AnasayfaBlogGirişimci Kadınların Ticaret Hayatı
İş Hayatında Kadınlar

Girişimci Kadınların Ticaret Hayatı

29 Ağustos 2019
Güneş gözlüğü takmış bir kadın kulağına telefon tutuyor. Elinin yakın çekiminde parlak kırmızı tırnakları görülüyor. Kadının tuttuğu telefon arka planda mavi ve beyaz bir küreyle çevrelenmiştir. Güneş gözlüğünün yakın çekimi yansıtıcı camları ve çerçevelerin klasik tarzını ortaya çıkarıyor. Konuşurken telefonu sıkıca tutan diğer eli görülüyor. Görüntü masmavi bir gökyüzü ile çerçevelenmiş ve kadın yana doğru bakıyor.
Konu BaşlığıAçıklamaÖneriler ve Bilgi
Girişimci Kadınların Ticaret HayatıAnne olmanın getirdiği sorumluluklarla birlikte iş dünyasında yeterince yer alamayan kadınlar.Günümüz teknolojik gelişmeleri ile birlikte e-ticaret platformlarında girişimlerde bulunabilirler.
E-Ticaret DünyasıBüyüyen e-ticaret sektörü birçok kişiye iş olanağı sağlar.Kendinizi e-ticaret alanında geliştirerek büyük bir satış ve ulaşım ağı sağlayabilirsiniz.
Üretimİster var olabilecek bir ürün üzerine ister size özel bir ürün konusunda aklınızı kullanarak girişimde bulunun.Siz girişimci bir kadınsınız, tüketicilerin sizin gibi düşünen hemcinslerini büyük bir ilgiyle takip edecektir.
Sosyal Medyada E-ticaretÜrün resimlerinizi yüklediğiniz iş ve marka hesabınız sayesinde ürün satışlarınızı gerçekleştirin.Uygun fiyatlarla reklam vererek sayfanızın tanıtımını yapabilirsiniz.
E-ticaret SiteleriN11, HepsiBurada, GittiGidiyor gibi siteler sizlere milyonlarca müşteriye ulaşma imkanı sağlar.Bu sitelerden dikkatli kullanıldığında büyük gelirler elde edebilirsiniz.
E-İhracatEbay, Etsy, Amazon, Aliexpress gibi siteler global pazarda milyonlarca insana ulaşma imkanı sunar.Yurt dışına satış yapmayı düşünüyorsanız bu platformları kullanabilirsiniz.
El Yapımı ÜrünlerEl emeği ürünlerinizi Etsy gibi platformlarda satışa çıkarabilirsiniz.Ürünlerinizin kalitesi müşterilerin dikkatini çekecek, böylece emeğinizin karşılığını alabileceksiniz.
Kendi İşim Kendi E-Ticaret SitemKendi e-ticaret sitesini kurarak daha kontrollü ilerleyebilir ve işlerinizi daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.Ücretsiz olarak alabileceğiniz eğitimlerle kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz.
E-ticaret EğitimiE-ticaret konusundaki bilgi eksikliğinizi ücretsiz online eğitimlerle tamamlayabilirsiniz.Facebook ve Instagram Reklamcılığı eğitimi, WordPress Eğitimi gibi programları araştırabilirsiniz.
Evden Para KazanmaEvden para kazanma imkanı sağlayan iş fikirleri ile özgüvenli ve girişimci kadınlar arasında yer alabilirsiniz.Kendi işinize odaklanarak tanıtım, pazarlama ve satış, web sitesi yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olun.

Günümüzde hala iş dünyasında kadınlar erkeklere göre daha az yer almaktadır. Bunun sebebi olarak anne olmak gibi işten bağımsız başka sorumluluklarında kadınlara ait olması gösterilebilir. Kadınların birçoğu belirli bir yaşa kadar işe alınmakta anne olduklarında ise çocuğunu bırakamayarak iş dünyasına tekrar geri dönememektedir. Ama iş dünyasının eğitimli becerikli kadınlara her daim ihtiyacı vardır.

E-Ticaret Dünyası

İnternet kullanımının oldukça arttığı günümüz koşullarında e-ticaret ve kadın girişimciler iş dünyasında oldukça büyük bir yer edinmektedir. İnsanlar ihtiyaçlarının çoğunu internetten alışveriş yaparak hızlı ve kolay bir yolla gidermektedirler.  Bu kadar büyüyen bir pazar ve sektör ile birlikte tabi ki birçok kişiye de iş olanağı sağlanmış olmaktadır. Bunların arasında girişimci kadınlar da yer almaktadırlar. 

İster ev hanımı olup kazanç sağlamak isteyin, hali hazırdaki işinizi bırakıp kendi işinizin patronu olmak isteyin. E-ticaretin büyük bir satış ve ulaşım ağı bulunmakta. Şu an hayatında hiçbir zaman çalışmamış bir kadın dünyanın uzak bir noktasına e-ihracat yapabilmektedir. Eğer siz de kendi işimin patronu olmak, üretimlerimi tüm ülkeyle hatta dünyayla paylaşmak, girişimci kadınların arasında ben de yerimi almak istiyorum diyorsanız inanın çok basit bir şekilde başlayabilirsiniz.

İlk İş Üretim

İşe ilk olarak üretim ile başlayabilirsiniz. Hali hazırda ürettiğiniz bir ürün veya markanız yoksa yeteneğiniz ve aklınızı kullanarak küçük bir araştırmayla çok güzel fikirler bulabilirsiniz. Unutmayın siz girişimci bir kadınsınız ve tüketicilerin birçoğu da alışveriş yaparken sizin gibi düşünen hem cinsleriniz.



Sosyal Medyada E-ticaret

E-ticaretin büyük bir kısmını da Instagram ve Facebook gibi mecralar oluşturmaktadır. Instagramda iş ve marka hesabınızı kolayca açarak ürün resimlerinizi yükleyip, müşterilerinizle iletişimde bulunarak ürün satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Çok uçuk olmayan fiyatlarla reklam vererek sayfanızın tanıtımını yapabilirsiniz. 

Sosyal medyada reklam vermek için eğitim var mı?

E-ticaret konusunda İstanbul İşletme Enstitüsü ücretsiz online eğitimler veriyor. Dijital pazarlama açısından Facebook ve Instagram Reklamcılığı eğitimi size büyük fayda sağlar.

E-ticaret Siteleri

Kendi dükkanımızı açarak kazanç elde edebileceğimiz birçok site bulunmaktadır. 

E-Ticaret siteleri hangileridir ve bize ne gibi yarar sağlar?

N11, HepsiBurada ve GittiGidiyor gibi sitelerin ziyaretçisi oldukça fazla. Milyonlarca müşteriye ulaşmanızı sağlayabilme hizmetini sizlere sunarlar. Karşılığında sattığınız ürün başına komisyon ya da listeleme kira bedeli alırlar. Dikkatli kullanıldığında bu sitelerden büyük bir gelir elde edebilirsiniz.

E-İhracat

Benim e-ticaretim ülke sınırları içerisinde kalmasın diyorsanız tabi ki yurtdışına da gönderim sağlayabilirsiniz.  Günümüzde artık bu da çok kolay. Ebay, Etsy, Amazon, Aliexpress gibi birçok sitede yine kendi dükkanınızı açarak dünyanın her yerinden milyonlarca insana ulaşabilirsiniz. Paypal ülkemizden çekilmiş olabilir ama Shopier gibi başka alternatif ödeme yöntemleriyle ödeme alabilirsiniz.

El yapımı Ürünler

Hanımların dikkatine artık el emeğiniz göz nurunuz da size kazanç getirmekte. Bazı platformlarda el yapımı ürünlerinizin satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bunlardan en bilineni Etsy’dir. Etsy sadece el yapımı tasarım ürünler ve bunların malzemelerinin ek olarak da 30 seneden eski eşyalarınızı vintage kategorisinde satışını gerçekleştirebilirsiniz.  

Etsy’nin en iyi yönü müşterilerin el emeğine önem vermesi ürünlerinizin fiyatı yüksek olmasına rağmen alıcı bulabilmeniz ve el emeğinizin karşılığını alabilmenizdir. Girişimci bir kadın olarak Etsy sayesinde el örgülerinizi, yağlı boya resimlerinizi, el yapımı tüm üretimlerinizi satışa çıkarabilirsiniz. Böylece sanatınız ve hobinizle e-ticaret içerisinde bulunarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Kendi İşim Kendi E-Ticaret Sitem

Yukarıda bahsettiklerime ek olarak kendi web sitenizi kurabilirsiniz. Bununla ilgili ileri düzey bir bilginiz yoksa eğer e-ticaret sitesi kurmak için eğitimler alabilirsiniz. Hem de ücretsiz.

Kendi sitemi kurmak için nereden eğitimi alabilirim?

WordPress ile ilgili sıralanan tüm özellikler ve yapısı konusundaki bilgiler ışığında bu alanda bir web sitesi, e-ticaret sitesi ya da blog oluşturmak istiyorsanız İstanbul İşletme Enstitüsü bünyesinde ücretsiz şekilde verilen WordPress Eğitimi programına göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Sizler de evden para kazandıran işler ile e-ticaret dünyasına giriş yaparak kendi parasını kazanan özgüvenli girişimci kadınlar arasında yerinizi alabilirsiniz.

Yazar: Zeynep Karamık

Girişimci Kadınların Ticaret Hayatı, Anne olmanın getirdiği sorumluluklarla birlikte iş dünyasında yeterince yer alamayan kadınlar, Günümüz teknolojik gelişmeleri ile birlikte e-ticaret platformlarında girişimlerde bulunabilirler, E-Ticaret Dünyası, Büyüyen e-ticaret sektörü birçok kişiye iş olanağı sağlar, Kendinizi e-ticaret alanında geliştirerek büyük bir satış ve ulaşım ağı sağlayabilirsiniz, Üretim, İster var olabilecek bir ürün üzerine ister size özel bir ürün konusunda aklınızı kullanarak girişimde bulunun, Siz girişimci bir kadınsınız, tüketicilerin sizin gibi düşünen hemcinslerini büyük bir ilgiyle takip edecektir, Sosyal Medyada E-ticaret, Ürün resimlerinizi yüklediğiniz iş ve marka hesabınız sayesinde ürün satışlarınızı gerçekleştirin, Uygun fiyatlarla reklam vererek sayfanızın tanıtımını yapabilirsiniz, E-ticaret Siteleri, N11, HepsiBurada, GittiGidiyor gibi siteler sizlere milyonlarca müşteriye ulaşma imkanı sağlar, Bu sitelerden dikkatli kullanıldığında büyük gelirler elde edebilirsiniz, E-İhracat, Ebay, Etsy, Amazon, Aliexpress gibi siteler global pazarda milyonlarca insana ulaşma imkanı sunar, Yurt dışına satış yapmayı düşünüyorsanız bu platformları kullanabilirsiniz, El Yapımı Ürünler, El emeği ürünlerinizi Etsy gibi platformlarda satışa çıkarabilirsiniz, Ürünlerinizin kalitesi müşterilerin dikkatini çekecek, böylece emeğinizin karşılığını alabileceksiniz, Kendi İşim Kendi E-Ticaret Sitem, Kendi e-ticaret sitesini kurarak daha kontrollü ilerleyebilir ve işlerinizi daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz, Ücretsiz olarak alabileceğiniz eğitimlerle kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz, E-ticaret Eğitimi, E-ticaret konusundaki bilgi eksikliğinizi ücretsiz online eğitimlerle tamamlayabilirsiniz, Facebook ve Instagram Reklamcılığı eğitimi, WordPress Eğitimi gibi programları araştırabilirsiniz, Evden Para Kazanma, Evden para kazanma imkanı sağlayan iş fikirleri ile özgüvenli ve girişimci kadınlar arasında yer alabilirsiniz, Kendi işinize odaklanarak tanıtım, pazarlama ve satış, web sitesi yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olun
girişimci kadınlar e ticaret ticaret dijital pazarlama online eğitimler facebook ve instagram reklamcılığı
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Resimdeki kadın koyu renk saçlı ve çizgili bir gömlek giyiyor. Arka planda gökyüzünü ve birkaç ağacı gören bir pencerenin önünde durmaktadır. Pencereden giren güneş, kadının yüzüne ve vücuduna sıcak bir ışık saçıyor. Gözleri kapalı, sanki düşüncelere dalmış gibi. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş, düşünceli ve dalgın bir hava yaratıyor. Dudakları sanki konuşmak üzereymiş gibi hafifçe ayrılmış. Duruşu ve ifadesi huzur ve dinginliği yansıtıyor. Resimdeki renkler mavi ve beyaz vurgularla sessizleştirilmiş. Genel etki durgunluk ve sükunetten oluşuyor.
Girişimcilik

Ticari Girişimcilik Nedir?

28 Haziran 2021
Takım elbiseli ve gözlüklü bir adam bir odada durmaktadır. Gülümsüyor ve kravat takıyor. Gözlükleri siyah çerçeveli ve takım elbisesi açık gri renktedir. Bir eli cebinde, diğer eli hafifçe havaya kalkmış. Arkasında üzerinde siyah yazılar olan beyaz bir duvar var. İçeri doğal ışık alan ve odayı aydınlatan bir pencerenin önünde duruyor. Saçları kısa ve düzgünce taranmış. Kendinden emin ve memnun görünüyor.
Girişimcilik

Sosyal Girişimcilik Nedir?

12 Kasım 2020
Bir grup insan, gülümseyerek ve başparmaklarını kaldırarak bir odada durmaktadır. İlk kişi siyah gömlek ve kot pantolon giyen bir kadındır ve sağ eliyle başparmağını kaldırmaktadır. İkinci kişi beyaz gömlekli bir erkektir ve iki eliyle de başparmak işareti yapmaktadır. Üçüncü kişi ise pembe gömlekli bir kadın ve o da iki eliyle başparmağını kaldırıyor. Resmin arka planında, içinde bir rulo kağıt ve keçeli kalem bulunan bir kutu ve sağda pembe bir yüzeyin yakın çekimi var. Oda iyi aydınlatılmış ve neşeli bir atmosfer yaratılmış. Resimdeki insanların yüzlerindeki ifadeler mutlu ve memnun olduklarını gösteriyor.
Girişimcilik

Girişimcilik Nedir? Türleri Nelerdir?

01 Aralık 2019
Beyaz gömlekli bir kadının yakın çekimi. Yana doğru bakmaktadır ve saçları arkaya toplanmıştır. Sağ eli beline dolanmış kahverengi bir kemer tutmaktadır. Yüzü kısmen görünüyor ve dudakları hafifçe ayrılmış. Gözleri görünmeyen bir şeye odaklanmış ve ifadesi nötr. Arka plan bulanık ve odak dışı. Kadın parlak, doğal bir ışıkta duruyor ve gömleği aydınlanmış. Gömleğinin kumaşı kırışmış ve yakası hafifçe yamuk. Vücudu ince ve duruşu rahat. Fotoğraf beyaz gömlekli bir kadının net bir temsili ve kadının kendine has özellikleri ve giysileri onu öne çıkarıyor.
Girişimcilik

Girişimcilik İçin 6 Fikir

26 Kasım 2019