AnasayfaBlogE-Ticarette En Çok Satılan Ürünler
Satış - Pazarlama

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

03 Aralık 2019
Uzun açık kahverengi saçlı bir kadın kameraya gülümsüyor. Mavi bir kazak giymiş ve boynunda sarı bir eşarp var. Yanakları pembe ve gözleri parlak. Yüzünde sıcak ve misafirperver bir ifade var. Arka planda mavi metinli beyaz bir tabela var. Tabelada Evimize Hoş Geldiniz yazıyor. Kadın büyük bir pencerenin önünde durmakta ve ışığın içeri girmesini sağlayarak sahneye sıcak, davetkâr bir atmosfer kazandırmaktadır. Kadının gülümseyen yüzü ve arka plandaki tabela bu anı mükemmel bir fotoğraf haline getiriyor.
Konu BaşlığıAçıklamaÖrnekler
E-ticaret Nedir?Elektronik ticaret anlamına gelen e-ticaret, internet aracılığıyla yapılan alışveriş sistemidir.Amazon, HepsiBurada, Trendyol
E-Ticaretin Sağladığı AvantajlarE-ticaretin sağladığı avantajlar arasında uluslararası erişim, maliyet tasarrufu, otomatik envanter yönetimi yer alır.İnternet üzerinden tüm dünyaya satış, fiziksel mağaza gerektirmeden işlem, stok yönetimi otomasyonu
Uluslararası ErişimE-ticaret sayesinde, dünyanın herhangi bir yerinden dilediğiniz yerdeki herkese ürün ya da hizmetlerinizi ulaştırabilirsiniz.Türkiye'den Amerika'ya satış yapma örneği
Daima Açık Bir DükkanFiziksel işletmelere kıyasla, e-ticaret siteleri 24 saat boyunca hizmet verir.Online perakende siteleri
Maliyette TasarrufE-ticaret işletmeleri, fiziksel mağazaların yarattığı masraflardan tasarruf eder. Dükkan kirası, personel maaşı gibi masraflar bulunmaz.Online satış siteleri
Otomatik Envanter YönetimiFiziksel mağazalardan farklı olarak, e-ticaret sitelerinde stok durumları otomatik olarak güncellenir.Ürün stok durumunun otomatik güncellenmesi
Hedef Kitle PazarlamasıE-ticaret sayesinde, müşteri verileri toplanarak, doğru hedef kitleye yönelik pazarlama stratejileri oluşturulabilir.Hedef kitleye özel e-mail kampanyaları
Niş Pazarlama İmkanıE-ticaret sayesinde belirli bir tüketici grubuna yönelik özel ürünler ve hizmetler sunarak niş pazarlama fırsatı doğar.Vegan ürünler satan e-ticaret sitesi
Konum Bağımsızlığıİnternet erişiminin olduğu her yerden e-ticaret işlemleri yürütülebilir.Evden, kafeden veya herhangi bir yerden satış yapabilme
24 Saat Satış OlanağıFiziksel mağazaların aksine, e-ticaret mağazaları haftanın 7 günü, günün 24 saati satış yapabilir.Gece satışlarının gerçekleştirilmesi

We Are Social ve Hootsuite'in birlikte yayınladığı "Digital in 2019" raporuna göre, dünya üzerinde 4.38 milyar internet kullanıcısı bulunuyor. Bu da dünya nüfusunun yüzde 56’sına tekabül ediyor. Bunlar oldukça çarpıcı rakamlar. Sayısal veriler göz önüne alındığında internet ile ilgili tüm kavramların ve platformların önem kazandığına günden güne şahit oluyoruz. İnternet üzerinde önem kazanan ve pazardaki yeri günden güne artan elektronik ticaret de buna örnektir. 

E-Ticaret Nedir?

E-ticaret, tüm dünyayı kasıp kavuran büyük bir iş modeli olarak karşımıza çıktı. E-ticaretin hayatımıza girmesi ile birçok alışkanlığımız önemli ölçüde değişti. 1995 yılı itibari ile yaşamımızda varlığını göstermeye başladı. İnternet üzerinden ürün veya hizmet alımı olarak tanımlanan e-ticaret, bugünkü haline gelene kadar önemli ölçüde gelişim sürecinden geçti. E-ticarette en çok satılan ürünler neler? E-ticarette en çok satılan ürünler neden tercih ediliyor? konusuna geçmeden evvel, e-ticareti biraz tanıyalım. E-ticaret nedir? E-ticaret ile hayatımız nasıl kolaylaştı?

İlgili yazı: E-Ticaret ile Hayatımız Nasıl Kolaylaştı?

E-ticaret, mobil uygulamalar ve İnternet gibi elektronik aracılarla ürün alma ve satma işlemidir. E-ticaret, hem çevrimiçi perakende hem de çevrimiçi alışverişin yanı sıra elektronik işlemleri de ifade eder. E-ticaretin, son on yılda popülerliği büyük ölçüde artmıştır. Bu sayede geleneksel mağazaların günden güne yerini almaya başladı.

E-Ticaret ve Sağladığı Avantajlar

  • Uluslararası Erişim

Fiziksel bir mağazada sınırlıysanız, İstanbul'da bir mağazanız varsa ve ürünlerinizi New Jersey'de de satmak istiyorsanız, başka bir dükkan daha açmanız gerekir. Ancak e-ticarette bu sınırlama yoktur. Bunun yerine, dijital e-ticaret siteniz sayesinde dünyanın herhangi bir yerinden dilediğiniz yerdeki herkese ürün ya da hizmetlerinizi ulaştırabilirsiniz.

  • Daima Açık Bir Dükkan

Geleneksel işletmelerin, dükkanların sınırlı saatleri vardır. Özellikle giyim mağazalarının çalışma saatleri ortalama sabah 10.00 akşam 22.00 gibi düşünülebilir. Ancak bir çevrimiçi e-ticaret mağazası haftanın 7 günü, yılın 365 günü, günün 24 saati “açık” kalır. Bu, müşteri için de satış yapan kişi oldukça mükemmel bir fırsat. Neden mi?

Günlük işlerimiz ya da iş yoğunluklarımız arasında alışveriş yapmaya bir türlü vakit bulamaz, ihtiyaçlarımızı temin edemeyiz. Bu durum günden güne sinir bozucu bir hal almaya başlayabilir. Ancak e-ticaret siteleri sayesinde toplu taşımada evimize dönerken dahi anında sipariş oluşturulabilir. Bu da e-ticaret yapan ve yapmak isteyen bireylere sınırsız kazanç kapısı sağlar. E-ticaret yapmak istiyor ya da mevcut işinizi büyüterek bu alanda uzmanlaşmak istiyorsanız, siz uyurken dahi sanal mağazanız açık kalması, satışların 24 saat boyunca devam etmesi kulağınıza cazip gelecektir. 

İlgili eğitim: E-Ticaret Eğitimi

  • Maliyette Tasarruf

E-ticaret mağazalarının fiziksel mağazalara kıyasla işletme maliyetleri daha düşüktür. Dükkan kirası, personel masrafı ve maaşı yok. Sabit işletme maliyetleri ise oldukça az. Bu, e-ticaret mağazalarını fiyat konusunda oldukça rekabetçi kılar ve bu da genellikle pazar payını önemli ölçüde artırır.

  • Otomatik Envanter Yönetimi 

Elektronik çevrimiçi araçlar ve üçüncü taraf satıcıları kullanarak envanter yönetimini otomatikleştirmek çok daha kolaydır. Bu, e-ticaret şirketlerine milyarlarca dolarlık stok ve işletme maliyetlerinden tasarruf sağlamıştır. Envanter yönetimi de giderek daha karmaşık hale geldi. Artık stoklarınızı çok kolay bir şekilde birden fazla kanalda yönetebilirsiniz. E-ticaret sayesinde, fiziksel mağazalara nispeten, stokları daha düşük maliyetlerle muhafaza edebilirsiniz.

  • Hedef Kitle Pazarlaması

Online satış yaparken, ürünler için doğru kitleyi hedeflemek önemlidir. E-ticaret ile ilgilenip satış yaparken doğru kişileri hedef aldığınızdan emin olmak için inanılmaz miktarda tüketici verisi toplayabilirsiniz. Bu, müşteri edinme maliyetini düşürür ve e-ticaret yapan çevrimiçi işletmelerinin son derece güçlü kalmalarını sağlar. 

Erkek giyim üzerine bir e-ticaret siteniz olduğunu ve ürünleri erkeklere gösterebilmek için reklam yapmak istediğinizi düşünün. Reklamda büyük şehirde yaşayan 18-35 yaşları arasındaki erkek bireyleri hedef alabildiğinizi hayal edin. Bu, sizin için hedef kitle odaklı pazarlamadır. Ve bunu ancak dijital ortamda yapabilirsiniz.

  • Niş Pazarlama İmkanı

Niş pazarlama, küçük ve spesifik bir tüketici grubunun isteklerini ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılama amacıyla geliştirilen dar kapsamlı pazarlama stratejisidir. Kayak ayakkabısı mağazası, büyük beden satan mağazalar niş pazara örnek gösterilebilir. Bu pazar, düşük işletme maliyetler ile ideal müşterinizi hedefleyebilmenin yanı sıra, bir e-ticaret web sitesinin getirdiği küresel bir izleyici kitlesine ulaşmak, şirketinizin karlılığını garanti eder.

  • Konum Bağımsızlığı 

Bir e-ticaret şirketi sahibi, işlerini yürütürken herhangi bir yere bağlı değildir. Dizüstü bilgisayarınız ve aktif internet bağlantınız olduğu sürece, e-ticaret işinizi yürütebilirsiniz.

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler Neler?

  • Kozmetik ürünleri

Kadınlar için adeta vazgeçilmez olan kozmetik ürünleri, e-ticarette en çok satılan ürünler arasında yerini alıyor. Makyaj, güzellik, saç boyası ve kişisel bakıma dair tüm ürünleri kozmetik kategorisinde ele alırsak, e-ticarette en çok satılan ürünler sıralamasının başlarına kozmetik ürünlerini ekleyebiliriz.

Kozmetik ürünler en önemli pazarlardan biridir. Özellikle de televizyon sektöründe de önemli yere sahip olan kozmetik ürünleri, oldukça yaygın biçimde kullanılır. Ekran önüne çıkan haber spikerlerinden dizilerdeki oyunculara kadar medya sektöründe de oldukça kullanılıyor. Tüm bunlar da demek oluyor ki, kozmetik ürünleri, ardı arkası kesilmeyecek bir pazar haline gelmiştir. Bu yüzden, e-ticarette en çok satılan ürünler arasında da hiç şüphesiz kozmetik ürünleri gelmektedir. 

  • Akıllı cihaz kapları-kapakları

Akıllı telefonların ve tabletlerin son yıllarda hızla yayılışına tanık oluyoruz. Maliyetlerinin de arttığı akıllı cihazları muhtemel kazalardan, çiziklerden, kırılma ve darbe almalardan muhafaza etme ihtiyacı da gereklilik haline gelmiştir. Akıllı telefonunuzun orjinal ekranını kırdığınızda, telefonunuzun yaklaşık dörtte biri kadar maliyet çıkabiliyor.

Bu gibi istenmeyen kazaların önüne geçebilmek için özellikle telefon kılıf ve kapaklarına olan ihtiyaç artıyor. Akıllı telefonların popülerliğini iyice arttırdığı son yıllarda, telefon kılıf ve kapaklarının satışı da bir hayli hızlı gerçekleşmektedir. Her renk ve tarza uygun çeşit çeşit telefon kapları, internet üzerinden sıklıkla talep gören ve e-ticarette en çok satılan ürünler arasında yerini alıyor.

  • Bebek ürünleri

Annelerin ve anne adaylarının yoğunlukla alışveriş yaptığı bebek ürünleri başlı başına bir sektördür. Çünkü şöyle düşünün: İnsanoğlu var oldukça doğumlar devam edecektir. Bu yüzden, bebek ürünleri sektörü belki de sonu asla gelmeyecek en önemli sektörlerin başında gelir. Bebeğin doğmadan önceki alışverişlerinden başlayıp büyüyene kadar tüm giyim, aksesuar, sağlık, bakım, beslenme gibi ürünler internet üzerinden satılmaktadır. Bu ürünler genellikle internette yazılan yorumlara göre satın alındığından dolayı, internet üzerinden siparişleri de buna göre epey fazla olmaktadır. Kaliteli olan ve sağlığa zararsız bebek ürünleri, e-ticarette en çok satılan ürünler arasında yerini alır.

  • Bijuteri ürünleri

E-ticarette en çok satılan ürünler arasında bijuteri ürünleri de yerini almaktadır. Bijuteri ürünleri, diğer aksesuarlara nazaran hem erkeklerin hem de bayanların yoğun ilgi gösterdiği bir kategoridir. Kadınlar kadar erkekler de bijuteriye merak salmış durumda. Her kıyafete ve kombine ayrı bileklikler, kolyeler ve yüzükler kullanıldığını düşünürseniz, trende uygun bijuteri ürünlerini satış listenize alabilirsiniz. 

Öte yandan özel tasarım takılar da oldukça talep görüyor. Bu nedenle kendiniz de bileklik, kolye tasarlayabilir ve bunların satışını da gerçekleştirebilirsiniz. El emeği her şeyden öte ve özeldir.

  • Market alışverişi

Son yıllarda çığ gibi büyüyen online market alışverişleri, e-ticaret için önemli yere sahip. Küçük bebeği olan anneler ya da yoğunluktan ötürü markete gidemeyen bireyler, market, gıda gibi çeşitli alışverişlerini internet üzerinden gerçekleştiriyor.

E-ticaret Nedir?, Elektronik ticaret anlamına gelen e-ticaret, internet aracılığıyla yapılan alışveriş sistemidir, Amazon, HepsiBurada, Trendyol, E-Ticaretin Sağladığı Avantajlar, E-ticaretin sağladığı avantajlar arasında uluslararası erişim, maliyet tasarrufu, otomatik envanter yönetimi yer alır, İnternet üzerinden tüm dünyaya satış, fiziksel mağaza gerektirmeden işlem, stok yönetimi otomasyonu, Uluslararası Erişim, E-ticaret sayesinde, dünyanın herhangi bir yerinden dilediğiniz yerdeki herkese ürün ya da hizmetlerinizi ulaştırabilirsiniz, Türkiye'den Amerika'ya satış yapma örneği, Daima Açık Bir Dükkan, Fiziksel işletmelere kıyasla, e-ticaret siteleri 24 saat boyunca hizmet verir, Online perakende siteleri, Maliyette Tasarruf, E-ticaret işletmeleri, fiziksel mağazaların yarattığı masraflardan tasarruf eder Dükkan kirası, personel maaşı gibi masraflar bulunmaz, Online satış siteleri, Otomatik Envanter Yönetimi, Fiziksel mağazalardan farklı olarak, e-ticaret sitelerinde stok durumları otomatik olarak güncellenir, Ürün stok durumunun otomatik güncellenmesi, Hedef Kitle Pazarlaması, E-ticaret sayesinde, müşteri verileri toplanarak, doğru hedef kitleye yönelik pazarlama stratejileri oluşturulabilir, Hedef kitleye özel e-mail kampanyaları, Niş Pazarlama İmkanı, E-ticaret sayesinde belirli bir tüketici grubuna yönelik özel ürünler ve hizmetler sunarak niş pazarlama fırsatı doğar, Vegan ürünler satan e-ticaret sitesi, Konum Bağımsızlığı, İnternet erişiminin olduğu her yerden e-ticaret işlemleri yürütülebilir, Evden, kafeden veya herhangi bir yerden satış yapabilme, 24 Saat Satış Olanağı, Fiziksel mağazaların aksine, e-ticaret mağazaları haftanın 7 günü, günün 24 saati satış yapabilir, Gece satışlarının gerçekleştirilmesi
e-ticaret e-ticaret eğitimi eticaret eticaret satışpazarlamae-ticarette en çok satan ürünler eticarette en çok satan ürünler
Koyu kıvırcık saçlı, olgun bir kadın aydınlık bir odada duruyor. Karmaşık beyaz işlemeleri olan kırmızı bir başörtüsü takıyor. Başörtüsü başının etrafına sarılmış ve çenesinin altına sıkıştırılarak yüzünü çerçeveliyor. Hafif bir gülümsemeyle önüne bakıyor, ifadesi nazik ve düşünceli. Elleri önünde kenetlenmiş, krem rengi bir üst ve uzun, desenli bir etek giyiyor. Otuzlu yaşlarının sonunda ya da kırklı yaşlarının başında gibi görünüyor.
Merve Nur Cengiz
İçerik Editörü

Kişisel gelişimle ilgili blog içerikleri ve tanıtım yazıları yazıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İki el, etrafına tel sarılmış bir bilgisayarı tutmaktadır. Bilgisayarda siyah beyaz bir monitör, ekranda bir harita ve ortasında kırmızı bir iğne var. Eller bilgisayarın kenarlarını sıkıca kavrarken, tel de bilgisayarın etrafına sıkıca sarılmıştır. Arka plan beyaz bir duvar gibi görünüyor ve kablo bilgisayarın arkasındaki bir bağlantı noktasına bağlı. Ekrandaki harita, sokakları, binaları ve parkları etiketlenmiş bir şehrin topografik haritasına benziyor. Kırmızı iğne, haritanın ortasına yerleştirilir ve ilgilenilen bir konumu gösterir.
E-Ticaret

Yaratıcı E-Ticaret Fikirleri

06 Aralık 2019
E ticaret ile birlikte alışveriş yeni bir anlam kazandı. Ticaretin dijital ortama geçmesiyle şirketlerin yeni rekabet savaşı başlamış oldu. Peki e ticaret nedir? Ne anlama geliyor
Satış - Pazarlama

E-Ticaret Yapmak Nedir?

05 Aralık 2019
Uzun açık kahverengi saçlı bir kadın kameraya gülümsüyor. Mavi bir kazak giymiş ve boynunda sarı bir eşarp var. Yanakları pembe ve gözleri parlak. Yüzünde sıcak ve misafirperver bir ifade var. Arka planda mavi metinli beyaz bir tabela var. Tabelada Evimize Hoş Geldiniz yazıyor. Kadın büyük bir pencerenin önünde durmakta ve ışığın içeri girmesini sağlayarak sahneye sıcak, davetkâr bir atmosfer kazandırmaktadır. Kadının gülümseyen yüzü ve arka plandaki tabela bu anı mükemmel bir fotoğraf haline getiriyor.
Satış - Pazarlama

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

03 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
22771322
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
2573901
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat