AnasayfaBlogÇözüm Önerileri Sunarken Kullanılacak İngilizce İfadeler
Yabancı Dil Eğitimi

Çözüm Önerileri Sunarken Kullanılacak İngilizce İfadeler

22 Şubat 2023
Answer Puzzle pieces An image of a jigsaw puzzle with various colorful pieces representing problems and solutions in a professional setting
İngilizce İfadeTürkçe KarşılıkKullanım Örneği
To propose a solutionBir çözüm önerisi sunmakWe need to propose a solution to increase sales.
To suggest a solutionBir çözüm önerisi öne sürmekI suggest a solution for the supply problem.
To develop a solutionBir çözüm önerisi geliştirmekWe developed a solution for the marketing issue.
To devise a solutionBir çözüm önerisi üretmekWe need to devise a solution for this ongoing issue.
To offer a solutionBir çözüm önerisi önermekLet's offer a solution to reduce the manufacturing costs.
To find a solution by proposing a solutionBir çözüm önerisi sunarak çözüm bulmakWe have found a solution by proposing a new strategy.
To discuss a problemBir problemi tartışmakWe need to discuss the problem of staff turnover.
To examine a problemBir problemi incelemekWe are examining the problem of low productivity.
To investigate a problemBir problemi araştırmakWe are investigating the reasons behind the delay.
To assess a problemBir problemi değerlendirmekWe are assessing the problem in our delivery process.

Profesyonel bir ortamda sorunları tartışmak ve çözümler önermek için kullanılabilecek İngilizce ifadeleri inceleyeceğiz. İngilizce öğrenmek isteyenlerin, İngilizce kurslarımıza katılmalarını tavsiye ederiz. İngilizce öğrenmek, profesyonel ortamlarda sorunları çözmek için gerekli olan becerileri geliştirmenize yardımcı olacaktır.

İlgili kurslar: İngilizce Kursları

Çözüm Önerileri Sunmak İçin İngilizce İfadeler Hangileri?

Kurumsal ortamlarda problemleri tartışmak ve çözüm önerileri sunmak için kullanılabilecek İngilizce deyimler, her zaman çok önemlidir. Bu deyimler, çözüm önerilerinizi daha etkili bir şekilde ifade etmenizi sağlayacak ve karşı tarafın daha iyi anlayacağınızı garanti edecektir.

Kurumsal ortamlarda problemleri tartışmak ve çözüm önerileri sunmak için kullanılabilecek İngilizce deyimlerden bazıları şunlardır:

Çözüm Önerileri Sunmak İçin İngilizce İfadeler

  • Bir çözüm önerisi sunmak (to propose a solution)

  • Bir çözüm önerisi öne sürmek (to suggest a solution)

  • Bir çözüm önerisi geliştirmek (to develop a solution)

  • Bir çözüm önerisi üretmek (to devise a solution)

  • Bir çözüm önerisi önermek (to offer a solution)

  • Bir çözüm önerisi sunarak çözüm bulmak (to find a solution by proposing a solution)

Problemleri Tartışmak İçin İngilizce İfadeler

  • Bir problemi tartışmak (to discuss a problem)

  • Bir problemi incelemek (to examine a problem)

  • Bir problemi araştırmak (to investigate a problem)

  • Bir problemi değerlendirmek (to assess a problem)

  • Bir problemi analiz etmek (to analyze a problem)

  • Bir problemi çözmek (to solve a problem)

  • Bir problemi önlemek (to prevent a problem)

Sadece bunlarla sınırlı değil. Problemleri tartışmak ve çözüm önerileri sunmak için birçok İngilizce ifade vardır. Bunları sesli ve diyalog örnekleri içinde daha iyi anlayacaksınız.

Sistemli bir şekilde İngilizce öğrenmek için telegram kanalımıza katılın
Her gün İngilizce kelime öğrenin, İngilizce becerilerinizi eğlenceli ve interaktif bir şekilde geliştirin. Zor kelime ve ifadeleri öğrenmek için ihtiyacınız olan tüm yardımı alın.
To propose a solution, Bir çözüm önerisi sunmak, We need to propose a solution to increase sales, To suggest a solution, Bir çözüm önerisi öne sürmek, I suggest a solution for the supply problem, To develop a solution, Bir çözüm önerisi geliştirmek, We developed a solution for the marketing issue, To devise a solution, Bir çözüm önerisi üretmek, We need to devise a solution for this ongoing issue, To offer a solution, Bir çözüm önerisi önermek, Let's offer a solution to reduce the manufacturing costs, To find a solution by proposing a solution, Bir çözüm önerisi sunarak çözüm bulmak, We have found a solution by proposing a new strategy, To discuss a problem, Bir problemi tartışmak, We need to discuss the problem of staff turnover, To examine a problem, Bir problemi incelemek, We are examining the problem of low productivity, To investigate a problem, Bir problemi araştırmak, We are investigating the reasons behind the delay, To assess a problem, Bir problemi değerlendirmek, We are assessing the problem in our delivery process
ingilizce kursu ingilizce kelime ingilizce öğren ingilizce cümleler ingilizce kelimeler sesli ingilizce cümleler sesli ingilizce örnek paragraflar ingilizce öğrenmek ingilizce ifadeler sesli ingilizce ifadeler çözüm önerileri sunmak için İngilizce kelimeler çözüm önerileri sunarken kullanılacak ingilizce ifadeler
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.