AnasayfaBlogFotoğrafçılık Bölümü Mezunları Nerede Çalışır?
Eğitim

Fotoğrafçılık Bölümü Mezunları Nerede Çalışır?

17 Aralık 2019
Başına lacivert bir bandana sarmış ve gümüş bir kolye takmış bir kadın görülüyor. Elinde bir fotoğraf makinesi tutuyor ve siyah deri bir kayış vücudundan geçiyor. Bakışları doğrudan kadraja yakın olan kamera objektifine yönelmiştir. Sol elini kameranın üst kısmına, sağ elini de yan tarafına koymuş. İfadesi ciddi ve odaklanmış. Arka plan odak dışıdır, bu da fotoğraftaki kamera ve kadın vurgusuna katkıda bulunur.
Çalışma AlanıÇalışma ŞekliEk Bilgi
Özel Sektör ve Dijital PlatformlarFreelance veya SürekliReklamcılık sektöründe veya dijital içerik üreticisi olarak çalışılabilir.
Film ve Dizi StüdyolarıSürekliFilm çekimlerinde yardımcı fotoğrafçı olarak çalışılabilir.
Fotoğraf StüdyolarıSürekli veya FreelanceDüğün, nişan, nikah gibi özel günlerde çekimler yapılabilir.
Kendi BünyesindeFreelanceBelirli bir alanda uzmanlaşıp (örneğin doğum fotoğrafçılığı), kişisel olarak çalışılabilecek hale gelmek mümkün.
Televizyon Kanalları ve Medya KuruluşlarıSürekliFoto muhabiri olarak haberlerin fotoğraflarını çekebilirsiniz.
Dijital Pazarlama EngineleriSürekli veya FreelanceE-ticaret sitelerinde ürün fotoğrafları çekerler.
Kamu SektörüSürekliGüzel Sanatlar'la ilgili eğitim veren kurumlarda öğretici veya akademik eleman olarak çalışabilirsiniz.
Üniversite ve YüksekokullarSürekliSeçimli derslerin sorumlusu olarak ders verebilirsiniz.
Sınavlara Hazırlık SüreciKendine bağlıFotoğrafçılık kursu sonrası yetenek sınavına hazırlanırken alınan eğitim sayesinde portfolyo emin olabilmek mümkün.
Fotoğrafçılık EğitimiKendine bağlıCep telefonu veya fotoğraf makinesiyle çekim yapmayı öğretir, farklı fotoğraf çekme teknikleri ve yaklaşımları öğrenilir.

Fotoğrafçılık güzel sanatların bir bölümüdür. Profesyonel bir fotoğrafçı olmak ve görsele farklı açılardan bakabilmek ve bakış açılarını birbirinden harika karelere yansıtarak ortaya güzel eserler çıkarmak ufku genişletmek ve farklı düşünce yapısı edinmekle mümkündür. Bunu da fotoğrafçılık bölümü okuyarak elde edebilirsiniz.

Fotoğrafçılık bölümü mezunları için günümüz dijital dünyasında görselin öne çıkmasıyla birlikte pek çok yerde çalışma imkânınız bulunuyor. Tabii bu pek çok yerin başında özel sektör ve artık dijital platformlar yer alıyor. Fotoğrafçılığın yanında eğer reklamcılığa da biraz ilginiz varsa, reklamcılık sektöründe de ajanslara bağlı olarak çalışabilirsiniz. Bunun yanı sıra dizi ve film stüdyolarında çalışarak film çekimi sırasında birbirinden güzel sahneleri kadrajınıza alabilirsiniz. Stüdyo demişken fotoğraf stüdyosunda da fotoğrafçılık bölümü mezunlarının çalışabilmesi mümkündür. Stüdyoda vesikalık ve normal fotoğraflar çekebileceğiniz gibi düğün, nişan, kına, nikâh organizasyonlarında da en mutlu anları unutulmaz kılabilir, fotoğrafını çektiğiniz kişileri mutlu edebilirsiniz.

Free takılayım, hiçbir yere bağımlı olmayayım diyenlerdenseniz freelance olarak da bu işi yapabilirsiniz. Kişisel olarak son zamanlarda popüler olan doğum fotoğrafçılığı gibi belli bir alanda da uzmanlaşabilirsiniz. Bunların haricinde televizyon kanalları ve medya kuruluşlarında foto muhabiri olarak göreve başlayıp haber niteliğinde olan olayların fotoğraflarını çekerek harika haberler yapılmasını sağlayabilirsiniz. Dijital pazarlama alanında e-ticaret sitelerinde ürün fotoğrafları çekebilirsiniz. Kaldı ki bu alanda artan rekabet fark yaratan fotoğraflar çekebilecek fotoğrafçılara gün geçtikçe ihtiyacı daha fazla arttırıyor.

Fotoğrafçılık bölümünden mezun olup kamu sektöründe de çalışanlar vardır. Kamuda genelde Güzel Sanatlar ile ilgili eğitim veren kurumlarda öğretici ve akademik eleman olarak çalışabilir ya da üniversite ve yüksekokullarda seçmeli derslerin sorumlusu olarak dersler verebilirsiniz. Fotoğrafçılık bölümünden mezun olmanın sonrasında başarılı ve profesyonel bir fotoğrafçı olmak için birbirinden farklı fotoğraflar çekmelisiniz. Çektiğiniz her fotoğraf karesinde ne kadar güzel işler yapmaya başladığınızı fark edeceksiniz.

Fotoğrafçılık Bölümüne Fotoğrafçılık Kursu ile Hazırlanın

Üniversitelerin fotoğrafçılık bölümlerine girmek için tercih ettiğiniz okulların yetenek sınavlarına girmeniz gerekiyor. Güzel Sanatlar fakültelerine göre detaylarda farklı mülakatlar yapılsa da genel olarak fotoğrafçılığa dair genel kültürünüz ve yeteneğiniz değerlendiriliyor. Sizden mutlaka daha önce yapmış olduğunuz çalışmalardan oluşan bir portfolyo isteniyor. Bu sebeple eğer son dönemlerin popüler mesleklerinden biri olan fotoğrafçılık için yetenek sınavlarına girecekseniz, ciddi bir hazırlık süreciniz ve ön çalışmalarınız olması şart.

Bunun için yapmanız gereken ilk şey size profesyonel düzeyde eğitim sağlayacak bir fotoğrafçılık kursuna kaydolmalısınız. Çünkü yetenekleriniz bilgiyle ve teknikle birleştiğinde gerçek anlamda ortaya çıkar. Enstitü’nün alanında uzman eğitmeniyle yapacağınız online canlı dersler size fotoğrafçılığı en temelden öğretiyor. Üstelik ücretsiz olarak alabileceğiniz Fotoğrafçılık Eğitimi bütçe olarak da size kolaylık sağlıyor.

Ayrıca sınavlara nasıl hazırlanacağınız yönünde bilgi sahibi olmanız daha özgüvenli ve daha bilinçli bir süreç geçirmenize yardımcı olacaktır. Eğitimin detaylarında neler öğreneceğinize geçmeden önce fotoğrafçılık kursu sonrası yetenek sınavına nasıl hazırlanmalısınız biraz da bundan bahsedelim.

Fotoğrafçılık bölümünde sunacağınız çektiğiniz resimlerden oluşan portfolyoyu eğitim süresinde öğrendiğiniz bilgiler doğrultusunda hazırlamalısınız. Çektiğiniz her kare fotoğraf sizin gözünüzden olan yorumdur. Dolayısıyla fotoğrafçılık eğitimini ile kazanacağınız bakış açısıyla bir süre gözlem yapın. Doğayı, insanları gün içerisinde her detayı yakalamaya çalışın ve arada size farklı gelen, etkileyen ne varsa onları keşfedin. Bir anlamda içinizdeki fotoğrafçıyı keşfedin.  

Fotoğrafçılıkta ilerlemek için bol bol fotoğraf çekmeniz yani pratik yapmanız gerekir. Fotoğrafçılık bölümüne hazırlanırken alacağınız bu ön eğitimde edindiğiniz teknik bilgiler doğrultusunda çekimler yapın ve bunu yaparken keyif almayı da unutmayın. Çünkü sanat duyguların dilidir ve her fotoğraf karenize bir şekilde ruh haliniz yansır. Eğitim ve eğitimde öğrendiklerinizi birleştirdiğiniz uygulamalar sonucunda hazırlayacağınız portfolyo ile yetenek sınavlarında kendinizi gösterebilir ve iyi bir hazırlık yapabilirsiniz.

Fotoğrafçılık Eğitimi ile Neler Öğrenirsiniz?

Enstitü bünyesinde verilen Fotoğrafçılık Eğitimi bu işe yeni başlayanlar için fotoğrafçılığı temelden öğretiyor. İster cep telefonuyla fotoğraf çekiyor olun, ister fotoğraf makinesiyle hiç fark etmez ama bu eğitim sayesinde eğitim çok daha muhteşem fotoğraflar çekmeyi öğreneceksiniz.

Farklı ortamlarda ışığı nasıl doğru kullanabileceğinizi öğrenmenin yanı sıra fotoğraf ayarlarına hâkim olarak daha renkli kareler yakalayacaksınız. ISO, diyafram, enstantane gibi fotoğrafçılık kavramlarını öğreneceksiniz. Fotoğraf makinelerinin türleri ve çalışma prensipleri, netlik ve alan derinliği, ışık bilgisi ve ışıksız ortamlarda çekim teknikleri eğitim kapsamında göreceğiniz önemli başlıklar arasındadır. Bunların yanı sıra pozlama, çekim teknikleri keyifle işlenecek konulardandır. Objektifler fotoğraf çekiminde ne işe yarar, fotoğraflara nasıl anlam katar ve kullanım mantığı nasıl olmalıdır?

Bu eğitim size fotoğrafçılıkla ilgili bilmeniz gereken teknik bilgileri ve pratikte yani fotoğraf çekiminde gerekli kilit noktaları öğretir. Ayrıca fotoğraf çekiminin yanı sıra ikinci bir adım olan fotoğraf düzenlemekle ilgili olarak da kullanılan teknolojiler hakkında da fotoğrafçılık eğitimi ile bilgi sahibi olabilirsiniz.

Üstelik online olarak verilen bu eğitimi evinizin rahatlığında yol stresi çekmeden, bir yere yetişme telaşına düşmeden alabilme şansı ile ertelemeden hemen alabilme şansına sahipsiniz. Ücretsiz olarak yararlanacağınız bu eğitim sonunda fotoğrafçılık bölümü sınavlarına çok daha rahat hazırlanabilirsiniz. Fotoğrafçılık eğitimi sadece sınava girecekler için hazırlanmış bir eğitim değildir. Bu keyifli eğitimle başka kimler neler yapabilir yazının devamında.

Online Fotoğrafçılık Eğitimi ile Başka Neler Yapabilirsiniz

Fotoğraflar her zaman hayatımızın bir parçası olmuştur. Kişisel olarak görsel anılar biriktirmek, doğada hayran olduğumuz bir anı ölümsüzleştirmek üstelik bugünün teknolojileriyle bunları elimizin altındaki telefonlarımızla yapabiliyor olmak bu devirde fotoğrafları hayatımızın her anına taşımıştır. Dijital pazarlama ve internet reklamcılığı, e-ticaret siteleri kısaca internet ortamına taşınan her sektör için de görsel yani fotoğraf etkili bir içerik olarak çok daha önemli hale gelmiştir. Hal böyle olunca fotoğrafçılık hem bir meslek olarak hem de bir tutku olarak herkes için çok daha büyük anlamlar taşımaya başlamıştır.

Online fotoğrafçılık eğitimi bu anlamda sadece üniversiteye hazırlık için değil, içinizdeki fotoğraf çekme tutkunuza bambaşka bir boyut katmak hobinizi geliştirmek ya da profesyonelliğe adım atmak için de keyifle alınabilecek bir eğitimdir. Üstelik bu eğitimi almak için bir fotoğraf makineniz olması da gerekmez. Akıllı telefonlarınızla dahi nasıl daha güzel fotoğraflar çekebileceğinizi bu eğitim sayesinde öğrenebilirsiniz. Belki bir fotoğraf bloğu açabilir ya da hali hazırda var olan bloğunuzda çok daha yaratıcı fotoğraflar paylaşabilirsiniz.

ayrıca düzenlenen fotoğraf yarışmalarına katılabilir, hobi amaçlı kişisel fotoğraf sergileri açabilirsiniz. amatörce bir hobi olarak başladığınız fotoğraf yolculuğunu dijital dünyada belki de bir mesleğe dönüştürebilir, fotoğrafçılık mesleği için ilk adımı online fotoğrafçılık eğitimi ile atabilirsiniz.

Özel Sektör ve Dijital Platformlar, Freelance veya Sürekli, Reklamcılık sektöründe veya dijital içerik üreticisi olarak çalışılabilir, Film ve Dizi Stüdyoları, Sürekli, Film çekimlerinde yardımcı fotoğrafçı olarak çalışılabilir, Fotoğraf Stüdyoları, Sürekli veya Freelance, Düğün, nişan, nikah gibi özel günlerde çekimler yapılabilir, Kendi Bünyesinde, Freelance, Belirli bir alanda uzmanlaşıp (örneğin doğum fotoğrafçılığı), kişisel olarak çalışılabilecek hale gelmek mümkün, Televizyon Kanalları ve Medya Kuruluşları, Sürekli, Foto muhabiri olarak haberlerin fotoğraflarını çekebilirsiniz, Dijital Pazarlama Engineleri, Sürekli veya Freelance, E-ticaret sitelerinde ürün fotoğrafları çekerler, Kamu Sektörü, Sürekli, Güzel Sanatlar'la ilgili eğitim veren kurumlarda öğretici veya akademik eleman olarak çalışabilirsiniz, Üniversite ve Yüksekokullar, Sürekli, Seçimli derslerin sorumlusu olarak ders verebilirsiniz, Sınavlara Hazırlık Süreci, Kendine bağlı, Fotoğrafçılık kursu sonrası yetenek sınavına hazırlanırken alınan eğitim sayesinde portfolyo emin olabilmek mümkün, Fotoğrafçılık Eğitimi, Kendine bağlı, Cep telefonu veya fotoğraf makinesiyle çekim yapmayı öğretir, farklı fotoğraf çekme teknikleri ve yaklaşımları öğrenilir
fotoğrafçılık fotoğrafçılık eğitimi fotoğrafçılık kursu online eğitimler online fotoğrafçılık eğitimi
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel, fotoğrafçılıkla ilgili bir çevrimiçi kursu tasvir etmektedir. Siyah elbiseli bir kadın, siyah metinli beyaz bir tabelanın önünde durmaktadır. Sahne, öğrenme ve profesyonel eğitim duygusunu yansıtmaktadır. Bu kurs sayesinde öğrenciler, yetkin fotoğrafçılar olmak için gereken bilgi ve becerileri kazanabileceklerdir. Kompozisyon, ışıklandırma, pozlama ve daha fazlası gibi konularla fotoğrafçılığın temellerini öğretmek için tasarlanmıştır. Katılımcılar bu kursa katılarak fotoğrafçılığın yaratıcı potansiyelini keşfedebilir ve çarpıcı görüntüler üretme tekniklerini keşfedebilirler. Doğru rehberlik ve doğru araçlarla herkes fotoğrafçılık sanatını öğrenebilir ve bunu harika fotoğraflar çekmek için kullanabilir.
5
(114)

Fotoğrafçılık Eğitimi

10 Konu5 Saat
Bu, siyah, kolsuz bir elbise giyen genç bir kadının fotoğrafı. Kollarını iki yana açmış, ayakta duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Saçları kısa küt kesilmiş ve çenesinin hemen altına kadar uzanıyor. Yüzü oval şekilli, küçük bir burnu ve dolgun dudakları var. Gözleri koyu renk ve badem şeklindedir ve kendinden emin bir bakışa sahiptir. Cildi pürüzsüz ve hafif bronzlaşmış. Yüksek yakalı ve düz, dar kesim siyah bir elbise giymektedir. Elbise hafif bir kumaştan yapılmıştır ve belinde ince gümüş bir kemerle tamamlanmaktadır. Düşük topuklu ve ayak bileğinde küçük bir tokası olan siyah ayakkabılar giyiyor. Genel görünümü modern ve şık.Evren Yılbaşı
1245464
Bir kişinin elinde tuttuğu yeni doğmuş bir bebeğin ayaklarının yakın çekimi. Minik ayaklar yeni doğmuş bir bebeğin narin cildiyle yumuşak ve pürüzsüzdür. Tırnaklar küçük ve sivri, ayak parmakları ve el parmakları mükemmel biçimde şekillenmiş. Kişinin eli bebeğin ayaklarını kucaklarken, arka plan arka planda bir tabelanın göründüğü kapalı bir ortamdır. Görüntü, yeni bir hayatın güzelliğini ve masumiyetini ve bir ebeveyn ile çocuk arasındaki bağı yakalıyor.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
70073436