AnasayfaBlogBlueStacks Nedir? Ne İşe Yarar?
Nedir?

BlueStacks Nedir? Ne İşe Yarar?

05 Mart 2020
Görüntüde gözlüklü ve mavi gömlekli bir kadın görülüyor. Dümdüz karşıya bakıyor ve yüz hatları açıkça görülebiliyor. Gözlükleri ince metal çerçeveli siyah bir çerçeveye sahip. Mavi gömleği uzun kollu yakalı bir tasarım ve göğsünde beyaz bir logo var. Logo, siyah kenarlıklı ve içinde beyaz metin bulunan bir daire şeklindedir. Arka planda siyah ve mavi bir logonun yanı sıra bazı siyah ve mavi metinler de görülüyor. Kadının göğsünün yakın çekimi ile burnunun ve gözlüklerinin yakın çekimi de görselde yer alıyor. Kadının yüzünde ciddi ama düşünceli bir ifade var.
BlueStacks TanımıBlueStacks ÖzellikleriBlueStacks Kullanımı
Android emülatör yazılımıdırAndroid uygulamalarını PC üzerinde kullanabilmeMobil uygulamaları, oyunları bilgisayar ekranında kullanabilme
Windows ve Mac işletim sistemlerinde kullanılabilirBirden fazla oyun ya da uygulamayı aynı anda çalıştırabilmeİşlem için pratik mobil uygulamalar ve sosyal medya yönetimini PC üzerinden kontrol
Google Play Store'daki tüm uygulama ve oyunları kullanma imkanı sunarAndroid platformuna özel uygulama ya da oyun geliştiricileri için uygundurGeliştirilen uygulamaları test ettikten sonra mağazada satışa sunabilme
Telefon hafıza sorunu yaşayanlar için alternatif sunarKolaylık sağlayacak şekilde kodlanmıştırKolay kurulum ve kullanım
Sosyal medya hesaplarının PC üzerinden yönetimine olanak tanırEkipmanlarla kolay entegrasyonOnline oyunları PC üzerinden oynama ve yayın yapabilme
Android cihazınızı bilgisayar üzerinde kullanabilmenizi sağlarHızlı güncellemelerGüncellemeleri hızlı bir şekilde alabilme
Android cihaza ihtiyaç duymadan, Android işletim sistemini bilgisayarda kullanabilmeAndroid cihaz görüntüsüYüklenen uygulamaların ana ekranda gösterilmesi
Merak ettiğiniz uygulamaları telefon ile sınırlı kalmadan kullanabilmeMetin mesajlarına kolay ulaşımAndroid uygulamalarını PC üzerinden kullanabilme
Oyun performansını artıran bir avantaj sağlarOyuncular için kolay kontrollerOyunları bilgisayarın büyük ekranında oynayabilme
Bireysel kullanımların yanı sıra, işletmeler tarafından da kullanılabilirAndroid sistem bir mobil cihaza sahipseniz cep telefonunu bilgisayardan yönetebilme'Google Play Store'a üye olarak Android telefona indirilebilecek her uygulamayı bilgisayara indirebilme

BlueStacks en genel tanımıyla bir Android emülatör yazılımdır. Android tabanlı tüm mobil uygulamaları bilgisayarınızda kullanım imkanı sunar. BlueStacks Windows ya da Mac gibi farklı işletim sistemlerinde kullanılabilir. O halde BlueStacks nedir dediğimizde Google Play Store’da bulunan tüm uygulama ve oyunları masaüstü olarak kullanmanızı sağlayan bir yazılımdır şeklinde tanımlayabiliriz. 

Devir teknoloji devri. Günümüz mobil teknolojisi ile telefonlarımız ile artık pek çok şeyi yapabilir hale geldik. Ancak en sık yaşadığımız sorunlardan biri de telefonlarımızı sürekli şarj etmek durumunda kalmamız. Hele ki bir oyun tutkunuysanız bunun yanına ısınma ve kasma problemlerini de ekledik mi durum bazen can sıkıcı bir hale dönüşebiliyor. BlueStacks tam da bu noktada devreye giriyor. 

Güncel mobil uygulamalar, sosyal medya uygulamaları ve oyun müptelaları için BlueStacks tüm bu uygulamaları daha keyifli hale getirir. Kaliforniyalı bir yazılım şirketi olan BlueStacks sağladığı bu avantajla dünya üzerinde popüler olarak kullanılan bir yazılımdır. Bir anlamda Android cep telefonunuzu bilgisayar üzerinde kullanabilmenizi sağlayan BlueStacks ile aynı anda birden fazla oyun ya da programı da çalıştırabilirsiniz. 

BlueStack yazılımı sadece bireysel kullanımlar için avantaj sağlamaz. Kurumsal anlamda da işletmeler tarafından sosyal medya hesaplarının yönetiminde PC üzerinden kullanım olanağı tanır. BlueStacks nedir tanımının ardından, BlueStacks ile neler yapabilirsiniz? Detaylarla devam edelim. 

BlueStacks Ne İşe Yarar? Özellikleri nelerdir?

BlueStacks yazılımı Android işletim sistemini bilgisayarınız üzerinde kullanmanıza yarıyor. Telefonunuzun desteklemediği ancak merak ettiğiniz uygulamalara da bu yazılım sayesinde ulaşmış oluyorsunuz. Ayrıca telefon hafızanızın yetersiz kaldığı durumlarda da dilediğiniz uygulamaları BlueStacks üzerinden bilgisayarınız ile kullanabilirsiniz. Telefon ekranındansa çok daha büyük boyutta bilgisayar ekranında oyun oynamanın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca mouse ve klavye kullanımı da oyun tutkunları için çok daha iyi performans için avantaj sağlayacaktır. Sadece eğlence için mi? Elbette hayır. BlueStacks ile iş için kullanabileceğiniz pratik android mobil uygulama ve sosyal medya yönetimi için de PC üzerinden kontrol sağlayabilirsiniz. 

BlueStacks özellikleri nedir dediğimizde aslında Android bir cihaz olmasa bile Android platformundaki bütün uygulamaların telefon haricinde kullanılması için geliştirilmiş BlueStack, pek çok özelliği bünyesinde bulunduruyor. Bu özelliklere göz atacak olursak; 

  • Android platformuna özel uygulama ya da oyun geliştiricileri için uygundur. BlueStacks sayesinde yazılımcı geliştirdiği uygulamaları test ettikten sonra mağazada satışa sunabilir. BlueStacks’ta geliştirici tarafından yapılan testin sorun olmadan gerçekleşmesini sağlayan bir mod da bulunur. 

  • Kullanıcıya kolaylık sağlayacak şekilde kodlanmış bir yazılımdır. BlueStacks’ta uygulamayı ya da oyunu kurmak, yüklemek ve kullanmak çok basittir. Aynı zamanda güncellemeler kullanıcı deneyimini iyileştirir. 

  • Kamera, mikrofon, klavye gibi ekipmanlarla kolay bir şekilde entegre olabilir. Ayrıca BlueStacks, Windows işletim sistemine sahip cihazlarda oynanan oyunlarda güzel zamanlar geçirmenizi sağlar. 

  • Oyuncu dostu olması sebebiyle oyuncular tarafından oynanan online oyunlar Facebook, Twitch ya da diğer ortamlara kolaylıkla aktarılabilir. 

  • BlueStacks’ta güncellemeler hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. BlueStacks 2, BlueStacks 3 ve BlueStacks 4 güncellemeler ve eksikliklerin tamamlanması için kullanıma sunulmuştur. 

  • BlueStacks görüntüsü tıpkı Android cihazların görüntüsüne benzerdir. Menü ve arayüzü ile Android cihaz kullanıyormuş havası yaratır. BlueStacks ile yüklenen uygulamalar ana ekranda görünür. 

  • Aynı zamanda BlueStacks, metin mesajlarına kolay bir şekilde ulaşmanızı sağlar. 

Bu özellikler sayesinde BlueStacks, Google Play Store’da kendisine uyumlu pek çok uygulamaya erişmenizi sağlayarak eğlencenin ve çalışmanın tadına varmanızı sağlayacak. 

BlueStacks App Player Masaüstü Android Sistem Nasıl Kullanılır?

BlueStacks App Player kullanımını iki farklı boyutta değerlendirmek daha doğru olur. Çünkü Android sistem bir mobil cihaza sahipseniz bu yazılım ile cep telefonunuz bilgisayarınız üzerinden yönetebilirsiniz. Bunun yanı sıra iPhone kullanıyorsanız hiç sorun değil. BlueStacks size Android uygulamaları direk PC üzerinde kullanma şansı sunar. Kurulum detaylarından yazının ilerleyen bölümünde detaylı olarak bahsedeceğim. Ancak öncesinde bilgisayarınızda bu yazılımı en verimli şekilde kullanabileceğiniz birkaç öneriyle devam edelim. 

BlueStacks App Player ile bilgisayarınıza uygulama indirmek aslında mobil cihazınızla birebir aynıdır. İhtiyacınız olan Gmail hesabı sahibi olmak. Google hesabınız üzerinden Android işletim sisteminin mağazası Google Play Store’a üye olarak Android telefona indirilebilecek her uygulamayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Google Play Store haricinde bu uygulamaları indirmenin yolları da elbette var. BlueStacks’a ait bir market uygulaması kullanmak ya da mağazadaki uygulamaların APK dosyalarını internet üzerinden indirip BlueStacks aracılığıyla bilgisayarınıza kurmak. Tercihinize göre üç yoldan birini değerlendirerek uygulamaları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

BlueStacks kullanırken en iyi performansı elde etmek için bilgisayarınızın arka planında çalışan antivirüs programı ve diğer uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca BlueStacks güncellemelerini düzenli takip etmelisiniz. Bilgisayarınızla uyumlu olabilmesi için yazılımın güncellemelerine bağlı olarak ekran kartınızı da güncelleyebilirsiniz. 

BlueStacks Kurulumu Nasıl Yapılır? 

BlueStacks nasıl kurulur dediğimizde aslında BlueStacks’ı web sitesinden indirmek mümkündür. Ancak güvenlik ve orijinal sürümün önemi açısından BlueStacks’ı kendi sitesinden indirmelisiniz. BlueStacks web sitesinde siz bilgisayarınız için sürüm seçimi yapmaya gerek duymadan bilgisayarınızın işletim sistemine ve özelliklerine göre otomatik olarak BlueStacks’ı indirebilirsiniz. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirmek için öncelikle yapmanız gereken https://www.bluestacks.com/tr/index.html web sitesini ziyaret etmektir.

Önünüze gelen ekranda sağ üstte ya da pencerenin tam ortasında yazan “BlueStacks İndir” butonuna tıklayın. Tuşa tıkladığınızda BlueStacks Installer adında 956 KB’lık bir dosyanın indirildiğini göreceksiniz. İndirdiğiniz kurulum dosyasına tıklayın ve açılan pencereden “Şimdi Yükle” seçeneğini seçin. Bu seçeneği seçtikten sonra alt kısımda “İndiriliyor” ibaresini ve dosyanın toplam boyutuyla birlikte o boyuttan ne kadarının şu an indirildiğini göreceksiniz. BlueStacks’ın geç indirilmesi ve kurulması yazılımın ağır olmasından kaynaklanmaktadır. Kurulum devam ederken sıkılıp hiçbir şekilde kurulumu sonlandırmaya çalışmadan kurulumun bitmesini sabırla bekleyin. 
Kurulumun sona ermesinden sonra uygulamaya Başlat menüsünden ya da masaüstünden erişebilirsiniz. BlueStacks uygulamasına çift tıkladığınızda uygulama açılacaktır. BlueStacks’ı Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınıza indirebilmenizin yanı sıra Mac OS X işletim sistemi bulunan bilgisayarınıza da indirebilirsiniz. Ayrıca bu yazılımı tablet ya da notebook için de kurabilirsiniz. 

BlueStacks’ı indirebilmek için bilgisayarınızın ve programın sistem gereksinimine de dikkat etmeniz gerekir. BlueStacks için sistem gereksinimi şu şekildedir: 

  • 4 GB RAM

  • 4 çekirdekli Intel ya da AMD işlemci (minimum) 

  • 750+ PassMark skoru içeren Ekran Kartı 

  • En az 8 GB boş depolama alanı 

Bu gereksinimler varsa BlueStacks’ı rahat bir şekilde bilgisayarınıza indirebilir ve uygulamaları bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. BlueStacks internet üzerinden indirebileceğiniz ücretsiz bir yazılımdır. Kurulumu son derece basittir. Android ara yüzünü direk PC üzerine entegre etmesi sebebiyle kurulum sonrası kullanımda da zorluk çekmeden adapte olabilirsiniz. 

Özetle BlueStacks nedir dediğimizde mobil cihazlarınızda kullandığınız Andorid uygulamaları masaüstünde çok daha hızlı ve pratik bir şekilde kullanma imkanı sağlayan bir yazılımdır diyebiliriz. Telefonda hafıza ve şarj durumuna bağlı olarak daha kısıtlı kaldığınız pek çok uygulama için daha özgür ve uzun süreli kullanım avantajı sunan BlueStacks MAC ve Windows işletim sistemlerinde kullanılabilir. Siz de iş ya da eğlence için mobil dünyanızı PC üzerine taşıyabilirsiniz. 

Android emülatör yazılımıdır, Android uygulamalarını PC üzerinde kullanabilme, Mobil uygulamaları, oyunları bilgisayar ekranında kullanabilme, Windows ve Mac işletim sistemlerinde kullanılabilir, Birden fazla oyun ya da uygulamayı aynı anda çalıştırabilme, İşlem için pratik mobil uygulamalar ve sosyal medya yönetimini PC üzerinden kontrol, Google Play Store'daki tüm uygulama ve oyunları kullanma imkanı sunar, Android platformuna özel uygulama ya da oyun geliştiricileri için uygundur, Geliştirilen uygulamaları test ettikten sonra mağazada satışa sunabilme, Telefon hafıza sorunu yaşayanlar için alternatif sunar, Kolaylık sağlayacak şekilde kodlanmıştır, Kolay kurulum ve kullanım, Sosyal medya hesaplarının PC üzerinden yönetimine olanak tanır, Ekipmanlarla kolay entegrasyon, Online oyunları PC üzerinden oynama ve yayın yapabilme, Android cihazınızı bilgisayar üzerinde kullanabilmenizi sağlar, Hızlı güncellemeler, Güncellemeleri hızlı bir şekilde alabilme, Android cihaza ihtiyaç duymadan, Android işletim sistemini bilgisayarda kullanabilme, Android cihaz görüntüsü, Yüklenen uygulamaların ana ekranda gösterilmesi, Merak ettiğiniz uygulamaları telefon ile sınırlı kalmadan kullanabilme, Metin mesajlarına kolay ulaşım, Android uygulamalarını PC üzerinden kullanabilme, Oyun performansını artıran bir avantaj sağlar, Oyuncular için kolay kontroller, Oyunları bilgisayarın büyük ekranında oynayabilme, Bireysel kullanımların yanı sıra, işletmeler tarafından da kullanılabilir, Android sistem bir mobil cihaza sahipseniz cep telefonunu bilgisayardan yönetebilme, 'Google Play Store'a üye olarak Android telefona indirilebilecek her uygulamayı bilgisayara indirebilme
bluestacks nedir bluestacks bluestacks yazılımı bluestacks app player android oyun
Omuz hizasında kahverengi saçları olan genç bir kadın, yüzünün önünde tuttuğu beyaz bir akıllı telefonla selfie çekiyor. Parlak, neşeli bir gülümsemesi var ve gözleri tamamen açık. Sağ eli telefonu desteklerken sol eli yüzünün yan tarafında duruyor. Mavi beyaz çizgili bir tişört ve bir çift kot şort giymektedir. Saçları hafifçe dağılmış ve rahat, kaygısız bir pozu var. Gri bir duvarın önünde duruyor ve etrafı parlak, güneşli bir atmosferle çevrili. Bu neşeli an, anı yaşamanın sevincini yakalıyor.
Banu Cantekin
İçerik Editörü

İstanbul İşletme Enstitüsünde içerik editörü olarak görev almaktadır. Kişisel gelişim ve eğitimlerle ilgili içerik hazırlıyor.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.