AnasayfaBlogGoogle Play Hizmetleri
Nedir?

Google Play Hizmetleri

28 Ocak 2020
Bu görüntü bir kartı tutan bir elin yakın çekimini göstermektedir. Kart dikdörtgen şeklinde ve üzerinde bir logo var gibi görünüyor. El, sadece kenarları görünecek şekilde kartın çoğunu kaplayacak şekilde konumlandırılmıştır. El hafifçe bronzlaşmış ve iyi bakımlı tırnaklara sahip. İşaret parmağında üçgen şeklinde bir tırnak vardır. Görüntünün odağı kart ve el üzerindedir. Arka plan odak dışıdır, ancak çerçevede başka nesneler de görülebilir. Görüntüdeki renkler çoğunlukla nötr tonlarda, pembe, mavi ve altın tonları da var.
Google HizmetleriTanımBilgi
Google Arama Motoruİnternet üzerinde bilgi arama servisi.1998'de başlatılan servis, Google'ın ana hizmeti ve en belirgin ürünüdür.
Google Akıllı TelefonlarGoogle tarafından geliştirilen akıllı telefonlar.Google, Android işletim sistemini geliştiren ve Nexus ve Pixel cihazlarında kendi markasıyla akıllı telefonlar üreten bir şirkettir.
Google PlayAndroid için uygulama mağazası.2008'de piyasaya sürülen Google Play, uygulamalar, oyunlar, müzik, filmler ve daha pek çok şeyi kullanıcılara sunar.
Google Play HizmetleriAndroid tabanlı cihazlarda sağlanan birçok hizmeti kontrol eder.Android sistemiyle entegre olarak çalışır, kimlik doğrulama, kişi senkronizasyonu ve konum tabanlı hizmetler gibi işlevleri yönetir.
Google ArabaGoogle'ın otonom araç projesi.Google'ın sürücüsüz araç teknolojisi, geleceğin sürüş teknolojilerinin öncüsüdür.
Google RobotGoogle tarafından geliştirilen robot teknolojileri.Google, Boston Dynamics (robotik firması) ve diğer projeler üzerinden robotik teknolojiler üzerinde çalışmalar yapmaktadır.
Google Play HizmetleriAndroid cihazlarda Google Play hizmetlerini kontrol eder.2012'de hizmete başlamış ve 2014'ten bu yana 1 milyardan fazla cihazda kullanılmıştır.
AndroidGoogle tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi.2008'de piyasaya sürülmüş ve hala sektörde lider işletim sistemlerinden biridir.
Google Halka ArzGoogle'un halka açılma süreci.2004 yılında halka arz edilmiştir.
Google SunucularGoogle'ın dünya genelinde bulunan veri merkezleri.Google, bir milyonun üzerinde data merkezi olarak çalışan sunuculara sahiptir.

Google, arama motoru... Evet Google dediğimizde onun hakkında aklımıza ilk gelen fikir bir arama motoru olduğudur. Aslında tanıdığımız zaman ne kadar çok yanıldığımızı sizlerde göreceksiniz. Herkes için Google web tarayıcısına yazınca bizlere internette bilgi sağlayan bir uygulama olarak bilir. Fakat iş bununla sınırlı değil.

Google, öncelikle bir web tarayıcısıdır. Ancak bunun yanında teknolojinin ve farklı sektörlerinde öncülüğünü yapmaktadır. Google play, Google play hizmetleri, Google akıllı telefonlar,tabletler ve bilgisayarlar, Google araba, Google robot gibi birçok sektörel alanda da kendiden bahsettirmeyi bilmiştir. Google dediğimizde bir arama motorundan daha fazlasını konuşmak gerek. Şimdi hep birlikte bu devasa şirketin tarihinde kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Google neredeyse bundan 21 yıl önce ''Don't be evil'' yani ''Kötü olma'' sloganıyla yola çıktı. İki kafadar üniversite öğrencisi böyle bir girişimcilik başlattı. Üzerinde çok çalıştıkları arama motorunu 4 Eylül 1998 yılında kurmayı başardılar. Amerika menşeili bir şirket olan Google Kaliforniya bölgesinde kurulmuştur. Öncelikle çıktığı dönemde sadece bir internet arama servisi olarak bilinmekteydi. Şirket 2004 yılına gelindiğinde halka arz edildi.

Dünya çapında nerdeyse hiç rakibi olmayan arama motorunun, bu konuda internete ambargo koyduğunu söyleyebiliriz. Dünya genelinde düşünüldüğü zaman, bir milyonun üzerinde data merkezi olarak çalışan sunucuları bulunur. Bu verilerin günlük olarak oluşturulması yine Google tarafından gerçekleşmekte. Bir günde 24 petabayta eş değerdir. Şirket daha sonra kendini birçok alanda geliştirdi ve yeni teknolojik gelişmeler insanların beğenisine sundu. Sadece bir arama motoru olarak kalmayıp farklı alanlarda da devrim niteliğinde değişiklikler yaptı. Bunlardan biride Google play ve Google play hizmetleri.

Google Play Nedir?

Akıllı cihazların vazgeçilmezi, Google Play. Adeta kullandığımız teknolojik cihazların beyni konumunda. Google Play hayatımıza ilk olarak 2008 yılında merhaba demiştir. Android işletim sistemine uygulamalar temin edebilen bir sistem olarak karşımıza çıkmıştır. İlk çıktığında Android Market adını kullanmıştır. Hem Android hem de Play Store geliştiricisi Google tarafından gerçekleşmiştir. Elbette ilk olarak Android işletim sistemi tanıtılmıştır. Anca her iki uygulamada aynı seneye hatta neredeyse aynı döneme denk gelmiştir. 2008 yılının Eylül ayında Android sistemi tanıtılırken, aynı senenin Ekim ayında da Play Store tanıtılmıştır.

Google Play günümüze kadar gelen süreçte kendini sürekli güncellemiş ve yenilemiştir. Eksikleri ve hataları düzeltirken aynı zamanda yeni gelişimleri de getirmeyi ihmal etmemiştir. Piyasada yer alan birçok akıllı cihazların Android işletim sistemi ile çalıştığı bir gerçek. Bu işletim sisteminin içini doldurmak da yine Google şirketine düştü. Kurduğu play store sayesinde bilgisayarlarda olan birçok programı ufacık telefonlara sığdırmayı başardı. Şunu söyleyelim Play Store sadece bir mağaza. Yani sanal mağaza. Buradan giriş yaparak ücretli ya da ücretsiz uygulamalar yer almaktadır. Bu uygulamaların bir kısmını Google bir kısmını ise farklı firmalar geliştirmektedir. Play Store üzerinden sizlerde uygulama yapabilirsiniz. Bu konuda birçok girişimciler mevcut.

Akıllı cihazların vazgeçilmezi olan uygulamalar, Google Play sayesinde daha kolay erişebilirlik durumuna geldi. Örnek vermek gerekirse, bir haber okumak veya sosyal medyada dolaşmak için internet sitesine girip, daha sonra arama yapmanız ve giriş sağlamanız gerekir. Ancak Google play sayesinde istediğiniz uygulamayı indirerek bir tıkla her şeye ulaşmak mümkün. Arama motoru üzerinden Google Play indir işlemi oldukça kolaydır. Akıllı cihazlara birçok uygulama telefon ile birlikte gelmektedir. Ancak farkı Google play yükle işlemleri için internet sitesi üzerinden ya da cihazlardan temin edilebilir.

Google Play Hizmetleri Nedir?

Android tabanlı cihazlarda Google Play hizmetleri otomatik olarak yüklü gelir. Çok nadir cihazlarda bu hizmet yer almaz. Eğer sizlerinde elektronik cihazlarında bu hizmet yoksa play strore üzerinden temin edebilirsiniz.Google Play hizmetleri Play Store'dan tamamen farklıdır. Hizmetler direk Android sistemine dahildir Google Play hizmetleri, ilk yayın hayatına 2012 yılında başladı. Kısa sürede sağladığı hizmet ile birlikte 2014 yılından sonra dünya çapında 1 milyardan fazla Android cihaz Google Play hizmetleriyle buluştu.

Hizmetin sağladığı en büyük imkan Android cihazlarda yer alan uygulamaları sorunsuz şekilde çalıştırır. Sadece sorunsuz şekilde çalışmasını değil aynı zamanda uygulamarı güncel tutmasına da olanak sağlar. Google Play hizmetleri bulunduğu cihazda herhangi bir olumsuzluk oluşturmaz. Akıllı cihazların ne pil ne de mobil internet gibi verilerin çok kullanılmasına izin vermez. Google Play hizmetleri kimlik doğrulama başta olmak üzere, cihazlarda bulunan kişiler, bireysel ayarların hepsine erişim ve yüksek kalite imkanları sağlar. Google firmasının geliştirdiği birçok uygulama bu hizmetlerden yararlanır.

Google Play hizmetleri normal şartlarda kaldırılmaz veya durdurulmaz. Ancak bazı cihazlarda buna izin verilir ya da farklı yöntemlerle kaldıran kullanıcılar olabilir. Bu gibi durumlarda kullanıcılar hizmet almaktan mahrum kalabilir. Uygulamalar daha doğru şekilde çalışmaz. Google Play hizmetleri, kullandığımız cihazlar için birçok işlemi kolaylaştırır. Silmek yerine yaşanan problemler karşısında güncelleme yapılarak çözümlere ulaşmak daha iyi bir tercih olacaktır. Google Play hizmetleri APK şeklinde indirerek sahip olunabilir.

Google Play İçin Uygulama Üretmek

Akıllı cihazların teknolojinin büyük çoğunluğunu oluşturdu. Koca koca bilgisayarlar artık cebimize kadar çoktan girdi. Bu durumda yeni teknolojiler için program oluşturmak neredeyse zorunlu bir hale geldi. İnsanların ihtiyaçlarını ve oluşan talebi karşılamak gerekir. Oluşan ihtiyaca girişimciler ve büyük firmalar sessiz kalmayarak farklı uygulamalar sürekli geliştirmekte.

Avucumuzun içine kadar giren teknoloji için sizlerde uygulama üretebilirsiniz. Kendinize ait şirketinizin uygulamasını geliştirebilirsiniz. Bu sayede daha fazla kişiye ulaşma imkanı olur. Mobil uygulamaların avantajını kullanarak kitlenizi genişletebilirsiniz. Mobil uygulama için en büyük avantaj, bütçe dostu internet kullanımıdır. Uygulamalarla birlikte insanlar, daha az internet harcaması ile karşılaşır. Kullanıcıların bunu bilmesi akıllı cihazlara yansır. Yani internete girmek yerine aynı sektörde yer alan ürünün ya da hizmetin uygulaması varsa onu öncelikle tercih eder.

Uygulama üretimine gelecek olursak, kodlama bilen veya bu işte becerikli olan bireyler için yapmak çocuk oyuncağı olacak. Eğer bilmiyorsanız internet üzerinden uygulama üretmek için ücretsiz birtakım web siteler bulunmaktadır. Bunlara giriş yaparak faydalanabilirsiniz.

Programlama ya da uygulama yapmak için eğitim almak isteyen kullanıcılarda Enstitü üzerinden eğitim alabilirler. Temel programlama kursu sayesinde merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Eğitim boyunca kodlama nasıl yapılır, programlama nedir, algoritma nedir? Gibi konuların yanıtlarını bulacaksınız. Online eğitimler sayesinde sizlerde birer programlama uzmanı olabilirsiniz. Daha fazla kendinizi geliştirmek istiyorsanız, HML5 ve CSS3 eğitimi alabilirsiniz. İki eğitimi bir hafta içinde alarak, eş zamanlı derslere giriş yapma hakkınız da var. Eğitimlerin son haftası sınava tabii tutuluyorsunuz. Gösterdiğiniz başarıya göre sizlere sertifika verilmektedir.

Google Arama Motoru, İnternet üzerinde bilgi arama servisi, 1998'de başlatılan servis, Google'ın ana hizmeti ve en belirgin ürünüdür, Google Akıllı Telefonlar, Google tarafından geliştirilen akıllı telefonlar, Google, Android işletim sistemini geliştiren ve Nexus ve Pixel cihazlarında kendi markasıyla akıllı telefonlar üreten bir şirkettir, Google Play, Android için uygulama mağazası, 2008'de piyasaya sürülen Google Play, uygulamalar, oyunlar, müzik, filmler ve daha pek çok şeyi kullanıcılara sunar, Google Play Hizmetleri, Android tabanlı cihazlarda sağlanan birçok hizmeti kontrol eder, Android sistemiyle entegre olarak çalışır, kimlik doğrulama, kişi senkronizasyonu ve konum tabanlı hizmetler gibi işlevleri yönetir, Google Araba, Google'ın otonom araç projesi, Google'ın sürücüsüz araç teknolojisi, geleceğin sürüş teknolojilerinin öncüsüdür, Google Robot, Google tarafından geliştirilen robot teknolojileri, Google, Boston Dynamics (robotik firması) ve diğer projeler üzerinden robotik teknolojiler üzerinde çalışmalar yapmaktadır, Google Play Hizmetleri, Android cihazlarda Google Play hizmetlerini kontrol eder, 2012'de hizmete başlamış ve 2014'ten bu yana 1 milyardan fazla cihazda kullanılmıştır, Android, Google tarafından geliştirilen mobil işletim sistemi, 2008'de piyasaya sürülmüş ve hala sektörde lider işletim sistemlerinden biridir, Google Halka Arz, Google'un halka açılma süreci, 2004 yılında halka arz edilmiştir, Google Sunucular, Google'ın dünya genelinde bulunan veri merkezleri, Google, bir milyonun üzerinde data merkezi olarak çalışan sunuculara sahiptir
google play google play hizmetleri play store indir play store yükle google play hizmetleri apk google play hizmetleri indir
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
1286464
Bu görsel dijital pazarlama alanında bir online kursu tasvir etmektedir. Sakallı ve bıyıklı bir adam çerçevenin ortasında parmağıyla işaret ediyor. Beyaz gömleği ve sarı arka planı parlak ve canlı bir kontrast oluşturuyor. Arka planda ayrıca bir bileziğin ve bir adamın yüzünün yakın çekimini görebiliyoruz. Bu görsel, dijital pazarlama kursunun ideal bir temsili olup, ön planda materyalin önemini gösteren bir erkek yer almaktadır. Renklerin, nesnelerin ve yüz ifadelerinin birleşimi, görsele dijital pazarlama için bir coşku ve heyecan hissi veriyor. Bu görsel, dijital pazarlamanın getirebileceği bilgi ve heyecanın mükemmel bir temsili.
4.9
(331)

Dijital Pazarlama Eğitimi

15 Konu5 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
775519
Şık, koyu renk bir takım elbise giymiş bir adam bir konferans salonunun ortasında durmaktadır. Gözlük takmış ve ciddi bir ifadeyle dosdoğru önüne bakıyor. Elleri iki yanındadır. Görüntünün odağında o var ve arka plan hafifçe bulanık. Bir iş adamı gibi görünüyor ve arkasındaki siyah yazılı dikdörtgen beyaz tabela bunu gösteriyor olabilir. Sağ üst köşede bir sandalye ve sol alt köşede bir masa var, her ikisi de odak dışı.
5
(3)

SEO Uzmanlığı

5 Konu15 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
1403867