanılan kelime ve cümle öbekleri üzerinden hazırlanmış bir program hem sizi motive edecek hem de öğrenme sürecinizi eğlenceli hale getirecektir. sıfır maliyet, kendi belirleyebileceğiniz kurs zamanı ve evinizin konforunda ingilizceyi hayatınızın bir parçasına dönüştürmek online ingilizce eğitimi ile hem keyifli ve hem de çok daha kolay olacaktır.

İngilizce Kursu için Online Eğitimin Kolaylıkları



Online eğitim teknolojinin bize kazandırdığı faydalı avantajlardan bir tanesi. Doğru bir Enstitü online eğitim sisteminin uygulandığı İngilizce kursu size herhangi bir kursa gitme gereği duymadan İngilizce öğrenebilme kolaylığı sağlar. Bunun yanı sıra eskiden olduğu gibi İngilizce öğrenmek artık maddi kaynak bulmanızı gerektirecek bir durum olmaktan da çıkıyor. İnternet üzerinden doğru bilgiye ücretsiz olarak ulaşma şansınız var. İngilizcede aşmakta zorlandığımız en büyük sorunlardan bir tanesi de konuşamamak. Bu da daha çok fiziki bir sınıf ortamında yabancı insanlar arasında yanlış yapma endişesinin verdiği kendi kendimizi kısıtlamamıza bağlı olarak gelişiyor.

Oysaki hata yapmadan öğrenmek, bir anda doğru telaffuz edebilmek mümkün değil. Ev ortamında bu kısıtlama ortadan kalkacağı için eğitmeniniz ile birlikte kelimeleri rahatlıkla telaffuz edebilme şansınız da oluyor. Telaffuz ve konuşma pratiklerini ders esnasında da özgürce yapabilmek online eğitim ile bir engeli daha ortadan kaldırıyor. Kaçırdığınız dersi tekrar izleyebilme, istediğiniz saatte sistem üzerinde deneme sınavları ya da ders tekrarları yapabilme şansı da online İngilizce kursu ile öğrenme sürecinde size kolaylık sağlayacak özellikler arasında yer alıyor.

Sanal sınıflarda internet bağlantısı ile gerçekleştirilen canlı dersler de eğitmeniniz ve diğer arkadaşlarınız ile bağlantı kurup bilgi alışverişinde bulunabiliyor olmanız kursa gitmek yerine kursu ev ortamınıza taşımak anlamında sizi kendi kendinize öğrenmekten ayıran en önemli ayrıntılardan bir diğeri. İngilizce öğrenmek ya da İngilizcenizi daha ileri seviyelere taşımak için kursa gitmek ve hatta yurtdışına gitmek yerine masrafsız ve zahmetsiz olarak teknolojinin sunduğu online ortamın kolaylıklarından yararlanabilirsiniz.

İngilizce Öğrenmek için Teknolojiden Yararlanın

İngilizce kursuna gitmeden yabancı dil öğrenmek için eğitimin teknoloji ile buluştuğu online eğitim ayrıcalığı sizi pek çok zahmetten ve maliyetten kurtarıyor. Ancak İngilizce öğrenmek için İngilizce kursu sonrası da teknolojiyi kullanmaya devam etmelisiniz. İngilizce öğrenmek teorik ve uygulama olarak iki aşamada başarı sağlayabildiğiniz takdirde kalıcı olabilir. Eskiden pratik yapmak için imkanlar çok daha kısıtlıydı. Günümüzde yabancı ülkelerden mektup arkadaşı edinerek posta yoluyla pratik yapmak ya da oldukça pahalı fiyatlarla İngilizce kitaplar almak teknoloji sayesinde geride kaldı. İngilizceyi bir ders olarak görmenin ötesinde hayatınızın bir parçası yapmak ve her gün biraz pratik yapmak için artık her imkâna mobil olarak ulaşabiliyorsunuz.

Cep telefonlarınızı İngilizceye çevirmek, telefonunuza İngilizce öğrenme oyunları yüklemek eğlenerek bir yandan da sıkılmadan pratik yapmanıza olanak sağlar. İngilizce alt yazılı diziler, filmler izlemek, telefonunuza sevdiğiniz İngilizce şarkılar indirip dinleyerek İngilizce öğrenmek ve bir yandan da söylemek İngilizce pratik yapabileceklerinizden sadece birkaç tanesi. İlk başlarda zorlanacağınız bir gerçek olsa da bir ay içerisinde kendinizde ciddi bir ilerleme göreceğinizden ve bunun devamında giderek İngilizce düşünme mantığı geliştireceğinizden emin olabilirsiniz. Herhangi bir İngilizce kursuna gitmeden, online eğitim ile eğlenerek ve keyifli bir şekilde İngilizce konuşma veya yazma için iyi bir başlangıç yapabilir ve teknolojinin sağladığı avantajlarla sıkılmadan, yorulmadan İngilizce öğrenebilirsiniz.  

Traditional Language Courses, Structured learning, opportunity for live interaction, professional teacher guidance, Fixed schedules, commuting time, expensive, Online Language Courses, Flexible schedule, can be accessed from anywhere, often cheaper than traditional courses Offers interactive learning experiences, Lack of face-to-face interaction, requires internet connection, self-discipline is needed, Self-study, Go at own pace, can tailor learning to specific needs, often cheaper than courses, Lack of expert guidance, no peer interaction, requires strong self-motivation, Language Exchange Programs, Opportunity for immersion, cultural exchange, practice language in real-life situations, May not be easy to find a language exchange partner, requires commitment, Tutoring, One on one attention, tailor made learning plan, focus on personal weaknesses, Can be expensive, requires scheduling times for meetings, Language Learning Apps, Easily accessible, interactive learning, can be used any time, Limited in depth, requires internet connection, Immersion, Experience the language in its natural environment, effective for fluency, Can be intimidating, might require moving to a different country, Listening to Music/Movies in Target Language, Fun way of learning, exposes to colloquial language, helps master pronunciation, May not expose to grammatical structures, lack of active learning, Language Learning Books, Wide range of resources, self-paced learning, can be used anytime, May lack interactive learning, requires self-motivation, Practice with Native Speakers, Realistic exposure to language, opportunity to understand culture, Depends on availability of native speakers, might require travel
İngilizce kursuna gitmeden dil öğrenmek İngilizce kursu İngilizce öğrenmek online İngilizce kursu online İngilizce eğitimi İngilizce yabancı dil online ingilizce eğitimi
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.