AnasayfaBlogErgoterapi Sıralama Nedir?
Meslekler

Ergoterapi Sıralama Nedir?

28 Nisan 2020
Bir kadın, kitap ve diğer eşyalarla çevrili bir masada oturuyor. Kulağında bir çift kulaklık var ve sağ elinde bir kalem tutuyor. Masanın üzerinde kapaklı beyaz bir fincan, bir yığın kitap ve bulanık bir kalem görüntüsü var. Kadının gözleri mavi ve alnında bir kalem var. Arka planda bir ağın yakın çekimi var. Görevine odaklanmış ve niyetli görünüyor.
BilgiAçıklamaİlgili Detaylar
Ergoterapi Nedir?Bilişsel, psikolojik, psikososyal, psikomotor ve fiziksel bir rahatsızlığın önüne geçmek ve buna yönelik çözüm üretmek, ergoterapi alanında uygulanır.Kişi ya da grupların iyi olma hâlini sürdürmeye yönelik kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerinin yolunu açar.
Ergoterapi BölümüHâlâ tam manasıyla anlaşılamasa da üniversitelerde lisans eğitimini kapsayan bağımsız bir bölümü sahip.Önceden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyona bağlı olan bölüm, bugün önemli bir sağlık alanı ve 4 yıllık eğitim sağlarken, görece yeni bir alan olarak görülüyor.
Ergoterapi Sıralamaları ve Bölümüİlk kez Hacettepe Üniversitesi tarafından 2011 yılında bağımsız bir bölüm haline getirildi.Sağlık Bilimleri Fakültelerinde yer alır ve sayısal alandan gelen öğrenciler için ideal bir bölümdür.
Ergoterapi Sıralama AralığıErgoterapi, sayısal meslekler arasında yer aldığı için sayısal derslere odaklanılır.Özellikle Matematik alanında yapılacak ek bir net büyük fayda sağlar.
Ergoterapi Bölümü Ders İçeriğiBirey ya da grupların aktif yaşama katılımını desteklemek amacıyla çeşitli alanlardan ve yöntemlerden yararlanılan bir daldır.Ergoterapist, herhangi bir sağlık sorunu olan kişinin ilgi alanlarının, ihtiyaçların ve potansiyelinin bilinmesiyle tedaviye yönelik bir rehabilitasyon sağlar.
Ergoterapi Bölümünün TercihiBölüme yönelik ilgi ve isteğin yanı sıra belirli bir SAY sıralaması elde etmeniz gereklidir.Sıralama, puanın üzerinde önemlidir ve tercih listesini sıralamaya göre yapılmalıdır.
Ergoterapi Sıralama DeğerleriErgoterapi için ne kadar bir puan ve sıralama elde etmeniz gerektiğini gösteren verilerdir.Son sıralama değerlerine bakmak büyük önem taşıyor.
Ergoterapi Bölümünün GeleceğiErgoterapi alanının daha da değerleneceği ve buna bağlı olarak da daha fazla üniversitede yer alacağı biliniyor.Her ne kadar köklü bir geçmişi olmasa da diğer sağlık bölümlerine göre daha erişilebilir olduğu görülüyor.
Ergoterapi Bölümünün Üniversitelerdeki YeriHacettepe Üniversitesi ve İstanbul'daki özel üniversiteler, ergoterapi bölümüne yer vermektedir.Hacettepe Üniversitesi'nin ergoterapi bölümünün en yüksek sıralama değerine sahip olduğu biliniyor.
Ergoterapi Bölümüne İlgiErgoterapi bölümü, geniş bir insan kitlesine hizmet sağlayabildiği için en kapsamlı sağlık hizmetlerinden biri olarak görülüyor.Bölüme yönelik ilgi ve bilgi birikimi olan öğrenciler için ideal bir bölüm olabilir.

Sağlık hizmeti alanında insanlara yardımcı olma konusunda en kıymetli bölümlerden biri ergoterapidir. Sağlık bölümleri arasında adına pek aşina olunmamış olsa da bu bölüm, kişilerin iyi olma hâlini ve sağlıklarını tekrar sürdürmelerine yardımcı olur. Bilişsel, psikolojik, psikososyal, psikomotor, ve fiziksel bir rahatsızlığın önüne geçmek ve buna yönelik çözüm üretmek, ergoterapi alanında uygulanır. Bireyin yaşadığı bir sağlık sorununda onu etkileyen unsurlar tespit edilir ve her kişiye özgü bir program yoluyla çözüme geçilir. Ergoterapi ne demek diye düşündüğümüzde alanı, kişi ya da grupların iyi olma hâlini sürdürmeye yönelik kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerinin yolunu açar.

Her ne kadar önemli bir sağlık görevini üstlense de ergoterapi, ülkemizde tam olarak bilinmemekte ve uzun yıllar da bağımsız bir bölüm olarak kendini ifade edemiyordu. Günümüzde ise hâlâ tam manasıyla anlaşılamasa da üniversitelerde lisans eğitimini kapsayan bağımsız bir bölümü sahip. Daha önce Fizik Tedavi ve Rehabilitasyona bağlı olan bölüm, bugün 4 yıllık eğitimi sağlayan önemli bir sağlık alanı.

Ülkemizde başta tıp olmak üzere sağlık bölümleri, büyük ilgi ve alaka görüyor. Sağlık alanının diğer bölümlere nazaran daha güvenli ve gelir sağlayıcı özellikte oluşu, birçok öğrencinin de bölümlere ilgi göstermesinin bir faktörü olarak görülüyor. Bununla birlikte köklü bir mazisi olmasına rağmen ülkemizde geç ilgi gören ergoterapi bölümü, görece yeni bir alan olarak görülüyor ve tercih aşamasında da çeşitli tereddütler yaşanabiliyor.

Öncelikle şunu söylemekte fayda var ki ergoterapi, gelişen ve değişen sağlık hizmetinde pek çok alanı kapsayan tedavi yöntemleriyle sağlığın en yenilikçi ve farklı bölümlerinden biri. Ayrıca bölüm, geniş  insan kitlesine hizmet sağlayabildiği için de en kapsamlı sağlık hizmetlerinden biri oluyor. Bu açıdan, eğer bu alana ilgi duyuyorsanız ya da tercih aşamasında kararsız kaldıysanız yazımızın ilgili bölümlerinde ergoterapi bölümünün detaylarını ve ergoterapi sıralama aralığını görebilirsiniz.

Ergoterapi Sıralamaları ve Bölümü

Ergoterapi bölümü, daha önce fizyoterapi alanına bağlı bir meslek dalı olarak görülüyordu. İlk kez Hacettepe Üniversitesinin girişimleriyle 2011 yılında bağımsız bir bölüm hâlini aldı. O günden bu yana da pek çok üniversite, Sağlık Bilimleri Fakültesi içinde ergoterapi bölümüne yer açıyor. Diğer sağlık bölümlerine nazaran ergoterapi bölümü, daha az üniversite bünyesinde yer alıyor. Buna rağmen ergoterapinin daha da değerleneceği ve buna bağlı olarak da daha fazla üniversitede yer alacağı biliniyor.

Ergoterapi sıralama aralığına bakacak olursak da öncelikle bu sıralama için SAY alanından sınava girmeniz gerek. Ergoterapi sayısal meslekler arasında yer aldığı için sayısal derslerinizin sınavda öne çıkması lazım. Özellikle Matematik alanında yapacağınız fazladan 1 netin size büyük faydası var. Sıralama değerlerine de bakarsak en yüksek sıralama değerine sahip üniversite, Hacettepe Üniversitesidir. Hacettepe Üniversitesinin ilk sırada yer almasının nedeni,  tabii ki ilk kurulan ergoterapi bölümünü açması ve köklü bir üniversite olmasıdır. Bunun yanı sıra İstanbul'daki Özel Üniversiteler  de ergoterapi bölümüne yer açıyor.

Ergoterapi bölümünü tercih edecek üniversite adaylarının son sıralama değerlerine bakması büyük önem taşıyor. Bu sıralama değerleri, ergoterapi için ne kadar bir puan ve sıralama elde etmeniz gerektiğini sunan verilerden oluşuyor. Şunu da bilmelisiniz ki sıralama, puandan daha önemli ve tercih listesini de sıralamanıza göre yapmanız gerek. Ergoterapi sıralama aralıkları, SAY alanında belli bir bilgi birikimi olan ve alana ilgi duyan bir öğrenci için elde edilebilecek değerlere sahip. En yüksek sıralama değeri, 92.919 iken, en düşük sıralama ise 483.907 olarak görülüyor.

Verilerden anlaşılacağı üzere sağlık bölümleri arasında ergoterapi bölümüne ulaşabilmeniz daha mümkün gözüküyor. Tabii ki bu alanı tercih etmek için sıralamadan önce bölüme yönelik ilgi ve isteğinizin olması şart.  Ergoterapi sıralama verileri, her yıl güncelleniyor ve her yılın verileri de farklı bir sonuca götürüyor. Bundan dolayı SAY alanında istenenden daha yüksek sıralama elde etmeniz her zaman sizin kârınızadır. Tüm bölüm verilere ulaşmak ve detaylı inceleme için de Yök Atlas adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ergoterapi Bölümü Ders İçeriği

Ergoterapi alanına yönelmek istiyor ve bu alana ilgi duyuyorsanız bölümü tercih etmeden önce bilmeniz gereken önemli detaylar var. Ergoterapi, fizyoterapiden farklı olarak birey ya da grupların aktif yaşama katılımını desteklemek amacıyla çeşitli alanlardan ve yöntemlerden yararlanan bir daldır. Ergoterapiden mezun olanlar, "ergoterapist" unvanını alarak göreve başlar. Ergoterapistin görevi, herhangi bir sağlık sorunu olan kişinin ilgi alanlarının, ihtiyaçların ve potansiyelinin bilinmesiyle tedaviye yönelik bir rehabilitasyon sağlamaktır. Buradaki sorun bir iş kazası, psikolojik bir sıkıntı, davranış bozukluğu, zihinsel ya da patolojik bir problem olabilir. Bireyin iyi olma halini olumsuz etkileyen her sorun ve kısıtlayıcı etkiler, bireyin tekrar yüksek performansına dönüşü için çözüm odaklı tespit edilir.

Görev ve meslek tanımının resmi olarak yapıldığı ergoterapi alanı, pek çok disiplin ve bölümden de yararlanır. Üniversitelerdeki ders içeriği de buna uygun olarak düzenlenmiştir. Ergoterapi bölümü; psikoloji, psikomotor, fizyoterapi, sosyoloji, anatomi, sağlık iletişimi, müzik terapi gibi pek çok farklı alandan beslenir. Bir ergoterapistin de lisans dönemi boyunca kendisine aktarılan alan bilgilerini ve uygulamaları pratikte göstermesi beklenir. Bu alanda çalışacak olanlar, kişiye özel bir program oluşturur ve programa uygun da yaşam kalitesini artıran yöntemlere başvurur. Ergoterapi bölümü ders programı da ergoterapistin uygulayacağı yöntemleri pratik ve teorik olarak öğrencilere sunar. Klinik uygulamalar, insan sağlığı, tıp bilgisi, ergoterapi uygulamaları ve staj gibi pratiği ve teoriği barındıran ders içeriği, mezunların her alanda yardıma ihtiyacı olanlara hizmet sunması için düzenlenmiştir.

Kimler Ergoterapi Alanını Tercih Etmeli?

Ergoterapi alanı, geniş bir insan kitlesine hizmet sağlar. Bu kitle içinde; çocuklar, gençler, yetişkinler ve yaşlılar bulunuyor. Ergoterapinin emek ve mesleğe ilgi isteyen önemli bir tarafı vardır. Hizmet sağlanacak dezavantajlı kişi ve gruplar, fiziksel, zihinsel ve travma boyutunda psikolojik sıkıntılar yaşayan insanlara ciddi bir fayda sağlanması gerek. Bunun için de mesleğe yönelik ilgi ve insana yönelik yardımseverlik duygusu ve iyileştirme çabası büyük öneme sahip.

Teorik ve uygulamalı olarak öğrenediklerinizi, pratikte kişiye uygun olarak gösterebilmeniz gerekiyor. Ayrıca alan ve farklı disiplinler dahilinde araştırma becerisi ve ilgisi edinmeniz lazım. Sürekli iletişim hâlinde olacağınız hastalarla doğru iletişimi kurmanız ve anlayışlı olmanız beklenir. Sağlık hizmetinde iletişimin önemi büyük olduğundan en ufak bir iletişim hatası, hasta ile olan ilişkisinizi ve tadevayi olumsuz etkileyebilir. Bunun farkında olarak sabır ve güven ile hastaya yaklaşmalısınız.

Edinmeniz gereken kişilik özellikleri dışında ilk önce bölümü tercih edebilecek sıralamayı elde etmeniz gerekiyor. SAY ağırlıklı dersleri daha öne çıkararak istenilen sıralamayı tutturmanız mümkün. Tabii ki öncelikle ergoterapi bölümüne merak ve ilgi duymanız da lazım. Her yaş grubuna hizmet verebileceğiniz ve geniş iş alanlarının olduğu ergoterapi bölümü, sizden mesleğe ve insana saygı duymanızı bekler. Lisans eğitimi için 4 yıllık bir zaman geçireceğinizden doğru tercihi geniş düşünme ve araştırma yoluyla bulmanız, sizi en doğru yola ulaştıracaktır.

Ergoterapi Nedir?, Bilişsel, psikolojik, psikososyal, psikomotor ve fiziksel bir rahatsızlığın önüne geçmek ve buna yönelik çözüm üretmek, ergoterapi alanında uygulanır, Kişi ya da grupların iyi olma hâlini sürdürmeye yönelik kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerinin yolunu açar, Ergoterapi Bölümü, Hâlâ tam manasıyla anlaşılamasa da üniversitelerde lisans eğitimini kapsayan bağımsız bir bölümü sahip, Önceden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyona bağlı olan bölüm, bugün önemli bir sağlık alanı ve 4 yıllık eğitim sağlarken, görece yeni bir alan olarak görülüyor, Ergoterapi Sıralamaları ve Bölümü, İlk kez Hacettepe Üniversitesi tarafından 2011 yılında bağımsız bir bölüm haline getirildi, Sağlık Bilimleri Fakültelerinde yer alır ve sayısal alandan gelen öğrenciler için ideal bir bölümdür, Ergoterapi Sıralama Aralığı, Ergoterapi, sayısal meslekler arasında yer aldığı için sayısal derslere odaklanılır, Özellikle Matematik alanında yapılacak ek bir net büyük fayda sağlar, Ergoterapi Bölümü Ders İçeriği, Birey ya da grupların aktif yaşama katılımını desteklemek amacıyla çeşitli alanlardan ve yöntemlerden yararlanılan bir daldır, Ergoterapist, herhangi bir sağlık sorunu olan kişinin ilgi alanlarının, ihtiyaçların ve potansiyelinin bilinmesiyle tedaviye yönelik bir rehabilitasyon sağlar, Ergoterapi Bölümünün Tercihi, Bölüme yönelik ilgi ve isteğin yanı sıra belirli bir SAY sıralaması elde etmeniz gereklidir, Sıralama, puanın üzerinde önemlidir ve tercih listesini sıralamaya göre yapılmalıdır, Ergoterapi Sıralama Değerleri, Ergoterapi için ne kadar bir puan ve sıralama elde etmeniz gerektiğini gösteren verilerdir, Son sıralama değerlerine bakmak büyük önem taşıyor, Ergoterapi Bölümünün Geleceği, Ergoterapi alanının daha da değerleneceği ve buna bağlı olarak da daha fazla üniversitede yer alacağı biliniyor, Her ne kadar köklü bir geçmişi olmasa da diğer sağlık bölümlerine göre daha erişilebilir olduğu görülüyor, Ergoterapi Bölümünün Üniversitelerdeki Yeri, Hacettepe Üniversitesi ve İstanbul'daki özel üniversiteler, ergoterapi bölümüne yer vermektedir, Hacettepe Üniversitesi'nin ergoterapi bölümünün en yüksek sıralama değerine sahip olduğu biliniyor, Ergoterapi Bölümüne İlgi, Ergoterapi bölümü, geniş bir insan kitlesine hizmet sağlayabildiği için en kapsamlı sağlık hizmetlerinden biri olarak görülüyor, Bölüme yönelik ilgi ve bilgi birikimi olan öğrenciler için ideal bir bölüm olabilir
ergoterapi sıralama ergoterapi bölümü sayısal meslekler ergoterapi bölümü ders fizyoterapi
Resimde uzun, siyah saçlı, gözleri kapalı ve yüzünde geniş, içten bir gülümseme olan bir kadın görülüyor. Sırtını dik tutmuş, kolları iki yanında, saçları omuzlarından ve sırtından aşağı dökülüyor. Yirmili yaşlarında görünüyor ve ten rengini tamamlayan beyaz bir bluz giyiyor. Memnun ve neşeli görünüyor, bir güven ve duruş havası yayıyor. İfadesi ve duruşu huzur ve dinginlik hissi veriyor. Uzun saçları güzelliğine ve kadınsılığına katkıda bulunarak mutlu ve kaygısız bir kadın resmini tamamlıyor.
Emine Büşra Kanat
Blog Yazarı

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Şık, koyu renk bir takım elbise giymiş bir adam bir konferans salonunun ortasında durmaktadır. Gözlük takmış ve ciddi bir ifadeyle dosdoğru önüne bakıyor. Elleri iki yanındadır. Görüntünün odağında o var ve arka plan hafifçe bulanık. Bir iş adamı gibi görünüyor ve arkasındaki siyah yazılı dikdörtgen beyaz tabela bunu gösteriyor olabilir. Sağ üst köşede bir sandalye ve sol alt köşede bir masa var, her ikisi de odak dışı.
5
(3)

SEO Uzmanlığı

5 Konu15 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
1403867
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
1139464