AnasayfaBlogCV Hazırlama Sitesi (En Popüler)
CV - Özgeçmiş

CV Hazırlama Sitesi (En Popüler)

05 Şubat 2020
Üzerinde siyah yazılar olan beyaz bir kâğıt parçasını tutan iki elin yakın çekimi. Eller avuç içleri aşağı bakacak şekilde konumlandırılmış ve kağıt ellerin arasında tutulmaktadır. Kâğıt hafifçe kırışmış ve metin en üstte görülebiliyor. Sol el kısmen görünmekte, başparmak ve işaret parmağı görünmektedir. Sağ el tam olarak görülmekte, başparmak ve işaret parmağı kağıdın kenarına bastırmaktadır. Metin ortalanmıştır ve arka plan odak dışıdır.
Site AdıÖzelliklerDezavantajlar
Visual CVProfesyonel CV hazırlama, analitik takip, ücretsiz hizmet, 20’den fazla şablon.Yok
CVMakerYabancı dil desteği, hayalinizdeki CV'yi oluşturma, hesap açma imkanı sunar.Word olarak indirme izni vermemesi.
Novo ResumeÜcretsiz ve Premium hizmetler, profesyonel eğitimler, 9 farklı font ve kapak mektubu temaları.Ücretsiz sürümün kısıtlı olması.
CV LoginTürkçe kullanım, LinkedIn ve Facebook bilgileri aktarabilme, her yerden erişim.Yok
STARR Tekniği24 saatte teslim, CV üzerinde düzenleme yapma.Bazı özelliklerin ücretli olması.
CV Hazırlama HatalarıCV'nin kısa, pozisyona uygun, gereksiz bilgiler içermeyen ve düzgün chronology ile hazırlanması gerekli.Hatalı bir CV, iş bulmayı zorlaştırır.
Basvuru PozisyonuCV'nin iş başvurusu için yapılan konuma uygun olması önemlidir.Genel geçer bir CV yerine pozisyona özel birden fazla CV olmalı.
ÖzgeçmişEğitim, tecrübe ve sertifikalar ters kronolojiye uygun olmalı.Yanlış bilgi veya kötü düzenlenmiş CV başvuru sonuçlarını etkiler.
İletişim BilgileriDüzgün ve profesyonel bir e-posta adresi kullanılmalı, iletişim bilgileri güncel olmalı.Hatalı iletişim bilgileri ile olası iş fırsatları kaçırılabilir.
LinkedInLinkedIn profili özgeçmişinizi destekleyecek şeklide hazırlanmalı.LinkedIn üzerinde bakımsız veya güncel olmayan bir profil, işverenler tarafından olumsuz algılanabilir.

Latince “Curriculum Vitae” yani yaşam süresi, şimdiye kadar geçirdiğiniz zamanı anlatmanın bir yolu olan CV’nin açılımıdır. İş hayatına atılmanız için gerekenlerin başında bir cv edinmek gelir. Hazırlayacağınız cv tam olarak sizi yansıtmalı ve kurumsal hayata uygun olduğunuzu göstermek için profesyonelce hazırlanmış olmalıdır. Kendi formatlarımız kimi zaman yetersiz kalabiliyor ve maalesef çok istediğimiz bir işi bu yüzden kaçırabiliyoruz.

CV’nize bakan kişi, eğitiminiz, tecrübeleriniz, yetenekleriniz ve bilgi birikiminiz hakkında fikir sahibi olur ve başvurduğunuz işe uygun olup olmadığınıza karar verir. Bu yüzden CV’nizi hazırlarken profesyonel bir destek almanız, sizi rakiplerinizin arasından sıyırarak istediğiniz konuma gelmenizi sağlar.

CV Hazırlama İçin Ücretsiz Araç

CV’nizi hazırlamaya karar verdiğiniz zaman ilk yapacağınız iş, iyi araştırma yapmaktan geçer. Bu araştırma ile nereden başlayacağınızı, nasıl yazmanız gerektiğini, hangi bilgilere yer vermeniz ve öncelik sırasını öğrenmiş olursunuz. Ancak başarılı bir özgeçmiş hazırlamak için ücretsiz cv hazırlama siteleri bulunmakta. Bu siteler sayesinde hazır şablonları kullanarak kolaylıkla özgeçmiş oluşturabilirsiniz.

  • Visual CV: Türkiye dışında dünya çapında da hizmet veren sitede, 3 milyondan fazla kullanıcı bulunmaktadır. Ücretsiz olarak hizmet vermektedir ve 20’den fazla şablon bulunmaktadır, dakikalar içerisinde CV’nizi oluşturmanıza fırsat sağlamaktadır. Aynı zamanda mesleklere özel oluşturulmuş başarılı CV örneklerinden yararlanarak, kendinize özel bir CV yaratabilirsiniz. Hazırladığınız CV’yi LinkedIn, Twitter gibi platformlarda paylaşmanıza olanak sağlar. Aynı zamanda LinkedIn profil özetinize VisualCV bağlantısı ekleyebilirsiniz. İsminize özel VisualCV URL’si oluşturarak, Google arama motoru üzerinde kendinizi görünür kılabilirsiniz. VisualCV’nin en güzel özelliği analitik olarak takip edebilmeniz, özgeçmişinizin ne zaman indirildiğini ya da görüntülendiğini sayılarla görebilirsiniz.

  • CVMaker: Kendi CV’nizi oluşturmanıza yardımcı olurken, verdiğiniz bilgilerle hayalini kurduğunuz CV’ye de kavuşmanızı sağlar. Fransızca ya da İngilizce seçenekleri ile özgeçmişinizi yabancı dilde de oluşturabilirsiniz. Hesabınızı ücretsiz oluşturmanızın ardından, küçük bedeller ile özgeçmişinizi hazır şablonları kullanarak oluşturabilirsiniz. Dilerseniz profesyonel bir cv desteği alabilir ya da mevcut özgeçmişinizi STARR tekniğine göre oluşturarak size 24 saat içerisinde teslim alabilirsiniz. CVMaker hesabınız ile cv üzerinde düzenleme yapabilir ya da yeni CV’ler oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz özgeçmişinizi Word olarak indirmenize izin vermiyor maalesef, PDF olarak indirip kullanabilirsiniz. Bir değişiklik yapmak istediğiniz zaman, hesabınızı kullanarak değişiklik yapabilirsiniz.

  • Novo Resume: Ücretsiz ve Premium hizmetler sunmaktadır. Ücretsiz kullanım için e-posta adresiniz ile kayıt olmanız yeterli. Özgeçmişinizi oluşturup, ücretsiz PDF indirme seçeneğini kullanarak yeni CV’nizi indirebilirsiniz. Premium seçenekleri aylık, 3 aylık ve 12 aylık olarak fiyatlandırılmıştır. Premium ile 9 farklı font, kapak mektubu temaları, yaratıcı arka planlar, değişik simgelere erişiminiz sağlanıyor ve video eğitimleri ile profesyonelliğe adım atmanız sağlanıyor. Aynı zamanda web sitesinin blog sayfasında kendinizi geliştirebileceğiniz yazılar bulmanız mümkün.

  • CV Login: Türkçe olarak kullanabileceğiniz sitede, LinkedIn veya Facebook sayfanızdan bilgilerinizi direkt olarak aktarmanızı sağlar. Hazırladığınız CV’yi PDF formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Üyelik oluşturarak her yerden CV’nize ulaşmanıza ve istediğiniz değişiklikleri yapmanıza fırsat tanır. Web sitesine giriş yaptığınızda kayıtlı cv örneklerini kullanarak, istediğiniz renkleri kullanabilir, istemediğiniz kısımları çıkarabilirsiniz. Üyelik oluşturduğunuzda hazırladığınız özgeçmişinizi kaydedebilirsiniz.

CV Hazırlarken En Sık Yapılan Hatalar

Görüntüsü güzel, hazır şablonlar kullanarak bir CV oluşturmuş olmanız maalesef işe girebilmeniz için yeterli değil. Yazdığınız bilgiler anında iş bulmanızı sağlayacağı gibi aylarca ya da yıllarca iş aramak zorunda da bırakabilir. Bu nedenle sık yapılan hatalardan uzak durmalısınız.

  • CV’niz destan haline gelmesin, maksimum 2 – 3 sayfadan oluşmalı.

  • Başvurduğunuz pozisyona uygun bir CV olmasına dikkat ediniz. Genel geçer bir CV yerine, pozisyon bazında biden fazla CV olması daha uygun olacaktır.

  • Fazla detay vermekten ve gereksiz bilgilerden kaçınmalısınız. Tuttuğunuz takımı öğrenmenin kimseye bir faydası yok.

  • Tarih aralıklara dikkat etmelisiniz. Eğitimleriniz ve iş tecrübeleriniz zamansal olarak birbiri ile çakışmamalı.

  • Ters kronoloji ile özgeçmişinizi hazırlayın. Eğitimleriniz, tecrübeleriniz ve aldığınız sertifikalar ters kronolojiye uygun olarak CV’nizde yer alsın.

  • E-posta adresiniz gayri ciddi olmamalı. Adınızın, soyadınızın yer aldığı profesyonel bir mail adresi olmalı.

  • Güncel iletişim bilgilerinizin olmasına dikkat ediniz. Adres veya numara değişikliklerinizi anında güncellemelisiniz.

  • Yanlış ve abartılı bilgiler vermekten uzak durmalısınız, özellikle İngilizce bilginiz konusunda mutlaka doğruyu söyleyiniz.

  • Yazılarını büyük puntolar ile yazmayın. Bütün yazıyı büyük harf çıkmazına sokmaktan kaçının.

  • Hobilerinizi sinema, kitap, müzik gibi klişelerden kurtarın. Yeteneklerinizi ön plana çıkaracak hobiler yazmaya özen gösterin.

  • Hangi dil ile başlıyorsanız o şekilde bitirin. Kimi yerde birinci tekil şahıs, kimi yerde üçüncü tekil şahıs olmasın.

  • İmla ve dil bilgisi hataları yapmayın, tamamladıktan sonra mutlaka birkaç kez gözden geçirin.

Hazır şablonları kullanarak ve tüm bunlara dikkat ederek oluşturacağınız CV, sizi mutlaka bir adım öne geçirecektir. Aynı zamanda Enstitü’nün blog sayfasında cv hazırlama ile ilgili yazıları okuyabilir detaylı bilgi edinebilirsiniz. CV Hazırlama Eğitimi alarak aklınıza takılan tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.

Mükemmel CV İçin Yapmanız Gerekenler

  • CV ile ilgili neler yapabileceğinizi çok iyi araştırmalısınız. Bol bol doküman okuyarak taslak oluşturabilirsiniz. Önce taslak oluşturmalı ardından yazmaya başlamalısınız.

  • Yazmaya başlamadan önce cv hazırlama sitelerinden kullanmak istediğiniz şablonu seçebilirsiniz. Şablonda dikkat etmeniz gereken kısım, sizin vermek istediğiniz bilgiler ile uyumlu olup olmamasıdır. Size uygun olmayan kısımları çıkararak devam edebilirsiniz.

  • Kişisel bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi paylaşmayı ihmal etmemelisiniz. Hemen ardından eğitim bilgileriniz ve iş tecrübeleriniz gelmeli.

  • İş tecrübelerinizi paylaşırken, başvurduğunuz işe uygun olanları yazmalısınız. Ayrıntı vererek, okuyucunun görmesini istediğiniz esas konudan uzaklaşmasına sebep olursunuz.

  • Kişisel gelişim eğitimleriniz ve sertifikalarınızı eklemeyi ihmal etmemelisiniz. Burada da aynı kural geçerli, başvurduğunuz pozisyon ile ilgisi olmayan eğitimlerinizi yazmayabilirsiniz.

  • Hobilerinizi rutinden uzaklaştırın. İlgi çekici hobiler edinmeye çalışın ve bunları ekleyin.

  • Yazı puntolarının tüm yazıda aynı olmasına, büyük küçük harf uyumuna dikkat etmelisiniz.

  • Son olarak tamamladığınızda mutlaka üçüncü kişilere okutun ve fikirleri alın. Sizin göremediğiniz yanlışları görebilirler, kulağa hoş gelmeyen cümleleri çıkarmanıza yardımcı olabilirler. Birinden destek almak bu anlamda kesinlikle size fayda sağlayacak ve mükemmel cv sahibi olmanıza yol açacaktır.

Visual CV, Profesyonel CV hazırlama, analitik takip, ücretsiz hizmet, 20’den fazla şablon, Yok, CVMaker, Yabancı dil desteği, hayalinizdeki CV'yi oluşturma, hesap açma imkanı sunar, Word olarak indirme izni vermemesi, Novo Resume, Ücretsiz ve Premium hizmetler, profesyonel eğitimler, 9 farklı font ve kapak mektubu temaları, Ücretsiz sürümün kısıtlı olması, CV Login, Türkçe kullanım, LinkedIn ve Facebook bilgileri aktarabilme, her yerden erişim, Yok, STARR Tekniği, 24 saatte teslim, CV üzerinde düzenleme yapma, Bazı özelliklerin ücretli olması, CV Hazırlama Hataları, CV'nin kısa, pozisyona uygun, gereksiz bilgiler içermeyen ve düzgün chronology ile hazırlanması gerekli, Hatalı bir CV, iş bulmayı zorlaştırır, Basvuru Pozisyonu, CV'nin iş başvurusu için yapılan konuma uygun olması önemlidir, Genel geçer bir CV yerine pozisyona özel birden fazla CV olmalı, Özgeçmiş, Eğitim, tecrübe ve sertifikalar ters kronolojiye uygun olmalı, Yanlış bilgi veya kötü düzenlenmiş CV başvuru sonuçlarını etkiler, İletişim Bilgileri, Düzgün ve profesyonel bir e-posta adresi kullanılmalı, iletişim bilgileri güncel olmalı, Hatalı iletişim bilgileri ile olası iş fırsatları kaçırılabilir, LinkedIn, LinkedIn profili özgeçmişinizi destekleyecek şeklide hazırlanmalı, LinkedIn üzerinde bakımsız veya güncel olmayan bir profil, işverenler tarafından olumsuz algılanabilir
cv hazırlama siteleri ücretsiz cv hazırlama sitesi cv hazırlama eğitimi cv hazırlama ve iş görüşmesi süreci cv hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitimi
Genç bir kadın beyaz dişlerini göstererek kameraya doğru gülümsüyor. Parlak kahverengi gözleri ve yüzünden geriye doğru toplanmış uzun, siyah saçları var. Beyaz yakalı ve manşetli mavi bir gömlek ve beyaz bir etek giyiyor. Kollarını göğsünün önünde kavuşturmuş ve kendinden emin bir duruşu var. Yüzü yandan gelen ışıkla aydınlanmakta, sıcak ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır. Rahatlamış ve mutlu bir halde görünüyor.
Tuba Kamaşoğlu Çağlar
Blog Yazarı

İnsan kaynakları, mülakat tavsiyeleri ve cv hazırlama konularında içerik üretiyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kadın masa başında oturmuş, dikkatle dizüstü bilgisayarına bakmaktadır. Beyaz bir gömlek giymiş ve siyah saçlarını arkaya toplamış. Sol elinde dumanı tüten bir fincan kahve tutmaktadır. Sağ eli dizüstü bilgisayarın klavyesinin üzerinde durmaktadır. Yakından bakıldığında, dizüstü bilgisayarın birkaç simgenin göründüğü siyah bir ekrana açık olduğu görülebilir. Masanın üzerinde bir kase çorba ve yanında siyah lensli küçük bir kamera duruyor. Kadın odaklanmış ve kararlı görünüyor, bakışları dizüstü bilgisayar ekranına sabitlenmiş.
Özgeçmiş Bölümleri

CV'nizde Sosyal Medya Etkisi

28 Mayıs 2019
Bir kadın ışıl ışıl gülümsüyor, yüzü neşeyle aydınlanıyor. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri keyifle parıldıyor. Dudakları geniş bir sırıtışla kıvrılmış, dişleri bronz teninde bembeyaz parlıyor. Omuzlarına dökülen uzun siyah saçları var, başı hafifçe yana eğik. Üzerinde siyah ve mor yazılar olan beyaz bir bluz giyiyor. Arka planda siyah beyaz bir O harfi var. Sahne, mavi metinli beyaz bir arka plan üzerine kurulmuş olup neşeli ve davetkâr bir atmosfer yaratmaktadır. Kadın görüntünün odak noktasıdır, sıcak gülümsemesi başka tarafa bakmayı imkansız hale getirmektedir.
Özgeçmiş Bölümleri

CV'de Olması Gereken Sertifikalar

25 Kasım 2018