AnasayfaBlogClickbait Nedir? Clickbait Yönteminin Amacı Nedir?
Nedir?

Clickbait Nedir? Clickbait Yönteminin Amacı Nedir?

20 Haziran 2020
Bu görüntüde yeşil arka plan üzerinde bir fare imleci ve bir olta kancası görülmektedir. Fare imleci, siyah dış çizgileri olan beyaz bir simgedir ve görüntünün ortasında konumlandırılmıştır. Olta kancası keskin uçlu gümüş renkli bir kancadır ve fare imlecinin sağında yer alır. Her iki öğe de görüntünün sol üst köşesinden sağ alt köşesine kadar uzanan beyaz bir çizginin karşısındadır. Ayrıca, beyaz harflerle yeşil ve beyaz bir işaret, yeşil ve beyaz bir logo ve yeşil bir arka plan üzerinde birkaç beyaz harf görüntüde görülebilir.
Clickbait TerimiClickbait Yönteminin AmacıClickbait Yönteminin Etkileri
Tık tuzağı, tık yemi anlamına gelir. İnsanlarda merak duygusu uyandırarak ziyaretçi çekmek amacıyla kullanılır.İnsanlarda merak uyandıran, yanıltıcı ve genellikle içeriği tam olarak yansıtmayan başlıklar kullanarak web site trafiklerini artırmayı amaçlar.Kullanıcılar yanıltıldıklarını fark ederlerse, web sitesine olan güvenleri azalır ve bu durum markanın zarar görmesine neden olabilir.
Çoğunlukla haber siteleri ve videolar tarafından kullanılır.Başlıkların ve videoların içeriği ilginç ve merak uyandırıcı göstererek, insanların tıklamasını sağlamak.Yanıltıcı bildirimlerle gelen kullanıcılar, sayfanın içeriğini beğenmeyebilir ve sayfayı hızlıca terk edebilirler.
Clickbait aynı zamanda bir galeri versiyonu da vardır.Kullanıcıların belirli bir fotoğrafı görmek için sayısız fotoğraf tıklamasını sağlamak.Kullanıcılar, aradıkları içeriğe ulaşmak için fazla sayıda tıklama yapmak zorunda kalabilir ve bu durum kullanıcı memnuniyetini azaltabilir.
Popüler web siteleri de zaman zaman clickbait yöntemini kullanır.Trafik çekmek, reklam gelirlerini artırmak ve daha çok para kazanmak.Eğer içerik ve başlık uyuşmazsa, kullanıcılar siteye olan güvenlerini kaybedebilirler ve marka imajı zarar görebilir.
Clickbait yöntemi 'tık yemi' olarak tanımlanır.Kullanıcıların web sitesini ziyaret etmesini, sayfalar arasında gezinmesini ve hatta üye olmasını sağlamak.Kullanıcılar çoğunlukla siteye ilk girişten sonra bu yöntemi fark eder ve siteye olan güvenleri azalır.
Neredeyse tüm internet platformları tarafından kullanılır.Ziyaretçileri belirli bir içeriğe veya ürüne yönlendirme.Yanıltıcı başlıklar siteye olan güvenirliği düşürür ve bu da ziyaretçi sayısında azalmaya neden olabilir.
Clickbait aldatmaca olabilir ve genellikle etik olarak kabul edilmez.Kullanıcıları yanıltarak, tıklama oranını ve sayfa ziyaretlerini artırmak.Siteye olan güvenirliğin azalmasına ve markanın bu tür taktiklerle kullanıcıları kandırdığı izlenimini yaratır.
Kalitesiz sitelerde daha fazla kullanılır.Siteye çok fazla ziyaretçi çekerek, reklam gelirini artırmak.Uzun vadede, kullanıcıların siteye olan güvenini kaybeder ve bu da site trafiğinin düşmesine neden olur.
Clickbait genellikle başlıklarda ve ana görsellerde kullanılır.Kullanıcıları içeriği tıklamaya ve siteye daha fazla etkileşim getirmeye teşvik etmek.Eğer yanıltıcı ise, kullanıcılar tarafında olumsuz bir izlenim bırakabilir ve siteye olan genel güveni azaltabilir.
Clickbait aslında dijital pazarlama stratejisinin bir parçasıdır.Siteye olan ilgiyi ve trafiği artırmak hedeflenir.Olumsuz kullanımı, marka güvenirliğini ve kullanıcı memnuniyetini ciddi şekilde azaltabilir.

Dijital dünyanın çepeçevre etrafımızı kuşattığı bir çağ yaşıyoruz. Bu sebeple dijital platformlarda birçok algı yönetimi uygulamalarına maruz kalıyoruz. Bunun nedeni klasik dünyadaki rekabet ortamının sanal dünyaya da taşınmış olması. Çok fazla reklam bombardımanına tutuluyoruz. İş ya da eğitimle ilgili ciddi konularda araştırma yaparken bile gezindiğimiz sayfalarda karşımıza birçok dikkat dağıtan haberler, yazılar ya da ürün reklamları çıkıyor. Üstelik bu durum, amacı bilgi vermekten ziyade sadece siteye ziyaretçi çekerek para kazanmak olan kalitesiz sitelerde daha da sinir bozucu boyuta ulaşıyor. İşte clikckbait, bu dikkat dağıtan reklamlara tıklamanızı amaçlayan bir yöntem.

Clickbait’in kelime anlamı tık tuzağı, tık yemi şeklinde ifade ediliyor. Yani yaygın olarak internette, reklam kandırmacası olarak tanımlanıyor. Amacı insanlarda merak duygusu uyandırarak ziyaretçi çekmek. İçerikle alakası olmayan manşetlerle bilgi vermekten uzak, okuyucu ya da izleyiciyi yanıltarak kendine çeken bir sistem bu. Nam salmış popüler sitelerin bile zaman zaman clickbait yöntemini kullandığını görebilirsiniz. Çünkü clikcbait; kolay yoldan çok trafik, çok reklam, çok para anlamına geliyor. İşin içine aldatmaca kurgu girdiğinden etik bir yöntem olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Clickbait Yönteminin Amacı Nedir?

Clickbait, internetteki içerik sitelerinin içeriği gerçek şekliyle yansıtmadan insanlara yalan yanlış ya da eksik bilgilerle merak duygusu oluşturan tık yemi olarak kullanılan başlıklara deniyor. Bu yanlış yönlendirmeler ile kullanıcı içeriğe tıklıyor ve sayfa bir kullanıcı tarafından ziyaret edilmiş oluyor. Bu tıklanmanın çok fazla olmasını isteyen clickbait uygulayıcısı, bu nedenle çoğunlukta ilgi uyandıracak sansasyonel manşetler peşine düşüyor.

Clickbait’de asıl amaçlanan içeriği olduğundan farklı göstererek dikkat çekmek ve beraberinde ziyaretçilerin web sitesine ulaşmasını, sayfalar içerisinde sörf yapmasını hatta üye olmasını sağlamak. Yani tık tuzağı yaratmak. Şöyle ki başlığa aldanıp bir haber sitesine giriyorsunuz. Bakıyorsunuz ki başlıkla içeriğin hiçbir alakası yok. İşte bu durum, tık tuzağına düştüğünüzü gösteriyor. Aslında clickbait yönteminde dikkat çekici başlığı, içerikle alakasız seçmek yerine içerik ile kısmen ilgili seçerek bunu clickbait’i olumlu yönde kullanmak olarak adlandıranlar var. Sonuçta anlamı tık tuzağı, tık yemi şeklinde açıklanan bir yöntemden bahsediyoruz. Kurgudaki yanıltmaca azaltılınca yapılan eylem masumlaşır mı sizce? Burada yorum tamamen size kalmış.

clickbait yöntemi insanları kandırmaktan uzak, gerçek bilgiler doğrultusunda da gerçekleşebilir mi? aslında adının tık tuzağı oluşuna bakarsak dijital içerik oluşturmada her türlü etik değerleri yıkan bir yöntem bence. reyting uğruna sansasyonellik yaratmaya çalışmaktan öte bir şey değil. oysaki bir yandan dijital içeriklerde kalite adına büyük ve güzel adımlar atılıyor. clickbait gibi yöntemler sanal dünya içeriklerine kalite kaybettirmek ve kandırma bazlı çalışan geçici trafik elde etmek dışında bir işe yaramıyor.

Tık Tuzağı En Çok Nerelerde Karşımıza Çıkıyor?

Özellikle haber sitelerinin takipçi çekmek adına yaptığı ve bir nevi tuzaklarla insanları sayfalarına çektiği bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Başlıklar bazı haber sitelerinde yem olarak veriliyor. İlginizi çeken bir haberse tıklıyorsunuz ve bazen haberin merak ettiğiniz kısmına ulaşmak için sonu gelmeyen sonraki sayfa, ibareleriyle çileden çıkabiliyorsunuz.

Clickbait yöntemi videolarda da sıklıkla karşımıza çıkan bir durum. Videolarda da kullanılan içerikle alakasız ilgi uyandıran başlıklar, içeriklere tıklamamızın elbette en önemli nedenlerinden biri. Fakat videolarda bir de görsel etkisi var. Başlıkların yanı sıra özellikle videolarda thumbnail olarak adlandırılan ana görsel de o videoyu izleme nedenlerimizden. 

Clickbait yönteminin resim galerilerinde de kullanıldığını görüyoruz. Yani clickbait’in bir başka türü de galerilerde karşımıza çıkıyor. Bir başlık gördünüz diyelim. “Ünlü oyuncunun o fotoğrafı like rekoru kırdı.” Haliyle merak ediyor ve fotoğrafı görmek için galeriye tıklıyorsunuz. Ve görmek istediğiniz fotoğraftan önce karşınıza sayısız fotoğraf çıkıyor. Her birini tıklayarak geçiyorsunuz ve bir müddet sonra gerçek fotoğrafa ulaşıyorsunuz. İşte bu da clickbait’in galeri versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Clikbait Yönteminin Ziyaretçiler Üzerindeki Etkisi

Clickbait tekniği ile ziyaretçilerinize hileli bir adım atmış oluyorsunuz. Sahte başlıklarla kullanıcıların gözünde güvenirliğinizi yitirmek yerine içerikle ilgili yaratıcı başlıklar üretmeye odaklanabilirsiniz. Bu sayede de daha fazla sayfa görüntülemesi elde edebilir, daha çok reklam tıklaması alabilir, marka bilinirliğiniz ön plana çıkabilir ve kullanıcıların markanızı tanıması bakımından önemli gelişmeler elde edebilirsiniz. Bunun yolu sahte başlıklarla kullanıcı çekmek değil, yaratıcı başlıklarla doğru içerikleri üretmektir.

Clickbait yöntemi özellikle kullanıcı deneyimi açısından oldukça olumsuz bir deneyim oluşturur. Çünkü kimse tık yemi, tık tuzağı gibi adlandırılan ucuz yöntemlerle kandırılmak istemez. Bu yöntem ile kullanıcı çekerseniz, kullanıcılar bir süre sonra sizin tarzınızın bu olduğunu düşünüp artık bu tarz başlıkların hiçbirine tıklamaz.

Markanızı, internet sitenizin, kurumunuzun güvenilirliği bir anda düşer ki güven kaybı e - ticaret ortamında maddi kazançlarınızı engelleyecek güçte manevi hasarlar yaratabilir. Devamında takipçi sayınız, tık oranınız düşer ve aslında kar elde etmek için başlattığınız bu yöntem uzun vadede size büyük zarar olarak geri dönüş olur. Üstelik kaybedilen kullanıcının geri kazanılması da oldukça zorlayıcı bir süreçtir. Çünkü artık ziyaretçiler, kaliteli olsa bile içeriğinize tıklamayı bir zaman kaybı olarak görecek ve sitenizi görmezden gelmeye başlayacaktır. Bu nedenle clickbait ile trafik kazanma peşinde olanların kaybı büyük olacaktır.

Clickbait Yerine Kullanılabilecek Yöntemler

  • Yaratıcı başlıklar: Sansasyonel manşetler kullanmak yerine içeriğinizle ilgili yaratıcı başlıklar üretmek en doğru çözülmeden biri. 

  • Kaliteli özgün içerik: İnternet için bilgi çöplüğü kavramını sıkça duymuşsunuzdur. Ya da bir araştırma yaparken tıpatıp aynı içeriği bambaşka sayfalarda defalarca rast gelmiş olabilirsiniz. İşte bunlar insanların etik değerleri hiçe saymasından, kopyala yapıştır mantığıyla emek çalmasından ve para hırsından başka bir şey değil. Bu nedenle özgün ve bilgi verici içerikler sunmalısınız. Bu sayede ziyaretçi sadakati kazanmanız zaten kaçınılmaz. Ve bunun getirisi clickbait’ten çok daha fazla. Kaliteli içerikler üretmek için online içerik editörlüğü eğitimi alıp kendiniz üretebilir ya da bu alanda eğitim almış uzman kişilerle çalışabilirsiniz.

  • Seo uyumlu içerik: Search Engine Optimization şeklindeki İngilizce kelimelerin kısaltılması olan SEO; Arama Motoru Optimizasyonu’dur. Seo, web sitelerinin arama motorlarında daha iyi performans göstermesi için yapılan çalışmaların tümünü karşılayan bir isimdir. SEO çalışmalarının amacı, web sitelerinin Google gibi arama motorunda yükselmesi, doğal olarak trafik artışı sağlamasıdır. Doğal trafik için Seo çalışmaları şarttır. Yani seo uyumlu içeriklere önem verdiğinizde tık tuzağı, tık yemi ya da clickbait diye bilinen bu ucuz yönteme başvurmanız gerekmez. Ayrıca Google gibi çoğu arama motoru  Clickbait’leri sevmiyor. Bu nedenle arama motorları arama sonuçlarını sıralamak için belirli algoritmalar kullanıyor. Ve bu algoritmalar ziyaretçilerin bir site içerisinde ne kadar süre durduğuna dikkat ederek o sitelerin içeriklerinin clickbait olup olmadığını veya yasak bir içerik sunup sunmadığını tespit edebiliyor. Bu algoritma sonuçlarına göre de sıralamayı yapıyor. Bu yüzden herhangi kurumsal ya da kişisel bir site yönetiyorsanız ve ziyaretçi sayısını arttırmaya çalışıyorsanız clickbait’lere değil kaliteli içeriğe odaklanmalınız. Dilerseniz online seo eğitimi alabilir ya da seo uzmanı kişilerle birlikte çalışabilirsiniz.

Tık tuzağı, tık yemi anlamına gelir İnsanlarda merak duygusu uyandırarak ziyaretçi çekmek amacıyla kullanılır, İnsanlarda merak uyandıran, yanıltıcı ve genellikle içeriği tam olarak yansıtmayan başlıklar kullanarak web site trafiklerini artırmayı amaçlar, Kullanıcılar yanıltıldıklarını fark ederlerse, web sitesine olan güvenleri azalır ve bu durum markanın zarar görmesine neden olabilir, Çoğunlukla haber siteleri ve videolar tarafından kullanılır, Başlıkların ve videoların içeriği ilginç ve merak uyandırıcı göstererek, insanların tıklamasını sağlamak, Yanıltıcı bildirimlerle gelen kullanıcılar, sayfanın içeriğini beğenmeyebilir ve sayfayı hızlıca terk edebilirler, Clickbait aynı zamanda bir galeri versiyonu da vardır, Kullanıcıların belirli bir fotoğrafı görmek için sayısız fotoğraf tıklamasını sağlamak, Kullanıcılar, aradıkları içeriğe ulaşmak için fazla sayıda tıklama yapmak zorunda kalabilir ve bu durum kullanıcı memnuniyetini azaltabilir, Popüler web siteleri de zaman zaman clickbait yöntemini kullanır, Trafik çekmek, reklam gelirlerini artırmak ve daha çok para kazanmak, Eğer içerik ve başlık uyuşmazsa, kullanıcılar siteye olan güvenlerini kaybedebilirler ve marka imajı zarar görebilir, Clickbait yöntemi 'tık yemi' olarak tanımlanır, Kullanıcıların web sitesini ziyaret etmesini, sayfalar arasında gezinmesini ve hatta üye olmasını sağlamak, Kullanıcılar çoğunlukla siteye ilk girişten sonra bu yöntemi fark eder ve siteye olan güvenleri azalır, Neredeyse tüm internet platformları tarafından kullanılır, Ziyaretçileri belirli bir içeriğe veya ürüne yönlendirme, Yanıltıcı başlıklar siteye olan güvenirliği düşürür ve bu da ziyaretçi sayısında azalmaya neden olabilir, Clickbait aldatmaca olabilir ve genellikle etik olarak kabul edilmez, Kullanıcıları yanıltarak, tıklama oranını ve sayfa ziyaretlerini artırmak, Siteye olan güvenirliğin azalmasına ve markanın bu tür taktiklerle kullanıcıları kandırdığı izlenimini yaratır, Kalitesiz sitelerde daha fazla kullanılır, Siteye çok fazla ziyaretçi çekerek, reklam gelirini artırmak, Uzun vadede, kullanıcıların siteye olan güvenini kaybeder ve bu da site trafiğinin düşmesine neden olur, Clickbait genellikle başlıklarda ve ana görsellerde kullanılır, Kullanıcıları içeriği tıklamaya ve siteye daha fazla etkileşim getirmeye teşvik etmek, Eğer yanıltıcı ise, kullanıcılar tarafında olumsuz bir izlenim bırakabilir ve siteye olan genel güveni azaltabilir, Clickbait aslında dijital pazarlama stratejisinin bir parçasıdır, Siteye olan ilgiyi ve trafiği artırmak hedeflenir, Olumsuz kullanımı, marka güvenirliğini ve kullanıcı memnuniyetini ciddi şekilde azaltabilir
clickbait tık tuzağı tık yemi seo içerik
Sağ elini başının üzerine koymuş mutlu bir kadın. Yüzünde parlak, içten bir gülümseme var ve gözleri kapalı, bu da rahatlamış olduğunu gösteriyor. Açık kahverengi saçları alnından geriye doğru taranmış ve beyaz bir bluz giymiş. Başı hafifçe sola eğik ve duruşu kendinden emin. Anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor, yüzünden neşe yayılıyor. İfadesi memnuniyet ve mutluluktan ibaret.
Tuba Uyar
Blog Yazarı

1989 Aralık doğumdur. İskenderun/ Hataylıdır. Konya Necmettin Erbakan üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretmenliği (BÖTE) bölümünden mezun olmuştur. 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne başlamıştır, halen devam etmektedir. Yüz yüze İş güvenliği, online olarak içerik editörlüğü eğitimleri almıştır. Dijital İllüstratör çizimleri yapmakta ve yazar olarak çalışmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Çerçevenin ortasındaki ahşap masanın üzerinde bir dizüstü bilgisayar ve kalem duruyor. Dizüstü bilgisayar açık ve beyaz tuşları olan açık gri bir klavyeye sahip. Dizüstü bilgisayarın sağ tarafında yanında siyah bir kalem duruyor, kalemin kapağı çıkarılmış. Dizüstü bilgisayarın ekranında beyaz bir arka plan ve üst kısımda yatay olarak uzanan tek bir siyah çizgi görülmektedir. Dizüstü bilgisayarın sol tarafında, içinde birkaç parça kağıt bulunan bir not defteri var. Masa hafif bir ahşaptan yapılmış ve üzerinde birkaç çizik ve ezik var. Çerçevenin sağ tarafından gelen ve dizüstü bilgisayarın sağ tarafına parlak bir ışık veren bir ışık kaynağının yansıması var.
Meslekler

İnternet Haberciliği Nedir?

04 Kasım 2019
Bu görüntü, üzerlerinde çeşitli logolar bulunan bir grup parlak ve renkli küpten oluşmaktadır. İlk küp pembe renkte ve üzerinde bir telefon logosu var, ardından pembe bir daire ile yeşil ve pembe bir işaret geliyor. Üçüncü küp beyaz bir logo ile mavidir ve dördüncüsü mavi ve yeşil tonlarında bir logonun yakın çekimidir. Beşinci küp bir başka logonun yakın çekimidir, bu kez kırmızı ve beyazdır. Altıncı küp mavi bir kare üzerinde beyaz bir kuş ile bir işaretin yakın çekimidir ve yedinci ve son küp mor bir arka plan üzerinde mavi ve beyaz bir haçtır. Bu küplerin üzerindeki renkler ve logolar canlı ve göz alıcı. Görselin görsel çekiciliğine katkıda bulunan ilginç bir desende düzenlenmişlerdir.
Sosyal Medya

En Popüler Sosyal Medya Uygulamaları

19 Şubat 2020
Kulaklık takmış bir kişi parmağıyla bir ekrana dokunmaktadır. Kişi papyon takıyor ve kulaklığa bağlı bir mikrofon var. Görüntü hafif bulanık ve kişinin üzerinde beyaz bir gömlek görülüyor. Parmak netlik ve hassasiyetle ekrandaki bir düğmeyi işaret ediyor. Kişinin gözleri kapalıdır ve konsantre olmuş gibi görünmektedir. Görüntünün arka planı karanlıktır.
Nedir?

Telemarketing Nedir?

30 Nisan 2021
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
550419
Şık, koyu renk bir takım elbise giymiş bir adam bir konferans salonunun ortasında durmaktadır. Gözlük takmış ve ciddi bir ifadeyle dosdoğru önüne bakıyor. Elleri iki yanındadır. Görüntünün odağında o var ve arka plan hafifçe bulanık. Bir iş adamı gibi görünüyor ve arkasındaki siyah yazılı dikdörtgen beyaz tabela bunu gösteriyor olabilir. Sağ üst köşede bir sandalye ve sol alt köşede bir masa var, her ikisi de odak dışı.
5
(3)

SEO Uzmanlığı

5 Konu15 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
1403867
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat