AnasayfaBlogBilim ve Araştırma Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler
Yabancı Dil Eğitimi

Bilim ve Araştırma Sektöründe Kullanılan İngilizce Kelimeler

11 Temmuz 2023
Bu bir düz ve yatay olarak yerleştirilmiş beyaz bir kağıt üzerindedir. Kağıdın ortasında büyük, bold ve siyah bir 'Bilim ve Araştırma' başlığı yer alır. Başlığın solunda, bir teleskop simgesi vardır ve sağda ise bir büyütme camı simgesi bulunur. Her iki sembol de fiziksel ve deneysel incelemeyi simgeler. Başlık çizgisinin altında, küçük, düzgün düzenlenmiş İngilizce terimler ve Türkçe tanımları bulunan tablo vardır. Tablo yeşil ve mavi renk bloklarıyla hafifçe renklendirilmiştir. Her blok farklı bir kelime oluşturur. Örneğin, 'Hypothesis -  Hipotez' veya 'Observation - Gözlem' gibi. Kağıdın etrafı dört bir yanından üç boyutlu efekt vermek için gölgeli ve resmin arka planı beyaz kalır. Her şey üzerinde, resim genel olarak eğitim ve bilgiyi paylaşmayı simgeliyor.
İngilizce KelimeTürkçe KarşılığıAçıklama
ResearchAraştırmaBilimsel bir sorunu çözmek veya yeni bilgi elde etmek için sistemli bir şekilde işlenen ve değerlendirilen bilgi toplama sürecidir.
ExperimentDeneyBelirli bir durum veya koşul altında belirli sonuçları görmek için kontrol edilen bir işlem veya bir süreçtir.
HypothesisHipotezAraştırmalarda sıklıkla kullanılan bu terim, belirli bir konuda yapılan öngörüdür ve genellikle deneysel verilere dayanır.
DataVeriBilimsel araştırmalar için toplanan kesin bilgi veya istatistiklerdir.
MethodologyMetodolojiBir araştırmanın nasıl sürdürüleceğini belirlemek için kullanılan prosedürler ve tekniklerin geniş kapsamlı bir incelemesidir.
ResultsSonuçlarBir deneyin veya araştırmanın son bulgularıdır.
ConclusionSonuçAraştırmacıların bir araştırma veya deneyin sonucunu belirlemek için çıkardıkları sonuçtur.
Effective CommunicationEtkili İletişimBilim ve araştırma sektöründe genellikle İngilizceye hakim olmayı gerektirir ve global ölçekte işbirliği sağlar.
Knowledge TransferBilgi TransferiBilimsel araştırmalar ve bulguların geniş kitleye ulaştırılmasını sağlar, bu da araştırmaların etkisini artırır.
English Coursesİngilizce KurslarıBilim ve araştırma sektöründe daha geniş bir kitleye hitap etmek için dil becerilerinizi geliştirebileceğiniz kurslar.

Bilim ve araştırma sektörü, hem yerel hem de global alanda birbirleriyle iş birliği yapan farklı ülkelerden profesyonelleri bir araya getirir. Bu sebeple İngilizce bilimsel araştırma sektöründe popüler ve yaygın bir dil haline gelmiştir. Bu yazıda, bu sektörde en sık kullanılan bazı İngilizce kelimeler ve terimlerin tanımlarını ve Türkçe karşılıklarını bulabilirsiniz.

Bilim ve Araştırma Alanında Karşılaşabileceğiniz İngilizce Kelimeler

  1. Research (Araştırma): Bilimsel bir sorunu çözmek, yeni bilgi elde etmek veya insan bilgisini arttırmak için sistemli bir şekilde işlenen ve değerlendirilen bilgi toplama sürecidir.

  2. Experiment (Deney): Belirli bir durum veya koşul altında belirli sonuçları görmek için kontrol edilen bir işlem veya bir süreçtir.

  3. Hypothesis (Hipotez): Araştırmalarda sıklıkla kullanılan bu terim, belirli bir konuda yapılan öngörüdür ve genellikle deneysel verilere dayanır.

  4. Data (Veri): Bilimsel araştırmalar için toplanan kesin bilgi veya istatistiklerdir.

  5. Methodology (Metodoloji): Bir araştırmanın nasıl sürdürüleceğini belirlemek için kullanılan prosedürler ve tekniklerin geniş kapsamlı bir incelemesidir.

  6. Results (Sonuçlar): Bir deneyin veya araştırmanın son bulgularıdır.

  7. Conclusion (Sonuç): Araştırmacıların bir araştırma veya deneyin sonucunu belirlemek için çıkardıkları sonuçtur. Bu genellikle, hipotezin doğrulukla veya yanlışlıkla yargılanmasına dayanır.

Günümüz global bilim ve araştırma sektöründe, efektif iletişim, çoğu zaman, İngilizceye hakim olmayı gerektirir. Bu yazıyı, bilimsel araştırma sektöründe sıklıkla kullanılan İngilizce kelimeler ve terminoloji hakkında bilgi edinmek ve dil becerilerinizi daha da geliştirmek amacıyla kullanabilirsiniz.

Bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmak ve global ölçekte işbirliği yapmayı sağlamak amacıyla, bilim ve araştırma sektöründe daha fazla İngilizce kelime ve ifade öğrenmeye devam edin. Unutmayın, dil becerilerinizi iyileştirmek bilim ve araştırmalarınızın daha geniş bir kitle tarafından anlaşılabilir olmasını sağlar ve bu da araştırmalarınızın etkisini artırır.

Sonuç olarak, bilim ve araştırma sektöründe İngilizce terimlerin bilinmesi ve anlaşılması, global iletişim ve işbirliğini kolaylaştırır. Sektördeki ortak lisan olan İngilizce, bilginin daha geniş bir kitleye ulaşmasını ve dolayısıyla araştırmaların etkisinin artmasını sağlar.

Bu yazı, sektörde sıklıkla kullanılan İngilizce kelimeler ve terimler hakkında genel bir bilgi sunmaktadır. Ancak, dil becerilerinizi daha da geliştirmek ve daha kapsamlı bir bilgiye sahip olmak için İngilizce kurslarımızı tercih edebilirsiniz.

İngilizce kurslarımız; İngilizce A1-A2, İngilizce B1-B2 ve İngilizce C1-C2 seviyelerinde olup, her seviyeye uygun içerik ve metotlarla sunulmaktadır. Sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenler için ise özel bir kurs programımız bulunmaktadır.

Bilim ve araştırma alanında daha etkili ve geniş bir kitleye hitap etmek için İngilizce dil becerilerinizi geliştirin ve global bilim dünyasında etkin bir iletişim kurun.

Research, Araştırma, Bilimsel bir sorunu çözmek veya yeni bilgi elde etmek için sistemli bir şekilde işlenen ve değerlendirilen bilgi toplama sürecidir, Experiment, Deney, Belirli bir durum veya koşul altında belirli sonuçları görmek için kontrol edilen bir işlem veya bir süreçtir, Hypothesis, Hipotez, Araştırmalarda sıklıkla kullanılan bu terim, belirli bir konuda yapılan öngörüdür ve genellikle deneysel verilere dayanır, Data, Veri, Bilimsel araştırmalar için toplanan kesin bilgi veya istatistiklerdir, Methodology, Metodoloji, Bir araştırmanın nasıl sürdürüleceğini belirlemek için kullanılan prosedürler ve tekniklerin geniş kapsamlı bir incelemesidir, Results, Sonuçlar, Bir deneyin veya araştırmanın son bulgularıdır, Conclusion, Sonuç, Araştırmacıların bir araştırma veya deneyin sonucunu belirlemek için çıkardıkları sonuçtur, Effective Communication, Etkili İletişim, Bilim ve araştırma sektöründe genellikle İngilizceye hakim olmayı gerektirir ve global ölçekte işbirliği sağlar , Knowledge Transfer, Bilgi Transferi, Bilimsel araştırmalar ve bulguların geniş kitleye ulaştırılmasını sağlar, bu da araştırmaların etkisini artırır , English Courses, İngilizce Kursları, Bilim ve araştırma sektöründe daha geniş bir kitleye hitap etmek için dil becerilerinizi geliştirebileceğiniz kurslar
Research Experiment Hypothesis Data Methodology Results Conclusion
Genç bir kadın yakın plan bir portrede görülüyor. Açık tenli, yüksek elmacık kemikli ve belirgin bir çene hattına sahip. Gözleri parlak ve büyüleyici, uzun kirpikleri ve kapakların etrafındaki hafif gölgesi var. Dudakları dolgun ve açık pembe bir renge boyanmış. Saçları koyu kahverengi ve yüzünün etrafına yumuşak dalgalar halinde dökülüyor. Güzelliği yayan kendinden emin ama nazik bir ifadesi var.
Meryem Winstead
Blog Yazarı

Hacettepe Üniversitesi Aile ve Tüketim Bilimleri Bölümü mezunuyum. Blog yazarlığı ve insan kaynakları yönetimi sertifikalarım var. İngilizce dilinde yüksek lisans derecem var ve 3 yıl ABD'de yaşadım.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.